Μάτι Της Τίγρης | Λίθος Θέλησης Και Κινήτρου

Το μάτι της τίγρης όπως ίσως ήδη μαντεύεις, ονομάστηκε έτσι λόγω της ομοιότητας του χρώματος του με το μάτι του ομώνυμου αιλουροειδούς. Δεν μοιάζει όμως μόνο εξωτερικά. Αυτός ο λίθος συμβολίζει τη θέληση, τη δύναμη και τη στόχευση. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και δίνει κίνητρο, ενώ θεωρείται από τους λίθους που φέρνουν τύχη, επιτυχία και χρήματα. 

Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτόν τον λίθο; Πάμε να δούμε τις ιδιότητες, τα χαρακτηριστικά αλλά και πολλές πληροφορίες για το μάτι της τίγρης.

Ιστορία

Το μάτι της τίγρης, μέλος της οικογένειας των χαλαζίων, έχει μια ιστορία που εκτείνεται σε διάφορους πολιτισμούς. Το όνομα του πολύτιμου λίθου προέρχεται -όπως είπαμε- από την ομοιότητά του με το μάτι της τίγρης. Έχει μια χαρακτηριστική χρυσή έως κοκκινοκαφέ απόχρωση με μια μεταξένια, φωτεινή λάμψη. Οι αρχαίοι πολιτισμοί, όπως οι Αιγύπτιοι και οι Ρωμαίοι, είχαν το μάτι της τίγρης σε μεγάλη εκτίμηση για τις προστατευτικές του ιδιότητες.

Στην αρχαία Αίγυπτο, αυτός ο πολύτιμος λίθος λαξευόταν συχνά σε φυλαχτά. Πιστεύονταν ότι έφερνε καλή τύχη και προστάτευε από κακόβουλες δυνάμεις. Οι Ρωμαίοι, από την άλλη πλευρά, συνέδεσαν το μάτι της τίγρης με τον ισχυρό θεό του πολέμου, τον Άρη. Πίστευαν ότι έδινε θάρρος και δύναμη στον κομιστή του κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ιδιότητες

Το μάτι της τίγρης είναι μια ισχυρή πέτρα που βοηθά στην απελευθέρωση του φόβου και του άγχους. Πιστεύεται ότι θεραπεύει το συναισθηματικό στρες, επιδιορθώνει τις διαλυμένες σχέσεις και φέρνει διορατικότητα σε εσωτερικές συγκρούσεις.

Πιστεύεται ότι ενισχύει τη δύναμη της θέλησης κάποιου, προάγοντας τη διαύγεια της σκέψης και βοηθώντας στη λήψη αποφάσεων. Είναι ιδανική πέτρα για άτομα που αναζητούν σταθερότητα και ισορροπία στη ζωή τους, καθώς πιστεύεται ότι εναρμονίζει τις ενέργειες yin-yang, προάγοντας μια αίσθηση ισορροπίας.

Επιπλέον, συνδέεται με την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του θάρρους, απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία. Λέγεται ότι ενθαρρύνει τον κάτοχό του να ξεπεράσει τις προκλήσεις και να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες με ανθεκτικότητα. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει κάνει τον πολύτιμο λίθο μια δημοφιλή επιλογή για όσους θέλουν να αλλάξουν σταδιοδρομία ή επιδιώκουν προσωπική ανάπτυξη. Δίνει κίνητρο και εστίαση ενθαρρύνοντας μια πιο ενεργή προσέγγιση στη ζωή. 

Στην ουσία βοηθάει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, δυνατοί και συνδεδεμένοι με τον εαυτό μας ανεξάρτητα από το χάος που μπορεί να μας περιβάλλει.

mati tis tigris, μάτι της τίγρης

Μάτι Της Τίγρης Και Ζώδια

Ίσως λόγω των ιδιοτήτων του, το μάτι της τίγρης επηρεάζει λίγο παραπάνω Λέοντες και Αιγόκερους.

Ο τολμηρός και χαρισματικός Λέων βρίσκει πιθανότατα μια φυσική συγγένεια με το μάτι της τίγρης. Πιστεύεται ότι ενισχύει τις ηγετικές του ικανότητες, προάγοντας το θάρρος, την αυτοπεποίθηση και τη χαρισματική του παρουσία. Για τους Λέοντες που επιδιώκουν να ενισχύσουν τη δημιουργική τους έκφραση και να αξιοποιήσουν τις έμφυτες δυνάμεις τους είναι ένας εξαιρετικός λίθος για να τον έχουν μαζί. 

Από την άλλη, η αποφασιστική και πειθαρχημένη φύση του Αιγόκερου ευθυγραμμίζεται τέλεια με τον συγκεκριμένο λίθο. Το μάτι της τίγρης συμπληρώνει την πρακτική φύση του Αιγόκερου, παρέχοντας σταθερότητα και ενισχύοντας το αίσθημα ευθύνης που έχει. Πιστεύεται ότι βοηθά τους Αιγόκερους να ανταπεξέλθουν σε προκλήσεις με μια συγκροτημένη και στρατηγική προσέγγιση, συμβάλλοντας στην επιτυχία.

Μάτι Της Τίγρης & Τσάκρα

Συνδεδεμένο τόσο με το τσάκρα της ρίζας όσο και με το ιερό τσάκρα, το μάτι της τίγρης βοηθά στην εξισορρόπηση της σωματικής και συναισθηματικής ευεξίας. Χρησιμεύει ως υπενθύμιση να αξιοποιήσουμε την εσωτερική μας δύναμη, να σταθούμε λίγο πιο ψηλά και να σταματήσουμε να σαμποτάρουμε τον εαυτό μας. 

Χρήση & Φενγκ Σούι

Καθώς θεωρείται μια πέτρα που φέρνει επιτυχία και χρήματα θεωρείται εκπληκτική για να την έχει κάποιος ως φυλαχτό.

Είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη για χρήση στο Φενγκ Σούι για κάθε είδους γραφείο ή χώρο εργασίας, καθώς ενθαρρύνει την εστίαση, φέρνει ένα άλλο επίπεδο γνώσης σε περίπλοκες καταστάσεις, βοηθά στην απομάκρυνση της αναβλητικότητας για να ολοκληρωθεί μια δουλειά και φέρνει λίγο πιο κοντά την επιτυχία.

Στον χώρο του σπιτιού χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της διάθεσης, την προσέλκυση καλής τύχης και την εξάλειψη των φόβων, βοηθώντας να γίνει το σπίτι ένα ασφαλές καταφύγιο από τον έξω κόσμο. Ένα από τα καλύτερα σημεία για να τοποθετηθεί είναι η μπροστινή πόρτα ή κάποιο παράθυρο ως φυλαχτό.

Για όσους έχουν παιδιά, το μάτι της τίγρης μπορεί να γίνει μια ισχυρή πέτρα προστασίας αλλά και ασπίδα από την κακή ενέργεια. Σαν ένα εναλλακτικό «ματάκι» ας πούμε. 

Δυνατή πέτρα από τη φύση της, το μάτι της τίγρης, ενισχύει τη δύναμη, τη θέληση και ξεκαθαρίζει τη σκέψη. Σίγουρα είναι σύμμαχος σου αν χρειάζεσαι ένα «σπρώξιμο» και γιατί όχι λίγη τύχη.

Διάβασε επίσης:

Αιματόπετρα | Η Πέτρα Του Πολεμιστή

Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

Ασημένια σκουλαρίκια με μάτι τίγρης