Αιματίτης | Πέτρα Δύναμης Και Προστασίας

Ο αιματίτης θεωρείται παραδοσιακά ένας λίθος προστασίας. Διώχνει την αρνητική ενέργεια και βοηθάει στη συναισθηματική ευεξία ενώ πιστεύεται ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Κυρίως όμως είναι μια πέτρα που ενισχύει την ψυχική και σωματική δύναμη και αντοχή. 

Ας τα δούμε όλα με τη σειρά.

Τι Είναι ο Αιματίτης;

Ο αιματίτης είναι ένα σημαντικό μετάλλευμα σιδήρου. Πιο συγκεκριμένα είναι οξειδίου του σιδήρου και βρίσκεται συχνά σε βράχους και χώμα. Παρά το όνομά του που ίσως παραπέμπει στο κόκκινο του αίματος, ο αιματίτης έχει γκρι-μαύρο μεταλλικό χρώμα. Πιο σπάνια ίσως βρεθεί και σε πιο κοκκινοκαφέ μεταλλική και πάλι απόχρωση.

Πήρε το όνομά του όντως από τη λέξη αίμα καθώς πιστεύονταν ότι βοηθούσε στη καλύτερη ροή του αίματος και ασθένειες που σχετίζονταν με αυτό. Χρησιμοποιούνταν ως καθρέφτης, ως χρωστική ουσία, ως πολεμική βαφή και στο στολισμό τάφων(Φαραώ) ενώ συνδέονταν με τη μαγεία. Γενικότερα από την αρχαιότητα ήταν γνωστός για τη θεραπευτική του δύναμη. Χρησιμοποιήθηκε για την πρόληψη της υπερβολικής αιμορραγίας τόσο στο κρεβάτι του τοκετού όσο και στο πεδίο μάχης. Το φορούσαν αγρότες και μάγοι για να προφυλάσσονται από κατάρες και ξόρκια, και ήταν πάντα μια πέτρα που κρατούσε τον κάτοχο του προστατευμένο.

Ιδιότητες

Όπως είπαμε ο αιματίτης βοηθάει το κυκλοφορικό και γενικότερα σε παθήσεις που έχουν σχέση με το αίμα όπως η αρτηριακή πίεση και η αναιμία. Πιστεύεται επίσης πως αποτοξινώνει το σώμα και ενισχύει την καλή υγεία. 

Φέρνει δύναμη σε μυαλό και σώμα και προστατεύει από την αρνητική ενέργεια λειτουργώντας σαν μαγνήτης. Για όσους έχουν υψηλή ενσυναίσθηση, ο αιματίτης είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος. Επιπλέον, καταφέρνει με κάποιο τρόπο να ταρακουνήσει το ένστικτό μας για επιβίωση και να μας εμφυσήσει με θάρρος, δύναμη ψυχής και ικανότητες που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση μας.

Για όσους νιώθουν δειλία να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις στη ζωή τους ο αιματίτης είναι εδώ για να δώσει ώθηση στην αυτοεκτίμηση τους και να τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στα εμπόδια. 

Συνδέεται με το τσάκρα της ρίζας και το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Με τα τσάκρα δηλαδή που βρίσκονται η αυτοπεποίθηση, η πίστη στον εαυτό μας και η σταθερότητα που χρειαζόμαστε. Όταν αυτά τα τσάκρα ενεργοποιούνται, αισθανόμαστε σταθεροί και δυνατοί, κάτι που μας βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις που είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ψυχή μας. 

Αιματίτης και Ζώδια

Ο αιματίτης ταιριάζει πολύ σε Υδροχόους. Οι Υδροχόοι είναι στοχαστές και ανεξάρτητοι και θέλουν να ζουν με έναν δικό τους κώδικα. Μπορεί να τους ενδυναμώσει και να τους προφυλάξει από την κακή ενέργεια. Είναι επίσης εξαιρετικός λίθος για Κριούς, καθώς ταιριάζει με το φλογερό τους ταπεραμέντο. Ίσως να μη χρειάζονται μεγάλη ώθηση για να δείξουν το θάρρος τους μπορούν όμως να ωφεληθούν από την καλή του ενέργεια που θα τους βοηθήσει να κρατήσουν τις ισορροπίες τους.

Είναι ο Αιματίτης Μαγνητικός;

Μερικές φορές ναι, ο φυσικός αιματίτης μπορεί να είναι ελαφρώς μαγνητικός αλλά δεν είναι αρκετά ισχυρός για να προσελκύει άλλα μέταλλα. Υπάρχει ένα τεχνητό μαγνητικό υλικό που ονομάζεται «μαγνητικός αιματίτης», αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με το ορυκτό αιματίτη.

 Πώς Να Χρησιμοποιήσεις Έναν Αιματίτη;

Τοποθετώντας έναν αιματίτη στο σπίτι, προφυλάσσει το χώρο από την κακή ενέργεια. Στο γραφείο επίσης απωθεί τις αρνητικές δονήσεις που φέρνουν στασιμότητα και βοηθά στη συγκέντρωση και την ολοκλήρωση εργασιών. 

Είναι επίσης ένα εξαιρετικό φυλαχτό προστασίας που ενδυναμώνει και απομακρύνει αρνητικές δυνάμεις. Τέλος, είναι ιδανική πέτρα για διαλογισμό καθώς, όπως είπαμε και πιο πάνω, βοηθάει στην εξισορρόπηση του τσάκρα της ρίζας και του ηλιακού πλέγματος.

Αν θες να τον συνδυάσεις με άλλους λίθους ταιριάζει με αρκετούς, όπως η αιματόπετρα, ο οψιανός, ο λαβραδορίτης, ο καρνέλιος κ.α.

Πώς Να Καθαρίσεις ‘Εναν Αιματίτη;

Ο αιματίτης δεν αγαπάει ιδιαίτερα το νερό, καθώς μπορεί να σκουριάσει. Παρόλα αυτά ο καθαρισμός του δεν είναι δύσκολος. Αντί για νερό μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μαλακή βούρτσα και να τον τρίψεις απαλά.

Και τώρα που τα έμαθες όλα για τον αιματίτη, θα φορούσες έναν;

Κολιέ με αχάτη και αιματίτη

Μαλαχίτης | Λίθος Αλλαγής Και Προστασίας

Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

Νεφρίτης Για Θεραπεία Και Ηρεμία

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!