Αιματόπετρα | Η Πέτρα Του Πολεμιστή

Μπορεί το όνομα της να παραπέμπει στο «αίμα» και το κόκκινο χρώμα, όμως η αιματόπετρα είναι….πράσινη. Για την ακρίβεια είναι σκούρα πράσινη με μικρές κόκκινες πιτσιλιές. 

Έχει χαρακτηριστεί ως η πέτρα του πολεμιστή και αν κάτι τη χαρακτηρίζει είναι δύναμη, δύναμη, δύναμη.

Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την αιματόπετρα ως λίθο με μυθικές δυνάμεις. Την ανέφεραν ως Ηλιοτρόπιο, αν και εκ πρώτης όψεως δεν έχει καμία σχέση. Πίστευαν ότι είχε θεραπευτικές δυνάμεις δοσμένες από τους θεούς και μπορούσε να θεραπεύσει ότι σχετίζονταν με το αίμα. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, μια άλλη μυστικιστική ιστορία συνόδευε την αιματόπετρα καθώς πίστευαν ότι είχε σχηματιστεί από το αίμα του Χριστού. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της Σταύρωσης, μερικές κόκκινες κηλίδες από το αίμα Του έσταξαν στη γη και έγιναν σκληρές σαν πέτρα. Εκ τότε θεωρήθηκε ένας ευγενής λίθος, που εστάλη για να υπενθυμίζει τη θυσία και να μας γεμίσει με τις θεραπευτικές του δονήσεις. 

Όμως και η “πέτρα του πολεμιστή” δεν ήταν τυχαία ονομασία. Πέρα από τη δύναμη που πίστευαν ότι τους έδινε, τη θεωρούσαν και ισχυρή θεραπευτική πέτρα. Τη χρησιμοποιούσαν για την επούλωση των πληγών από τη μάχη και να κάνει τη καρδιά δυνατή.

Ανήκει στην οικογένεια των χαλκηδόνων και έχει αρκετές προσμίξεις σιδήρου που ενισχύει ακόμα περισσότερο τις ιδιότητες της δύναμης.

Είναι ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος λίθος και μπορεί να βρεθεί σε όλη τη γη. Έχει  βρεθεί στα ορυχεία της Ινδίας, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Μαδαγασκάρης αλλά και σε μέρη των ΗΠΑ.

Εάν είσαι έτοιμη να επανασυνδεθείς με το εσωτερικό σου δίχτυ ασφαλείας, να ενισχύσεις τη διαίσθηση σου και να αφήσεις το θάρρος σου να ρέει τότε η αιματόπετρα θα γίνει σύντροφός σου. Είναι απίστευτα προστατευτικός και θεραπευτικός λίθος.

bloodstone, αιματόπετρα, aimatopetra

Θεραπευτικές Ιδιότητες

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι εκεί που η αιματόπετρα αφήνει το στίγμα της, όσον αφορά την υγεία και την ευεξία, ειναι σε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το αίμα και την κυκλοφορία του. Περιέχει σίδηρο και έτσι θεωρείται ότι βελτιώνει και ενδυναμώνει την κυκλοφορία του αίματος αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, συνδέεται με τον τοκετό και λέγεται ότι φέρνει δύναμη, κουράγιο και ζωντάνια και στην μητέρα αλλά και στο βρέφος. Επίσης, βελτιώνει προλήματα που έχουν σχέση με τον κύκλο της γυναίκας.

Ψυχικές & Συναισθηματικές Ιδιότητες

Η αιματόπετρα είναι βουτηγμένη στη ζωτικότητα και την ενέργεια.  Όπως είπαμε, η αιματόπετρα σχετίζεται με το θάρρος, την ενίσχυση της δύναμης και της ανθεκτικότητας. Δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας που προκύπτει από την πίστη στον εαυτό μας. 

Η αιματόπετρα θα ήταν εξαιρετικό φυλαχτό για όσους έχουν αντιμετωπίσει θέματα εγκατάλειψης, μοναξιάς και τραύματος από εκφοβισμό ώστε να σταθούν ξανά στα πόδια τους. 

Σταθεροποιεί τη διάθεση, ενισχύει την ενέργεια μας και επαναφέρει τη φωτεινότητα στην ψυχή μας. Μας βοηθάει να διοχετεύσουμε ζωογόνο ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ευθυγραμμίζει τα κάτω τσάκρα. Αυτό σημαίνει ότι βοηθάει να μείνουμε γειωμένοι. Βοηθάει να παραμείνουμε σταθεροί σε ένα αβέβαιο περιβάλλον. Επίσης κάνει θαύματα όταν πρόκειται για το τσάκρα της καρδιάς. Το τσάκρα της καρδιάς είναι όπου μπορεί να βρεθεί η αγάπη, η εμπιστοσύνη, η συμπόνια και η ικανότητα να ανοίγουμε τον εαυτό μας. 

Αιματόπετρα & Ζώδια

Παραδοσιακά η αιματόπετρα είναι συνδεδεμένη με το ζώδιο του Κριού. Ως ζώδιο της φωτιάς, οι Κριοί είναι από τη φύση τους προικισμένοι με ηγετικές ικανότητες(εφόσον καλλιεργηθούν) και πάθος. Ενισχύει αυτά τους τα χαρακτηριστικά και τους κρατάει συνδεδεμένους με τη ρίζα και την καρδιά τους. Η πέτρα του θάρρους είναι επίσης ένα υπέροχο εργαλείο για όσους έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ζυγού και των Ιχθύων. 

Πώς Να Χρησιμοποιήσεις Την Αιματόπετρα

Η αιματόπετρα κάνει εκπληκτικά τη «δουλειά» της και ως κόσμημα αλλά και ως διακοσμητικό στο χώρο εφαρμόζοντας την πρακτική Φενγκ Σούι.

Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες της αιματόπετρας είναι η ικανότητά της να προστατεύει πλήρως έναν χώρο. Όπως και η μαύρη τουρμαλίνη και ο αιματίτης, η αιματόπετρα προστατεύει το σπίτι από την αρνητική ενέργεια. Φέρνει επίσης και  μια έντονη αίσθηση ενέργειας στο χώρο. Αν θέλεις να φέρεις ζωντάνια στο εργαστήρι σου ή ακόμα και στο γραφείο σου, η αιματόπετρα είναι ιδανική. Σε κάνει να νιώσεις πιο παραγωγική και γεμάτη κίνητρο για να ολοκληρώσεις τα πράγματα. 

Μήπως η αιματόπετρα είναι για εσένα;

Διάβασε επίσης:

9 Ημιπολύτιμοι λίθοι για καλή τύχη. Έχε τους πάντα μαζί σου!

8 κρύσταλλοι που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.