7 Μαύροι Πολύτιμοι Λίθοι Για Δύναμη Και Προστασία

Το μαύρο μπορεί σαν χρώμα να δημιουργεί αρνητική αίσθηση. Τείνουμε να το συσχετίζουμε με ιδέες φόβου, θανάτου, σκοτεινής μαγείας και κακών σκέψεων. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι επίσης το χρώμα της δύναμης, της σοφίας, της εύφορης γης και της προστασίας. Αποπνέει μυστήριο…όπως και όλοι οι μαύροι πολύτιμοι λίθοι. 

Θέλουμε και λίγο μαύρο. Άλλωστε χρειαζόμαστε και τη σκιώδη πλευρά μας για να ισορροπήσουμε!

Τι Αντιπροσωπεύουν Οι Μαύροι Πολύτιμοι Λίθοι

Το μαύρο ως κυρίαρχο χρώμα, αντιπροσωπεύει τη δύναμη. Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν ότι οι μαύροι πολύτιμοι λίθοι είχαν τη δύναμη να προστατεύουν και να ενισχύουν τον κάτοχο τους. Χρησιμοποιήθηκαν ως ισχυρά φυλαχτά για να κρατήσουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή δυνατά.

Είναι όμως και λίθοι προστασίας. Πιστεύεται ότι λειτουργούν ως ασπίδα που απωθούν την αρνητική ενέργεια.

Για την ακρίβεια είναι λίθοι προστασίας από κάθε άποψη. Ακόμα και όσον αφορά την αγάπη και τις σχέσεις που συχνά νιώθουμε ευάλωτοι. Μας βοηθούν στο να είμαστε ανοιχτοί και ελεύθεροι ώστε να εμπιστευτούμε τον άλλον. Επίσης, βοηθούν στην ενίσχυση της αλήθειας  και να βλέπουμε ξεκάθαρα τα πράγματα. Από το ψέμα στο φως. Ενδυναμώνουν το αίσθημα του αυτοελέγχου, της ανθεκτικότητας και της δύναμης του πνεύματος – όλα αυτά βοηθούν σε υγιείς και αρμονικές σχέσεις.

Σε θέματα χρημάτων, οι μαύροι λίθοι προστατεύουν από κακόβουλες ενέργειες. Φέρουν προστατευτική ενέργεια, δύναμη και αυτοπεποίθηση, οι οποίες είναι βασικές δεξιότητες για τη λήψη έξυπνων αποφάσεων όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. 

Σε θεραπευτικό επίπεδο αποτοξινώνουν, βοηθούν στην επούλωση των κατεστραμμένων κυττάρων και ενθαρρύνουν την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Ασημένιο μενταγιόν με φεγγαρόπετρα , μπλε τοπάζι και όνυχα

Μαύροι Λίθοι Και Τσάκρα Της Ρίζας

Οι μαύροι πολύτιμοι λίθοι ενισχύουν το τσάκρα της ρίζας. Αυτό σημαίνει ότι απορροφούν αρνητικά συναισθήματα και φοβίες και να μας βοηθούν να κινούμαστε στις σκιές χωρίς φόβο. Το πρώτο μας τσάκρα, το τσάκρα της ρίζας, θέτει τα θεμέλια. Είναι η πρώτη βαθμίδα στην ιεραρχία των αναγκών μας που μας βοηθάει νιώθουμε ασφαλείς. Όταν το τσάκρα της ρίζας μας είναι ανοιχτό, μας δίνει μια ισχυρή και σταθερή βάση για να ευδοκιμήσουμε. Νιώθουμε ασφάλεια και ενέργεια και μπορούμε να εργαστούμε για τα όνειρα και τους στόχους μας με αγάπη και ενθουσιασμό. Ταυτόχρονα, διοχετεύει ενέργεια και στα υπόλοιπα τσάκρα μας.

7 Δημοφιλείς Μαύροι Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

1. Μαύρος Όνυχας

Ο μαύρος όνυχας είναι σταθεροποιητικός λίθος. Μειώνει το άγχος και το στρες ενώ μας βοηθάει να φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος και να το αντιμετωπίσουμε. Πιστεύεται ότι βοηθά στη συγκέντρωση, ενισχύει τη σοφή λήψη αποφάσεων και βοηθά τον χρήστη να απωθεί την αρνητική ενέργεια.

2. Μαύρη Τουρμαλίνη

Η μαύρη τουρμαλίνη είναι από τους πιο ισχυρούς προστατευτικούς λίθους. Απορροφά την αρνητική και τοξική ενέργεια και δημιουργεί χώρο για νέα ξεκινήματα και παραγωγικότητα. Συνδέεται επίσης με το τσάκρα της ρίζας και δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας και πίστης στις ικανότητές μας.

mayroi polytimoi lithoi, μαύροι πολύτιμοι λίθοι, μαύρη τουρμαλίνη, mayri tourmaline

3. Μαύρος Οψιανός

Ο μαύρος οψιανός(ή οψιδιανός) προέρχεται από την ηφαιστειακή λάβα που ψύχεται γρήγορα. Πλέκει όλα τα στοιχεία μαζί – γη, αέρα, φωτιά και νερό. Αυτό φέρνει ισορροπία. Ξεκαθαρίζει το χάος που έχουμε στο μυαλό μας και περιορίζει τις κακές συνήθειες, τα μπλοκαρίσματα και τα καταστροφικά μοτίβα σκέψης. Για όσους είναι βαθιά ενσυναισθητικοί ο μαύρος οψιανός είναι μια εξαιρετική πέτρα, καθώς προστατεύει από αυτούς που μπορεί να εξαντλούν την ενέργειά τους ή θέλουν να τους βλάψουν. 

4. Μαύρος Αχάτης

Ο μαύρος αχάτης συμβολίζει την ευημερία και το εσωτερικό θάρρος. Προστατεύει και μας δίνει την ώθηση να προχωρήσουμε με σταθερότητα στα σχέδια μας. Βοηθάει να σταθούμε γερά στα πόδια μας ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις, ενώ διασφαλίζει ότι παραμένουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι. 

Σκουλαρίκια με αχάτες και ασημένιους κρίκους

5. Αιματίτης

Ο αιματίτης χρησιμοποιούνταν από πολλούς πολιτισμούς ως ισχυρό φυλαχτό προστασίας. Συμβολίζει το θάρρος και τη δύναμη. Ξυπνά το ένστικτο της επιβίωσης και μας εμποδίζει από το να κάνουμε πράγματα που θα μπορούσαν να μας βλάψουν. Φέρνει ισορροπία και μας ευθυγραμμίζει.

6. Σουνγκίτης

Ο σουνγκίτης είναι ένας λίθος υψηλών δονήσεων. Αποτελείται κυρίως από άνθρακα και είναι ένας από τους αρχαιότερους λίθους στον πλανήτη. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στο να εξισορροπεί τα τσάκρα και να απομακρύνει την αρνητική ενέργεια που μπορεί να τα μπλοκάρει. 

7. Μαύρο Διαμάντι

Τα μαύρα διαμάντια παίρνουν την απόχρωση τους από εγκλείσματα γραφίτη. Είναι σκληροί λίθοι και είναι συμβολίζουν την αιωνιότητα, τη δύναμη, το θάρρος και το αήττητο. Αντιπροσωπεύουν την αιώνια αγάπη. Λέγεται ότι χαρίζουν διαύγεια και αφθονία ενώ βοηθούν να απαλλαγούμε από τη σύγχυση και κρατούν το πνεύμα καθαρό. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι μαύροι πολύτιμοι λίθοι, με την απόκοσμη ομορφιά και τη βαθιά τους σημασία, κατείχαν πάντα μια ξεχωριστή θέση στον κόσμο της γεμολογίας αλλά και τις καρδιές μας. Η δυναμική τους αλλά  και οι προστατευτικές τους ιδιότητες τους καθιστούν πραγματικά πολύτιμους συμμάχους. 

Διάβασε επίσης:

Ποιοι Πολύτιμοι Λίθοι Επηρρεάζουν Το Τσάκρα της Καρδιάς

Λαβραδορίτης | Η Πέτρα Της Μεταμόρφωσης

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.