Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Στους Κριούς

Οι Κριοί είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και γεννημένοι από 21 Μαρτίου μέχρι και 20 Απριλίου. Φημίζονται για την τόλμη, τον δυναμισμό και το πρωτοποριακό τους πνεύμα. Αποπνέουν αυτοπεποίθηση και ζωντάνια ενώ είναι πάντα έτοιμοι να αναλάβουν νέες προκλήσεις. Είναι όμως τόσο ενθουσιώδεις που πολλές φορές γίνονται απρόσεκτοι και ριψοκίνδυνοι. Παρόλα αυτά τους αγαπάμε γιατί μοιάζουν με μεγάλα παιδιά. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε 9 πολύτιμους λίθους που ταιριάζουν στους Κριούς, ενισχύουν τον δυναμισμό τους και ισορροπούν το περιπετειώδες πνεύμα τους.

Ας Μιλήσουμε Για Κριούς

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Κριοί θέλουν να ανοίγουν τον δρόμο στα πάντα, είτε αυτό είναι να αποφασίσουν πού θα γίνει η βραδινή έξοδος, είτε να κάνουν bangee jumbing από γέφυρα 100 μέτρων. Έχουν ακράτητο ενθουσιασμό, αυθορμητισμό και δυναμισμό που τους καθιστά ακαταμάχητους. 

Κυβερνώμενοι από τον φλογερό πλανήτη Άρη, οι Κριοί οδηγούνται από το πάθος, τη φιλοδοξία και μια αδυσώπητη επιθυμία να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι από τη φύση τους περιπετειώδεις, ριψοκίνδυνοι και αγαπούν την αλλαγή και την καινοτομία. Με το ισχυρό αίσθημα της ανεξαρτησίας και αποφασιστικότητας τους, οι Κριοί δεν φοβούνται να υπερασπιστούν αυτό που πιστεύουν και να αγωνιστούν για τις πεποιθήσεις τους. Παρά το διεκδικητικό και πεισματάρικο χαρακτήρα τους, διαθέτουν έναν παιδικό ενθουσιασμό και αισιοδοξία που εμποτίζει κάθε πτυχή της ζωής τους με ενέργεια και κέφι. Στις σχέσεις τους, οι Κριοί είναι πιστοί και παθιασμένοι και εκτιμούν την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα πάνω απ’ όλα. Γενικά, για να συμβαδίσεις με έναν Κριό θα πρέπει να αποδεχθείς την επιθυμία του να ζήσει τη ζωή στο έπακρο.

Και τώρα πάμε να δούμε ποιοι λίθοι ταιριάζουν στους Κριούς και ενισχύουν τα χαρακτηριστικά τους.

9 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Στους Κριούς

λίθοι που ταιριάζουν στους κριούς

1. Διαμάντι

Ως γενέθλιος λίθος του Απριλίου, τα διαμάντια συμβολίζουν τη δύναμη, το θάρρος και τη μαχητικότητα, χαρακτηριστικά που σίγουρα έχει ο ατρόμητος Κριός. Τα διαμάντια είναι γνωστό ότι ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και προωθούν τη διαύγεια της σκέψης, κάτι που τα καθιστά ιδανικούς συντρόφους για τους Κριούς που θέλουν να πετύχουν τους φιλόδοξους στόχους τους.

2. Ρουμπίνι

Φλογερό και έντονο, το ρουμπίνι συμπληρώνει τέλεια την παθιασμένη προσωπικότητα του Κριού. Συνδέεται με τη ζωτικότητα, την αγάπη και τη δύναμη, ενδυναμώνοντας τους Κριούς να διοχετεύουν την ενέργεια τους δημιουργικά και να κυνηγούν τις επιθυμίες τους με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

3. Αιματότετρα

Με τις μυστηριώδεις αποχρώσεις και την ενέργεια της, η αιματόπετρα είναι εξαιρετικός σύμμαχος για τους Κριούς που αναζητούν ισορροπία και σταθερότητα. Πιστεύεται ότι ενισχύει το θάρρος, τη δύναμη και την ανθεκτικότητα, καθιστώντας την ένα πολύτιμο εργαλείο για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Δεν ονομάζεται τυχαία λίθος του πολεμιστή.  

4. Γρανάτης

Ο γρανάτης που συμβολίζει την αγάπη, την αφοσίωση και τη ζωτικότητα ταιριάζει πολύ με την επίμονη και διεκδικητική πλευρά του Κριού. Πιστεύεται ότι εμπνέει πάθος, διεγείρει τη δημιουργικότητα και τροφοδοτεί την επιθυμία για επιτυχία, οπότε είναι τέλειος σύντροφος για Κριάρια που κυνηγούν τα όνειρά τους με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα.

5. Αμέθυστος

Γνωστός για τις ηρεμιστικές και προστατευτικές του ιδιότητες, ο αμέθυστος δίνει στους Κριούς μια αίσθηση γαλήνης και διαύγεια μέσα στο χάος της ζωής τους. Το έχουν ανάγκη και αυτό πού και πού. Επίσης τους βοηθάει στο ταξίδι τους για αυτοανακάλυψη και προσωπική εξέλιξη.

6. Ακουαμαρίνα

Ως ο κατεξοχήν λίθος της επικοινωνίας, η ακουαμαρίνα, βοηθά τους Κριούς στο να επικοινωνούν αποτελεσματικότερα τους στόχους και τις προθέσεις τους. Η ηρεμιστική της ενέργεια τους ισορροπεί ενώ επίσης κατευνάζει τον ανεξέλεγκτο -ίσως και καταστροφικό πολλές φορές- ενθουσιασμό τους και τους βοηθάει να ελίσσονται με περισσότερη διπλωματία. 

7. Καρνέλιος

Οι Κριοί ταιριάζουν με όλους τους λίθους που αντιπροσωπεύουν πάθος και ζωντάνια. Έτσι και με τον Καρνέλιο. Τους ενδυναμώνει και ενισχύει την αίσθηση του σκοπού τους. Ο καρνέλιος πυροδοτεί το πάθος και τη ζωτικότητα του Κριού και δίνει μια ανανεωμένη αίσθηση του σκοπού. Συνδέεται με το θάρρος, την αυτοπεποίθηση και την ορμή που είναι τυπικά χαρακτηριστικά των Κριαριών. 

8. Κόκκινος Ίασπις

Πέτρα προστασίας και ισορροπίας, ο κόκκινος ίασπις παρέχει στους Κριούς τη σταθερότητα και την ασφάλεια που χρειάζονται για να προχωρήσουν με τόλμη το ταξίδι τους. Ενισχύει την αντοχή, διεγείρει το κίνητρο τους και τους δίνει δύναμη και θράσος για να ξεπεράσουν τα εμπόδια με αποφασιστικότητα.

9. Οπάλιο Της Φωτιάς

Πιστό στο όνομά του, το οπάλιο φωτιάς ενσαρκώνει τη φλογερή ενέργεια του Κριού, πυροδοτώντας πάθος και ενθουσιασμό σε όσους το φορούν. Συνδέεται με τη ζωτικότητα, τη δημιουργικότητα και τη μεταμόρφωση, εμπνέοντας τους Κριούς να αγκαλιάσουν την αλλαγή και να κυνηγήσουν όσα αγαπούν με ακλόνητη αποφασιστικότητα και θάρρος.

Υπάρχουν κι άλλοι λίθοι που ταιριάζουν στους Κριούς, λογικό όμως είναι να μην ταιριάζουν και όλοι. Οπότε καλό είναι ένας Κριός να αποφεύγει το….

Μαργαριτάρι

Ναι, το μαργαριτάρι είναι πανέμορφο…όχι όμως για έναν Κριό. Ή τουλάχιστον δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αυτό γιατί η ηρεμιστική του ενέργεια δεν είναι τόσο αρμονική με τη δυναμική και διεκδικητική φύση του Κριού. Τα μαργαριτάρια ταιριάζουν περισσότερο σε άλλα ζώδια τα οποία αναζητούν εσωτερική γαλήνη και ηρεμία παρά με τον περιπετειώδη και έντονο Κριό. Βέβαια, αυτό δεν είναι απαραίτητα ο κανόνας καθώς ο καθένας είναι μοναδικός!

Εσύ ποιον λίθο θα διάλεγες;

Ασημένιο μενταγιόν με ρουμπίνι

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τα ζώδια, μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

10 Πολύτιμοι Λίθοι Για Τοξότες

10 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Σε Λέοντες

9 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Απόλυτα Στους Παρθένους

9 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Στους Σκορπιούς Και Οι Ιδιότητες Τους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!