Ρουμπίνι | Η Πέτρα Του Πάθους

Το ρουμπίνι είναι ένας από τους τέσσερις κύριους πολύτιμους λίθους(διαμάντι, ρουμπίνι, σμαράγδι, ζαφείρι). Είναι μια πέτρα πάθους, προστασίας και ευημερίας. Συμβολίζει τον ήλιο και είναι εμποτισμένη με μια έντονη ζωτική ενέργεια. Πιστεύεται ότι διώχνει την αρνητικότητα και αποκρούει συναισθηματικές επιθέσεις ενώ ταυτόχρονα τονώνει τον ερωτισμό και τη λίμπιντο.

Πέρα όμως από τις ιδιότητες του είναι αδιαμφισβήτητα ένας εντυπωσιακός λίθος που αξίζει να μπει στην κοσμηματοθήκη σου.

Λίγα Λόγια Για Το Ρουμπίνι

Το ρουμπίνι είναι το δεύτερο πιο σκληρό υλικό στη γη μετά το διαμάντι και βαθμολογείται με 9 στην κλίμακα Mohs. Είναι μια ποικιλία από κορούνδιο(οξείδιο του αργιλίου) και αυτό είναι που δίνει στην πέτρα το κόκκινο χρώμα της. Η ένταση του χρώματος ενός ρουμπινιού είναι μάλιστα καθοριστικός παράγοντας της αξίας του, με τις έντονες αποχρώσεις να έχουν τις υψηλότερες τιμές.

Πήρε το όνομα του από τη λέξη “kuruvinda” που σημαίνει “κόκκινο. Στα σανσκριτικά, το ρουμπίνι ήταν γνωστό ως “ratnaraj”, που σημαίνει “βασιλιάς των πολύτιμων λίθων”, αναδεικνύοντας έτσι την υψηλή θέση του.

Θεωρούνταν από πολλούς πολιτισμούς ισχυρός λίθος προστασίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, τα ρουμπίνια κοσμούσαν κοσμήματα βασιλιάδων και κληρικών, συμβολίζοντας τη δύναμη τους. Στην αρχαία Βιρμανία (σημερινό Μιανμάρ), τα ρουμπίνια πιστεύονταν ότι προστάτευαν τους πολεμιστές στη μάχη.

Το ρουμπίνι σήμερα υποδηλώνει την αγάπη και είναι ένα δημοφιλές δώρο για την 40η επέτειο του γάμου. 

Ιδιότητες

Οι βασικές ιδιότητες που του έχουν αποδοθεί είναι προστασία και τύχη. Είναι εξαιρετική πέτρα για όσους θέλουν να αυξήσουν τη δυναμικότητα και την ενέργεια τους.

Σε συναισθηματικό επίπεδο το ρουμπίνι μας ενθαρρύνει να ξεπεράσουμε παλιές πληγές, να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και να ενδυναμωθούμε. Τονώνει την αυτοπεποίθηση και απελευθερώνει από καταστροφικά μοτίβα σκέψης.

Επίσης συνδέεται με την τύχη και την ευημερία. Βοηθάει να βγούμε από τη ζώνη ασφαλείας μας, να διεκδικήσουμε περισσότερα και να βάλουμε τα οικονομικά μας σε τάξη. Δεν είναι τυχαία άλλωστε ένας από τους λίθους που συμβολίζουν τον πλούτο. Για όσους θέλουν μια λαμπρή καριέρα και να πετύχουν επαγελματικά το ρουμπίνι μπορεί να γίνει βοηθός τους. 

Σε σωματικό επίπεδο πιστεύεται ότι ενισχύει την καρδιά, τους μύες και το κυκλοφορικό σύστημα. Έχει αφροδισιακές ιδιότητες και συνδέεται με  τη σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα και οτιδήποτε έχει να κάνει με θέματα αναπαραγωγής. 

Ρουμπίνι και Ζώδια

Το ρουμπίνι είναι γενέθλιος λίθος του Ιουλίου και έτσι αναπόφευκτα είναι εξαιρετικός σύμμαχος για τα ήρεμα και πιστά Καρκινάκια. Ενθαρρύνει τους Καρκίνους να βγάλουν προς τα έξω την προσωπικότητα τους και να ξεδιπλώσουν τον εσωστρεφή -κατά βάση- χαρακτήρα τους. Τους ενδυναμώνει επίσης να αγκαλιάσουν το συναισθηματικό τους βάθος, να δημιουργήσουν ουσιαστικές σχέσεις ενώ ενισχύει την αυτοπεποίθηση και το πάθος τους.

Τα ρουμπίνια ταιριάζουν επίσης σε Λέοντες καθώς ευθυγραμμίζονται τέλεια με το φλογερό πνεύμα του λιονταριού, τη χαρισματική του γοητεία και την αυτοπεποίθηση του. 

Τέλος, το ρουμπίνι θα μπορούσε να είναι εξαιρετικός σύμμαχος και για Αιγόκερους καθώς  ταιριάζει με την επιμονή και τον δυναμισμό τους. Μπορεί να τους βοηθήσει να εξισορροπήσουν την ασταμάτητη ενέργεια τους και να ενισχύσουν το πάθος τους.

Τελικά, το ρουμπίνι είναι ένας υπέροχος συνδυασμός χρώματος, δύναμης, αυτοπεποίθησης και ζωτικότητας. Είναι σίγουρα ένας εντυπωσιακός λίθος γεμάτος φλογερή ενέργεια. Αν θέλεις να κάνεις τον κόσμο σου πιο έντονο και να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση και το πάθος σου τότε μάλλον το ρουμπίνι είναι για σένα! 

Μενταγιόν με ακατέργαστο ρουμπίνι

Διάβασε επίσης:

Ροζ Χαλαζίας | Ο Λίθος Της Αγάπης Και Της Συμπόνιας

Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

Μάτι Της Τίγρης | Λίθος Θέλησης Και Κινήτρου

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!