Αβεντουρίνη Για Τύχη Και Αφθονία

Το όνομα της αβεντουρίνης προέρχεται από το ιταλικό όνομα για την τύχη(Aventura). Οπότε καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια ισχυρή πέτρα τύχης. Και όντως, αν δυο λέξεις χαρακτηρίζουν την αβεντουρίνη είναι τύχη και αφθονία!

Για αιώνες η αβεντουρίνη ονομαζόταν «The Stone of the Amazons» και λέγεται ότι προστάτευε τις ασπίδες των Αμαζόνων, αντιπροσωπεύντας τη θεϊκή θηλυκότητα, την άγρια δύναμη και την προστασία.

Η αβεντουρίνη είναι μια ποικιλία χαλαζία. Είναι συνήθως πράσινη, αλλά έρχεται επίσης σε και αποχρώσεις του μπλε, του κόκκινου, του πορτοκαλί, του γκρι και του καφέ. Προέρχεται από μέρη που έχουν υψηλή φυσική ενέργεια. Εξορύσσεται στα εδάφη της Ινδίας, στις γωνιές της Ρωσίας, στα βουνά της Βραζιλίας και της Χιλής και στα υγρά βάθη της άγριας ζούγκλας του Αμαζονίου.

Ιδιότητες

Πάνω από όλα, η αβεντουρίνη είναι μια πέτρα καλής τύχης. Προσελκύει την αφθονία σε πολλά επίπεδα. Είτε πρόκειται για την καριέρα, τη φιλία, την αγάπη, τη δημιουργικότητα. Πολλαπλασιάζει τη θετική μας ενέργεια και μας δίνει δύναμη να κυνηγήσουμε μικρούς και μεγάλους στόχους. 

Πέρα από αφθονία, φέρνει και θετικότητα. Θετικότητα στο να αντιμετωπίσουμε με θετική ματιά και αποφασιστικότητα τις καταστάσεις. Ενθαρρύνει επίσης τη δράση, ενισχύει τις ηγετικές μας ικανότητες και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε ανεξάρτητα από τα εμπόδια που μπορεί να εμφανιστούν στον δρόμο μας.

Ακόμα κι αν καλλιεργεί τη δράση και την ηγεσία, αυτό δεν συνεπάγεται ότι αφήνουμε πίσω τη συμπόνια μας – το αντίθετο. Η αβεντουρίνη  δίνει χώρο για να θεραπεύσουμε παλιές πληγές και να αφήσουμε την υπερανάλυση και το «αυτομαστίγωμα» για τις επιλογές μας. Αυτός ο νέος χώρος που δημιουργείται είναι γεμάτος αγάπη και ενσυναίσθηση ενώ δίνει περιθώριο για την ενίσχυση των σχέσεων με τον εαυτό μας αλλά και τους τρίτους.  

Η αβεντουρίνη καθαρίζει το τσάκρα της καρδιάς και βοηθάει να ξεπεράσουμε παλιά μοτίβα που μας μπλοκάρουν από το να προχωρήσουμε. Μας εμποδίζει από το να κολλάμε σε παλιά ζητήματα και  μας δίνει δύναμη και κουράγιο να φύγουμε από παλιές καταστάσεις. Μας εξοπλίζει ώστε να δεχτούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας φυσικά και μας δείχνει πώς να τις αγκαλιάζουμε ως μέρος του ταξιδιού μας.

Σε θεραπευτικό επίπεδο η αβεντουρίνη πιστεύεται ότι εξισορροπεί το νευρικό σύστημα. Είναι εξαιρετική για όσους αισθάνονται θυμό ή εξάντληση. Επίσης, καθώς συνδέεται με την καρδιά, βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την ευεξία. Τέλος, θεωρείται ότι βοηθάει σε προβλήματα γονιμότητας.

aventurine, αβεντουρίνη

Οι πιο δημοφιλείς παραλλαγές της αβεντουρίνης

Πράσινη Αβεντουρίνη

Η πράσινη αβεντουρίνη είναι η πιο δημοφιλής εκδοχή αυτής της πέτρας. Αν θέλουμε να προσελκύσουμε λίγη περισσότερη ενέργεια για καλή τύχη η πράσινη αβεντουρίνη είναι ιδανική. Πέρα όμως από αυτό ηρεμεί την ψυχή, ρυθμίζει την ενέργεια και κρατάει την καρδιά ανοιχτή.

Μπλε Αβεντουρίνη

Η μπλε αβνεντουρίνη χρησιμοποιείται για πνευματική καθοδήγηση και συνδέει μυαλό και καρδιά ώστε να μπορέσουμε να βρούμε την αλήθεια μας. Συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού και το τσάκρα του τρίτου ματιού, οπότε είναι ένας εξαιρετικός ψυχικός θεραπευτής.

Κόκκινη Αβεντουρίνη

Η κόκκινη αβεντουρίνη ενισχύει τη δύναμη και προωθεί τη δράση. Μας βοηθά να βελτιώσουμε την ενέργειά μας για να ολοκληρώνουμε εργασίες που ξεκινάμε. 

Αβεντουρίνη και ζώδια

Η αβεντουρίνη συνδέεται με το ζώδιο του Καρκίνου ταιριάζει όμως και σε Κριούς και Λέοντες

Οι Καρκίνοι είναι αρκετά επιρρεπείς στο φόβο και το άγχος και η αβεντουρίνη είναι εκεί για να κατευνάσει τα αισθήματα ανησυχίας και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο Κριός έχει μια περίπλοκη σύνδεση με την ηρεμιστική φύση της αβεντουρίνης, ειδικά όταν πρόκειται για την ενίσχυση των ηγετικών δεξιοτήτων του. Καθώς ο Κριός είναι ένα παθιασμένο και φλογερό ζώδιο, η αβεντουρίνη βοηθάει να μετατραπεί όλο αυτό το πάθος σε μια τέλεια θετική ενέργεια και να διοχετευτεί κατάλληλα.

Όσον αφορά τους Λέοντες η αβεντουρίνη τους ξεμπλοκάρει από το μοτίβο που έχουν στο μυαλό τους για το τι μπορεί σκέφτονται οι άλλοι. Οδηγεί τους Λέοντες από την παγίδα της υπερανάλυσης στο να διοχετεύσουν την ενέργεια τους σε πιο ουσιώδεις και δημιουργικές καταστάσεις. 

Χρήση

Η αβεντουρίνη μπορεί να φορεθεί ως κόσμημα αλλά και να μπει ως διακοσμητικό στο χώρο.

Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τις ηγετικές μας ικανότητες, να προσελκύσουμε αφθονία αλλά και καλή τύχη τότε σίγουρα σαν κόσμημα είναι ιδανική επιλογή.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αβεντουρίνη  μέσω της πρακτικής του Φενγκ Σούι ώστε να απελευθερώσει τις θεραπευτικές της ιδιότητες στο χώρο αλλά και για να φέρει τύχη. Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε την αβεντουρίνη στον εργασιακό μας χώρο για αύξηση τής αυτοπεποίθησης και την προσέλκυση εσόδων. Στο σπίτι επαναφέρει την αρμονία και την ηρεμία, κατευνάζει ανησυχίες και φόβους και βοηθά στη βελτίωση της επικοινωνίας. Όχι και άσχημα!

Οπότε αν ψάχνεις μια πέτρα για να προσελκύσεις τύχη, αφθονία σε όλα τα επίπεδα αλλά και θετική ενέργεια τότε η αβεντουρίνη είναι μια ιδανική επιλογή!

Βραχιόλι με αβεντουρίνη και ασημένια στοιχεία και εξαρτήματα

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους λίθους, διάβασε επίσης:

Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια: Μάθε ποιος είναι ο δικός σου

9 Ημιπολύτιμοι λίθοι για καλή τύχη. Έχε τους πάντα μαζί σου!

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

Views: (150)