10 Πολύτιμοι Λίθοι Για Τοξότες

Οι παθιασμένοι για ζωή Τοξότες είναι γνωστοί για το περιπετειώδες πνεύμα τους, την αγάπη για την εξερεύνηση και την ακόρεστη αναζήτηση της γνώσης. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιοι πολύτιμοι λίθοι ταιριάζουν στους Τοξότες και ευθυγραμμίζονται με την αισιόδοξη και γεμάτη ζωντάνια φύση τους.

Λίγα Πράγματα Για Τους Τοξότες

Ο Τοξότης, το ένατο ζώδιο του ζωδιακού, είναι ζώδιο της φωτιάς. Κυβερνάται από τον επεκτατικό πλανήτη Δία. Οι Τοξότες είναι γεννημένοι μεταξύ 22 Νοεμβρίου και 21 Δεκεμβρίου. Συνήθως οδηγούνται από μια βαθιά επιθυμία για εξερεύνηση αλλά και εσωτερική αναζήτηση.

Καθοδηγούμενοι από το στοιχείο της φωτιάς, οι Τοξότες χαρακτηρίζονται από ενθουσιασμό, αισιοδοξία, περιέργεια και αποφασιστικότητα. Ο κυβερνήτης πλανήτης τους, ο Δίας, συμβολίζει την ανάπτυξη, την αφθονία και την καλή τύχη, προικίζοντας τους Τοξότες με μια φυσική κλίση προς την επιτυχία και μια θετική οπτική για τη ζωή.

Οι Τοξότες συχνά χαρακτηρίζονται από την αγάπη τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Είναι φυσικοί γεννημένοι εξερευνητές, που ελκύονται από νέες εμπειρίες και πολιτισμούς που διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Γνωστοί για την ευθύτητα και την ειλικρίνειά τους, εκτιμούν την αλήθεια και την αυθεντικότητα και συχνά αντιμετωπίζουν τη ζωή με αίσθηση του χιούμορ και μια μεταδοτική όρεξη για να ζουν τη στιγμή.

Ποιοι πολύτιμοι λίθοι μπορούν να  συμβαδίσουν με την υπερδραστήριο Τοξότη και να ενισχύσουν τα χαρακτηριστικά του;

10 Πολύτιμοι Λίθοι Για Τοξότες

λίθοι για Τοξότες, lithoi gia toksotes

Τυρκουάζ

Οι Τοξότες, που κυβερνώνται από τον Δία, τον πλανήτη της εξουσίας και της καλής τύχης, βρίσκουν ένα αποκούμπι στο τυρκουάζ. Αυτός ο μπλε-πράσινος πολύτιμος λίθος πιστεύεται ότι ενισχύει τη σοφία και προστατεύει από την αρνητικότητα. Έτσι κάπως εξισορροπεί την περιπετειώδη φύση των Τοξότων, καλλιεργώντας μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης.

Τοπάζι

Το τοπάζι είναι διαθέσιμο σε μια γκάμα χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιάρικου πορτοκαλί που «κουμπώνει»  με αυτό το ζώδιο της φωτιάς. Το συγκεκριμένο τοπάζι συνδέεται με την αφθονία και την επιτυχία. Ευθυγραμμίζεται καταπληκτικά με τους αισιόδοξους και ενθουσιώδεις Τοξότες, προάγοντας τη χαρά και την καλή τύχη.

Αμέθυστος

Γνωστός για τις εντυπωσιακές μοβ αποχρώσεις του, ο αμέθυστος είναι ένας πολύτιμος λίθος που ταιριάζει με την πνευματική πλευρά των Τοξότων. Αυτός ο κρύσταλλος είναι γνωστό ότι προάγει τη διαύγεια της σκέψης και τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό μας, κάτι που ικανοποιεί την τάση του Τοξοτη προς την περιπέτεια και την αναζήτηση της αλήθειας.

Κιτρίνης

Ως ποικιλία χαλαζία, ο κιτρίνης ενσωματώνει τη ζεστασιά και τη θετικότητα του συγκεκριμένου ζωδίου. Αυτός ο χρυσοκίτρινος πολύτιμος λίθος συνδέεται συχνά με την αφθονία, την ευημερία και το κυνήγι των ονείρων. Συμπληρώνει την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα των Τοξότων, ενθαρρύνοντάς τους να φτάσουν ψηλότερα.

Βραχιόλι με κιτρίνη και ασημένια επιχρυσωμένη αλυσίδα

Λάπις Λαζούλι

Εδώ και αιώνες έχουν αποδοθεί στο Λάπις Λαζούλι πνευματικές ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες ευθυγραμμίζονται με τη δυναμική ενέργεια του Δία και ενθαρρύνουν τους Τοξότες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αγκαλιάσουν την προσωπική τους ανάπτυξη.

Σοδαλίτης

Ο μπλε σοδαλίτης πιστεύεται ότι ενισχύει τη διανοητική διαύγεια, διεγείρει τη διαίσθηση και προωθεί την αυτοέκφραση, καθιστώντας τον ιδανικό σύντροφο για όσους έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Τοξότη.

Γρανάτης

Ο γρανάτης, με τις βαθιές κόκκινες αποχρώσεις του, ταιριάζει με την παθιασμένη και ενεργητική φύση των Τοξότων. Συνδέεται με τη ζωτικότητα, το θάρρος και την επιδίωξη στόχων ενώ ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα. 

Λαβραδορίτης

Ο μυστηριώδης λαβραδορίτης είναι μια πέτρα μεταμόρφωσης και διαίσθησης. Για τους Τοξότες, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως οδηγός στην αναζήτησή τους για ανώτερη γνώση.

Αζουρίτης

Ο αζουρίτης ενισχύει την ενδοσκοπική φύση και τη σοφία των Τοξότων. Πιστεύεται ότι ενισχύει τη διαίσθηση, τη διορατικότητα και την πνευματική επίγνωση, βοηθώντας τους στο ταξίδι τους για την αυτοανακάλυψη.

Ρουμπίνι

Κυβερνώμενοι από τον πλανήτη Δία, οι Τοξότες δε θα μπορούσαν να μην επηρεάζονται από το ρουμπίνι. Το ρουμπίνι συμβολίζει το πάθος και την ενέργεια, τα οποία είναι από τα δυνατά τους χαρακτηριστικά. Συμβολίζει επίσης, την επιτυχία και τη δύναμη, στοιχεία που ωθούν τους Τοξότες  προς τους στόχους τους με σθένος και αποφασιστικότητα.

Ασημένιο μενταγιόν με ρουμπίνι

Και Ένας Πολύτιμος Λίθος «Τζιζ»

Ίσως ο μαύρος όνυχας δεν ταιριάζει και τόσο στα ενθουσιώδη Τοξοτάκια.

Προάγει μια αίσθηση σταθερότητας και αυτοελέγχου που μπορεί να μην ταιριάζει τόσο με την εγγενώς αισιόδοξη και στραμμένη προς το μέλλον φύση τους.

Παρόλο που προσγειώνει απότομα τον «ταξιδιάρη» Τοξότη δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξαιρετική ως πέτρα γείωσης για όσους αναζητούν εσωτερική ηρεμία και σταθερότητα.

Οπότε για μια ακόμη φορά, η επιλογή οποιουδήποτε λίθου είναι και προσωπική υπόθεση με βάση τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τα γούστα του καθενός.

Ανήκεις στο ζώδιο του Τοξότη; Αν ναι, ποιον από τους παραπάνω λίθους θα διάλεγες;

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τα ζώδια, μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

Κρύσταλλοι και Καρκίνοι | Ποιοι ταιριάζουν;

10 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Σε Λέοντες

9 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Απόλυτα Στους Παρθένους

9 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Στους Σκορπιούς Και Οι Ιδιότητες Τους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!