Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

Μέσα στον κόσμο των συναρπαστικών πολύτιμων λίθων, ο αμαζονίτης ξεχωρίζει με τις μαγευτικές πράσινο-μπλε αποχρώσεις και τη μυστικιστική γοητεία του. Έχουμε πολλά να πούμε! Γι’ αυτό άραξε και άσε με να σε μυήσω στον υπέροχο κόσμο του αμαζονίτη, των ιδιοτήτων του αλλά και της μυστηριώδους ιστορίας του. 

Λίγη Ιστορία

Οι μύθοι λένε ότι ιστορία του αμαζονίτη ξεκινά αιώνες πριν κάπου στη λεκάνη του ποταμού Αμαζονίου στη Νότια Αμερική όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά. Αρχαίοι πολιτισμοί όπως οι Αιγύπτιοι, οι Μεσοποτάμιοι και οι Έλληνες θαύμαζαν τον αμαζονίτη για την ομορφιά του και πίστευαν ότι είχε πνευματική σημασία. 

Στην αρχαία Αίγυπτο, ο αμαζονίτης συνδέθηκε με τη θεά Ίσιδα και πίστευαν ότι έφερνε αρμονία και προστασία στον κάτοχο του. Χρησιμοποιήθηκε σε φυλαχτά και κοσμήματα καθώς συμβόλιζε την ευημερία και την καλή τύχη.

Οι Μεσοποτάμιοι πίστευαν ότι ο αμαζονίτης κοσμούσε τις ασπίδες των μυθικών Αμαζόνων, δίνοντας έτσι στην πέτρα το όνομά της. Ήταν σεβαστός ως λίθος θάρρους και δύναμης.

Οι Έλληνες τιμούσαν τον αμαζονίτη ως ένα ισχυρό φυλακτό, πιστεύοντας ότι διέθετε την ικανότητα να ενισχύει τη διαίσθηση και να παρέχει μια βαθύτερη σύνδεση με το θείο. Χρησιμοποιήθηκε συχνά σε θρησκευτικές τελετές και ως διακοσμητικό σε κοσμήματα και όπλα.

Ο Αμαζονίτης Και οι Ιδιότητες Του 

amazonite, αμαζονίτης, αμαζονιτης, amazonitis

Ο αμαζονίτης είναι μια ποικιλία αλκαλιούχου άστριου. Είναι γνωστός για τις σαγηνευτικές του αποχρώσεις που κυμαίνονται από απαλές πράσινες  έως πιο ζωντανές και γεμάτες ένταση βαθύ πράσινο-μπλε. 

Ποιες είναι τώρα οι ιδιότητες του:

Ηρεμιστική Ενέργεια: Ο αμαζονίτης είναι γνωστός για την ηρεμιστική και καταπραϋντική του ενέργεια, που πιστεύεται ότι ανακουφίζει από το στρες και το άγχος. Συχνά συνδέεται με την αίσθηση εσωτερικής γαλήνης και αρμονίας, δημιουργώντας ένα ήρεμο περιβάλλον.

Συναισθηματική ισορροπία: Είναι γνωστό ότι προάγει τη συναισθηματική ισορροπία και μας βοηθά να εκφράσουμε τις αληθινές σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Ενθαρρύνει την ανοιχτή επικοινωνία και την απελευθέρωση των συγκρατημένων συναισθημάτων, οδηγώντας σε προσωπική ανάπτυξη και βελτιωμένες σχέσεις.

Ενίσχυση της δημιουργικότητας: Με τη σύνδεσή του με το τσάκρα του λαιμού, ο αμαζονίτης πιστεύεται ότι διεγείρει τη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση. Συχνά λατρεύεται από συγγραφείς, μουσικούς και καλλιτέχνες που αναζητούν έμπνευση και μια ώθηση στις ευφάνταστες προσπάθειές τους.

Ενσυναίσθηση και επούλωση συναισθηματικών τραυμάτων:

Η ηρεμιστική ενέργεια και η ικανότητα του αμαζονίτη να προάγει τη συναισθηματική ισορροπία τον καθιστούν ιδανικό σύντροφο αν θες να εξασκήσεις την ενσυναίσθηση απέναντι στον εαυτό σου και τους άλλους. Είναι επίσης εξαιρετική πέτρα για θωράκιση ενάντια στην αρνητική ενέργεια και διευκολύνει την επούλωση συναισθηματικών πληγών.

Θεραπευτικές Ιδιότητες Αμαζονίτη

 Ο αμαζονίτης πιστεύεται ότι έχει διάφορες φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες. Λέγεται ότι βοηθά στην ανακούφιση των μυϊκών σπασμών και της έντασης, προάγοντας τη συνολική ζωτικότητα και ευεξία. Επιπλέον, πιστεύεται ότι βοηθά στη θεραπεία σωματικών παθήσεων που σχετίζονται με το λαιμό, το στήθος και την καρδιά.

Σε Ποιους Ταιριάζει Ο Αμαζονίτης

Δύο είναι τα ζώδια τα οποία συνδέονται περισσότερο με τον αμαζονίτη: ο Παρθένος και ο Υδροχόος.

Οι Παρθένοι είναι γνωστοί για την πρακτικότητα, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την αναλυτική τους φύση. Η ηρεμιστική ενέργεια και η ικανότητα του αμαζονίτη να προάγει τη συναισθηματική ισορροπία μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της τάσης που έχουν να σκέφτονται υπερβολικά και να αγχώνονται. Βοηθά στη γείωση της ενέργειας τους και στην καλλιέργεια μιας αίσθησης ηρεμίας και εσωτερικής γαλήνης.

Οι Υδροχόοι από την άλλη χαρακτηρίζονται συχνά ως προνοητικά, ανεξάρτητα και δημιουργικά άτομα. Η ικανότητα του αμαζονίτη να ενισχύει την επικοινωνία και να τονώνει τη δημιουργικότητα ευθυγραμμίζεται καλά με τη φύση του Υδροχόου. Μπορεί να εμπνεύσει τους Υδροχόους να εκφραστούν πιο ελεύθερα και να αξιοποιήσουν τις εφευρετικές τους ιδέες.

Μπορεί ο αμαζονίτης να έχει έντονη απήχηση με την Παρθένο και τον Υδροχόο, όμως λάβε υπόψη σου ότι οι προτιμήσεις για τις ιδιότητες των πολύτιμων λίθων μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. 

Είναι καλύτερο να επιλέγεις έναν πολύτιμο λίθο με βάση την προσωπική σου σύνδεση και τη διαίσθησή σου αντί να βασίζεσαι αποκλειστικά σε αστρολογικούς συσχετισμούς.

Εν Κατακλείδι….

Ο αμαζονίτης είναι από τους λίθους που θα σου αιχμαλωτίσουν την καρδιά. Η καταπραϋντική του ενέργεια, η ικανότητά του να προάγει τη συναισθηματική ισορροπία και η ιστορική του σημασία τον καθιστούν έναν πολύτιμο λίθο για πολλούς. Είτε θέλεις να εξασκήσεις την ενσυναίσθηση σου, είτε ανήκεις στον καλλιτεχνικό χώρο, είτε αναζητάς την εσωτερική αρμονία και προσωπική ανάπτυξη, ο αμαζονίτης θα γίνει συνοδοιπόρος σου. 

Κολιέ με ακατέργαστο αμαζονίτη

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για πολύτιμους λίθους, διάβασε επίσης:

Αιματόπετρα | Η Πέτρα Του Πολεμιστή

Αβεντουρίνη Για Τύχη Και Αφθονία

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!