Διαμάντια | Γενέθλιοι Λίθοι Του Απριλίου

Και ναι, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για διαμάντια! Οι απόλυτοι ενδεχομένως λίθοι και όχι άδικα. Όμορφα, λαμπερά και κάποιες φορές δυσεύρετα, τα διαμάντια χρονολογούνται δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Αν δεν το γνωρίζεις είναι απ’ τις πιο σκληρές ουσίες στον κόσμο και…γενέθλιοι λίθοι του Απριλίου!

Δυνατά από τη φύση τους, τα διαμάντια θεωρείται ότι παρέχουν σε όσους γεννήθηκαν τον Απρίλιο εσωτερική δύναμη και δυνατές, ειλικρινείς σχέσεις. Ενισχύουν τη μακροζωία, χαρίζουν ισορροπία, πνευματική διαύγεια και αφθονία. 

Θεωρούνται σύμβολο της αιώνιας αγάπης και ίσως γι΄ αυτό έχουν συνδεθεί άρρηκτα με προτάσεις γάμου! Μάλιστα, οι αρχαίοι Ρωμαίοι πίστευαν ότι η αιχμή των βελών του Έρωτα ήταν καμωμένη με διαμάντια. 

Η ιστορία τους

Το όνομα τους προέρχεται από την ελληνική λέξη αδάμας, που σημαίνει «αδάμαστος». Βρίσκονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων όπως μαύρο, μπλε, πράσινο, ροζ, κόκκινο, μωβ, πορτοκαλί και κίτρινο. Το χρώμα εξαρτάται από τον τύπο των προσμείξεων που υπάρχουν επάνω τους. Για παράδειγμα, τα κίτρινα διαμάντια έχουν μικροσκοπικά ίχνη αζώτου ενώ τα μπλε περιέχουν βόριο.

Πρώτη φορά τα διαμάντια εμφανίζονται ως πολύτιμη πέτρα σε σανσκριτικά κείμενα του 400π.Χ. Επίσης, φαίνεται ότι από το 1330 κόβονταν διαμάντια στη Βενετία, ενώ η εμπορία διαμαντιών άκμασε προς τον 15ο αιώνα με το άνοιγμα των ανατολικών εμπορικών οδών.

Τα διαμάντια είναι ένα αρχαίο σύμβολο αγνότητας. Σε πολλούς πολιτισμούς, το διαμάντι αποδόθηκε στην Αφροδίτη. Θεωρούνταν ότι προστάτευε από δαιμονικές επιρροές και αντιπροσώπευε τη δικαιοσύνη και την αρετή

Άλλες θεωρίες θέλουν τα διαμάντια να έχουν μαγικές δυνάμεις. Κάποιοι πολιτισμοί πίστευαν ότι τα διαμάντια σχηματίζονταν από κεραυνούς ενώ άλλοι ότι ήταν τα δάκρυα του θεού.

Στον Μεσαίωνα, το διαμάντι συμβόλιζε τη δύναμη, το θάρρος και το άτρωτο. Θεωρούνταν ότι προστάτευε τον κάτοχο του από τους κινδύνους και επίσης ενθάρρυνε την ανάπτυξη ενός ευγενούς χαρακτήρα. Πιστεύονταν ότι έφερνε κακή τύχη σε όσους ήταν φιλάργυροι και αναζητούσαν κύρος, παρά την αγάπη. Πιστεύονταν επίσης ότι θεράπευε ψυχικές και νευρολογικές ασθένειες.

Από τον Μεσαίωνα ακόμα θεωρούνταν παραδοσιακός γενέθλιος λίθος του Απριλίου. Οι άνθρωποι που γεννιόντουσαν αυτόν τον μήνα θεωρούνταν ξεχωριστοί και επιτυχημένοι, πετυχαίνοντας αιώνια αγάπη στις σχέσεις τους. 

Το διαμάντι αποτελεί σημάδι πλούτου για χιλιάδες χρόνια τώρα και είναι ένας από τους λίθους της αφθονίας. Είναι ο πιο δημοφιλής και πιο περιζήτητος πολύτιμος λίθος στον κόσμο. Είναι ένας φυσικός ενισχυτής σωματικής και πνευματικής ενέργειας και είναι ένας από τους λίθους που δεν χρειάζονται ποτέ επαναφόρτιση. 

Τα Διαμάντια και οι Ιδιότητες τους

diamonds, diamanti, diamanti, διαμάντια, διαμάντι

Το διαμάντι αντιπροσωπεύει την καθαρότητα και την αγνότητα. Φέρνει αγάπη και αρμονία σε σχέσεις και συνεργασίες. Είναι σύμβολο δέσμευσης και ενσταλάζει εμπιστοσύνη σε σχέσεις και καταστάσεις. Έλκει την αφθονία και την ευημερία. Ενισχύει την εσωτερική ισορροπία και ενέργεια. Ακόμα περισσότερο δε, αν συνδυαστεί με άλλους πολύτιμους λίθους όπως ο αμέθυστος. 

Γενικότερα τα διαμάντια μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν με όλους τους πολύτιμους λίθους ώστε να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ιδιότητες αυτών. Ωστόσο, προσοχή, καθώς αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αυξήσουν και την αρνητική ενέργεια εκτός από τη θετική!

Όπως μαρτυράει το όνομα του, το διαμάντι προσδίδει ατρόμητο, αήττητο και σθένος. Καθαρίζει τον συναισθηματικό και ψυχικό πόνο, μειώνει τον φόβο και φέρνει νέα ξεκινήματα. Διεγείρει τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα και τη φαντασία. Φέρνει διαύγεια στο νου και επιτρέπει στο φως της ψυχής να λάμψει. Βοηθά την πνευματική εξέλιξη και μας υπενθυμίζει τις φιλοδοξίες μας.

Σε θεραπευτικό επίπεδο το διαμάντι καθαρίζει και αποτοξινώνει όλα τα συστήματα του σώματος, εξισορροπώντας τον μεταβολισμό. Ενισχύει την αντοχή, τη δύναμη και βοηθά σε αλλεργίες και χρόνιες παθήσεις. 

Αυτά όσον αφορά γενικά τα διαμάντια. Από εκεί και πέρα ανάλογα με το χρώμα τους έχουν επιπλέον ιδιότητες. Για παράδειγμα, τα κίτρινα διαμάντια μάς κάνουν πιο προσεκτικούς και στοχαστικούς. Τα μπλε ενισχύουν τη θέληση, τα ροζ τη δημιουργικότητα και τα μαύρα διαμάντια μάς δίνουν κουράγιο να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας χωρίς αυταπάτες.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω λοιπόν, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το διαμάντι θεωρείται «Βασιλιάς όλων των Γενέθλιων Λίθων» και είναι ένας λίθος που όλες θα ήθελαν να έχουν!

Άλλωστε το είπε και η Μέριλιν «Diamonds are a girl’s best friend!» 

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους λίθους, διάβασε επίσης:

Γνωρίζεις Τα Χαρακτηριστικά Των Πολύτιμων Λίθων;

Κόκκινοι Πολύτιμοι Λίθοι | Ποιους να επιλέξεις

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!