Κρύσταλλοι και Καρκίνοι | Ποιοι ταιριάζουν;

Οι αγαπημένοι Καρκίνοι είναι γεννημένοι μεταξύ 21 Ιουνίου και 22 Ιουλίου και κυβερνώνται από τη Σελήνη. Με τη Σελήνη ως κυρίαρχο πλανήτη, τον ουράνιο πλανήτη δηλαδή που κυβερνά τα συναισθήματα και τη μητρική ενέργεια, οι Καρκίνοι τείνουν να είναι ευαίσθητοι και εναρμονισμένοι με τα συναισθήματά τους. Υπάρχουν κρύσταλλοι και Καρκίνοι που πηγαίνουν μαζί! Αυτοί οι κρύσταλλοι βοηθούν τους Καρκίνους να ενισχύσουν τα χαρακτηριστικά τους αλλά και να βγάλουν προς τα έξω τον πλούσιο συναισθηματικό τους κόσμο. 

Οι Καρκίνοι είναι βαθιά διαισθητικοί, στοργικοί και ευγενικοί. Είναι επίσης αυθεντικοί σπιτόγατοι. Νιώθουν πιο άνετα στο σπίτι, περιτριγυρισμένοι από οικογένεια και αγαπημένα πρόσωπα. 

Έχουν όμως και τα αρνητικά τους(όπως όλοι άλλωστε!). Είναι κυκλοθυμικοί, συνήθως απαισιόδοξοι ή ανυπόμονοι, ειδικά αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα έχουν στο μυαλό τους.

Όποτε είτε είσαι Καρκινάκι, είτε θέλεις να μάθεις ποιοι κρύσταλλοι ταιριάζουν στους Καρκίνους, σου έχω λίστα. Έχουμε και λέμε:

Κρύσταλλοι και Καρκίνοι

Κορνεόλη ή Καρνέλιος Λίθος ή Σάρδιος Λίθος

Γενέθλιος λίθος του Ιουλίου, η κορνεόλη δε θα μπορούσε να μην είναι ψηλά στη λίστα! Μια πέτρα ζωντάνιας, αυτοπεποίθησης και δημιουργικότητας. Η κορνεόλη συνεργάζεται με το ιερό τσάκρα και το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος για να πυροδοτήσει τα κίνητρα και το πάθος. Ενεργοποιεί τα Καρκινάκια να δράσουν προς τους στόχους ή τις επιθυμίες τους. Είναι λίθος υψηλής ενέργειας και αυξάνει την αυτοπεποίθηση, τον αισθησιασμό ενώ μπορεί να ενισχύσει την αγάπη και τον ρομαντισμό μεταξύ των συντρόφων.

Επίσης απομακρύνει την παράλογη ή απαισιόδοξη σκέψη του Καρκίνου και του δίνει την ώθηση που χρειάζεται για να λάβει αποφάσεις και να αναλάβει δράση! 

Η κορνεόλη αυξάνει τη σωματική ενέργεια οπότε κάλο είναι να την κουβαλάει κάποιος μαζί του ή να την τοποθετήσει στην κρεβατοκάμαρα του ώστε να τονωθεί το πάθος και η σχέση.

κρύσταλλοι και καρκίνοι, krystalloi kai karkinoi, κορνεόλη, carnelian

Ρουμπίνι

Μπορεί να υποστηριχθεί ότι υπάρχουν κι άλλοι γενέθλιοι λίθοι για τον Καρκίνο. Ωστόσο, υπάρχει ένας λίθος που κυριαρχεί…το ρουμπίνι! 

Συμβολίζει την αγάπη, το πάθος και τη δέσμευση. Φέρνει ισορροπία στο τσάκρα της καρδιάς και βοηθάει τους Καρκίνους να εργαστούν για το πάθος τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Οι Καρκίνοι είναι φυσικοί δότες, και μεγάλο μέρος της ενέργειάς τους δαπανάται φροντίζοντας τους άλλους. Το ρουμπίνι μπορεί να ενισχύσει και να ανακτήσει αυτή τη χαμένη ενέργεια. Τονώνει την αυτοπεποίθηση και φέρνει ασφάλεια και σταθερότητα στη ζωή τους, κάτι που επιδιώκουν πολύ οι Καρκίνοι άλλωστε!

Φεγγαρόπετρα 

Η φεγγαρόπετρα αντιπροσωπεύει τον κυρίαρχο πλανήτη του Καρκίνου, τη Σελήνη. Αυτό από μόνο του την κάνει ιδανικό κρύσταλλο για τα Καρκινάκια. Φέρνει καλή τύχη σε περιόδους νέων ξεκινημάτων και σημαντικών γεγονότων. Καθώς οι Καρκίνοι τείνουν να τηρούν τις ρουτίνες τους και να προτιμούν τις ζώνες άνεσής τους, η φεγγαρόπετρα μπορεί να τους βοηθήσει να χαλαρώσουν σε περιόδους αλλαγής και να αποκτήσουν μια πιο θετική προοπτική.

Σμαράγδι

Το πράσινο σμαράγδι είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός κρύσταλλος για τον Καρκίνο. Όταν φοριέται, πιστεύεται ότι μπορεί να ενισχύσει τις ιδιότητες συναισθηματικής σταθερότητας και ευεξίας που ήδη διαθέτει ένας Καρκίνος. Επίσης, το πράσινο του σμαραγδιού συμβολίζει τη σύνδεση με τη μητέρα-φυση και τη φροντίδα, ένα χαρακτηριστικό που είναι ιδιαίτερα έντονο στους Καρκίνους.

Μαργαριτάρι

Το μαργαριτάρι προερχόμενο μέσα από το νερό, συνδέεται βαθιά με τον Καρκίνο ως ζώδιο του νερού. Συμβολίζει την αγνότητα και την ειλικρίνεια και χρησιμοποιεί τη σύνδεσή του με το νερό για να χαλαρώσει τη διάθεση ενός Καρκίνου όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσει περίπλοκα συναισθήματα. Φέρει επίσης θετική ενέργεια και καλή τύχη.

Ακουαμαρίνα

Η ακουαμαρίνα επίσης ως κρύσταλλος του νερού, συμπληρώνει φυσικά τους Καρκίνους. Φέρει ηρεμιστική ενέργεια και απαλύνει τα συναισθήματα του άγχους που πολλές φορές πνίγουν τους Καρκίνους. Επίσης, ενθαρρύνει τη διάνοια και τη σκέψη πάνω από τα συντριπτικά συναισθήματα, παρουσιάζοντας λογική και διαύγεια.

κρύσταλλοι και καρκίνοι, krystalloi kai karkinoi, aquamarina, ακουαμαρινα

Οπάλιος

Ο οπάλιος θεωρείται λίθος μεταμόρφωσης. Όταν φοριέται, βαθιά ριζωμένα προβλήματα απελευθερώνονται και βγαίνουν στην επιφάνεια. Αυτό παρέχει μια ευκαιρία στους Καρκίνους να θεραπευτούν από προηγούμενα τραύματα. Μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική θεραπευτική ενέργεια και μπορεί να προκαλέσει τη σκέψη ενός Καρκίνου, εκπέμποντας θετικότητα σε αρνητικά μοτίβα σκέψης.

Χαλκηδόνιο

Το χαλκηδόνιο είναι πέτρα “κυματοθραύστης” ή καλύτερα “συναισθηματοθραύστης” για τους Καρκίνους. Συντονίζει την καρδιά(με την οποία λειτουργούν πολύ οι Καρκίνοι) και το μυαλό. Βοηθάει στην πιο εύκολη λήψη αποφάσεων, σαρώνει τα θλιβερά συναισθήματα και βγάζει από χαώδεις και αδιέξοδες σκέψεις.

Και τώρα πάμε και στα ΌΧΙ!

Ποιους κρυστάλλους πρέπει να αποφεύγουν οι Καρκίνοι;

κρύσταλλοι και καρκίνοι, krystalloi kai karkinoi, καρκίνος και κρύσταλλοι

Αν και πολλοί θεραπευτικοί κρύσταλλοι φέρνουν ευημερία και αγάπη στη ζωή ενός Καρκίνου, υπάρχει ένας κρύσταλλος που δεν το κάνει, και επομένως πρέπει να αποφεύγεται…Αυτό είναι το μπλε ζαφείρι.

Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το μπλε ζαφείρι, δεν ταιριάζει στους Καρκίνους. Κυβερνάται από τον Κρόνο, ο οποίος είναι εχθρός της Σελήνης (το κυρίαρχο ουράνιο σώμα του Καρκίνου). Λόγω αυτής της όχι και τόσο καλής σχέσης μεταξύ των πλανητών, το μπλε ζαφείρι δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος για έναν Καρκίνο και σίγουρα δεν θα του φέρει τύχη! 

Είτε είσαι Καρκινάκι, είτε απλά θες να διαβάσεις περισσότερα για τα ζώδια, κράτα την παραπάνω λίστα!

Ασημένιο μενταγιόν με ρουμπίνι

Και αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους κρυστάλλους, διάβασε επίσης:

Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια: Μάθε ποιος είναι ο δικός σου

15 κρύσταλλοι που ευνοούν την επικοινωνία

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!