Τσάκρα Του Στέμματος & Πολύτιμοι Λίθοι

Τα τσάκρα διατρέχουν το σώμα μας και εξισορροπούν την ενέργεια μας. Στην κορυφή όλων το τσάκρα του στέμματος στέκεται ως η αιθέρια πύλη προς την ανώτερη συνείδηση. Το τσάκρα του στέμματος είναι αυτό που συνδέεται με τα υψηλότερα επίπεδα πνευματικής επίγνωσης, φώτισης και θεϊκής σύνδεσης. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το τσάκρα αυτό αλλά και ποιοι λίθοι μπορούν να το ενισχύσουν αν τους χρησιμοποιήσουμε. 

Τσάκρα του Στέμματος

Το τσάκρα του στέμματος, ή Sahasrara στα σανσκριτικά, είναι το έβδομο κέντρο πρωτογενούς ενέργειας στο σύστημα των τσάκρα του σώματος. Αντιπροσωπεύεται από έναν λωτό με χιλιάδες πέταλα και το μωβ χρώμα. Πιστεύεται ότι είναι η έδρα της καθαρής συνείδησης και η σύνδεση με το θείο. Όταν το τσάκρα του στέμματος βρίσκεται σε ισορροπία, τα άτομα μπορεί να βιώσουν μια βαθιά αίσθηση ειρήνης, γαλήνης, σοφίας και υπέρβασης. Ωστόσο, οι ανισορροπίες σε αυτό το τσάκρα μπορεί να εκδηλωθούν ως αισθήματα αποσύνδεσης, πνευματική σύγχυση ή έλλειψη σκοπού.

Πολύτιμοι Λίθοι Που Ενισχύουν Το Τσάκρα Του Στέμματος

Αμέθυστος

Βραχιόλι με αμέθυστο και ασημένια επιχρυσωμένη μπίλια

Ο αμέθυστος, με τη βασιλική μωβ απόχρωση του, είναι πρώτος στη λίστα. Αναφέρεται συχνά ως η «Πέτρα της Πνευματικής Ανάπτυξης» και είναι γνωστός για την ικανότητά του να ηρεμεί το μυαλό και να ενισχύει την πνευματική επίγνωση. Ενθαρρύνει την ενδοσκόπηση, τον διαλογισμό και την ανάπτυξη μιας βαθύτερης σύνδεσης με το θείο. Η τοποθέτηση ενός αμέθυστου στο τσάκρα του στέμματος κατά τη διάρκεια του διαλογισμού μπορεί να διευκολύνει την αίσθηση ηρεμίας και πνευματικής διαύγειας.

Διαυγής χαλαζίας(Clear Quartz)

Γνωστός ως ο «Master Healer», ο διαυγής χαλαζίας είναι ένας ευέλικτος και ισχυρός λίθος που επηρεάζει όλα τα τσάκρα άρα και το τσάκρα του στέμματος. Ενισχύει την ενέργεια και βοηθά στη διανοητική διαύγεια. Ο διαλογισμός με έναν διαυγή χαλαζία μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό και την ισορροπία του τσάκρα του στέμματος, προωθώντας μια αρμονική ροή ενέργειας.

Σεληνίτης

Ο σεληνίτης είναι ένας λεπτός και ημιδιαφανής κρύσταλλος που συχνά συνδέεται με το θεϊκό φως. Η απαλή του ενέργεια πιστεύεται ότι διευκολύνει την πνευματική ηρεμία. Η τοποθέτηση του σεληνίτη κοντά στο τσάκρα του στέμματος μπορεί να προωθήσει τη διανοητική διαύγεια, την εσωτερική γαλήνη και μια αυξημένη αίσθηση πνευματικής επίγνωσης.

crown chakra, τσάκρα του στέμματος

Λεπιδολίτης

Ο λεπιδολίτης, με το χρώμα της λεβάντας, είναι μια πέτρα ηρεμίας. Γνωστός για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, ο λεπιδολίτης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες, του άγχους και της αϋπνίας, επιτρέποντας στο τσάκρα του στέμματος να «ανοίξει». Η χρήση του λεπιδολίτη κατά τη διάρκεια του διαλογισμού μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη μιας βαθύτερης σύνδεσης με την εσωτερική μας σοφία.

Φεγγαρόπετρα

Η  φεγγαρόπετρα συνδέεται με τη διαίσθηση και τη θεϊκή θηλυκή ενέργεια. Πιστεύεται ότι ενισχύει τις ψυχικές ικανότητες και προάγει την πνευματική ανάπτυξη. Η τοποθέτηση φεγγαρόπετρας στο τσάκρα του στέμματος μπορεί να ενθαρρύνει μια αίσθηση συναισθηματικής ισορροπίας, διαίσθησης και δεκτικότητας σε υψηλότερα επίπεδα.

Ιολίτης

Συχνά αναφέρεται ως η «Ιώδης Πέτρα». Ο ιολίτης σχετίζεται με το άνοιγμα και την ευθυγράμμιση του τσάκρα του τρίτου ματιού και του τσάκρα του στέμματος. Η ενέργειά του θεωρείται ότι διευκολύνει την εσωτερική εξερεύνηση και το πνευματικό ταξίδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τόνωση του τσάκρα του στέμματος, προάγοντας τη διαύγεια της σκέψης κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Διαμάντι

Ως το πιο σκληρό γνωστό φυσικό υλικό, το διαμάντι συμβολίζει τη δύναμη, την αγνότητα και τη φώτιση. Πιστεύεται ότι ενισχύει τις ενέργειες του τσάκρα του στέμματος, προάγοντας την πνευματική διαύγεια, τη σοφία και τη θεϊκή σύνδεση. Τα διαμάντια χρησιμοποιούνται συχνά για να ενισχύσουν τις πρακτικές διαλογισμού, ενισχύοντας τη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και του σύμπαντος.

Εντέλει…

Ένα ανοιχτό τσάκρα του στέμματος  οδηγεί στο ανώτερο επίπεδο επίγνωσης και σύνδεσης τόσο με τον εαυτό μας όσο και με μια μεγαλύτερη και ανώτερη πνευματική ενέργεια. Χρησιμοποιώντας τους παραπάνω λίθους κατά τον διαλογισμό μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα μεταμορφωτικό ταξίδι προς την πνευματική αφύπνιση, τη διαύγεια και τη βαθιά εσωτερική γαλήνη.

Μενταγιόν με ακατέργαστη φεγγαρόπετρα

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τσάκρα και λίθους, διάβασε επίσης:

Ποιοι Πολύτιμοι Λίθοι Επηρρεάζουν Το Τσάκρα της Καρδιάς

9 Πολύτιμοι Λίθοι Που Επηρεάζουν Το Τσάκρα Της Ρίζας

Ιερό Τσάκρα Και Πολύτιμοι Λίθοι

Πολύτιμοι Λίθοι & Τσάκρα Του Ηλιακού Πλέγματος

Κρύσταλλοι & Τσάκρα Του Λαιμού

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.