9 Κίτρινοι Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Το κίτρινο από μόνο του σαν χρώμα παραπέμπει στον ήλιο, τη χαρά, τη δημιουργία. Γεμίζει ελπίδα και φως. Οπότε δεν είναι περίεργο που και οι κίτρινοι πολύτιμοι λίθοι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Αντιπροσωπεύουν την αναζωογονητική ενέργεια, τη δημιουργικότητα, την εσωτερική δύναμη. 

Αν κάποια λέξη τούς χαρακτηρίζει είναι ενέργεια, ενέργεια και περισσότερη ενέργεια. Βοηθούν να ανασυγκροτηθούμε μετά από μια δύσκολη μέρα και προσφέρουν συγκέντρωση όταν εκτελούμε κάποια εργασία.

Από πολύ παλιά, ίσως λόγο του χρώματός τους, θεωρούνταν ότι ήταν τυχεροί και ότι έλκυαν πλούτο. Όχι μόνο πλούτο με την έννοια των χρημάτων, αλλά πλούτο με τη βαθύτερη έννοια και σε όλους τους τομείς.

Σε θεραπευτικό επίπεδο θεωρείται ότι βοηθούν σε πεπτικά και αναπαραγωγικά προβλήματα. Σε επίπεδο σχέσεων ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και το θάρρος. Βοηθούν την καρδιά να οδηγηθεί εκεί που θέλει να φτάσει. Απαλλάσσει από τοξικές επιλογές και τοξικές σχέσεις και έλκει τη θετική ενέργεια και την οικειότητα.

Οι κίτρινοι πολύτιμοι λίθοι συνδέονται με το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, το οποίο ενισχύει την αυτοεκτίμηση, την εσωτερική δύναμη, τη χαρά και μας προτρέπει να είμαστε αυθεντικοί.

Επειδή όμως κάθε λίθος είναι ξεχωριστός και έχει και τις δικές του ιδιότητες ας δούμε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς:

9 Κίτρινοι Πολύτιμοι Λίθοι

1)Ασβεστίτης

Ο ασβεστίτης πέρα από ενέργεια φέρνει ελπίδα. Έχει καταπραϋντικό χαρακτήρα και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στο να διώχνει παλιά μοτίβα που δεν εξυπηρετούν πλέον. Καθαρίζει το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, απελευθερώνει τη δημιουργικότητα και ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Καθαρίζει επίσης το ιερό τσάκρα προσκαλώντας το πάθος, τη σεξουαλικότητα και τη βαθύτερη χαρά.

2) Κίτρινη Τουρμαλίνη

Η κίτρινη τουρμαλίνη διώχνει την κακή ενέργεια και έλκει καλή ενέργεια και τύχη. Τονώνει από την κούραση και βοηθάει στη μείωση του άγχους και του φόβου.

3) Κίτρινο Τοπάζι

Το κίτρινο τοπάζι (ή το χρυσό τοπάζι) δίνει ένα push ώστε να ξεκολλήσουμε αν έχουμε βαλτώσει. Μας προτρέπει να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας και να διοχετεύσουμε τη δημιουργικότητα μας. Λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός στα θέλω μας και δημιουργεί τις συνθήκες για να μετατρέψουμε  μικρές σκέψεις σε κάτι πιο μεγάλο και όμορφο. 

yellow gemstones, κίτρινοι πολύτιμοι λίθοι, kitrinoi polytimoi lithoi
Κίτρινο Τοπάζι

4) Κίτρινος Αχάτης

Ο κίτρινος αχάτης δρα σε όλα τα κατώτερα τσάκρα. Ενισχύει το τσάκρα της ρίζας που βοηθά να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Καθαρίζει επίσης το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και το ιερό τσάκρα, και μας δίνει χώρο να λάμψουμε! Κατευνάζει θυμό και φόβους και φέρνει ισορροπία σε σκέψεις και συναισθήματα. 

5) Καρνέλιος

Ο καρνέλιος με όλες τις εντυπωσιακές αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος επάνω του φέρνει ισορροπία και δίνει θάρρος. Αυτή η πέτρα είναι η τέλεια υπενθύμιση ότι όταν ο ένας ήλιος δύει, ένας άλλος θα ανατείλει. Μας κρατά συνδεδεμένους με το τώρα, προάγει την αυτοεκτίμηση, την αυτοέκφραση, απαλλάσσει από τους φόβους, απομακρύνει άσχημες σκέψεις και φόβους και δίνει στην καρδιά εφόδια για να ευδοκιμήσει.

6) Κιτρίνης

Ενδεχομένως ο πιο χαρακτηριστικός κίτρινος λίθος. Είναι ταυτόσημος με την καλή ενέργεια, την καλή τύχη, την πηγαία αυθεντική χαρά και την καλή διάθεση. Απομακρύνει την αρνητική ενέργεια, τονώνει την φαντασία βοηθάει να εκδηλώσουμε τις επιθυμίες μας. 

yellow gemstones, κίτρινοι πολύτιμοι λίθοι, kitrinoi polytimoi lithoi

7) Μάτι της τίγρης

Το μάτι της τίγρης το βρίσκουμε σε κιτρινοκαφέ αποχρώσεις. Θεωρείται μια τυχερή πέτρα που ενισχύει το θάρρος και την αυτοπεποίθηση. Φέρνει συναισθηματική ισορροπία, ενισχύει την εσωτερική μας δύναμη και μας κινητοποιεί να κυνηγήσουμε τη ζωή που θέλουμε να ζήσουμε.

8) Κίτρινος νεφρίτης

Ο κίτρινος νεφρίτης είναι σύμβολο ειρήνης, ελπίδας και ευημερίας και φέρνει απόλαυση στη ζωή μας. Βοηθάει να μείνουμε πιστοί στις αξίες μας, να ακολουθούμε τη διαίσθηση μας και ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας ώστε να ξεπερνάμε τα εμπόδια που βρίσκουμε στο δρόμο μας. 

9) Πυρίτης

Έχοντας πάρει το όνομά του από την ελληνική λέξη πυρά/φωτιά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο πυρίτης ταυτίστηκε με τη δύναμη, την ενέργεια, το πάθος. Εξάπτει τη φαντασία και εκτοξεύει τη δημιουργικότητα. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βοηθάει να γίνουμε διεκδικητικοί, να εμπιστευόμαστε το ένστικτο μας και να πιστεύουμε στον εαυτό μας. 

Κολιέ με ασημένιο επιχρυσωμένο ροζάριο από σιδηροπυρίτη

Όπως κατάλαβες αν σου λείπει ενέργεια και διάθεση ή θέλεις να τονώσεις την εσωτερική σου δύναμη και το πάθος σου τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αποκτήσεις έναν κίτρινο πολύτιμο λίθο!

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους λίθους, διάβασε επίσης:

9 Μπλε Πολύτιμοι Λίθοι και οι Ιδιότητες Τους

Τι Σημαίνουν τα Χρώματα των Ημιπολύτιμων Λίθων και οι Ιδιότητες τους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!