12 Ροζ Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Ρομαντικοί και χαριτωμένοι, οι ροζ πολύτιμοι λίθοι κερδίζουν όλο και περισσότερη δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό. 

Τι κάνει όμως τους ροζ λίθους τόσο περιζήτητους; Το χρώμα;

Ροζ Πολύτιμοι Λίθοι και Οι Ιδιότητες Τους

Μπορεί ο κάθε λίθος να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά όμως γενικότερα οι ροζ πολύτιμοι λίθοι αντιπροσωπεύουν τη στοργή, τον ρομαντισμό, την αγάπη και συνδέονται με το τσάκρα της καρδιάς. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά βιώνουμε ορισμένες ψυχολογικές αντιδράσεις όταν εκτιθόμαστε σε συγκεκριμένα χρώματα, όπως το ροζ.

12 Διάσημοι Ροζ Πολύτιμοι Λίθοι

1.Ροζ χαλαζίας

Είναι ένας χαλαζίας με πολύ ανοιχτό χρώμα. Πολλές φορές καταλήγει να είναι διάφανος. Ο ροζ χαλαζίας λέγεται ότι είναι η πέτρα της παγκόσμιας αγάπης, που φέρει μια ενέργεια συμπόνιας και θεραπείας. Συμβολίζει την ηρεμία, την αγάπη και τον ρομαντισμό.

pink gemstones, pop polytimoi lithoi, ροζ πολύτιμοι λίθοι

2. Ροζ Ζαφείρι

Μπορεί το ζαφείρι να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς πολύτιμους λίθους όμως το ροζ ζαφείρι είναι εξαιρετικά σπάνιο. Συνήθως διατίθεται σε αποχρώσεις που κυμαίνονται από ψυχρό βιολετί έως ζεστό ροδακινί. Το ροζ ζαφείρι είναι ταυτισμένο με την καλή τύχη και το πάθος. Συνδέεται επίσης με την εμπιστοσύνη, την πίστη και τη συμπόνια. Γι’ αυτό ίσως είναι μια δημοφιλής επιλογή για βέρες αρραβώνων και γάμου.

3. Γρανάτης Ροδολίτης

Οι αποχρώσεις του κυμαίνονται από ζεστό ροζ έως βαθύ ροζ. Ο γρανάτης ροδολίτης πιστεύεται ότι προάγει την καλοσύνη, την αγάπη, την πνευματική ανάπτυξη, τη συμπόνια και την αυτοεκτίμηση. Γενικότερα όμως ως γρανάτης συμβολίζει τη δύναμη της ζωής και την εσωτερική φλόγα.

4. Μοργανίτης

Ο Μοργανίτης ανήκει στην ίδια οικογένεια με την άκουαμαρίνα και το σμαράγδι. Οι αποχρώσεις του κυμαίνονται από σομόν έως πολύ ανοιχτό ροζ. Είναι ένας απίστευτα εντυπωσιακός λίθος που, όπως και οι υπόλοιποι ροζ πολύτιμοι λίθοι, συμβολίζει το ρομαντισμό, την αγάπη και την αρμονία. Λόγω της απαλής ροζ απόχρωσής του, συνδέεται επίσης με την αθωότητα και την αγνότητα.

pink gemstones, pop polytimoi lithoi, ροζ πολύτιμοι λίθοι

5. Ροζ Οπάλιο

Μια από τις πιο σπάνιες ποικιλίες οπάλιου, τα ροζ οπάλια προέρχονται από το Περού. Η συγκεκριμένη απόχρωση οπάλιου είναι πολύ σταθερή και ανθεκτική γι΄ αυτό και έχει μεγάλη ζήτηση. Πιστεύεται ότι το ροζ οπάλιο μπορεί να θεραπεύσει συναισθηματικές πληγές και να απελευθερώσει από την ανησυχία και το άγχος. Είναι επίσης μια πέτρα αγάπης, καλοσύνης και ευγένειας.

6. Ροζ Κουνζίτης

Πήρε το όνομά του από τον George Frederick Kunz, τον αντιπρόεδρο της Tiffany & Co.  Αυτός ο ροζ λίθος χρησιμοποιήθηκε ως προσθήκη σε statement κομμάτια. Υπάρχει σε αποχρώσεις του ροζ και του βιολετί. Ο ροζ κουνζίτης λέγεται ότι μας βοηθά να βρούμε την ειρήνη στην καρδιά μας μετά από έναν χωρισμό.  

7. Ροζ Τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη είναι ο λίθος που βρίσκεται στη μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων στη φύση. Η ροζ απόχρωση και η απόχρωση καρπούζι είναι από τις πιο δημοφιλείς. Η ροζ τουρμαλίνη φέρει τη συμπόνια, την αυτοθεραπεία και την αγάπη. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι η τέλεια πέτρα κατά του άγχους.

8. Ροζ Ροδοχρωσίτης

Το όνομα Ροδοχρωσίτης προέρχεται από το ελληνικό «rhodos» που σημαίνει τριαντάφυλλο και «khros» που σημαίνει «χρώμα». Αυτή η πέτρα είναι διάσημη για τις ευδιάκριτες ροζ και βαθυκόκκινες ρίγες της. Ο ροζ ροδοχρωσίτης συνδέεται με την αγάπη, τη μητρότητα και τον ρομαντισμό. Είναι γνωστή ως «Η πέτρα της συμπόνιας» και πιστεύεται ότι ενθαρρύνει μια θετική και χαρούμενη προοπτική.

9. Ροζ Ζιργκόν

Το ζιργκόν είναι ένα αγαπημένο υποκατάστατο διαμαντιών λόγω της οικονομικής τιμής και της ανθεκτικότητας του. Υπάρχει και σε ροζ απόχρωση. Το ροζ ζιργκόν πιστεύεται ότι προάγει την αυτοπεποίθηση και μας βοηθά να πετύχουμε τα όνειρα και τους στόχους μας. Φέρει μαζί του ευημερία και επιτυχία.

10. Ροζ Μαργαριτάρι

Τα χρωματιστά μαργαριτάρια είναι σπάνια, πράγμα που σημαίνει ότι το να βρεις ένα είναι δύσκολο. Η ομορφιά τους όμως είναι αδιαμφισβήτητη! Τα ροζ μαργαριτάρια είναι σύμβολο καλής τύχης, επιτυχίας, ρομαντισμού, ενέργειας και φήμης. Θεωρούνται σύμβολο καλής τύχης για το μέλλον.

11. Ροζ Φεγγαρόπετρα

Μπορεί να την έχουμε συνδυάσει με το λευκό, όμως η φεγγαρορόπετρα μπορεί να βρεθεί και σε ροζ απαλό χρώμα. Χρησιμοποιείται πολύ στην κατασκευή κοσμημάτων καθώς είναι εύκολο να κοπεί σε διάφορα σχήματα. Η ροζ φεγγαρόπετρα είναι μια πέτρα για νέα ξεκινήματα. Συνδέεται με την αγάπη, το πάθος και τη θηλυκότητα.

12. Ροζ Ροδονίτης

Ο ροζ ροδονίτης μοιάζει με τον ροδοχρωσίτη, με τη διαφορά ότι έχει αποχρώσεις του μαύρου. Λέγεται ότι βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας, γειώνει την ενέργειά και μας βοηθά να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας.

Παρά τα ξεχωριστά τους χαρακτηριστικά οι ροζ πολύτιμοι λίθοι έχουν να κάνουν με την αγάπη και τα συναισθήματα. Τα βαθιά συναισθήματα προς τους άλλους και τον εαυτό μας.

Για πες μου, ποιον λίθο από τους παραπάνω ξεχώρισες;

Ασημένιο μενταγιόν με φεγγαρόπετρα, γρανάτη και ροδοχρωσίτη

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για λίθους, διάβασε επίσης:

9 Πορτοκαλί Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

9 Λίθοι Που Μειώνουν Το Στρες

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!