7 Πράσινοι Πολύτιμοι Λίθοι Που θα Ήθελες Να Έχεις

Πράσινοι και λαμπεροί, υπάρχει κάτι σε αυτή την απαλή ή βελούδινη απόχρωση που σε ηρεμεί αμέσως. Αυτό ακριβώς είναι το είδος της ενέργειας που φέρνουν οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι. 

Το πράσινο είναι ένα από τα πιο βασικά χρώματα που υπάρχουν στη φύση, αν όχι το κυρίαρχο. Εξαιτίας αυτής της σύνδεσης, το πράσινο είναι γνωστό για την ηρεμιστική του δύναμη και για τη σύνδεση που προκαλεί με τη γη. Είναι επίσης ένα χρώμα που σχετίζεται με το τσάκρα της καρδιάς – ένα από τα πιο σημαντικά τσάκρα για την οικοδόμηση της αίσθησης της ελπίδας, της αγάπης, της εμπιστοσύνης και την καλλιέργεια σχέσεων που θεραπεύουν. 

Ιδιότητες

Οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι επίσης υποδηλώνουν τύχη, αισιοδοξία και χαρά. Προωθούν την ισορροπία, την ελευθερία και τη θετική ενέργεια. Οι πράσινοι λίθοι σχετίζονται με την εξερεύνηση, την πνευματική ανάπτυξη και το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης. Είναι η γήινη ενέργεια μας και είναι καθοριστικής σημασίας για την ενθάρρυνση της υγιούς αλλαγής.

Σε επίπεδο σχέσεων οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι ενισχύουν την ποιότητα των σχέσεων και σε ανεβάζουν. Φροντίζουν να υπάρχουν καλές συνεργασίες και δεσμοί εμπιστοσύνης. Ενθαρρύνουν να είσαι πιο ανοιχτή στην αγάπη, τη φιλία, την επικοινωνία, τη σύνδεση και όλα αυτά που ενισχύουν την εσωτερική σου δύναμη.

Σε Θεραπευτικό Επίπεδο

Οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι σχετίζονται με το καρδιαγγειακό σύστημα. Άλλωστε είναι συνδεδεμένοι με το τσάκρα της καρδιάς είπαμε. Ενισχύουν γενικότερα την καρδιά, τους πνεύμονες και ολόκληρο το αναπνευστικό σύστημα, ώστε να μπορείς να αναπνέεις πιο βαθιά και να εμποτίζεις κάθε κύτταρο του σώματός σου με την ομορφιά της ζωής. Μάλλον σε αυτό έχει να κάνει και η σύνδεση τους με τη φύση!

Φέρνουν επίσης μια έκρηξη ζωτικότητας. Για όσους αισθάνονται εξαντλημένοι από ενέργεια, οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι ενισχύουν την υγεία (μαζί με το μυαλό), δίνοντας αναζωογόνηση και δύναμη.  Ενθαρρύνουν επίσης τον βαθύ ευεργετικό ύπνο, την ηρεμία και την ευεξία αντί του άγχους.

Τύχη και Πλούτος

Επίσης το πράσινο χρώμα συνδέεται συχνά με χρήματα και πλούτο, κάνοντας τους πράσινους πολύτιμους λίθους ένα σύμβολο αφθονίας. Θεωρείται ότι φέρνουν τύχη και επιτυχία στην πόρτα σου. Ίσως γιατί σε βοηθούν να παραμείνεις συγκεντρωμένη και γεμάτη ενέργεια όταν πρόκειται για ιδέες, έργα και εργασίες ζωής. Αυτό ισχύει και για τα δημιουργικά έργα. 

Με ανοιχτή καρδιά, σύνδεση με τη φύση και αίσθημα ενέργειας είναι βέβαιο ότι θα νιώσεις μέσα σου τυχερή με πολλούς τρόπους.

Αν θεωρείς ότι οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι σου πάνε τότε παρακάτω θα βρεις μερικούς που ίσως θελήσεις να αποκτήσεις:

7 Πράσινοι Πολύτιμοι Λίθοι

1) Νεφρίτης(Jade)

Ασημένια σκουλαρίκια με πράσινο νεφρίτη

Ο νεφρίτης είναι φορτωμένος με αιώνες ιστορίας και με καλή τύχη. Έχει άλλωστε και τη φήμη ως εξαιρετικό φυλαχτό.

Έχει να κάνει με την προσέλκυση πλούτου, ευημερίας και προσωπικής τύχης. Με όλη αυτή την καλή τύχη έρχεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προστασία από την ατυχία και τη δυστυχία. Από την αρχαιότητα είχε χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία ασθενειών που σχετίζονταν με τα νεφρά(εξού και το όνομα) και γι’ αυτό συνδέεται με την καλή υγεία.

2) Πράσινη Αβεντουρίνη(Green Aventurine)

Η πράσινη αβεντουρίνη ήταν γνωστή και ως η “πέτρα του τζογαδόρου“. Πιθανότατα είναι η τυχερή πέτρα που ήθελες να έχεις στην τσέπη σου. Φέρνει αφθονία στη ζωή σου και σε βοηθά να διεκδικήσεις πράγματα που θέλεις στο οικονομικό ή στο αισθηματικό κομμάτι.

green gemstones, πράσινοι πολύτιμοι λίθοι, prasinoi polytimoi lithoi, aventourine, αβεντουρίνη
Πράσινη Αβεντουρίνη

3) Αιματόπετρα(Bloodstone)

Μην σε παραπλανεί το όνομα της. Το χρώμα της είναι εντυπωσιακό σκούρο πράσινο με κόκκινες κηλίδες. Δίνει θάρρος και ενισχύει την εσωτερική δύναμη, διασφαλίζοντας ότι η ενέργεια σου δεν εξαντλείται ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις. Η αιματόπετρα κρατιόταν από πολεμιστές στη μάχη, καθώς ήταν δυνατός λίθος, παρείχε προστασία και τους κρατούσε σωματικά και ψυχικά ακμαίους. Γι’ αυτό είναι γνωστή και ως “πέτρα του πολεμιστή”. Οπότε αν κάτι τη χαρακτηρίζει είναι δύναμη, δύναμη, δύναμη!

4) Περίδοτο(Peridot)

Το περίδοτο λάμπει από θετική ενέργεια. Για όσους θέλουν να ξαναβρούν τη χαρά της ζωής, φέρνει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σε ευθυγράμμιση.

Καταπραΰνει τη ζήλια, την αγανάκτηση, την κακία, την πικρία, τον εκνευρισμό, το μίσος και την απληστία. Μειώνει το άγχος, τον θυμό και τις ενοχές. Aνοίγει την καρδιά στη χαρά και τις νέες σχέσεις. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τη διεκδίκηση, παρακινώντας την ανάπτυξη και την αλλαγή. Διώχνει τον λήθαργο, την απάθεια και την εξάντληση ενώ δίνει την ευκαιρία να αναλάβεις τις ευθύνες στη ζωή σου.

5) Μαλαχίτης(Malachite)

Ο μαλαχίτης είναι λίθος δύναμης. Με το παρατσούκλι η “πέτρα της μεταμόρφωσης”, ο μαλαχίτης έχει ισχυρή ενέργεια που ταράζει τη στασιμότητα, απομακρύνει την απόγνωση και σε επαναφέρει στη θέση του οδηγού της ζωής σου. Σε βοηθά να είσαι ανοιχτή σε νέες ευκαιρίες και να προχωρήσεις σε συναρπαστικές νέες φάσεις της ζωής σου. Λειτουργεί σαν μαγνήτης και προσελκύει θετική ενέργεια ενώ ενισχύει και την αφθονία.

green gemstones, πράσινοι πολύτιμοι λίθοι, prasinoi polytimoi lithoi, malachite, μαλαχίτης
Μαλαχίτης

6) Αμαζονίτης(Amazonite)

Ήταν πέτρα των πολεμιστών του Αμαζονίου. Ο αμαζονίτης φέρνει στο φως την προσωπική δύναμη, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βγάζει προς τα έξω την αλήθεια. Βγάζει την αυθεντικότητα σου και σε βοηθάει να συνδεθείς με τις επιθυμίες της καρδιάς σου. Κάνει διαχειρίσιμες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μεγάλα συναισθήματα και χαοτικές σκέψεις. Επίσης επαναφέρει τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας.

7) Πράσινη Τουρμαλίνη(Green Tourmaline)

Η συγκεκριμένη τουρμαλίνη βοηθά στην εξισορρόπηση της πνευματικής φύσης και της φυσικής δύναμης. Συμβολίζει το θάρρος και την ηρεμία. Ενισχύει τη  δημιουργικότητα, την καλή τύχη και τη μαγεία όλων των ονείρων και των φιλοδοξιών. 

To σίγουρο είναι ότι με έναν πράσινο λίθο επάνω σου θα προσελκύσεις τύχη, χαρά και αισιοδοξία. Όχι κι άσχημα!

Μπορείς να βρεις πολύτιμους λίθους ανάλογα με το χρώμα τους εδώ. Διάβασε επίσης:

7 Μωβ Πολύτιμοι λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Ποιοι Είναι Οι 9 Κρύσταλλοι Για Καλύτερο Ύπνο

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!