Κόκκινοι Πολύτιμοι Λίθοι | Ποιους να επιλέξεις

Ήρθε ο μήνας της αγάπης. Ο μήνας του κόκκινου. Ο μήνας για να ξεδιπλώσεις τη ρομαντική ψυχή σου! Πώς θα γίνονταν λοιπόν να μην μιλήσουμε για το κόκκινο χρώμα και για αυτά που μπορούν να φέρουν οι κόκκινοι πολύτιμοι λίθοι στη ζωή μας.

Οι κόκκινοι λίθοι έχουν συνδεθεί εδώ και χιλιετίες με τη φωτιά, την αγάπη, το πάθος, τον έρωτα, τη ζεστασιά και τη ζωτικότητα. Στην Κίνα, το κόκκινο αντιπροσωπεύει την ευημερία και τη χαρά. Οι νύφες φορούν παραδοσιακά κόκκινο χρώμα την ημέρα του γάμου τους και οι τοπικές επιχειρήσεις βάφουν τις πόρτες τους σε μια απόχρωση του κόκκινου για να ενθαρρύνουν την καλή τύχη.

Σε άλλους πολιτισμούς, πιστεύεται ότι οι κόκκινοι πολύτιμοι λίθοι μπορούν να δώσουν σωματική ενδυνάμωσηκίνητρο όταν αισθάνεσαι πεσμένη και να επαναφορτίσουν το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. 

Οι κόκκινοι πολύτιμοι λίθοι συνδέονται επίσης με την έμπνευση και την επιθυμία να προχωρήσεις και να πιέσεις τον εαυτό σου για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Τέλος, ενδεχομένως λόγω του χρώματος τους, οι κόκκινοι πολύτιμοι λίθοι προτιμώνται πολύ ως κόσμημα αλλά και ως δώρο σε ξεχωριστές περιστάσεις.

Εάν λοιπόν πάντα σου έκαναν ένα «κλικ» οι κόκκινοι πολύτιμοι λίθοι ήρθε η ώρα να μάθεις τους πιο δημοφιλείς και τι αντιπροσωπεύουν.

7 Δημοφιλείς Κόκκινοι Πολύτιμοι Λίθοι 

Ρουμπίνι

Πιθανότατα ο πιο γνωστός κόκκινος πολύτιμος λίθος. Και πώς να μην είναι άλλωστε; Η ζωηρή και φλογερή κόκκινη απόχρωση των ρουμπινιών μαγνητίζει το βλέμμα. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι λόγω της σπανιότητας τους πολλές φορές υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία για να ενισχυθεί περαιτέρω το βαθύ χρώμα τους. Τα φυσικά ρουμπίνια είναι αρκετά ακριβά, γεγονός που οδήγησε στο να δημιουργηθούν και σε εργαστήρια ρουμπίνια εξαιρετικά καλής ποιότητας.

Οι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο θεωρούσαν τα ρουμπίνια ως πέτρα βασιλιάδων. Οι σκούρο-κόκκινοι πολύτιμοι λίθοι συνδέονται με το πάθος, την αγνότητα και την αρχοντιά. Ως προστατευτική πέτρα, τα ρουμπίνια λέγεται ότι φέρνουν ευτυχία και πάθος. 

Διάβασε περισσότερα: Ρουμπίνι | Η Πέτρα Του Πάθους

Ασημένιο δαχτυλίδι με ρουμπίνι

Γρανάτης

Άλλος ένας δημοφιλής κόκκινος πολύτιμος λίθος. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα ρουμπίνια, οι γρανάτες είναι άφθονοι και σε προσιτές τιμές, όσο μεγάλοι κι αν είναι. Επίσης σε σχέση με άλλους λίθους είναι αρκετά ανθεκτικοί. Αν και είναι περισσότερο γνωστοί για τις σκούρο-κόκκινες αποχρώσεις τους, μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλα χρώματα. 

Στην αρχαία Αίγυπτο, οι γρανάτες λατρεύονταν από τους Αιγύπτιους Φαραώ. Μάλιστα συχνά θάβονταν στους τάφους μαζί τους, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ομορφιά τους οι Φαραώ στη μετά θάνατον ζωή. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι σφράγιζαν επίσης όλα τα σημαντικά έγγραφά τους με σφραγίδες φτιαγμένες από κόκκινους γρανάτες. 

Θεωρείται ότι ο γρανάτης μπορεί να φέρει ακαταμάχητη γοητεία, καθώς και να προσελκύσει μεγάλη ευτυχία, να αυξήσει την αυτοπεποίθηση και να φέρει αγάπη.

Ταιριάζει σε Αιγόκερους και Υδροχόους καθώς είναι ο γενέθλιος λίθος του Ιανουαρίου.

Αχάτης

Στον Βουδισμό ο αχάτης χρησιμοποιείται ως φυλαχτό. Θεωρείται γενικά ως «η πέτρα της ευτυχίας» και πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να ενισχύσει την αγάπη, καθώς και τη βελτίωση ρομαντικών σχέσεων, ενισχύοντας την αρμονία.

Συνδέεται με τον μήνα Μάιο και το ζώδιο των Διδύμων.

Διάβασε περισσότερα εδώ: 7 Είδη Αχάτη Και Οι Ιδιότητες Τους

Βραχιόλι με αχάτη ruby και μαργαριτάρια

Κόκκινο Διαμάντι

Δυστυχώς ένα φυσικό κόκκινο διαμάντι είναι εξαιρετικά σπάνιο. Μάλιστα είναι το πιο σπάνιο από όλους τους τύπους διαμαντιού. Οπότε περιττό να συζητήσουμε την τιμή του! Παρόλα αυτά υπάρχουν και τεχνητά, τα οποία είναι σαφώς πιο προσιτά( για κάποιους).

Λόγω της σπανιότητας και της διόλου ευκαταφρόνητης τιμής τους, τα κόκκινα διαμάντια αντιπροσωπεύουν τη δέσμευση. Το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους συμβολίζει το πάθος, τη δύναμη και την αγάπη. Αυτό τα καθιστά τον τέλειο πολύτιμο λίθο για δώρο γάμου ή επετείου…με το αζημίωτο βέβαια!

Κόκκινη Τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη είναι γνωστή ως «το ουράνιο τόξο που έπεσε στη γη» λόγω της μεγάλης ποικιλίας χρωμάτων που μπορεί να βρεθεί. 

Η κόκκινη τουρμαλίνη είναι φωτεινή και έντονη, γι’ αυτό συνδέεται με την ευτυχία και τη χαρά. Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι βοηθά κάποιον να διευρύνει το μυαλό του και τους ορίζοντές του. Επιτρέπει να λαμβάνουμε και να δίνουμε αγάπη, όπως επίσης βοηθά στην επούλωση συναισθηματικών τραυμάτων.  Για αρκετό καιρό, πιστεύονταν ότι ήταν αποτελεσματική και για την κατάθλιψη.

Κόκκινος Απατίτης

Και ο απατίτης είναι μια πέτρα που φοριέται πολύ ως κόσμημα λόγω του εντυπωσιακού χρώματος του. Είναι όμως επίσης και αρκετά σπάνιος λίθος.

Αυτό που θα μπορούσε να εκπλήξει πολλούς είναι το γεγονός ότι ο απατίτης αποτελείται από το ίδιο υλικό με τα δόντια και τα οστά μας, το φωσφορικό ασβέστιο. Αυτό τον καθιστά μια αρκετά μαλακή πέτρα σε σύγκριση με πολλές άλλες. Επίσης, είναι από τους λίθους που συνήθως δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία.

Πιστεύεται ότι η πέτρα έχει ειδικές ιδιότητες που σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους σου και να δεις τα πράγματα πιο καθαρά. Επίσης, βοηθά να εντοπίσεις τυχόν προβλήματα που μπορεί να σε επηρεάζουν ή σε εμποδίζουν να πετύχεις. Σου δίνει την αυτοπεποίθηση για να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή σου για να προχωρήσεις και να πετύχεις αυτό που επιθυμείς. Επιπλέον, θεωρείται ότι παρέχει κίνητρα και εξαλείφει τυχόν αρνητικά ή απαισιόδοξα συναισθήματα.

Σπινέλιος

Ο σπινέλιος είναι ο λίθος που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το ρουμπίνι ως προς την ένταση του χρώματος. Ίσως επειδή έχει τα ίδια ιχνοστοιχεία χρωμίου με το ρουμπίνι που προκαλούν αυτό το χρώμα. 

Φαίνεται ότι βοηθάει στο να παραμερίσουμε τους εγωισμούς και να αφοσιωθούμε και στο έτερον ήμισυ. Όπως και οι περισσότερες κόκκινες πέτρες, ο σπινέλιος πιστεύεται ότι ενθαρρύνει το πάθος, την αφοσίωση και τη μακροζωία. Επίσης συνδέεται με το τσάκρα της ρίζας, καθιστώντας τον αποτελεσματικό στην αύξηση της φυσικής ενέργειας και της αντοχής.

Για πες, ποιον κόκκινο λίθο θα επέλεγες;

red gemstones, kokkinoi lithoi, kokkinoi polytimoi lithoi, κόκκινοι πολύτιμοι λίθοι

Διάβασε επίσης:

Τσάκρα και Κρύσταλλοι | Μάθε πώς συνδέονται

Τι Σημαίνουν τα Χρώματα των Ημιπολύτιμων Λίθων και οι Ιδιότητες τους

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους πολύτιμους λίθους ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!