10 Λίθοι Που Ταιριάζουν Σε Ιχθύες

Οι Ιχθύες είναι το δωδέκατο και τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Κυβερνήτης τους είναι ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της φαντασίας και της πνευματικότητας και στοιχείο τους το νερό. Τα ψαράκια είναι λίγο παραπάνω ρομαντικά, ενσυναισθητικά και ονειροπόλα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιοι πολύτιμοι λίθοι τους ταιριάζουν και ισορροπούν την ευαίσθητη φύση τους.

Ας Μιλήσουμε Για Ιχθύες

Οι Ιχθύες, γεννημένοι μεταξύ 19 Φεβρουαρίου και 20 Μαρτίου, είναι τέλεια εναρμονισμένοι με το στοιχείο τους, το νερό. Ξέρουν να ακολουθούν τη ροή και να κάνουν με ευκολία βουτιά στα συναισθήματα τους. Ευπροσάρμοστοι, δεκτικοί και με ισχυρή διαίσθηση είναι προικισμένοι στο να δημιουργούν υπέροχες σχέσεις στη ζωή τους. Έχουν έμφυτη κλίση προς τις τέχνες και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς όνειρα και φαντασία. Είναι ευγενικά πλάσματα, με μεγάλη συμπόνια και ενσυναίσθηση. Είναι επίσης ρομαντικοί και αγαπούν τη διασκέδαση. 

Βέβαια πολλές φορές χάνονται στις σκέψεις τους ή ονειροβατούν. Ενώ λόγω της ανεκτικότητας τους γίνονται συχνά θύματα και φορτώνονται με προβλήματα που δεν είναι δικά τους. Κατα καιρούς, αφήνουν τα συναισθήματα τους να τους κατακλύσουν με αποτέλεσμα να έχουν έντονες εκρήξεις και να χάνουν το θάρρος και τον προσανατολισμό τους.

Παρακάτω λοιπόν θα πούμε πώς μπορούν οι Ιχθύες να ισορροπήσουν τη διπλή τους φύση με τη βοήθεια των πολύτιμων λίθων. Οι λίθοι αυτοί ενισχύουν την αίσθηση της δύναμής τους, τους ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους άφοβα και να επιβάλλουν υγιή όρια, ώστε να διατηρούν αρμονία στη ζωή τους.

10 Λίθοι Που Ταιριάζουν Σε Ιχθύες

1. Άκουαμαρίνα

Η ακουαμαρίνα είναι γενέθλιος λίθος του Μαρτίου. Παραπέμπει στη γαλήνη της θάλασσας και ενσαρκώνει υπέροχα την ήρεμη φύση των Ιχθύων. Πιστεύεται ότι ενισχύει τις διαισθητικές τους ικανότητες και ταυτόχρονα τη διαύγεια και την πνευματικότητα τους ενώ προάγει τη συναισθηματική θεραπεία. 

2. Αμέθυστος

Με τους μυστικιστικούς μοβ τόνους του, ο αμέθυστος είναι ένας ισχυρός σύμμαχος για τους Ιχθύες που επιδιώκουν να εμβαθύνουν τη σύνδεσή τους με το θείο. Αυτή η πέτρα συνδέεται με την πνευματική προστασία και την εσωτερική σοφία, καθιστώντας την ιδανική σύντροφο για όσους περιηγούνται στα άδυτα του υποσυνείδητου.

3. Φεγγαρόπετρα

Η θηλυκή και σεληνιακή ενέργεια της φεγγαρόπετρας εναρμονίζεται τέλεια με τη βαθιά ευαισθησία των Ιχθύων. Πιστεύεται ότι ενισχύει τη διαίσθηση και τις ψυχικές ικανότητες ενώ προάγει τη συναισθηματική ισορροπία και καλλιεργεί την αυτοανακάλυψη.

Ασημένιο δαχτυλίδι με φεγγαρόπετρα

4. Ροζ χαλαζίας

Αν η πέτρα της αγάπης και της συμπόνιας δεν ταιριάζει στους Ιχθύες τότε ποια. Ο ροζ χαλαζίας προάγει την αγάπη προς τον εαυτό τους, την ενσυναίσθηση και τη συγχώρεση, ενθαρρύνοντας τους να αγκαλιάσουν την έμφυτη ικανότητά τους για συμπόνια και κατανόηση.

5. Λάπις Λαζούλι

Το λαπις λαζούλι συμβολίζει την αλήθεια και τη σοφία. Ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αναζήτηση των Ιχθύων για πνευματική ανάπτυξη. Οι πλούσιες μπλε αποχρώσεις και οι χρυσές κηλίδες του παραπέμπουν στον έναστρο νυχτερινό ουρανό, εμπνέοντας τους Ιχθύες να εμβαθύνουν στις εσωτερικές και όχι μόνο αναζητήσεις τους. 

6. Διαυγής Χαλαζίας

Γνωστός ως ο κύριος θεραπευτής, χρησιμεύει ως ισχυρός ενισχυτής ενέργειας, καθιστώντας τον ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους Ιχθύες που αναζητούν διαύγεια και διορατικότητα.  Είναι ένας ευέλικτος λίθος που ενισχύει τις ψυχικές ικανότητες, καθαρίζει την αύρα και διευκολύνει την πνευματική σύνδεση, ενδυναμώνοντας τους να πλοηγούνται στη ζωή με μεγαλύτερη επίγνωση και σκοπό.

7. Φθορίτης

Με τις καλειδοσκοπικές αποχρώσεις του, ο φθορίτης ενσαρκώνει την πολύπλευρη φύση των Ιχθύων. Πιστεύεται ότι εναρμονίζει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα, προάγοντας τη διανοητική διαύγεια, τη συναισθηματική ισορροπία και την πνευματική ευθυγράμμιση.

Λίθοι και Ναι και Όχι

Οι παρακάτω λίθοι μπορούν να ενδυναμώσουν τον Ιχθύ παρόλα αυτά ίσως η ενέργειά τους κάποιες φορές τον παρασύρουν έξω από τα νερά του.

8. Ρουμπίνι

Άκρως φλογερή πέτρα που εξισορροπεί το στοιχείο του νερού. Φέρνει παραπάνω ένταση και μια δόση αυτοπεποίθησης εξισορροπώντας την ήσυχη και ρομαντική φύση των Ιχθύων.

9. Κόκκινος Ίασπις

Ο κόκκινος ίασπις είναι από τους λίθους που συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του τσάκρα της ρίζας το οποίο μας κρατά σταθερούς και προσγειωμένους. Ίσως είναι και αυτό που χρειάζονται κατά περιόδους οι αφηρημένοι Ιχθύες. Επίσης, έχει προστατευτικές δυνάμεις που προφυλάσσουν τους Ιχθύες από οποιονδήποτε προσπαθήσει να τους εκμεταλλευτεί. 

10. Αιματόπετρα

Μερικές φορές τα ψαράκια μπορεί να εγκλωβιστούν στην ιδέα της θυματοποίησης και να προσκολληθούν σε παλιές ιστορίες και άσχημες στιγμές. Η πέτρα του πολεμιστή ενισχύει την εσωτερική τους δύναμη και τους εξοπλίζει ώστε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε δύσκολες και άβολες καταστάσεις. 

Τώρα ξέρεις ποιοι λίθοι ταιριάζουν στους Ιχθύες. Όμως μην ξεχνάς πως ο καθένας είναι μοναδικός και μπορεί κάποιος άλλος λίθος να του κάνει ”κλικ”. Άλλωστε το βασικό όταν επιλέγουμε ποιο λίθο θα φορέσουμε είναι το ένστικτό μας!

Εσύ ποιον θα διάλεγες;

Ασημένια σκουλαρίκια με αμέθυστο

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τα ζώδια, μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

10 Πολύτιμοι Λίθοι Για Τοξότες

10 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Σε Λέοντες

9 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Απόλυτα Στους Παρθένους

9 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Στους Σκορπιούς Και Οι Ιδιότητες Τους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!