11 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Σε Υδροχόους

Οραματιστές και αντισυμβατικοί, οι Υδροχόοι φημίζονται για την ελεύθερη τους φύση. Επαναστάτες από τα γενοφάσκια τους πολλές φορές δεν μπορούν να μπουν σε νόρμες και κανόνες. Όμως εδώ δεν είμαστε για να αναλύσουμε αυτά αλλά για να πούμε ποιοι λίθοι ταιριάζουν σε Υδροχόους και πώς ενισχύουν τα χαρακτηριστικά τους.

Λίγα λόγια για τους Υδροχόους

Οι Υδροχόοι είναι γεννημένοι μεταξύ 20 Ιανουαρίου και 18 Φεβρουαρίου και ανήκουν στα ζώδια του αέρα. Φημίζονται για την μεγαλόπνοη σκέψη τους, το ανθρωπιστικό τους πνεύμα και την αδιαπραγμάτευτη ανεξαρτησία τους. Κυβερνώνται από τον Ουρανό, τον πλανήτη της καινοτομίας και της πρωτοτυπίας. Είναι γεννημένοι ηγέτες και αισθάνονται τρομερά άνετα σε περιβάλλοντα που ευνοούν πνευματικές αναζητήσεις και κοινωνικούς σκοπούς. Το ανοιχτό μυαλό τους και η σχέση τους με το αντισυμβατικό τούς κάνουν να ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλήθος. Ζουν για την αλλαγή και την θεωρούν μέσο προόδου. 

Παρά τα θετικά τους χαρακτηριστικά, μπορεί πολλές φορές να είναι απόμακροι, αποστασιοποιημένοι ή να έχουν την τάση να είναι υπερβολικά λογικοί. Η ανεξαρτησία τους μερικές φορές το καθιστά δύσκολο να συνδεθούν συναισθηματικά με άλλους ενώ πολλές φορές μπορεί να γίνουν πεισματάρηδες και απρόβλεπτοι. Όμως είναι, πολλές φορές, η ψυχή της παρέας και ιδιαίτερα αγαπητοί.

Πολύτιμοι λίθοι που ταιριάζουν σε υδροχόους

Αμέθυστος

Γενέθλιος λίθος του Φεβρουαρίου και πολύ ψηλά στη λίστα με τους λίθους που επηρεάζουν τους Υδροχόους. Ο αμέθυστος ενισχύει τη διαίσθηση του Υδροχόου και τον βοηθάει να πλοηγηθεί στις πνευματικές του αναζητήσεις. Ευνοεί την διανοητική διαύγεια και την εσωτερική γαλήνη.

Ακουαμαρίνα

Η ακουαμαρίνα είναι ο άλλος γενέθλιος λίθος του Φεβρουαρίου. Είναι γνωστή για τις ηρεμιστικές της ιδιότητες λόγω της σύνδεσης της με το νερό. Υποστηρίζει τους Υδροχόους στις συναισθηματικές τους αναζητήσεις, ενθαρρύνει τη διαύγεια σκέψης και ευνοεί την επικοινωνία.

Σκουλαρίκια με Άκουα μαρίνα και ασημένια στοιχεία και εξαρτήματα

Γρανάτης

Ο γρανάτης διεγείρει τη δημιουργικότητα στους Υδροχόους ενισχύοντας τις καινοτόμες ιδέες τους. Πιστεύεται επίσης ότι ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και τους τροφοδοτεί με σθένος για την υπεράσπιση των πιστεύω και των ιδανικών τους.

Λαβραδορίτης

Αυτή η μυστικιστική πέτρα ευθυγραμμίζεται με την τάση του Υδροχόου να οραματίζεται μεγαλόπνοα σχέδια, προάγοντας τη διαίσθηση του και τις ψυχικές του ικανότητες. Ο λαβραδορίτης επίσης ενισχύει τις αλλαγές κάτι που αγαπάει ιδιαίτερα ο Υδροχόος.

Λάπις Λαζούλι

Ο λάπις λαζούλι ταιριάζει με τις πνευματικές ανησυχίες του Υδροχόου, προάγοντας τη σοφία και τη γνώση. Προωθεί την αποτελεσματική επικοινωνία και ενθαρρύνει την αυτοέκφραση.

Οπάλιος

Ο οπάλιος μπορεί να ευνοήσει τις πνευματικές αναζητήσεις του Υδροχόου καθώς σχετίζεται με την συναισθηματική και ψυχική θεραπεία. Συμβολίζει την έμπνευση και την ευρηματικότητα που συνδέονται με την ανήσυχη φύση του Υδροχόου.

Φεγγαρόπετρα

Η φεγγαρόπετρα είναι γνωστή ως η πέτρα της διαίσθησης και των νέων ξεκινημάτων. Υποστηρίζει τους Υδροχόους στην προσαρμογή σε αλλαγές που τους συμβαίνουν ή αποζητούν. Ενισχύει τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και την ισορροπία στις σχέσεις τους.

Σοδαλίτης

Ο Σοδαλίτης «κουμπώνει» με το αναλυτικό μυαλό του Υδροχόου, προάγοντας την ορθολογική σκέψη και τη σαφή επικοινωνία. Προωθεί επίσης την αρμονία και ενθαρρύνει την αίσθηση της κοινότητας και της συμμετοχής.

Μπλε Τοπάζι

Το μπλε τοπάζι συνδέεται με την ηρεμιστική ενέργεια του ωκεανού, υποστηρίζοντας τους Υδροχόους στη διαχείριση του στρες. Ενισχύει την ικανότητά τους να διατυπώνουν ιδέες και καλλιεργεί μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης.

Φθορίτης

Ο φθορίτης είναι ένας λίθος εστίασης και συγκέντρωσης που βοηθά τους Υδροχόους στις πνευματικές τους αναζητήσεις. Προωθεί επίσης την πνευματική ανάπτυξη και ενισχύει τη διαίσθηση.

Κιτρίνης

Ο κιτρίνης ευθυγραμμίζεται με τη θετική και αισιόδοξη πλευρά του Υδροχόου. Γνωστός ως «πέτρα της επιτυχίας», ενισχύει την αφθονία, τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση.

Κολιέ με φθορίτη, αιματίτη και ασημένια επιχρυσωμένα στοιχεία

Και ένας πολύτιμος λίθος που δεν ταιριάζει

Βέβαια το “δεν ταιριάζει” είναι σχετικό καθώς κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Αν θα διαλέγαμε όμως έναν λίθο θα λέγαμε ότι καλό είναι οι Υδροχόοι να μείνουν μακριά από το ρουμπίνι! Ενώ το ρουμπίνι είναι ένας εκπληκτικός πολύτιμος λίθος, μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται τέλεια με την ενέργεια του Υδροχόου. Το ρουμπίνι συνδέεται με το πάθος και την ένταση, συνεπώς η φλογερή φύση του ρουμπινιού έρχεται σε αντίθεση με την ψύχραιμη και λογική συμπεριφορά του Υδροχόου.

Όμως, σε έναν κόσμο μοναδικών ανθρώπων παίζει ρόλο ο χαρακτήρας του καθενός. Έτσι αν είσαι άνθρωπος που αναζητά το πάθος τότε ναι, και το ρουμπίνι μπορεί να μπει μέσα στις επιλογές σου.

Οι παραπάνω λίθοι είναι μερικές προτάσεις που ταιριάζουν στους Υδροχόους, εννοείται όμως πως σημασία έχει να επιλέξεις έναν λίθο που σου κάνει «κλικ»!

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τα ζώδια, μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

10 Πολύτιμοι Λίθοι Για Τοξότες

10 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Σε Λέοντες

9 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Απόλυτα Στους Παρθένους

9 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Στους Σκορπιούς Και Οι Ιδιότητες Τους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!