9 Λίθοι Που Μειώνουν Το Στρες

Όταν μιλάμε για λίθους η λέξη «ενέργεια» είναι συνήθως η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό. Μάλιστα, συνήθως ψάχνουμε για λίθους που μας γεμίζουν ενέργεια και ζωντάνια. Τι γίνεται όμως με τη χαλαρωτική και ηρεμιστική ενέργεια; Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιοι λίθοι μειώνουν το στρες και φέρνουν ηρεμία και ισορροπία. 

Άλλωστε η ηρεμία και η χαλάρωση είναι εξαιρετικά σημαντικές για να επαναφορτίσουμε μπαταρίες και να προχωρήσουμε ακάθεκτοι στο δρόμο μας.

Γι΄ αυτό ίσως χαρείς να μάθεις ότι υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία κρυστάλλων και λίθων αφιερωμένη στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος. Είναι γνωστοί ως ηρεμιστικοί λίθοι. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για λίθους που “καθαρίζουν” το πνεύμα και το ενεργειακό μας πεδίο και φέρνουν γαλήνη και ισορροπία.

9 λίθοι που μειώνουν το στρες και φέρνουν ηρεμία

1. Αμέθυστος

Από τις πιο γνωστές, αν όχι η πιο γνωστή πέτρα ηρεμίας και ισορροπίας. Στην ελληνική μυθολογία, η πέτρα ήταν γνωστή ως η πέτρα της νηφαλιότητας και την προτιμούσαν όσοι βρίσκονταν σε ανάρρωση από τον εθισμό. Η βαθιά καθαριστική, εξισορροπητική της ενέργεια μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις καθαρό μυαλό. Η παραδοσιακή κινεζική πρακτική του Φενγκ Σούι αγκαλιάζει επίσης τις ηρεμιστικές ιδιότητες του αμέθυστου.

Είναι γνωστός και ως “το διαισθητικό μάτι”. Θεωρείται ισχυρή πέτρα πνευματικότητας και διαλογισμού. Καθαρίζει τη σύγχυση και προωθεί τη διαύγεια. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για την καταπολέμηση της αϋπνίας και τους εφιάλτες και μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου για να έχεις έναν καλό ύπνο.

Ευτυχώς για εμάς είναι ένας λίθος που υπάρχει σε αφθονία. Φοριέται πολύ ως κόσμημα αλλά στέκεται και ως διακοσμητικό στο χώρο. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα και εδώ: Αμέθυστος | Ο γενέθλιος λίθος του Φεβρουαρίου

2. Σελεστίτης

Ο σελεστίτης είναι μια πέτρα υψηλών δονήσεων που διώχνει εκείνες τις χαοτικές σκέψεις που σε εμποδίζουν να έχεις καθαρό χώρο και να πάρεις ορθές αποφάσεις. Συνδέεται με τα τσάκρα του τρίτου ματιού, της καρδιάς και του στέμματος , που σημαίνει ότι ενθαρρύνει τα υψηλότερα επίπεδα γαλήνης.

Η καταπραϋντική ενέργεια του σελεστίτη διευκολύνει τη διαίσθηση και την επικοινωνία, που με τη σειρά τους δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας επιτρέποντάς σου να παραμερίσεις τους φόβους σου και να οδηγηθείς στη συναισθηματική και ψυχική απελευθέρωση.

3. Φθορίτης

Ο κύριος λόγος που ο φθορίτης είναι ένας δημοφιλής λίθος είναι επειδή συνδέεται συνήθως με την ισορροπία και τη διαύγεια. Όταν βρίσκεσαι υπό πίεση, αυτή η μωβ-πράσινη-μπλε πέτρα μπορεί να σου φανεί χρήσιμη, καθώς θεωρείται ότι αντικαθιστά την αρνητικότητα με λογική και ξεκάθαρη σκέψη.

Σε βοηθάει να ξεπεράσεις το άγχος και να σταματήσεις το μυαλό σου από το να κάνει χαώδεις σκέψεις. Βοηθάει επίσης να αποκτήσεις την πραγματική εικόνα της κατάστασής σου και να ξεπεράσεις τα εμπόδια.

Κολιέ με ακατέργαστο φθορίτη

4. Μαύρη τουρμαλίνη

Μπορεί ο αμέθυστος, ο σελεστίτης και ο φθορίτης είναι τα “αστέρια” των ηρεμιστικών λίθων, όμως και η μαύρη τουρμαλίνη δεν πάει πίσω. 

Μπορεί να θεωρείται ως πέτρα προστασίας, όμως κάνει πολύ καλή δουλειά και ως ηρεμιστική πέτρα. Η μαύρη τουρμαλίνη σε βοηθάει να βάλεις όρια σε καταστάσεις, σκέψεις και ανθρώπους που βαρύνουν αρνητικά την ενέργεια σου. Όταν είσαι σε θέση να προστατέψεις τον εαυτό σου από αυτές τις επιρροές και πηγές αρνητικής ενέργειας, μπορείς να δημιουργήσεις χώρο για ηρεμία, διαύγεια και συγκέντρωση.

5. Ροζ χαλαζίας

Ο ροζ χαλαζίας εκμπέμπει απαλή ενέργεια. Θεωρείται πέτρα της αγάπης, η οποία όμως έρχεται μέσα από την ψυχική και συναισθηματική ηρεμία

Συνδέεται έντονα με το τσάκρα της καρδιάς και διεγείρει επίσης το τσάκρα της ρίζας. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά χρήσιμος λίθος για το άγχος. Κυρίως το άγχος που συνδέεται με την καρδιά, το τραύμα, τον πόνο και τον φόβο. Ο λίθος αυτός θα σε βοηθήσει να ανοίξεις την καρδιά σου και να καλωσορίσεις την αγάπη, την αρμονία και την ειρήνη.

Διάβασε επίσης: 12 Ροζ Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

λίθοι που μειώνουν το στρες, lithoi pou meiwnoun to stress

6. Σοδαλίτης

Ο σοδαλίτης είναι μια όμορφη, μπλε πέτρα γνωστή για την ικανότητά της να φέρνει ηρεμία και τάξη στο μυαλό. Ενθαρρύνει τη λογική σκέψη, την αντικειμενικότητα, την αλήθεια και τη διαίσθηση, καθιστώντας την ιδανική για την αντιμετώπιση καταστάσεων που προκαλούν άγχος. Βοηθά επίσης στην επικοινωνία, ειδικά στην έκφραση των συναισθημάτων, και προάγει την κατανόηση.

Μπορείς να τον φορέσεις ως κόσμημα για να τον κρατήσεις κοντά στα τσάκρα σου ή να τον τοποθετήσεις στον χώρο σου. Βάλ’ τον κάτω από το κρεβάτι ή το μαξιλάρι σου αν θες να έχεις ήρεμο ύπνο και να ξυπνάς ανανεωμένη.

7. Αγγελίτης

Μάλλον το όνομα αυτής της πέτρας δεν είναι τυχαίο. Η ενέργεια του αγγελίτη σού υπενθυμίζει ότι δεν είσαι μόνη στον κόσμο. Ανακουφίζει από το άγχος, τον θυμό και την ένταση.

8. Μπλε αχάτης 

Ο εκπληκτικός βαθυ-μπλέ αχάτης είναι μια άμεσα καταπραϋντική πέτρα. Έχει ισχυρή δύναμη να ηρεμεί το μυαλό και να φέρνει ισορροπία εσωτερικά και εξωτερικά. Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη δύναμη της πέτρας μπορείς να την κρατήσεις και να διαλογιστείς με αυτήν. 

9. Λεπιδολίτης

Ο λεπιδολίτης είναι μια πέτρα που μπορεί να βοηθήσει πολύ την κατάσταση πριν πέσεις για ύπνο. Μπορεί να ηρεμήσει ένα υπερδραστήριο μυαλό και να σε βοηθήσει να βρεις ηρεμία ακόμα και σε στιγμές άγχους ενώ φέρνει ήρεμο ύπνο και όνειρα. 

Στη σημερινή με γρήγορους ρυθμούς και χαώδη εποχή μάλλον η ανάγκη για χαλάρωση και ηρεμία είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Το άγχος και το στρες κυριαρχούν σχεδόν σε όλους τους τομείς: στον αισθηματικό, στη δουλειά, στις σπουδές ακόμα και σε θέματα ρουτίνας

Το να απαλλαγείς εντελώς από το άγχος είναι λιγάκι δύσκολο όμως μπορείς να χρησιμοποιείς όπλα και εργαλεία για να το κατευνάσεις. Οι παραπάνω λίθοι που μειώνουν το άγχος είναι μια μικρή βοήθεια στο έργο σου!

Αλήθεια, πιστεύεις ότι οι λίθοι μπορούν να σε βοηθήσουν να διώξεις το άγχος σου; Πάντως σίγουρα δε χάνεις να δοκιμάσεις!

Ποιον ηρεμιστικό λίθο θα διάλεγες;

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους λίθους διάβασε επίσης:

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

Ποιοι Είναι Οι 9 Κρύσταλλοι Για Καλύτερο Ύπνο

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

Ασημένια επιχρυσωμένα κρικάκια με αμέθυστο