Τι Σημαίνουν τα Χρώματα των Ημιπολύτιμων Λίθων και οι Ιδιότητες τους

Τι θα ήταν αυτός ο κόσμος χωρίς χρώματα; Ένα βαρετό μέρος, σωστά; Λοιπόν, όπως τα χρώματα κάνουν αυτόν τον κόσμο πιο όμορφο, έτσι και τα χρώματα των ημιπολύτιμων λίθων τούς κάνουν πιο εντυπωσιακούς και τους προσδιορίζουν χαρακτηριστικά και ιδιότητες. 

Αυτά τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες έχουν δοθεί από την αρχαιότητα ακόμα. Άλλωστε οτιδήποτε προέρχονταν από τη Γη(όπως και οι ημιπολύτιμοι λίθοι) είχαν τη δύναμη της. Φαντάσου τώρα, πόση περισσότερη δύναμη πιστεύονταν ότι είχαν όταν συνοδεύονταν από εντυπωσιακά χρώματα!

Αν θες και εσύ να μπεις στον μαγικό και μυσταγωγικό κόσμο που δημιουργούν τα χρώματα των ημιπολύτιμων λίθων και των ιδιοτήτων τους διάβασε παρακάτω.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα χρώματα των ημιπολύτιμων λίθων και τη σημασία τους:

χρώματα των ημιπολύτιμων λίθων, xrwmata hmipolytimwn lithwn, χρώματα λίθων

Μαύροι Λίθοι

Συμβολίζουν τη σταθερότητα, την ισορροπία και τον πλούτο. Οι μαύροι πολύτιμοι λίθοι είναι κομψοί, μοντέρνοι και έχουν υψηλή ζήτηση λόγω της μοναδικότητας τους. Παραδείγματα είναι ο Αχάτης, το  Διαμάντι, ο Όνυχας, το Μαργαριτάρι, το Ζαφείρι, η Τουρμαλίνη.

Μπλε Λίθοι

Όταν σκέφτεσαι το μπλε χρώμα μάλλον τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό είναι η απέραντη θάλασσα και ο γαλάζιος ουρανός. Το μπλε συμβολίζει την ειρήνη, την πνευματικότητα, τη νεότητα και την αλήθεια.  Ένας μπλε πολύτιμος λίθος φέρει θετικές δονήσεις και θετική ενέργεια. Μερικοί από τους πολυαγαπημένους μπλε λίθους είναι ο Απατίτης, ο Αχάτης, η Ακουαμαρίνα, το Μπλε Ζαφείρι, ο Φθορίτης, ο Ιόλιθος, ο Κυανίτης, ο Λάπις-λαζούλι, ο Τανζανίτης και το Τοπάζι.

Καφέ Λίθοι

Οι καφέ ημιπολύτιμοι λίθοι φέρουν μια γήινη αίσθηση. Αντιπροσωπεύουν τη σταθερότητα, την υγιή σκέψη, τη ζεστασιά και την αυτοπεποίθηση. Παραδείγματα καφέ πολύτιμων λίθων είναι ο Αχάτης, το Κεχριμπάρι, το Imperial Topaz, ο Ίασπις, το Smoky Quartz, το Μάτι της Τίγρης, η Τουρμαλίνη.

Πράσινοι Λίθοι

Είναι φορείς τύχης, πλούτου, γονιμότητας και ευημερίας. Ένας πράσινος ημιπολύτιμος λίθος πιστεύεται ότι προσφέρει πολλά οφέλη στους χρήστες. Εάν σου λείπει δημιουργικότητα ή θέλεις να φέρεις κάποια αλλαγή στη ζωή σου, τότε αυτός ο λίθος είναι για εσένα. Μερικοί από τους πιο διάσημους πράσινους (ημι)πολύτιμους λίθους είναι ο Αχάτης, ο Απατίτης, η Αβεντουρίνη, το Σμαράγδι, ο Νεφρίτης, το Περίδοτο, ο Πρενίτης και η Τουρμαλίνη.

Πορτοκαλί Λίθοι

Το πορτοκαλί, είναι γνωστό ως το χρώμα της δύναμης. Ο πορτοκαλής ημιπολύτιμος λίθος φέρνει σε αυτόν που τον φοράει δύναμη, αποφασιστικότητα και πυγμή. Είναι επίσης γνωστός για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και είναι must-have για όσους αναζητούν αυξημένα επίπεδα ενέργειας. Παραδείγματα πορτοκαλί πολύτιμων λίθων: Κορνεόλη, Κιτρίνη,  Imperial Topaz, Φεγγαρόλιθος, Ζαφείρι, Τουρμαλίνη.

Ροζ Λίθοι

Αντιπροσωπεύουν την αγάπη, τη στοργή και την ομορφιά. Οι ροζ πολύτιμοι λίθοι είναι αρκετά διάσημοι μεταξύ των γυναικών. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους ροζ πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους είναι ο Γρανάτης, ο Κουνζίτης, ο Μοργκανίτης, ο Ροζ Χαλαζίας, το Ροζ Ζαφείρι, ο Σπινέλιος και η Τουρμαλίνη.

Μωβ Λίθοι

Αποπνέοντας φινέτσα και στιβαρότητα, οι μωβ πολύτιμοι λίθοι είναι οι αγαπημένοι πολλών. Λέγεται ότι φέρνουν σαφήνεια στις σκέψεις και βοηθούν στην ισορροπημένη ζωή. Παραδείγματα είναι ο Αμέθυστος, το Χαλκηδόνιο, ο Μοργκανίτης, ο Φθορίτης, το Ζαφείρι, ο Σπινέλιος και η Τουρμαλίνη.

Κόκκινοι Λίθοι

Οι κόκκινοι ημιπολύτιμοι λίθοι αντιπροσωπεύουν το θάρρος, την αυτοπεποίθηση, τη δύναμη, τη δράση, την αγάπη και το πάθος. Εκτός από την εκπληκτική τους εμφάνιση, αυτοί οι λίθοι είναι δημοφιλείς για τα οφέλη που προσφέρουν όπως ο υγιής ύπνος, η διάχυση της ενέργειας, η αύξηση της ευτυχίας και πολλά άλλα. Παραδείγματα: Βηρύλιο, Γρανάτης, Σπινέλιος, Ζαφείρι, Τουρμαλίνη και Ρουμπίνι.

Άσπροι Λίθοι

Το λευκό χρώμα συμβολίζει την ειρήνη, την αγνότητα, την καθαριότητα και τη συμπόνια. Βοηθά το χρήστη να αποκτήσει αρμονία στη ζωή του. Βοηθάει επίσης να αποκτήσει ένα υγιές σώμα και μια ευγενική ψυχή. Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς λευκούς λίθους: Αχάτης, Διαμάντι, Νεφρίτης, Φεγγαρόπετρα, Μαργαριτάρι, Ζαφείρι, Τοπάζι.

Κίτρινοι Λίθοι

Αντιπροσωπεύουν την ευτυχία, τη δημιουργική ενέργεια, τη διάνοια και την αρρενωπότητα ενώ έχουν μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Παραδείγματα κίτρινων ημιπολύτιμων λίθων: Αχάτης, Βηρύλιος, Κιτρίνης, Διαμάντι, Χαλαζίας, Τοπάζι, Τουρμαλίνη και Κίτρινο Ζαφείρι.

Όπως παρατήρησες κάποιοι ημιπολύτιμοι λίθοι συναντώνται σε περισσότερα από ένα χρώματα όπως η Τουρμαλίνη, ο Αχάτης, το Ζαφείρι. Ανάλογα με το χρώμα μεταβάλλονται λιγάκι και οι ιδιότητες τους κρατώντας όμως τις βασικές.

Με τόσο μεγάλη ποικιλία χρωμάτων μπορεί να μπερδευτείς σχετικά με το ποιον λίθο να επιλέξεις, οπότε, ελπίζω με τις παραπάνω διευκρινίσεις να έκανα την επιλογή σου ευκολότερη!

Ασημένιο 925 επιχρυσωμένο μενταγιόν με Περίδοτο

Αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα για τους λίθους με βάση το χρώμα τους, μπορείς να διαβάσεις τα άρθρα:

7 Μαύροι Πολύτιμοι Λίθοι Για Δύναμη Και Προστασία

9 Λευκοί Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

12 Ροζ Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

9 Πορτοκαλί Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

9 Κίτρινοι Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Κόκκινοι Πολύτιμοι Λίθοι | Ποιους να επιλέξεις

9 Μπλε Πολύτιμοι Λίθοι και οι Ιδιότητες Τους

7 Πράσινοι Πολύτιμοι Λίθοι Που θα Ήθελες Να Έχεις

7 Μωβ Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Κι αν θες να βρεις ποιος είναι ο λίθος σου με βάση το ζώδιο σου, διάβασε αυτό: Πολύτιμοι Λίθοι και Ζώδια | Μάθε ποιος είναι ο δικός σου

Μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!