Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια: Μάθε ποιος είναι ο δικός σου

Για αιώνες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει πολύτιμους λίθους διαφορετικών χρωμάτων για να σηματοδοτήσουν περιστάσεις, να στείλουν υποσυνείδητα μηνύματα, να πλαισιώσουν μια κατάσταση, να θεραπεύσουν ασθένειες. Μάλιστα πολλές φορές ταυτίζονταν με την περίοδο του χρόνου και τα άστρα. Ίσως γι’ αυτό και μετέπειτα συνδέθηκαν (ήμι)πολύτιμοι λίθοι και ζώδια.

Δεν είναι μόνο η ομορφιά στους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Ο κάθε λίθος δίνει στον κάτοχο του κάτι ξεχωριστό. Μάλιστα, μπορεί να δώσει τα μέγιστα οφέλη αν συνδυαστεί με την ημερομηνία γέννησης. 

Διαλέγουμε τους γενέθλιους λίθους με βάση τον μήνα γέννησης. Όμως όσον αφορά τα ζώδια ίσως έχουμε μερικές διαφοροποιήσεις ή περισσότερες επιλογές. Ενδεχομένως γιατί πριν τη θέσπιση του σημερινού ημερολογίου μετρούσαν το χρόνο με βάση τα άστρα και τα φαινόμενα της φύσης. 

Εδώ θα δούμε τον λίθο που ταιριάζει στον καθένα τόσο με βάση το ζώδιο όσο και με τον μήνα γέννησης.

Είτε πιστεύεις στα ζώδια είτε όχι, είναι σίγουρα διασκεδαστικό να διαβάζεις σχετικές πληροφορίες.

Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια: Ποιος είναι ο δικός σου;

πολύτιμοι λίθοι και ζώδια, polytimoi lythoi kai zodia, lythoi kai astrologia, πολύτιμοι λίθοι και αστρολογία

Κριός :  αιματόπετρα, διαμάντι

 Ο Κριός είναι ο πιο πεισματάρης και σκληροτράχηλος του ζωδιακού κύκλου. Είναι επίσης περιπετειώδης, ενεργητικός, πρωτοπόρος και με αυτοπεποίθηση. Μια αιματόπετρα ή ένα διαμάντι τον βοηθάει να προχωρήσει στα όνειρά του με σαφήνεια και σιγουριά. Για περισσότερους λίθους μπορείς να διαβάσεις: Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Στους Κριούς

Ταύρος:  ζαφείρι, ήλεκτρον, σμαράγδι, αζουρίτης

Οι Ταύροι είναι παθιασμένοι, υπομονετικοί, αξιόπιστοι, στοργικοί και αποφασιστικοί. Τείνουν επίσης να είναι ζηλιάρηδες και άκαμπτοι. Αυτές οι πέτρες συμπληρώνουν τη βαθιά τους ευαισθησία. Περισσότερα θα βρεις κι εδώ: 7 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Στους Ταύρους

Δίδυμος:  αχάτης, χρυσοπράσινος, κιτρίνης, φεγγαρόπετρα, μαργαριτάρι

Ένας Δίδυμος είναι ευπροσάρμοστος, επικοινωνιακός, πνευματώδης και μόνιμα παιδί. Μπορεί επίσης να είναι νευρικός, επιφανειακός, ασυνεπής, πονηρός και περίεργος. Οι πέτρες που τον αντιπροσωπεύουν είναι πολλές όπως η πολύπλευρη προσωπικότητα του. Αυτές οι πέτρες τον ισορροπούν και του δημιουργούν ηρεμία.

Καρκίνος:  σμαράγδι, φεγγαρόπετρα, μαργαριτάρι, ρουμπίνι

Οι καρκίνοι είναι συναισθηματικοί, στοργικοί, ευφάνταστοι, προσεκτικοί και συμπονετικοί. Τείνουν επίσης να είναι κυκλοθυμικοί, υπερβολικά συναισθηματικοί και ανίκανοι να τα παρατήσουν. Αυτές οι πέτρες φέρνουν στον Καρκίνο μια αίσθηση προστασίας και ασφάλειας.

Λέων:  όνυχας, κορνεόλη, σαρδόνυχας, τουρμαλίνη

Οι λέοντες είναι γενναιόδωροι, δημιουργικοί, ενθουσιώδεις, ανοιχτόμυαλοι και στοργικοί. Μπορούν επίσης να είναι πομπώδεις, αυταρχικοί και δύστροποι. Αυτές οι πέτρες θα δημιουργήσουν μια καλύτερη κατανόηση της φυσικής τάξης της ζωής τους χωρίς να αισθάνονται διαταραγμένοι.

Παρθένος:  κορνεόλη, ίασπης, ζαφείρι

Οι Παρθένοι είναι σεμνοί, ντροπαλοί, σχολαστικοί, αξιόπιστοι, πρακτικοί και έξυπνοι. Τείνουν επίσης να είναι ιδιότροποι, υπερβολικά επικριτικοί, τελειομανείς και συντηρητικοί. Οι λίθοι του Παρθένου ακονίζουν το μυαλό και θα τον βοηθούν να εκτιμήσει την ομορφιά των καθημερινών πραγμάτων. Διάβασε περισσότερα: 9 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Απόλυτα Στους Παρθένους

Ζυγός:  περίδοτο, λάπις λάζουλι, οπάλιος

Ένας Ζυγός μπορεί να είναι διπλωμάτης, ρομαντικός, χαλαρός, κοινωνικός και φιλήσυχος. Μπορεί επίσης να είναι αναποφάσιστος και ευκολόπιστος. Αυτές οι πέτρες θα βοηθήσουν τους Ζυγούς να ενισχύσουν τη επικοινωνιακή τους φύση και να είναι πιο σταθεροί. Διάβασε και αυτό: 10 Κρύσταλλοι Για Ζυγούς

Σκορπιός:  βήρηλλος, ακουαμαρίνα, τοπάζιο

Ένας Σκορπιός είναι αποφασιστικός, συναισθηματικός, διαισθητικός, παθιασμένος και ελκυστικός. Τείνει επίσης να είναι ζηλιάρης, ψυχαναγκαστικός, μυστικοπαθής και πεισματάρης. Αυτές οι πέτρες τον ισορροπούν και βγάζουν την συναισθηματική του φύση.

Τοξότης:  τοπάζιο, αμέθυστος, ρουμπίνι, ζαφείρι, τυρκουάζ

Ένας Τοξότης μπορεί να είναι αισιόδοξος, με ωραίο χιούμορ, ειλικρινής και φιλοσοφημένος. Είναι όμως και τυφλά αισιόδοξος, απρόσεκτος, ανεύθυνος και ανήσυχος. Αυτές οι πέτρες θα εξασφαλίσουν ότι μπορεί να κρατήσει τα συναισθήματά του υπό έλεγχο και θα έχει αυτοσυγκράτηση. Βρες περισσότερους λίθους εδώ: 10 Πολύτιμοι Λίθοι Για Τοξότες

Αιγόκερως: ρουμπίνι, αιματίτης, όνυχας, οψιδιανός

Ένας Αιγόκερως μπορεί να είναι πρακτικός, φιλόδοξος, πειθαρχημένος, υπομονετικός, με χιούμορ και συγκρατημένος. Μπορεί επίσης να είναι απαισιόδοξος, ηττοπαθής και πεσιμιστής. Αυτές οι πέτρες λέγεται ότι φέρνουν τύχη, αφθονία και ανοίγουν πόρτες επιτυχίας ενώ ισορροπούν την απαισιόδοση φύση του. Περισσότερους λίθους για Αιγόκερους θα βρεις εδώ: 9 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Σε Αιγόκερους

Υδροχόος:  γρανάτης, αμέθυστος, οπάλιος

Ένας Υδροχόος μπορεί να είναι φιλικός, ειλικρινής, πρωτότυπος, ανεξάρτητος και πνευματώδης. Μπορεί επίσης να είναι απρόβλεπτος, μη συναισθηματικός και αποστασιοποιημένος. Αυτές οι πέτρες φέρνουν ισορροπία ανάμεσα σε σκέψη και συναισθήματα. Διάβασε και αυτό: 11 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Σε Υδροχόους

Ιχθείς:  αμέθυστος, ακουαμαρίνα

Οι Ιχθύες είναι ευφάνταστοι, ευαίσθητοι, συμπονετικοί, ανιδιοτελείς και διαισθητικοί. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι ιδεαλιστές, μυστικοπαθείς, ασαφείς, αδύναμοι και παρασύρονται εύκολα. Αυτές οι πέτρες δίνουν στον Ιχθύ μια χαλαρωτική αλλά σταθερή οπτική στην πραγματικότητα και τα εφόδια να αντιμετωπίσει τα εμπόδια διεξοδικά. Περισσότεροι λίθοι για Ιχθύες: 10 Λίθοι Που Ταιριάζουν Σε Ιχθύες

Λίθοι και ζώδια: Βρες περισσότερα εδώ.

πολύτιμοι λίθοι και ζώδια, polytimoi lythoi kai zodia, lythoi kai astrologia, πολύτιμοι λίθοι και αστρολογία

Παρακάτω θα δεις διάφορους πολύτιμους λίθους που παραδοσιακά συνδέονται με τους μήνες του χρόνου. Πολλές φορές δεν είναι μόνο ένας γενέθλιος λίθος αλλά δύο ή περισσότεροι. Συνδύασε τους και με το ζώδιο σου.

Αν και υπάρχουν κάποιες διαφωνίες για το ποιος είναι ο αντιπροσωπευτικός λίθος του εκάστοτε μήνα,  οι περισσότεροι συμφωνούν στο παρακάτω σχήμα:

Γενέθλιοι λίθοι

Ιανουάριος: Γρανάτης. Προάγει το πάθος και την οικειότητα.

Φεβρουάριος: Αμέθυστος. Bοηθά τον διαλογισμό, την ισορροπία, την εσωτερική δύναμη και ξεφορτώνεται τις αρνητικές σκέψεις.

Μάρτιος: Άκουαμαρίνα. Απελευθερώνει τον φόβο, ηρεμεί τα νεύρα και βοηθάει στην επικοινωνία.

Απρίλιος:  Διαμάντι. Θεωρείται ισχυρός λίθος. Εξισορροπεί μυαλό και πνεύμα, ανοίγει τους ορίζοντες και μειώνει το άγχος.

Μάιος: Σμαράγδι. Ενισχύει την αγάπη, τη συμπόνια ενώ προάγει την αφθονία.

Ιούνιος: Μαργαριτάρι, φεγγαρόπετρα. Βγάζουν προς τα έξω την ειλικρίνεια, την πίστη και τη σοφία, ενώ ηρεμούν και το μυαλό.

ΙούλιοςΡουμπίνι, Κορνεόλη. Το ρουμπίνι ενισχύει τα συναισθήματα,  αυξάνει την ενέργεια και το πάθος. Κάπως αντίστοιχα και η κορνεόλη ενώ ενισχύει και τη διάνοια.

Άυγουστος:  Περίδοτο, Σπινέλιος. Το περίδοτο πιστεύεται ότι φέρνει καλή υγεία και ειρήνη στις σχέσεις εξισορροπώντας το μυαλό και τα συναισθήματα, ενώ ενισχύει την δημιουργικότητα. O Σπινέλιος ενισχύει το πάθος και την αφοσίωση.

ΣεπτέμβριοςΖαφείρι, Λάπις λάζουλι. Προσελκύουν την ευημερία και την ευτυχία ενώ αυξάνουν τη διαίσθηση και τη διορατικότητα.

ΟκτώβριοςΟπάλιος, Τουρμαλίνη. Η τουρμαλίνη βοηθάει στην αντιμετώπιση του φόβου και των κρίσεων πανικού, προσφέρει εσωτερική ηρεμία και θετικά συναισθήματα. Επίσης ο οπάλιος είναι συναισθηματικός εξισορροπιστής.

ΝοέμβριοςΤοπάζι, Κίτρινης. Το τοπάζι εξισορροπεί τα συναισθήματα και παρέχει προστασία από την κακή ενέργεια όπως και ο κίτρινης, ενώ ενισχύει και την αυτοπεποίθηση.

Δεκέμβριος: Τυρκουάζ, Τανζανίτης. Εξισορροπούν σκέψη και βοηθούν στη διεύρυνση της οπτικής.

Τέλος εκτός από τους μήνες έχουν θεσπιστεί αντιπροσωπευτικοί (ημι)πολύτιμοι λίθοι και για τις ημέρες της γέννησής μας:

Δευτέρα:  Μαργαριτάρι

Τρίτη:  Γρανάτης

Τετάρτη: Μάτι της τίγρης

Πέμπτη: Σμαράγδι

Παρασκευή: Τοπάζι

Σάββατο: Ζαφείρι

Κυριακή: Ρουμπίνι

Ελπίζω να σε κατατόπισα. Αν πάλι θέλεις περισσότερες διευκρινίσεις μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου!

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για ακόμα περισσότερα.

Λίθοι και ζώδια: Βρες περισσότερα εδώ.

Διάβασε επίσης:

Έχουν οι κρύσταλλοι θεραπευτικές ιδιότητες;

9 Ημιπολύτιμοι λίθοι για καλή τύχη. Έχε τους πάντα μαζί σου!