Πολύτιμοι Λίθοι & Τσάκρα Του Ηλιακού Πλέγματος

H ευθυγράμμιση των τσάκρα παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής ευεξίας αν θέλουμε να έχουμε μια πιο ολιστική θεραπεία σώματος και πνεύματος. Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, που βρίσκεται στο πάνω μέρος της κοιλιάς, είναι μια πηγή ενέργειας που σχετίζεται με την αυτοπεποίθηση, την προσωπική δύναμη και τη ζωτικότητα. Και πώς ενισχύουμε αυτό το κέντρο; Σαφώς μέσα από διαλογισμό. Σε αυτό το ταξίδι όμως έχουμε τους πολύτιμους λίθους που σχετίζονται με αυτό το τσάκρα και βοηθούν στη ροή της ενέργειας. 

Τι Είναι Το Τσάκρα Του Ηλιακού Πλέγματος:

Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, γνωστό ως Manipura στα σανσκριτικά, μεταφράζεται σε “λαμπερό κόσμημα” ή “πόλη των κοσμημάτων”. Αποδίδεται με το κίτρινο χρώμα, συμβολίζοντας τον λαμπερό ήλιο. 

Διέπει την αυτοεκτίμηση, τη δύναμη της θέλησης και την ικανότητα να εξωτερικεύουμε τις προθέσεις μας. Όταν το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος είναι ισορροπημένο, ένα άτομο βιώνει μια αίσθηση ενδυνάμωσης. Επίσης ενισχύεται η διαύγεια και το κίνητρο του ατόμου. Από την άλλη πλευρά, μια ανισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με αναποφασιστικότητα και αποπροσανατολισμό όσον αφορά τους στόχους του.

Είναι το τσάκρα που επηρεάζει τα συναισθήματα μας. Επίσης, συνδέεται με τα όργανα του μεταβολισμού και της πέψης, όπως στομάχι, έντερο κτλ. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν βιώνουμε μια κατάσταση έντονων συναισθημάτων π.χ.στρες, έρωτας κ.τ.λ. το στομάχι μας να «δένεται κόμπος». Τέτοιες καταστάσεις όμως είναι και αυτές που μπλοκάρουν το τσάκρα και την ενέργεια από το να διοχετευτεί στο σώμα.

7 Πολύτιμοι Λίθοι Που Επηρεάζουν Το Τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος

tsakra iliakou plegmatow, τσάκρα ηλιακού πλέγματος, τσάκρα του πλέγματος και πολύτιμοι λίθοι

Ο διαλογισμός με τους παρακάτω κρυστάλλους κοντά στο τσάκρα μπορεί να διευκολύνει την εξισορρόπηση του και την ανεμπόδιστη ροή ενέργειας στα ενεργειακά μας κέντρα.

Όπως θα διαπιστώσεις μιας και το χρώμα του ηλιακού πλέγματος είναι το κίτρινο δε θα μπορούσαν οι πολύτιμοι λίθοι να έχουν διαφορετικό χρώμα. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι λίθοι:

1. Κιτρίνης

Ο κιτρίνης συχνά αναφέρεται ως «η πέτρα του εμπόρου» και είναι ένας λίθος που εκπέμπει θετική ενέργεια. Συνδέεται με την αφθονία, την ευημερία και τη δημιουργικότητα. Επίσης, ενισχύει την αυτοεκτίμηση, προάγοντας τη θετική διάθεση.

2. Κίτρινος ‘Ιασπις

Με τους γήινους τόνους του, ο κίτρινος ίασπις είναι γνωστός για τις ιδιότητες γείωσης. Διεγείρει τη διανοητική διαύγεια, βοηθά στη λήψη αποφάσεων και ενισχύει την προσωπική δύναμη. Αυτός ο πολύτιμος λίθος παρέχει σταθερότητα για όσους αναζητούν ισορροπία στη ζωή τους.

3. Μάτι Της Τίγρης

Το μάτι της τίγρης, είναι ένας ισχυρός σύμμαχος αξιοποίησης της προσωπικής δύναμης. Προωθεί το θάρρος, διώχνει τον φόβο και βοηθάει τον κάτοχο του να παίρνει σωστές αποφάσεις. Ενισχύει το κίνητρο και είναι εξαιρετικός λίθος για όσους βρίσκονται σε ταξίδι αυτο-ανακάλυψης.

4. Κίτρινη Αβεντουρίνη

Η αβεντουρίνη είναι γνωστή για την καταπραϋντική της ενέργεια. Η κίτρινη αβεντουρίνη συγκεκριμένα, στοχεύει το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Προωθεί μια αίσθηση ευεξίας, αισιοδοξίας και θετικής στάσης. Αυτός ο πολύτιμος λίθος βοηθά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και ενσταλάζει μια στάση ικανοποίησης.

5. Κεχριμπάρι

Πέρα από οπτικά εντυπωσιακό, το κεχριμπάρι είναι μια εξαιρετική πέτρα θεραπείας. Καθαρίζει την αύρα, ανακουφίζει από το στρες και προάγει την πνευματική διαύγεια. Επιπλέον, βοηθάει στην αναζωογόνηση και την αποκατάσταση της ισορροπίας.

6. Κίτρινος ασβεστίτης

Γνωστός για την καθαριστική του ενέργεια, ο κίτρινος ασβεστίτης επηρεάζει το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, καθαρίζοντας τυχόν μπλοκαρίσματα που εμποδίζουν την προσωπική ανάπτυξη. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση, τα κίνητρα και την αίσθηση του σκοπού, καθιστώντας το έναν ανεκτίμητο σύντροφο στην πορεία προς την ενδυνάμωση.

7. Sunstone

Όπως μαρτυρά και το όνομα του η «πέτρα του ήλιου» ενσαρκώνει τη ζεστασιά και τη λάμψη του ήλιου. Αυτός ο λίθος ενσταλάζει μια αίσθηση χαράς, αισιοδοξίας και προσωπική δύναμη. Η ενέργεια του Sunstone διώχνει την αρνητικότητα και καλλιεργεί μια ισχυρή αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Όλοι οι παραπάνω λίθοι εναρμονίζονται υπέροχα με τα συναισθήματα μας που συνδέονται το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Φέρνουν γαλήνη, αυτοπεποίθηση, κίνητρο, διαύγεια και ενδυνάμωση. Όλα αυτά που χρειαζόμαστε δηλαδή για να είμαστε ο εαυτός μας και να μην φοβόμαστε να το δείξουμε. Η ενσωμάτωση αυτών των πολύτιμων λίθων στη ζωή μας μπορεί να είναι μια μεταμορφωτική εμπειρία, που μας καθοδηγεί προς μια ζωή με περισσότερη αυτοπεποίθηση, δύναμη και ισορροπία.

Διάβασε επίσης:

Ποιοι Πολύτιμοι Λίθοι Επηρρεάζουν Το Τσάκρα της Καρδιάς

9 Πολύτιμοι Λίθοι Που Επηρεάζουν Το Τσάκρα Της Ρίζας

Ιερό Τσάκρα Και Πολύτιμοι Λίθοι

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.