Λαβραδορίτης | Η Πέτρα Της Μεταμόρφωσης

Βουτηγμένος στην ίντριγκα και τον μυστικισμό, ο λαβραδορίτης, με το παιχνίδι των χρωμάτων του αιχμαλωτίζει με τη γοητεία του εδώ και αιώνες. Δεν είναι όμως μόνο γνωστός για τη μυστηριώδη ομορφιά του αλλά και για τις μυστικιστικές, βαθιές μεταφυσικές του ιδιότητες. Ας βουτήξουμε στον συναρπαστικό κόσμο του λαβραδορίτη! 

Λίγη Ιστορία…

Ο λαβραδορίτης πήρε το όνομά του από τη χερσόνησο του Λαμπραντόρ στον Καναδά, όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από Μοραβούς ιεραπόστολους το 1770. Ωστόσο, οι ιθαγενείς Ινουίτ(αυτοί που ονομάζουμε σήμερα Εσκιμώους) πίστευαν στην ύπαρξή του πολύ πριν, καθώς ο πολύτιμος λίθος ήταν μέρος των θρύλων τους. Σύμφωνα με την παράδοση των Ινουίτ, ο λαβραδορίτης έπεσε από το παγωμένο Βόρειο Σέλας, εγκλωβίζοντας μέσα του και όλα τα χρώματα του.

Η απήχησή του δεν περιορίζεται μόνο στη Βόρεια Αμερική. Από τους αρχαίους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής έως τους μυστικιστές της Άπω Ανατολής, ο λαβραδορίτης αναφέρεται σε πολλούς πολιτισμούς για τις μαγικές του ιδιότητες και τη μαγευτική ομορφιά του.

Ασημένια αντικέ σκουλαρίκια με λαβραδορίτη

Ο Λαβραδορίτης Και Οι Ιδιότητες του

Ο λαβραδορίτης είναι γνωστός για τον χαρακτηριστικό ιριδισμό του, όπου η πέτρα εμφανίζει μια σειρά χρωμάτων όταν το φως χτυπά σε συγκεκριμένες γωνίες. Αυτό το φάσμα χρωμάτων, από το πιο βαθύ μπλε έως το ζωντανό πορτοκαλί και το φλογερό κόκκινο, συμβάλλει στη μυστικιστική γοητεία του.

Είναι γνωστός ως Πέτρα της Μεταμόρφωσης και πιστεύεται ότι έχει βαθύ αντίκτυπο στη συνείδηση και τη διαίσθηση του κατόχου του. Ο λαβραδορίτης θεωρείται επίσης ότι προστατεύει από την αρνητική-κακή ενέργεια, καθιστώντας τον έναν ανεκτίμητο σύντροφο σε περιόδους αλλαγής και ανάπτυξης.

Πιο αναλυτικά:

Προσφέρει πνευματική αφύπνιση. Πιστεύεται ότι αφυπνίζει την επίγνωση του ατόμου για τις έμφυτες πνευματικές του δυνάμεις, τις ψυχικές του ικανότητες και το πεπρωμένο του. Αυτή η αφύπνιση μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθιά μεταμόρφωση, καθώς καταλαβαίνει τον σκοπό της ζωής του πιο ξεκάθαρα και ευθυγραμμίζει τις πράξεις του με αυτόν τον σκοπό.

Ο λαβραδορίτης είναι πέτρα προστασίας. Παρέχει μια ενεργειακή ασπίδα που προστατεύει την αύρα—το αόρατο ενεργειακό πεδίο που περιβάλλει τον καθένα μας. Αυτή η ασπίδα βοηθά να διατηρείται ανέπαφο το προσωπικό ενεργειακό πεδίο, προστατεύοντας από την εξωτερική αρνητικότητα και αποτρέποντας τις διαρροές ενέργειας, οι οποίες μπορεί να εξαντλήσουν.

Προτρέπει την ψυχική και συναισθηματική θεραπεία. Μπορεί να ηρεμήσει ένα υπερδραστήριο μυαλό, μειώνοντας το άγχος και το στρες και προάγοντας την πνευματική διαύγεια και εστίαση. Συναισθηματικά, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των καταθλιπτικών και των αρνητικών συναισθημάτων, αντικαθιστώντας τα με χαρά, αυθορμητισμό και δημιουργικότητα.

Φέρνει ισορροπία και γείωση. Ο λαβραδορίτης μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση και στη γείωση των πνευματικών ενεργειών. Ενθαρρύνει την εξερεύνηση των πνευματικών σφαίρων και βοηθά επίσης να γειωθεί αυτή η ενέργεια μέσα στο σώμα.

Ίσως τις λες και μεταφυσικές αυτές τις ιδιότητες όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσες και μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη υποστήριξη. Σαφώς βέβαια δεν αντικαθιστούν καμία ψυχική ή σωματική θεραπεία όμως μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά.

λαβραδορίτης, Λαμπραδορίτης

Λαβραδορίτης και Ζώδια

Ορισμένα ζώδια έλκονται περισσότερο από τη γοητεία και τη δύναμη του λαβραδορίτη καθώς τονίζει τα χαρακτηριστικά τους και τους προσφέρει πρόσθετη δύναμη και καθοδήγηση. 

Ποια ζώδια είναι αυτά;

Λέων: Οι Λέοντες είναι γνωστοί για τη φλογερή, παθιασμένη φύση τους. Ο λαβραδορίτης μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση αυτής της ενέργειας με τις ηρεμιστικές και προστατευτικές του ιδιότητες.

Σκορπιός: Οι Σκορπιοί, που αναγνωρίζονται για την ένταση και το πάθος τους, μπορούν να αξιοποιήσουν τη μεταμορφωτική ενέργεια του λαβραδορίτη για να τονώσουν την προσωπική ανάπτυξη και τη συναισθηματική θεραπεία.

Τοξότης: Ο λαβραδορίτης συνδέεται με την περιπετειώδη και αισιόδοξη φύση των Τοξότων, ενισχύοντας τη διαίσθησή τους και παρέχοντας πνευματική γείωση.

Εκτός όμως από αυτά τα ζωδια, ο λαβραδορίτης μπορεί να είναι ευεργετικός σε όλους όσους αναζητούν μεταμόρφωση, φώτιση και προστασία από την αρνητικότητα. Είναι ένας πολύτιμος λίθος για όσους τολμούν να ονειρεύονται, να εξερευνούν και να φιλοδοξούν.

Είναι επίσης ένας πολύτιμος λίθος τεράστιας ομορφιάς και συμβολισμού. Υπήρξε πηγή γοητείας και σεβασμού ανά τους αιώνες. Το μαγικό παιχνίδι των χρωμάτων που αντικατοπτρίζει τις μεταμορφωτικές μεταφυσικές του ιδιότητες, τον καθιστά κάτι πολύ περισσότερο από ένα εκπληκτικό κόσμημα. 

Από την ενθάρρυνση της πνευματικής αφύπνισης μέχρι το σχηματισμό μιας προστατευτικής ασπίδας, ο λαβραδορίτης είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος στο ταξίδι της αυτο-ανακάλυψης και της μεταμόρφωσης

Διάβασε επίσης:

Αιματόπετρα | Η Πέτρα Του Πολεμιστή

Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

Ασημένιο δαχτυλίδι με λαβραδορίτη