Οι 7 Καλύτεροι Λίθοι για Αγάπη και Πάθος

Έφτασε ο μήνας της αγάπης οπότε είναι επίκαιρο να μπούμε σε πιο ρομαντικό και τρυφερό mood και να γράψουμε ποιοι είναι οι λίθοι για αγάπη, πάθος, έρωτα και έλξη. Ποιος άλλωστε δεν τα θέλει όλα αυτά;!

Οι λίθοι ως φυσικό υλικό παράγουν δονήσεις και ενέργεια. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ανοιχτή σε αυτή την ενέργεια ώστε η αγάπη και το πάθος να μπουν στη ζωή σου. Ακόμη κι αν δεν πιστεύεις στη δύναμη των λίθων σκέψου πως ακόμα και τα βιβλία αυτοβοήθειας συμβουλεύουν να είσαι ανοιχτή σε θετικές δονήσεις. Οπότε why not;

Είτε θες να δώσεις ώθηση στην ερωτική σου ζωή, είτε να επανέλθεις από κάποια ερωτική απογοήτευση οι παρακάτω λίθοι είναι για σένα. 

7 Λίθοι για Αγάπη

1. Ροζ Χαλαζίας

Η λίστα ξεκινάει με τον πιο χαρακτηριστικό και δυνατό λίθο αγάπης. Τον ροζ χαλαζία. Είναι ο πιο γνωστός λίθος αγάπης και θεωρείται θεραπευτικός για πληγωμένα συναισθήματα. Προωθεί επίσης την αγάπη και το αγκάλιασμα του εαυτού μας. Ανοίγει την καρδιά, βοηθά στην καλλιέργεια της αγάπης, της συγχώρεσης και της συμπόνιας για τους άλλους καθώς και για εμάς τους ίδιους. Μην ξεχνάς πως κάθε μορφή αγάπης προς τους άλλους ξεκινάει πρώτα από την αγάπη για τον εαυτό μας.

Οπότε, αν θέλεις να μαλακώσεις την καρδιά σου και να τονώσεις τη συναισθηματική σου αυτοπεποίθηση ο ροζ χαλαζίας είναι η πέτρα σου.  

2. Φεγγαρόπετρα

Οι φεγγαρόπετρες είναι εξαιρετικοί πολύτιμοι λίθοι για οτιδήποτε σχετίζεται με την αγάπη, καθώς συνδέονται έντονα με την καταπραϋντική σεληνιακή ενέργεια. Η ενέργεια της φέρνει τα ζευγάρια κοντά σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του σωματικού, του συναισθηματικού και του πνευματικού. Είναι μια προστατευτική πέτρα που ελκύει την αγάπη και φέρνει την ηρεμία σε μια αγχωτική σχέση.

3. Λάπις Λαζούλι

Πόσο συχνά βρίσκεσαι σε μια κατάσταση όπου δεν είσαι σίγουρη αν αυτός που θέλεις είναι το κατάλληλο άτομο ή όχι; Εάν η απάντηση είναι “Συχνά!”, τότε ο λάπις λαζούλι μπορεί να βοηθήσει. Η υπέροχη αυτή μπλε πέτρα έχει καθοδηγητική δύναμη. Φέρνει διαύγεια και υποστήριξη στο κυνήγι της αγάπης. 

Σετ σκουλαρίκια και βραχιόλι με λάπι λάζουλι

Ο λάπις λαζούλι ξυπνά το μυαλό και βελτιώνει τη διανοητική ικανότητα διεγείροντας το τσάκρα του τρίτου ματιού. Προάγει την ειλικρίνεια, τη συμπόνια, την αρμονία και την ευθύτητα στις σχέσεις.

4. Ρουμπίνι

Το ρουμπίνι είναι από τους πιο δημοφιλείς λίθους πάθους και έρωτα. Το πλούσιο, βαθύ κόκκινο του φέρνει στο νου εικόνες αγάπης, δύναμης και πάθους. Προάγει την ευγνωμοσύνη και προσελκύει την αγάπη, την πίστη και τις βαθιές δεσμεύσεις. Τονώνει την αυτοπεποίθηση και σε βοηθάει να αισθάνεσαι αισθησιακή και ελκυστική. Είναι ο τέλειος λίθος αν θέλεις να διεγείρεις την ερωτική επιθυμία και το ρομαντισμό του συντρόφου σου.

Διάβασε και αυτό: Ρουμπίνι | Η Πέτρα Του Πάθους

Βραχιόλι με αχάτη ruby και μαργαριτάρια

5. Νεφρίτης

Τι είναι η αγάπη, αν όχι ένα μέρος όπου δύο άνθρωποι αναπτύσσονται και μεγαλώνουν μαζί; Ο νεφρίτης είναι ένας πολύτιμος λίθος που ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την ιδέα. Από τη δημιουργία εμπιστοσύνης και την υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης των δύο σε μια σχέση, ο νεφρίτης τα κάνει όλα και τα κάνει καλά!

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτός είναι ο κρύσταλλος της αγάπης. Αυτό συμβαίνει γιατί το πράσινο χρώμα του εναρμονίζεται με το πράσινο του τσάκρα της καρδιάς και βοηθά στη δημιουργία σχέσεων, ενθαρρύνει την αγάπη και εμπνέει ρομαντισμό. 

Ο νεφρίτης καταπραΰνει συναισθήματα ανησυχίας που αφορούν την πιστή και την αφοσίωση του συντρόφου σου, καθώς βελτιώνει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ζευγαριών. 

6. Πράσινη Αβεντουρίνη

Θα ήταν άδικο να μην συμπεριληφθεί η πράσινη αβεντουρίνη στη λίστα με τους λίθους της αγάπης. Αυτή η πέτρα είναι ιδανική για τις μεταγενέστερες φάσεις μιας σχέσης.

Μια πράσινη αβεντουρίνη προσφέρει θετική ενέργεια και γερά, γήινα θεμέλια στη ρομαντική σου ζωή. Είναι συχνά γνωστή ως η «απόλυτη πέτρα καλής τύχης». Ενισχύει τις μακροχρόνιες σχέσεις ενώ βοηθάει και στο να είσαι ανοιχτή σε νέες προτάσεις μετά από μια ερωτική απογοήτευση.

7. Ροδονίτης

Ο ροδονίτης μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος εάν έχεις βιώσει ερωτική απογοήτευση.  Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές πέτρες για την επούλωση συναισθηματικών τραυμάτων. Kαταπραΰνει το συναισθηματικό πόνο και το άγχος. Σε βοηθά να ξεπεράσεις συναισθήματα ζήλιας, αγωνίας και άλλα αρνητικά συναισθήματα μετά από μια απογοήτευση. Επίσης, ο ροδονίτης είναι μια πέτρα που ξυπνάει από το λήθαργο μια υπάρχουσα σχέση που έχει «κολλήσει».

λίθοι για αγάπη, lithoi gia agapi

Πώς να χρησιμοποιήσεις τους λίθους αγάπης για μια καλύτερη ερωτική ζωή;

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να διαλογιστείς με τους παραπάνω λίθους ώστε να νιώσεις και να προσελκύσεις τις θετικές τους δονήσεις. Μια άλλη επιλογή είναι να φορέσεις αυτούς τους λίθους ως κόσμημα. Ακόμα καλύτερα ως κόσμημα πάνω στο τσάκρα της καρδιάς ώστε να σε προστατεύσει από κάθε μορφή αρνητισμού, ενώ παράλληλα θα φωτίσει την αισθηματική σου ζωή.

Τελικές σκέψεις

Οι κρύσταλλοι βοηθούν να έχεις μια καλύτερη σχέση με το (εν δυνάμει) έτερον ήμισυ και τον εαυτό σου προσελκύοντας ευτυχία, ελπίδα και αισιοδοξία. Επιπλέον βοηθούν να προετοιμαστείς για τις επόμενες σχέσεις σου ενσταλάσσοντας εμπιστοσύνη, συμπόνια και ανιδιοτέλεια. 

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο δικός σου λίθος αγάπης;

Διάβασε επίσης:

Ποιοι Είναι Οι 9 Κρύσταλλοι Για Καλύτερο Ύπνο

Τσάκρα και Κρύσταλλοι | Μάθε πώς συνδέονται

Αν σου αρέσει να μαθαίνεις για τους λίθους ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!