Ακουαμαρίνα | Σημασία και Ιδιότητες του Γενέθλιου Λίθου του Μαρτίου

Η ακουαμαρίνα είναι μια εντυπωσιακή γαλαζο-πρασινο-τυρκουάζ πέτρα που έκανε το ντεμπούτο της πάρα πολλούς αιώνες πριν και αγαπήθηκε πολύ.

Χρησιμοποιούνταν και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως πέτρα διαλογισμού και φυλαχτό, ενώ θα την βρεις πολύ συχνά και ως κόσμημα. 

Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι η ακουαμαρίνα ήταν θησαυρός των γοργόνων. Οι ναυτικοί χρησιμοποιούσαν την πέτρα ως φυλαχτό για να έχουν καλή τύχη στη θάλασσα και να τους προστατεύσει από αυτήν. Oι Έλληνες πίστευαν ότι έδινε ασφαλές πέρασμα στις φουρτουνιασμένες θάλασσες, ενώ οι Αιγύπτιοι λάτρευαν τις μπλε αποχρώσεις της και πίστευαν ότι ήταν αντιπροσώπευε την ευτυχία.

Οι αποχρώσεις της κινούνται από πράσινο έως μπλε και όπως μαρτυράει και το όνομα της(aqua=νερό, marina=θάλασσα) συνδέεται με τη θάλασσα και όσους σχετίζονται με αυτήν.

Αν σκεφτούμε επίσης ότι η επαφή με τη θάλασσα μάς ηρεμεί και γαληνεύει την ψυχή μας δεν είναι περίεργο που θεωρείται μια ισχυρή πέτρα ηρεμίας και γαλήνης.

Η ακουμαρίνα θεωρείται σύμβολο προστασίας από το κακό, εμπιστοσύνης, ετοιμότητας και θάρρους. Το χρώμα της θεωρείται χρώμα χαράς και αρμονίας και μπορεί να προσφέρει στον κάτοχο της αρμονία.

Ακουμαρίνα & Ιδιότητες

aquamarina, akouamarina, άκουαμαρινα

Η  ακουαμαρίνα αντιπροσωπεύει την ηρεμία και την εμπιστοσύνη όπως είπαμε. Αντιπροσωπεύει όμως και την επικοινωνία. Την καθαρή και ανοιχτή επικοινωνία που πηγάζει από την καρδιά. Ενισχύει τη διαύγεια, την πνευματική ισορροπία, την αντίληψη και οξύνει τη διάνοια. Η ηρεμιστική της ενέργεια μειώνει το άγχος και χαλαρώνει το μυαλό. Βοηθάει  να ξεπεράσεις κάθε άγχος που σχετίζεται με την επικοινωνία, όπως το άγχος και ο φόβος της δημόσιας ομιλίας.

Ξεκαθαρίζει συγκεχυμένες καταστάσεις και σε βοηθά να μένεις ισορροπημένη χωρίς να σε κατακλύζουν τα συναισθήματα σου. Σου δίνει τη συναισθηματική και διανοητική διαύγεια να παραμερίζεις κάθε κρίση και να είσαι ανεκτική με τον εαυτό σου και τους άλλους. 

Διώχνει τους προβληματισμούς και σε βοηθάει να «βουτήξεις» μέσα σου, να εμβαθύνεις για να ανακαλύψεις τις δικές σου αλήθειες και να αποκτήσεις τη δική σου φωνή. Προωθεί την αυτοέκφραση, ενδυναμώνει και παρέχει υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα. Μάχεται την επικριτικότητα και ενισχύει την κατανόηση και την ενσυναίσθηση. Σε βοηθάει να παραμείνεις ήρεμη και συγκεντρωμένη στο στόχο σου ενώ ενισχύει σημαντικά την αυτοπεποίθηση σου.


Τέλος, ανοίγει τη διόραση και είναι εξαιρετική πέτρα για διαλογισμό. 

Δεδομένου ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά εβδομήντα τοις εκατό από νερό, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ακουαμαρίνα ως η πέτρα του νερού επιδρά θετικά σε συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο. Εκπέμπει ζωτικότητα και «ξεπλένει» την τοξικότητα.

Είναι μια εξαιρετική πέτρα για φυσική θεραπεία. Από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να επαναφέρει την ευεξία σε κάθε γωνιά του σώματος. Ως πέτρα που συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού, είναι εξαιρετικά χρήσιμη για να καταπραΰνει τον πονόλαιμο, τους διογκωμένους αδένες ενώ βοηθά και σε προβλήματα του θυρεοειδούς. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ρυθμίζει τις ορμόνες. 

Βάλε μια ακουαμαρίνα στο σπίτι ή το γραφείο σου για να φέρεις ηρεμία ενώ αν θέλεις να αποκομίσεις όλα τα οφέλη της φόρεσε την ως κόσμημα στην περιοχή του λαιμού.

Ως αυθεντικός γενέθλιος λίθος του Μαρτίου η ακουαμαρίνα συνδέεται με τους Ιχθύς και θεωρείται εξισορροπητική πέτρα για τα ευαίσθητα ψαράκια. Λόγω της σχέσης της με το υγρό στοιχείο πέρα από τους Ιχθύς, ταιριάζει πολύ σε Σκορπιούς, ταιριάζει όμως και στους χαώδεις Διδύμους.

Για πες; Σου «μίλησε» η ακουμαρίνα;

Αν σου αρέσει να διαβάσεις για τους πολύτιμους λίθους και τις ιδιότητες τους, διάβασε επίσης:

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

Τσάκρα και Κρύσταλλοι | Μάθε πώς συνδέονται

Και ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

Βραχιόλι με Άκουαμαρίνα και ασημένιο επιχρυσωμένο στοιχείο