9 Λευκοί Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Οι λευκοί πολύτιμοι λίθοι αντιπροσωπεύουν την κομψότητα. Έχουν συνδεθεί επίσης με την καθαρότητα και την αγνότητα λόγω του χρώματος τους. Είναι δημοφιλής επιλογή για κοσμήματα(βλέπε διαμάντι) αλλά και για πνευματικούς σκοπούς. Σε αυτό το άρθρο θα μπούμε λίγο πιο βαθιά και θα σου πω τι αντιπροσωπεύουν οι λευκοί πολύτιμοι λίθοι και ποιες είναι οι ιδιότητες τους. 

Τι Αντιπροσωπεύουν Οι Λευκοί Πολύτιμοι Λίθοι;

Οι λευκοί πολύτιμοι λίθοι συνδέονται συχνά με την αγνότητα, τη διαύγεια και την πνευματική ενέργεια. Η παρθένα εμφάνισή τους συμβολίζει την αθωότητα και τα νέα ξεκινήματα, καθιστώντας τους ιδανική επιλογή για γάμους και γιορτές(διαμάντι, ζιργκόν, μαργαριτάρι κ.α). Οι λευκοί πολύτιμοι λίθοι πιστεύεται ότι φέρνουν ισορροπία και αρμονία στη ζωή κάποιου, ενισχύοντας τη διανοητική διαύγεια και την πνευματικότητα. Πολλοί πολιτισμοί θεωρούν επίσης τους λευκούς πολύτιμους λίθους ως σύμβολα προστασίας και φώτισης.

Έχουν συνδεθεί με τις ανθρώπινες σχέσεις και την αγάπη και πιστεύεται ότι φέρνουν καλή ενέργεια και δονήσεις που ενθαρρύνουν την καθαρή σκέψη, τη συναισθηματική ισορροπία και την αποδοχή από καρδιάς.

Συνδέονται με το τσάκρα του στέμματος, το οποίο θεωρείται η πύλη προς την ανώτερη συνείδηση που μας βοηθά να συνδέσουμε τη γήινη ενέργειά μας με το σύμπαν.

9 Λευκοί Πολύτιμοι Λίθοι Και οι Ιδιότητες Τους 

1. Διαμάντι

Εννοείται πώς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Μπορεί να είναι περισσότερο διάφανο παρά λευκό αλλά το διαμάντι εκφράζει από πολλές απόψεις τις ιδιότητες των λευκών πολύτιμων λίθων. Τα διαμάντια είναι γνωστά για την εξαιρετική σκληρότητά τους. Μάλιστα είναι η πιο σκληρή φυσική ουσία στη Γη. Συμβολίζουν την αιώνια αγάπη και δύναμη. Το κλασικό λευκό διαμάντι αντιπροσωπεύει την αγνότητα και τη δέσμευση. Γι΄ αυτό και δεν είναι τυχαία η Νο1 επιλογή ως δώρο σε προτάσεις γάμου.

2. Ασβεστίτης(Calcite)

Ο ασβεστίτης είναι ορυκτό ανθρακικό ασβέστιο. Διατίθεται σε διάφορα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του λευκού. Ο λευκός ασβεστίτης συνδέεται με την ενέργεια του καθαρισμού και του εξαγνισμού. Πιστεύεται ότι διώχνει την αρνητική ενέργεια και προάγει τη συναισθηματική θεραπεία και τη διαύγεια της σκέψης.

3. Φεγγαρόπετρα(Moonstone)

Η φεγγαρόπετρα είναι σαγηνευτική και μυστηριώδης. Συνδέεται με το φεγγάρι και τη θηλυκή ενέργεια. Πιστεύεται ότι ενισχύει τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα και τη συναισθηματική ισορροπία, καθιστώντας την δημοφιλή πέτρα για όσους αναζητούν διορατικότητα και συναισθηματική θεραπεία.

white gemstones, leykoi polytimoi lithoi, λευκοί πολύτιμοι λίθοι

4. Μαργαριτάρι

Τα μαργαριτάρια είναι οργανικοί πολύτιμοι λίθοι που σχηματίζονται μέσα σε μαλάκια, όπως τα στρείδια. Είναι δημοφιλή για τη λαμπερή τους εμφάνιση και τη σύνδεση τους με την αγνότητα και τη σοφία. Τα λευκά μαργαριτάρια, συγκεκριμένα, συμβολίζουν την αθωότητα και τα νέα ξεκινήματα. Πιστεύεται ότι φέρνουν ηρεμία και ενισχύουν την ενέργεια του κατόχου τους. 

5. Λευκός Αχάτης(White Agate)

Ο λευκός αχάτης είναι είδος χαλκηδόνιου με γαλακτώδη και ημιδιαφανή όψη. Θεωρείται πέτρα ισορροπίας και αρμονίας. Προάγει την ειρήνη και την ηρεμία. Ο λευκός αχάτης πιστεύεται ότι βελτιώνει τη διανοητική διαύγεια και ενισχύει την αποδοχή του εαυτού μας, καθιστώντας τον ευεργετικό για την προσωπική και την πνευματική ανάπτυξη.

6. Σεληνίτης(Selenite)

Ο σεληνίτης μοιάζει στην όψη με το μαργαριτάρι. Έχει ισχυρή σύνδεση με το φεγγάρι και με την πνευματική κάθαρση και φώτιση. Φροντίζει η καρδιά και το μυαλό μας να είναι συγχρονισμένα, ώστε το τσάκρα του στέμματος να λάμπει. Απαλλάσσει από αρνητικές ενέργειες και ανήσυχες σκέψεις. Εξισορροπεί τα συναισθήματα και μας δίνει το δώρο της διορατικότητας και της αυθεντικότητας.

7. Οπάλιο(Opal)

Τα οπάλια(λευκά και μαύρα) είναι γνωστά για το εκπληκτικό παιχνίδι των χρωμάτων τους, το οποίο εμφανίζει είναι μια σειρά από ιριδίζουσες αποχρώσεις. Τα λευκά οπάλια, γνωστά και ως ανοιχτόχρωμα οπάλια, συνδέονται με την έμπνευση, τη δημιουργικότητα και τη συναισθηματική ελευθερία. Διεγείρουν τη φαντασία και την καλλιτεχνική έκφραση.

8. Χαουλίτης(Howlite)

Ο χαουλίτης είναι ένα λευκό ορυκτό με γκρίζες γραμμές. Ο λευκός χαουλίτης είναι μια ηρεμιστική πέτρα που πιστεύεται ότι μειώνει το στρες, το άγχος και το θυμό. Ενθαρρύνει την υπομονή και τη συναισθηματική θεραπεία, καθιστώντας τον μια δημοφιλή επιλογή για πρακτικές διαλογισμού και επίγνωσης.

white gemstones, leykoi polytimoi lithoi, λευκοί πολύτιμοι λίθοι, χαουλίτης, howlite

9. Λευκό Τοπάζι

Το λευκό τοπάζι μοιάζει πολύ με το διαμάντι και έχει εξαιρετική διαύγεια και λάμψη. Συνδέεται με την αγνότητα και την πνευματική αναζωογόνηση. Προάγει τη διαύγεια της σκέψης και την αυτογνωσία. Είναι μια πέτρα δύναμης και αποφασιστικότητας, που μας εμπνέει να επιδιώκουμε τους στόχους μας.

Από τη διαχρονική ομορφιά των διαμαντιών μέχρι τη μυστικιστική γοητεία των φεγγαρόπετρων και των οπάλιων, κάθε λευκός λίθος τη δική του σημασία. Είτε αναζητάς πνευματική θεραπεία και συναισθηματική ισορροπία, είτε απλά θέλεις να φορέσεις κάτι με διαχρονική κομψότητα, οι λευκοί πολύτιμοι λίθοι είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Ποιoν από τους παραπάνω λίθους θα διάλεγες;

Ασημένιο μενταγιόν με ακατέργαστη φεγγαρόπετρα

Διάβασε επίσης:

12 Ροζ Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.