Φθορίτης | Λίθος Εξουδετέρωσης Της Αρνητικής Ενέργειας

Ο φθορίτης, γνωστός και ως «Genius Stone» έχει την ικανότητα να καθαρίζει την ψυχική ομίχλη δίνοντας πιο ξεκάθαρη οπτική. Απορροφά και εξουδετερώνει την αρνητική ενέργεια και το στρες και ενθαρρύνει τη θετικότητα. Εξισορροπεί την ενέργεια, βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Ονομάζεται επίσης και αργυραδάμαντας. Το όνομά του προέρχεται από τη λατινική λέξη «fleure» που σημαίνει «ρέω» ή και «συνεχής αλλαγή».

Είναι ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο χρωμάτων. Αν και κατά βάση είναι διαφανής μπορεί να βρεθεί σε ποικιλία χρωμάτων από βιολετί και μωβ μέχρι πράσινο, κίτρινο, μαύρο, ροζ και άλλες αποχρώσεις. Μπορεί επίσης το χρώμα του να φαίνεται διαφορετικό από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Θεωρείται ένα από τα πιο πολύχρωμα ορυκτά στον κόσμο και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να τον λατρέψουμε.

Ο φθορίτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε κοσμήματα, στο διαλογισμό ή απλά να τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο, για την ενίσχυση της εστίασης, την υποστήριξη της μάθησης και την προστασία από ηλεκτρομαγνητικά πεδία (!).

Ιδιότητες Του Φθορίτη

Ο φθορίτης είναι γνωστός για την προστατευτική και σταθεροποιητική του επίδραση. Προστατεύει την αύρα του ατόμου από εξωτερικούς χειρισμούς ή περιττές επιρροές.

Είναι επίσης γνωστό ότι απορροφά και εξουδετερώνει την αρνητική ενέργεια καθιστώντας τον ιδανικό για όσους αναζητούν συναισθηματική ευεξία. Λέγεται ότι καλλιεργεί μια αίσθηση ηρεμίας και εσωτερικής γαλήνης, κάτι που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο στον σημερινό με γρήγορους ρυθμούς και άγχος κόσμο.

Ενισχύει τη διανοητική διαύγεια, τη συγκέντρωση και τις ικανότητες λήψης αποφάσεων. Συνδέεται συχνά με την προώθηση της ισορροπίας και της αρμονίας, καθιστώντας τον μια δημοφιλή επιλογή για διαλογισμό. Επίσης καθαρίζει και εξαγνίζει το σώμα και σταθεροποιεί την ενέργεια, αυξάνοντας την ικανότητα συγκέντρωσης και βοηθώντας κάποιον να κατανοήσει και να διατηρήσει υγιείς σχέσεις

Σε σωματικό επίπεδο θεωρείται ότι βοηθάει στην αρθρίτιδα και τους πονοκεφάλους.

Πάμε να δούμε όμως κάποιες ιδιότητες του φθορίτη ανάλογα και με το χρώμα του:

Διαυγής Φθορίτης

Συνδέεται με το τσάκρα του στέμματος και βοηθάει στο να έχουμε πνευματική διαύγεια. Κατευνάζει τις ενοχές και το ψυχικό μπλοκάρισμα. Ξεκαθαρίζει έτσι τις καταστάσεις και διευκολύνει την εύρεση λύσεων. Επίσης, λειτουργεί σε αρμονία με άλλους λίθους καθιστώντας τον μια δημοφιλή επιλογή για την ευθυγράμμιση των τσάκρα και την ενίσχυση της ενέργειας άλλων αγαπημένων λίθων.

Μπλε Φθορίτης

Ο μπλε φθορίτης σχετίζεται με το τσάκρα του λαιμού. Η ηρεμιστική μπλε του ενέργεια βοηθά την ορθολογική σκέψη, την πνευματική αφύπνιση και την ενθάρρυνση της οργανωμένης επικοινωνίας.

Πράσινος Φθορίτης

Ο πράσινος φθορίτης, συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς και φέρει μια πλούσια δόση καθαριστικής ενέργειας. Απομακρύνει τις αρνητικές συμπεριφορές και βοηθάει να ανακαλύψουμε τον υψηλότερο σκοπό στη ζωή μας.

Μωβ Φθορίτης

Ο μωβ φθορίτης συναντάται συνήθως σε αποχρώσεις της λεβάντας. Παρόμοια με την ενέργεια του αμέθυστου, ο μωβ φθορίτης έχει να κάνει με το τσάκρα του τρίτου ματιού, φέρνοντας προστασία, πνευματική επικοινωνία και ονειρική απόλαυση στη ζωή μας.

Κίτρινος Φθορίτης

Οι χρυσές αποχρώσεις του κίτρινου φθορίτη ταιριάζουν τέλεια με όσους θέλουν να καθαρίσουν το τσάκρα του ηλιακού τους πλέγματος. Είναι πάντα έτοιμος να αυξήσει την αδρανοποιημένη ψυχική μας ικανότητα και σχετίζεται με τη λήψη αποφάσεων με σαφή και θετική διάθεση.

Φθορίτης Ουράνιου Τόξου

Στον πολύχρωμο αυτόν φθορίτη μπλέκονται όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε μια χρωματική πανδαισία. Διεγείρει τη δημιουργικότητα, μας συνδέει με τη διαίσθησή μας, διώχνει την αρνητική ενέργεια και το άγχος και ανοίγει το δρόμο για μια πιο θετική νοοτροπία.

φθορίτης, fluorite

Σε Ποια Ζώδια Ταιριάζει

Ο φθορίτης θα μπορούσε να συνδεθεί με πολλά ζώδια, αν θα λέγαμε όμως ότι ταιριάζει πιο πολύ σε κάποια αυτά θα ήταν οι Ιχθύς, ο Αιγόκερως και ο Υδροχόος.

Ιχθύς: Ο φθορίτης θεωρείται εξαιρετική πέτρα για Ιχθύες. Ενισχύει τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα και την πνευματική τους επίγνωση, βοηθώντας τους να περιηγηθούν στα συναισθηματικά βάθη της προσωπικότητάς τους.

Αιγόκερως: Οι σταθεροποιητικές ιδιότητες του φθορίτη ταιριάζουν στους Αιγόκερους, παρέχοντάς τους μια αίσθηση ισορροπίας και διαύγειας στις πρακτικές και φιλόδοξες αναζητήσεις τους. Τους βοηθά στη λήψη αποφάσεων και στο να διατηρούν την εστίαση τους.

Υδροχόος: Όσοι γεννήθηκαν στο ζώδιο του Υδροχόου μπορεί να βρουν στον φθορίτη έναν πολύτιμο σύντροφο στις πνευματικές τους αναζητήσεις. Πιστεύεται ότι υποστηρίζει την αντισυμβατική και προνοητική φύση των Υδροχόων και ενισχύει το καινοτόμο πνεύμα τους.

Πώς Να Φροντίσεις Τον Φθορίτη

Ο καθαρισμός του φθορίτη είναι πολύ απλός. Χρειάζεται απλά ζεστό νερό και ένα ήπιο σαπούνι. Πλένεις την επιφάνεια και μετά με ένα μαλακό πανί αφαιρείς τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Μην χρησιμοποιείς χημικά γιατί ενέχουν υψηλό κίνδυνο να καταστρέψουν την επιφάνεια του λίθου. Δεδομένου ότι ο φθορίτης είναι ένα έγχρωμο ορυκτό, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση ισχυρών καθαριστικών. Μπορεί επίσης εύκολα να γρατσουνιστεί όταν έρθει σε επαφή με αιχμηρές επιφάνειες, οπότε καλό είναι να αποθηκεύεται σε πάνινη θήκη χωριστά, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλα κοσμήματα.

Κολιέ με φθορίτη, αιματίτη και ασημένια επιχρυσωμένα στοιχεία

Διάβασε επίσης:

Αιματόπετρα | Η Πέτρα Του Πολεμιστή

Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

Μάτι Της Τίγρης | Λίθος Θέλησης Και Κινήτρου

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!