9 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Στους Σκορπιούς Και Οι Ιδιότητες Τους

Οι Σκορπιοί έχουν αποκτήσει τη φήμη των ζηλιάρηδων και εκδικητικών τύπων, όπως και τον τίτλο  του πιο μυστηριώδους ζωδίου του ζωδιακού κύκλου. Είναι όμως και παθιασμένοι, διεκδικητικοί, προστατευτικοί και εχέμυθοι. Σε αυτό το άρθρο θα αποκαταστήσουμε την κακή τους φήμη αλλά και θα δούμε  ποιοι 9 πολύτιμοι λίθοι ταιριάζουν στους Σκορπιούς.

Λίγα λόγια για τους Σκορπιούς

Οι Σκορπιοί είναι γεννημένοι μεταξύ 23 Οκτωβρίου και 21 Νοεμβρίου και κυβερνώνται από τον Πλούτωνα. Είναι γνωστοί για τον παθιασμένο, αποφασιστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα τους. Έχουν μια γοητεία που μαγνητίζει και σίγουρα είναι από πιο παρεξηγημένα ζώδια του ζωδιακού κύκλου.

Ναι, είναι γεμάτοι ένταση και πάθος αλλά όσον αφορά την καριέρα, τις σχέσεις ή τα χόμπι τους. Αντιμετωπίζουν τη ζωή αποφασιστικά, με επιμονή  και αφοσίωση ενώ είναι στοχοπροσηλωμένοι.

Είναι πιστοί σε όσα και όσους τους ενδιαφέρουν. Εκτιμούν τις βαθιές, ουσιαστικές σχέσεις και είναι προστατευτικοί με τους αγαπημένους τους.

Αγαπούν την ιδιωτικότητά τους σε σημείο που πολλές φορές δεν μοιράζονται τα προβλήματα τους. Ίσως αυτό είναι που τους κάνει να φαίνονται μυστηριώδεις και απόμακροι. Είναι αναλυτικοί ενώ έχουν την ικανότητα να υπερπηδούν προβλήματα και προκλήσεις και να βγαίνουν πιο δυνατοί.

Ώς ζώδιο του νερού, οι Σκορπιοί διακατέχονται από βαθιά συναισθήματα. Μπορεί να είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι ακόμη κι αν δεν το δείχνουν. Οκ, μπορεί να είναι λίγο περισσότερο ζηλιάρηδες ή κτητικοί αλλά όλοι έχουν τα ελαττώματα τους!

9 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Στους Σκορπιούς

Οπάλιος

Ως γενέθλιος λίθος του Οκτωβρίου, ο οπάλιος ταιριάζει απόλυτα στους Σκορπιούς. Λέγεται ότι ενισχύει τη διαίσθηση, την αυτογνωσία αλλά και την ικανότητα του Σκορπιού να ξεπερνάει τα εμπόδια. 

Γρανάτης

Ο γρανάτης ενισχύει τη δύναμη και την αντοχή, θωρακίζοντας περισσότερο τον ήδη ανθεκτικό χαρακτήρα του Σκορπιού. Ενισχύει επίσης την αποφασιστικότητα και τη θέλησή του.

Άκουαμαρίνα

Οι Σκορπιοί είναι γνωστοί για τη βαθιά συναισθηματική τους φύση και η ακουαμαρίνα μπορεί να τους βοηθήσει να εκφράσουν ξεκάθαρα τα συναισθήματά τους. Ενισχύει επίσης τη διαύγεια ενώ η ηρεμιστική της ενέργεια βοηθά στον αυτοστοχασμό.

Τοπάζι

Το τοπάζι ενισχύει τη δύναμη του Σκορπιού και φέρνει τις ηγετικές ικανότητες του στο προσκήνιο.

Αιματόπετρα

Ενισχύει την αποφασιστικότητα και το θάρρος του Σκορπιού. Το βαθυπράσινο χρώμα της με τα στίγματα κόκκινων κηλίδων, θυμίζει την ένταση και το πάθος του Σκορπιού.

Μαύρος Οψιδιανός

Ο μαύρος οψιδιανός είναι μια πέτρα προστασίας που προστατεύει τον Σκορπιό από την αρνητικότητα. Βοηθά επίσης στη συναισθηματική αποτοξίνωση, βοηθώντας τον να βγάλει προς τα έξω τα συναισθηματά του.

Ροδοχρωσίτης

Αυτή η ζωντανή ροζ πέτρα προάγει την αγάπη και τη θεραπεία. Για τους Σκορπιούς, μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση συναισθηματικών πληγών και να τους ενθαρρύνει να είναι ανοιχτοί στην αγάπη.

Κουνζινίτης

Ο κουνζινίτης φέρνει συναισθήματα αγάπης και συμπόνιας. Βοηθά επίσης στην απαλλαγή από φόβους και ανασφάλειες.

Αμέθυστος

 Ο αμέθυστος είναι ένας πνευματικός λίθος. Συνδέει τους Σκορπιούς με τον ανώτερο εαυτό τους. Η ηρεμιστική του ενέργεια βοηθά στον διαλογισμό και την πνευματική εξερεύνηση.

κρύσταλλοι που ταιριάζουν σε Σκορπιούς, lithoi pou tairiazoun se skorpious, krystalloi kai skorpioi, λίθοι που ταιριάζουν στους Σκορπιούς, κρύσταλλοι και σκορπιοί

Και Ένας Λίθος Που Πρέπει να Αποφεύγουν Οι Σκορπιοι

Ενώ οι περισσότεροι πολύτιμοι λίθοι προσφέρουν θετικές ενέργειες, μερικοί μπορεί να μην έχουν καλό συντονισμό με συγκεκριμένα ζώδια λόγω των αντίθετων ή των υπερβολικών ενεργειών τους. Για τους Σκορπιούς, ένας τέτοιος πολύτιμος λίθος είναι το περίδοτο.

Το περίδοτο προάγει τη θετικότητα και μετριάζει τη ζήλια σε πολλούς, όμως για τον έντονο και παθιασμένο Σκορπιό, αυτή η πέτρα έρχεται σε σύγκρουση με τη φύση του. Μπορεί να φέρει υπερβολική χαλαρότητα, προκαλώντας ανισορροπία ή δυνητικά να ενισχύσει τα συναισθήματα ζήλιας ή κτητικότητας με τα οποία ήδη παλεύουν οι Σκορπιοί.

Ωστόσο, να θυμάσαι ότι ο καθένας είναι ξεχωριστός οπότε δεν είναι κανόνας για όλους. Μπορεί κάποιοι Σκορπιοί να λειτουργούν εξαιρετικά με το περίδοτο. Όπως σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να εμπιστευτεί τη διαίσθηση του.

Πιστεύω ότι σου έδωσα αρκετές επιλογές για να επιλέξεις λίθο για τον αγαπημένο σου Σκορπιό ή για τον εαυτό σου αν ανήκεις σε αυτό το δυναμικό ζώδιο. Ποιον από τους παραπάνω λίθους θα διάλεγες;

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τα ζώδια, μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

Κρύσταλλοι και Καρκίνοι | Ποιοι ταιριάζουν;

10 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Σε Λέοντες

9 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Απόλυτα Στους Παρθένους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

Βραχιόλι με αμέθυστο και ασημένια επιχρυσωμένη μπίλια