15 κρύσταλλοι που ευνοούν την επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στη ζωή μας. Μέσα από την επικοινωνία σφυρηλατούμε βαθιές σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Είμαστε σε θέση να μιλήσουμε ανοιχτά, να μοιραστούμε ιδέες και απόψεις, μπορούμε να παρουσιάσουμε υγιή όρια, να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις και εντέλει να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Υπάρχουν κρύσταλλοι που βοηθούν σε όλα αυτά, κρύσταλλοι που ευνοούν την επικοινωνία.

Ποιοι είναι αυτοί οι κρύσταλλοι που ευνοούν την επικοινωνία και μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες:

1) Ακουαμαρίνα για να ρέουν οι λέξεις

Αυτή η πέτρα αφαιρεί τυχόν ‘μπλοκαρίσματα’ στη ροή του λόγου. Επέλεξε ακουαμαρίνα όταν θέλεις περισσότερη αρμονία στη ροή της επικοινωνίας σου.

Σκουλαρίκια με Άκουα μαρίνα και ασημένια στοιχεία και εξαρτήματα

2) Αμέθυστος για ηρεμία

Ο Αμέθυστος είναι εμποτισμένος με γαλήνια ενέργεια που τον καθιστά μια φοβερή πέτρα για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη διχόνοια. Επίσης βοηθάει την εξύψωση της επικοινωνίας σε βαθύτερο πνευματικό επίπεδο.

3) Ροζ Χαλαζίας για βαθύτερη σύνδεση

Ο Ροζ χαλαζίας έχει τρομερή ενέργεια και ευνοεί την αγνή επικοινωνία και τη συμπόνια. Διασφαλίζει ότι η επικοινωνία προέρχεται από την καρδιά και ότι φέρνουμε καλοσύνη όχι μόνο όταν συνομιλούμε με άλλους, αλλά και στην επικοινωνία με τον εαυτό μας.

4) Κιτρίνη(Citrine) για αυτοπεποίθηση

Φωτεινή και πλούσια, η κίτρινη είναι καθαρή θετική ενέργεια. Είναι ένας λίθος που ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την πίστη στον εαυτό μας ενώ μας κρατάει σε εγρήγορση και ετοιμότητα σε ότι θέλουμε να πούμε.

Διάβασε και αυτό: 7 Πολύτιμοι λίθοι και κρύσταλλοι για επιτυχία στη δουλειά

Κιτρίνης
Κιτρίνης

5) Αμαζονίτης για αποφασιστικότητα

Ο Αμαζονίτης θεωρούνταν ότι έχει όλη τη δύναμη των πολεμιστών του Αμαζονίου και διασφαλίζει ότι όταν μιλάμε το κάνουμε από μια θέση ισχύος και καταλύει τους φόβους μας. Είναι εξαιρετική πέτρα για όσους δυσκολεύονται να πουν τη γνώμη τους και να μοιραστούν την άποψη τους.

6) Καρνελιανός (Carnelian) για τόνωση της αυτοπεποίθησης δημοσίως

Το Carnelian έρχεται με μια έκρηξη ζωντάνιας και θα ανεβάσει γρήγορα τα επίπεδα ενθουσιασμού σου όταν πρόκειται να μιλήσεις, ειδικά αν η ομιλία θα είναι δημόσια ή μπροστά σε μεγάλο κοινό.  Είναι μια φοβερή πέτρα για αυτοπεποίθηση και σαφήνεια ενώ φροντίζει να είσαι εστιασμένη σε αυτό που θέλεις να πεις.

7) Λάπις Λαζούλι (Lapiz Lazouli) για την αλήθεια και τη φιλία

Το Lapis Lazuli είναι η πέτρα της αλήθειας, της επίγνωσης και της φιλίας. Βοηθά στην ενίσχυση της διορατικότητας. Διασφαλίζει ότι όταν μιλάς χρησιμοποιείς τις γνώσεις σου ουσιαστικά. Επειδή έχει να κάνει με την αλήθεια και την ειλικρίνεια, ενισχύει και τις φιλικές σχέσεις.

8) Λαβραδορίτης (Labradorite) για ουσιαστική επικοινωνία

Ο λαβραδορίτης δίνει διαύγεια σκέψης ενώ συνδέεται με τη διαίσθηση, την αρμονική σκέψη και τη δημιουργικότητα. Όλα αυτά ενισχύουν θέματα ουσιαστικής επικοινωνίας.

 Εάν επιθυμείς βαθύτερες συνδέσεις και συζητήσεις που προέρχονται από το κέντρο της καρδιάς σου, τότε ο λαβραδορίτης είναι η πέτρα σου.

labradorite, λαβραδορίτης, κρύσταλλοι που ευνοούν την επικοινωνία, krystalloi pou eunooun thn epikoinwnia, krystalloi gia epikoinwnia, κρύσταλλοι για επικοινωνία
Λαβραδορίτης

9) Σοδαλίτης(Sodalite) για την αποτροπή των συγκρούσεων

Ο σοδαλίτης είναι ένας ισχυρός λίθος που έχει να κάνει με την ενίσχυση της λογικής, της διαίσθησης και των επικοινωνιακών μας ικανοτήτων. Αν  θέλεις να παρακάμψεις τις συγκρούσεις, αλλά να εξακολουθείς να μπορείς να θέτεις ξεκάθαρα όρια και να λες τη γνώμη σου αυτή η πέτρα σε βάζει σε ένα μονοπάτι μακριά από τα όρια των παράλογων φόβων και των ανατροπών.

10) Χαλαζίας Καπνιάς(Smoky Quartz) για την απελευθέρωση από την αυτο-αμφιβολία

Το Smoky Quartz είναι ένας αναζωογονητικός λίθος που απομακρύνει την αρνητικότητα και φροντίζει να παραμείνεις συγκεντρωμένη και πιστή στον εαυτό σου ανά πάσα στιγμή. Διευκολύνει την ομαλή συνομιλία καθώς καθαρίζει τους σπόρους της αμφιβολίας για τον εαυτό σου.

11) Μπλε κυανίτης(Blue Kyanite) για την ενίσχυση της φωνής σου

Ο Μπλε Κυανίτης έχει να κάνει με την ενθάρρυνση της αυτο-έκφρασης. Σε θεραπευτικό επίπεδο είναι εξαιρετική πέτρα για τη θεραπεία του πονόλαιμου και τη μείωση του τραυλισμού. Αν το επάγγελμά σου έχει να κάνει με τη φωνή(τραγουδιστής, ηθοποιός, ομιλητής παρακίνησης κ.α.) τότε σίγουρα χρειάζεσαι έναν κυανίτη.

12) Μπλέ Αχάτης (Blue Lace Agate) για την θέσπιση ορίων

Ο μπλε αχάτης βοηθάει όσους δυσκολεύονται να πουν τη γνώμη τους, να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να θέσουν όρια. Αν χρειάζεσαι αυτοπεποίθηση και θέλεις να μιλήσεις ξεκάθαρα χωρίς να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις τότε ο μπλε αχάτης θα σε βοηθήσει.

κρύσταλλοι που ευνοούν την επικοινωνία, krystalloi pou eunooun thn epikoinwnia, krystalloi gia epikoinwnia, κρύσταλλοι για επικοινωνία

13) Μπλε Απατίτης(Blue Apatite) για να ανοίξει ο δρόμος για την αλήθεια

Είναι ένας λίθος υγιούς επικοινωνίας, όπως είναι ο καθαρός ουρανός που διώχνει τα σύννεφα και την ομίχλη για να μπορείς να βλέπεις καθαρά. Αυτή η πέτρα έχει να κάνει με το άνοιγμα θετικών γραμμών επικοινωνίας ώστε να έχεις μπορείς να εκφράσεις τη γνώμη σου χωρίς φόβο και πάθος.

14) Blue Chalcedony για αύξηση της επίγνωσης

Η  πέτρα αυτή φέρνει διαύγεια και βοηθά στην αύξηση της επίγνωσης και την καλύτερη κατανόηση της παρούσας κατάστασης. Εμποδίζει το παρελθόν να εμπλακεί και φροντίζει ώστε η επικοινωνία μας να αντανακλά τον παρόντα τόπο και χρόνο. Επίσης μας κρατά ήρεμους και επικεντρωμένους στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα μας.

15) Larimar για να εκφράζεις αυτό που θέλεις

Αυτή η πέτρα σου δίνει τη δύναμη που χρειάζεσαι για να μιλήσεις και να ζητήσεις αυτό που χρειάζεσαι. Μας κάνει να νιώθουμε ισορροπημένοι και ολοκληρωμένοι και αφαιρεί κάθε αίσθηση ντροπής που μπορεί να προκύψει όταν ζητάμε αυτό που θέλουμε.

κρύσταλλοι που ευνοούν την επικοινωνία, krystalloi pou eunooun thn epikoinwnia, krystalloi gia epikoinwnia, κρύσταλλοι για επικοινωνία

Οι παραπάνω λίθοι είναι σίγουρα μερικοί από τους ισχυρότερους διεκδικητές όταν πρόκειται για την επικοινωνία. Παρόλα αυτά υπάρχουν κι άλλοι λίθοι όπως η αβεντουρίνη, ο μαλαχίτης κ.α. που βοηθούν στην καλύτερη επικοινωνία σε διάφορους τομείς.

Μιας και μιλάμε για επικοινωνία, ο καλύτερος τρόπος για να ευεργετηθείς από τις ιδιότητες αυτών των κρυστάλλων είναι να τους φοράς στο κέντρο επικοινωνίας που είναι η ομιλία, άρα σαν κολιέ στο λαιμό ή να τους έχεις πάντα επάνω σου.

Αν σου αρέσει να διαβάζεις σχετικά με τους κρυστάλλους, διάβασε και αυτά:

8 κρύσταλλοι που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση

Έχουν οι κρύσταλλοι θεραπευτικές ιδιότητες;

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για ακόμα περισσότερα.

Κολιέ με λαβραδορίτη και μαργαριτάρια μπαρόκ