Νεφρίτης Για Θεραπεία Και Ηρεμία

Ο νεφρίτης, είναι από τους πιο διάσημους και αγαπημένους πολύτιμους λίθους. Θεωρείται πέτρα ηρεμίας και αρμονίας αλλά και βαθιά θεραπευτική πέτρα. Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μια βουτιά στις ιδιότητες, τις αποχρώσεις και τα είδη του νεφρίτη. Θα δούμε επίσης πώς συμβάλλει στο φενγκ σούι αλλά και με ποια ζώδια ταιριάζει. 

Ο νεφρίτης είναι από τους λίθους που ανακαλύφθηκε και χρησιμοποιήθηκε σχετικά από πολύ νωρίς. Κατείχε σημαντική θέση στους πολιτισμούς της Κίνας και των Μάγιας. Στην Κίνα χρησιμοποιούνταν αρκετά στην ιατρική λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του και της σύνδεσης του με τη Μητέρα Γη. Συμβόλιζε την αρετή, την ομορφιά και την αγνότητα. Κέρδισε τον τίτλο του «αυτοκρατορικού πετραδιού»  καθώς οι αυτοκράτορες στολίζονταν με νεφρίτη, αποδίδοντας του μυστικιστικές δυνάμεις προστασίας και μακροζωίας. Από την άλλη οι Μάγιας τον θεωρούσαν δώρο προστασίας από τους Θεούς.

Και σήμερα όμως θεωρείται ότι έχει εξαιρετικά ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά οφέλη.

Ιδιότητες

Σε σωματικό επίπεδο βοηθά στην εξισορρόπηση των σωματικών υγρών, στον καθαρισμό των οργάνων και στην απομάκρυνση των τοξινών. Τα οφέλη του επεκτείνονται στο σκελετικό σύστημα και στην αναγέννηση των κυττάρων βοηθώντας στην επούλωση τραυματισμών. Έχει χρησιμοποιηθεί όμως και ως βοήθημα γονιμότητας και τοκετού, αποδεικνύοντας την απίστευτη ευελιξία του στην προαγωγή της υγείας και της ευεξίας.

Οι ψυχικές και συναισθηματικές θεραπευτικές ιδιότητες του νεφρίτη δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακές. Πιστεύεται ότι μας βοηθάει να μειώσουμε τα αρνητικά μοτίβα σκέψεων και να ανακουφιστούμε από άγχος και στρες. Καθαρίζει τις σκέψεις και προάγει την αυτάρκεια, την αυτοεκτίμηση και την αγάπη για τον εαυτό μας. 

Η ισχυρή σύνδεσή του με το τσάκρα της καρδιάς τού επιτρέπει να καλλιεργεί τη συμπόνια και την αγάπη για τον εαυτό μας, καθιστώντας τον ένα ισχυρό εργαλείο για προσωπική ανάπτυξη και μεταμόρφωση.

Οι Αποχρώσεις Του Νεφρίτη

Αν και ο πιο κοινός νεφρίτης είναι ο πράσινος, μπορεί να βρεθεί και σε άλλα χρώματα και οι ιδιότητες του μπορεί να ποικίλουν. 

Πράσινος Νεφρίτης

Ο πράσινος νεφρίτης, ο οποίος είναι ο πιο συνηθισμένος, συμβολίζει την ευημερία, τη μακροζωία και τις θεραπευτικές ιδιότητες της Μητέρας Γης. Οι καταπραϋντικές πράσινες αποχρώσεις του φέρνουν μια αίσθηση ανάπτυξης και ανανέωσης, συνδέοντάς μας με τη θεραπευτική ενέργεια της φύσης. Ο πιο πολύτιμος πράσινος νεφρίτης ονομάζεται Imperial Jade και πιστεύεται ότι προσφέρει προστασία και προάγει την αρμονία. 

Κόκκινος Νεφρίτης(Red Jade)

Ο κόκκινος νεφρίτης είναι μια πιο σπάνια ποικιλία νεφρίτη. Συνήθως εμφανίζεται σε ζωηρές κοκκινοκαφέ μέχρι πορτοκαλί αποχρώσεις. Συχνά επεξεργάζεται θερμικά για να ενισχυθεί το χρώμα του. Συνδέεται με την αγάπη, τη χαρά και το στοιχείο της φωτιάς. Πιστεύεται ότι απωθεί την αρνητική ενέργεια και αυξάνει την ατομική θέληση και δύναμη. Είναι ιδανικός για όσους θέλουν να τονώσουν τον ρομαντισμό στη σχέση τους αλλά και το εσωτερικό τους πάθος.

Λευκός Νεφρίτης(White jade)

Ο λευκός νεφρίτης αναφέρεται και ως «καθαρός νεφρίτης». Αποπνέει μια αίσθηση ηρεμίας και πιστεύεται ότι φέρνει εσωτερική γαλήνη, ισορροπία και διαύγεια. Απομακρύνει τους περισπασμούς και βοηθάει στην ενίσχυση του σκοπού μας, καθοδηγώντας μας με ασφάλεια και ηρεμία μέσα από τις προκλήσεις της ζωής μας.

Τύποι Νεφρίτη: Jade Vs Jadeite

Ο νεφρίτης μπορεί να ταξινομηθεί σε δύο τύπους: τον jade και τον jadeite. Ενώ και οι δύο ποικιλίες μοιράζονται πολλές ομοιότητες στην εμφάνιση και τις ιδιότητες, διαφέρουν ως προς το χρώμα, την κρυσταλλική δομή και την αξία. Ο Jade είναι ο πιο κοινός τύπος, αποτελείται από ινώδεις κρυστάλλους και έχει μια πιο μεταξένια υφή. Οι αποχρώσεις του κυμαίνονται από κρεμώδες λευκό μέχρι βαθύ πράσινο.Το Jadeite, από την άλλη πλευρά, αποτελείται από κοκκώδεις κρυστάλλους με πιο πυκνή συνοχή. Ο Jadeite θεωρείται πιο πολύτιμος λόγω της αντοχής του και της ικανότητάς του να σκαλίζεται σε περίπλοκα σχέδια. Το χρώμα του είναι πιο ζωηρό έντονο πράσινο.

nefritis, jade, νεφρίτης

Συνδυασμοί Νεφρίτη Με Άλλους Λίθους

Ο νεφρίτης μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με άλλους πράσινους πολύτιμους λίθους όπως το περίδοτο, ο αμαζονίτης, ο μαλαχίτης, η πράσινη αβεντουρίνη ακόμα και το πιο μπλε λάπις λάζουλι. Αυτές οι πέτρες μπορούν να ενισχύσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες του νεφρίτη ή να παρέχουν πρόσθετη προστασία. Άλλες πέτρες που συνδυάζονται καλά μαζί του είναι ο ροζ χαλαζίας, ο σεληνίτης, ο κόκκινος ίασπις και ο καρνέλιος.

Νεφρίτης και Φενγκ Σούι

Ο νεφρίτης εκτιμάται ιδιαίτερα στο φενγκ σούι για τις απαλές, γαλήνιες, αρμονικές και εξισορροπητικές του ιδιότητες. Η τοποθέτηση ενός νεφρίτη στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής της θετικής ενέργειας, προάγοντας την υγεία, την ευημερία και την τύχη. Στο χώρο εργασίας ο νεφρίτης μπορεί να προσελκύσει αφθονία, δημιουργικότητα και να προστατεύσει από την αρνητική ενέργεια που φέρνει τέλμα και αδιέξοδο.

Πώς Να Καθαρίσεις Έναν Νεφρίτη

Όπως και τους περισσότερους πολύτιμους λίθους μπορείς να τον καθαρίσεις με νερό και ήπιο σαπούνι. Χημικά και οινόπνευμα θα πρέπει να αποφεύγονται. Μπορείς να δώσεις ξανά ενέργεια στο νεφρίτη σου τοποθετώντας τον στο φως του ήλιου ή του φεγγαριού. Φρόντισε να κρατάς τα κοσμήματα από νεφρίτη μακριά από άλλα κοσμήματα για να αποφύγεις γρατζουνιές και φθορές. Ιδανικά τοποθέτησε τα στις δικές τους θήκες.

Με Ποια Ζώδια Ταιριάζει

Αστρολογικά, ο νεφρίτης μπορεί να γίνει πολύτιμος σύντροφος για πολλά ζώδια. Το καθένα έλκεται από τις μοναδικές του ενέργειες και τους συμβολισμούς του: 

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου): Διοικούμενοι από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της αγάπης και της ομορφιάς, οι Ταύροι έλκονται φυσικά από τις καταπράσινες αποχρώσεις του νεφρίτη. Πιστεύεται ότι εναρμονίζεται με τη γήινη φύση των Ταύρων, ενσταλάσσοντας τους μια αίσθηση σταθερότητας και ευημερίας.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου): Οι Ζυγοί, γνωστοί για την αναζήτηση της ισορροπίας και της αρμονίας, βρίσκουν παρηγοριά στις ηρεμιστικές ιδιότητες του νεφρίτη. Τους βοηθάει να παίρνουν δίκαιες και συνετές αποφάσεις ενώ προάγει την εσωτερική τους ηρεμία.

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου): Δυναμικοί και περιπετειώδεις, οι Κριοί ελκύονται από τον νεφρίτη για τις προστατευτικές του ιδιότητες. Τους προστατεύει από την αρνητική ενέργεια και τους εμποτίζει με το θάρρος να ξεκινήσουν άφοβα νέα εγχειρήματα.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου): Διαισθητικοί και με ενσυναίσθηση, οι Ιχθύες είναι βαθιά συντονισμένοι με την πνευματική σφαίρα. Ο νεφρίτης χρησιμεύει ως φυλαχτό για τους Ιχθύες, ενισχύοντας τις διαισθητικές τους ικανότητες και διευκολύνοντας τη βαθιά πνευματική ανάπτυξη.

Σε όποιο ζώδιο κι αν ανήκεις, ό,τι τύπος κι αν είσαι δεν υπάρχει περίπτωση να μην συντονιστείς με τη θεραπευτική και ηρεμιστική ενέργεια του νεφρίτη. Είτε ως φυλαχτό, είτε ως θεραπευτής, είτε απλά ως κόσμημα σίγουρα ο νεφρίτης είναι εξαιρετική επιλογή! Τι λες;

Ασημένια σκουλαρίκια με πράσινο νεφρίτη

Μαλαχίτης | Λίθος Αλλαγής Και Προστασίας

Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

7 Πράσινοι Πολύτιμοι Λίθοι Που θα Ήθελες Να Έχεις

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!