Γενέθλιοι Λίθοι Του Ιουνίου | Μαργαριτάρι & Φεγγαρόπετρα

Οι γενέθλιοι λίθοι του Ιουνίου κρύβουν φυσική ομορφιά και αγνότητα. Τόσο το μαργαριτάρι όσο και η φεγγαρόπετρα λατρεύονταν από την αρχαιότητα. Τα μαργαριτάρια είναι περιζήτητα εδώ και αιώνες λόγω της ομορφιάς τους. Από την άλλη η φεγγαρόπετρα ήταν σεβαστός λίθος για την απόκοσμη, αιθέρια λάμψη της, ιδιαίτερα στην Ινδία και τη Ρώμη.

Οι γενέθλιοι λίθοι λατρεύονταν για τις μαγικές τους ιδιότητες και την ομορφιά τους. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα μαργαριτάρια ήταν τα δάκρυα των θεών ή των γοργόνων. Στην ινδουιστική μυθολογία, τα μαργαριτάρια συνδέονταν με τον θεό της σελήνης και θεωρούνταν ότι έφερναν τύχη και προστασία. 

Για τη φεγγαρόπετρα, με τη μυστηριώδη λάμψη, οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι σχηματίστηκε από το φως της σελήνης, ενώ οι αρχαίοι Ινδοί τη συνέδεαν με θεϊκή αγάπη και πάθος.

Αν είσαι γεννημένη τον Ιούνιο, διάλεξε την πέτρα σου!

Μαργαριτάρι

margaritari, genethlioi lithoi iouniou, γενέθλιοι λίθοι ιουνίου

Τα μαργαριτάρια συνδέονται συχνά με κομψότητα και την αρχοντιά. Άλλωστε πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για μαργαριταρένια κολιέ και σκουλαρίκια;

Αν και τα πιο γνωστά είναι τα λευκά, είναι διαθέσιμα σε ποικιλία χρωμάτων, όπως λευκό, μαύρο, ροζ και χρυσό. Ο μοναδικός σχηματισμός τους μέσα στα όστρακα τους τα τυλίγει με ακόμα περισσότερο μυστήριο, καθιστώντας τα μια ενσάρκωση ενός θαύματος της φύσης.

Συνδέονται συχνά με την οικονομική επιτυχία και τον υλικό πλούτο. Πιστεύεται ότι προσελκύουν καλή τύχη και βοηθούν στην εκδήλωση των επιθυμιών. 

Όμως δεν μένουν μόνο σε αυτά.

Συμβολίζουν την αγνότητα και τη σοφία. Η ηρεμιστική ενέργεια των μαργαριταριών βοηθά να πλοηγηθείς στις προκλήσεις της ζωής με χάρη και σοφία, καθιστώντας τα έναν ανεκτίμητο σύμμαχο στο πνευματικό σου ταξίδι. 

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση των αρνητικών ενεργειών και στην αποβολή των συναισθηματικών τοξινών, επιτρέποντάς σου να διατηρήσεις μια καθαρή και ισορροπημένη αύρα.

Πιστεύεται επίσης ότι βοηθούν στον καθαρισμό και τον εξαγνισμό του συναισθηματικού φορτίου, προάγοντας την αγάπη για τον εαυτό μας και τη συμπόνια που τόσο πολύ χρειαζόμαστε.

Με την απαλή τους ενέργεια βοηθούν στην καλλιέργεια ενός στοργικού και περιποιητικού περιβάλλοντος, ενισχύοντας την υγιή επικοινωνία και την κατανόηση μεταξύ των συντρόφων.

Σε θεραπευτικό επίπεδο τα μαργαριτάρια βοηθούν σε παθήσεις που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα, το δέρμα και τη γονιμότητα. Η ηρεμιστική και εξισορροπητική ενέργειά τους μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες, προάγοντας τη συνολική ευεξία.

Τελικά τα μαργαριτάρια είναι ένας συνδυασμός χάρης, πολυπλοκότητας και εσωτερικής δύναμης. Συμβάλλουν στην ενίσχυση της αύρας και ενισχύουν την αίσθηση της ηρεμίας. Ενσωματώνοντας τα μαργαριτάρια στη ζωή σoυ, μπορείς να αξιοποιήσεις τις καταπραϋντικές δονήσεις τους και να ενισχύσεις την συναισθηματική σου ισορροπία. 

Φεγγαρόπετρα

moonstone, genethlioi lithoi iouniou, γενέθλιοι λίθοι ιουνίου

Η φεγγαρόπετρα είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός και δημοφιλής λίθος. Όπως μαρτυράει και το όνομα της συνδέεται με το φεγγάρι. Με χρώματα που κυμαίνονται από γαλακτώδες λευκό έως μπλε, ροδακινί, ακόμη και αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, η φεγγαρόπετρα ενσαρκώνει τη θηλυκή ενέργεια. Ενσαρκώνει επίσης τη διαίσθηση,  την ενσυναίσθηση και τη συναισθηματική θεραπεία. 

 Είναι εξαιρετική πέτρα για όσους αναζητούν ισορροπία και εσωτερική αρμονία στη ζωή τους.

Η φεγγαρόπετρα καλλιεργεί τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση προς τον εαυτό μας και τους άλλους. Βοηθά να αξιοποιήσουμε και να καλλιεργήσουμε τη διαίσθησή μας και να δούμε τις καταστάσεις πιο καθαρά. Λόγω της δημιουργικής και διαισθητικής γυναικείας ενέργειας, βοηθά να συντονιστούμε με τα αληθινά μας συναισθήματα.

Η φεγγαρόπετρα συχνά αποκαλείται η «πέτρα των νέων ξεκινημάτων». Μπορεί να βοηθήσει στην αναζωπύρωση του πάθους και του ρομαντισμού, φέρνοντας μια αίσθηση περιπέτειας και ενθουσιασμού στις σχέσεις.

Καθώς συνδέεται με τη θηλυκή ενέργεια, θεωρείται ότι παρέχει υποστήριξη στην υγεία των γυναικών, ιδιαίτερα στους τομείς της ορμονικής ισορροπίας, της εμμήνου ρύσεως και της εγκυμοσύνης. 

Συνδέεται τόσο με το τρίτο μάτι όσο και με τα τσάκρα του στέμματος. Αυτό σημαίνει ότι προάγει την πνευματική ανάπτυξη, τις ψυχικές ικανότητες και τη βαθύτερη κατανόηση των συναισθημάτων κάποιου. Συνδέεται επίσης με το τσάκρα του λαιμού, ενθαρρύνοντας την ειλικρινή και  εγκάρδια επικοινωνία.

Πολλές φορές θεωρήθηκε ως πέτρα μυστικισμού. Η σύνδεσή της με το φεγγάρι και τους σεληνιακούς κύκλους την καθιστούν ιδανικό πολύτιμο λίθο για όσους θέλουν να εμβαθύνουν τη σύνδεσή τους με τη διαίσθησή τους και τον εαυτό τους. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια φεγγαρόπετρα με πολλούς τρόπους. Μπορείς να τη φορέσεις ως κόσμημα και να επωφεληθείς από τις δονήσεις της ή να την έχεις πάντα στην τσέπη σου. Αν τοποθετηθεί κάτω ή δίπλα από το κρεββάτι πιστεύεται ότι μπορεί να προκαλέσει όμορφα όνειρα ενώ αν τοποθετηθεί στο γραφείο ή στο χώρο εργασίας θεωρείται ότι ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα.

Τόσο το μαργαριτάρι όσο και η φεγγαροπετρα ταιριάζουν και σε Διδύμους αλλά και Καρκίνους ως γενέθλιοι λίθοι του Ιουνίου. Αν είσαι γεννημένη τον Ιούνιο απλά διάλεξε ποια από τις δυο σε αντιπροσωπεύει καλύτερα και τι ενέργεια θέλεις να προσελκύσεις!

Ασημένιο δαχτυλίδι με φεγγαρόπετρα

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους λίθους, διάβασε επίσης:

Αβεντουρίνη Για Τύχη Και Αφθονία

Γνωρίζεις Τα Χαρακτηριστικά Των Πολύτιμων Λίθων;

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.