5 Πολύτιμοι Λίθοι Για Τη Γιορτή Της Μητέρας

Τα κοσμήματα είναι μια δημοφιλής επιλογή δώρου για τη γιορτή της μητέρας. Όχι, άδικα! Είναι πανέμορφα και άκρως θηλυκά και αγαπητά σε όλες τις γυναίκες. Και μπορεί να πρέπει να υπενθυμίζουμε στη μανούλα μας την αγάπη μας καθημερινά (και όχι μόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου), όμως μπορούμε να δούμε αυτή τη γιορτή σαν μια επιπλέον ευκαιρία να τιμήσουμε το υπέροχο πλάσμα που μας έφερε στον κόσμο. Οπότε τι καλύτερο δώρο, από ένα κόσμημα με πολύτιμους λίθους; Και όχι όποιον κι όποιον λίθο; Παρακάτω θα δούμε ποιοι είναι οι υπέροχοι 5 πολύτιμοι λίθοι για τη γιορτή της μητέρας.

Οι συγκεκριμένοι λίθοι δεν είναι τυχαίοι. Είναι ενεργειακοί λίθοι που αντιπροσωπεύουν τη μητρότητα, τη θηλυκή ενέργεια και ενισχύουν τους δεσμούς μητέρας-παιδιού.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι λίθοι;

5 Πολύτιμοι Λίθοι Για Τη Γιορτή Της Μητέρας

Φεγγαρόπετρα

Ενδεχομένως από τις καλύτερες επιλογές για τη γιορτή της μητέρας. Η γαλακτερή αυτή πέτρα εκπέμπει θηλυκή ενέργεια και ιστορικά έχει συνδεθεί με το μητρικό πνεύμα που θρέφει και προστατεύει. Συνδέεται με την ενέργεια του φεγγαριού, έχει μια όμορφη λάμψη και χρησιμοποιείται συχνά ως σύμβολο της γονιμότητας. Ενισχύει τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα και τη συναισθηματική ισορροπία.

Είναι επίσης γνωστή ως πέτρα νέων ξεκινημάτων γι΄αυτό και είναι εξαιρετικός σύμμαχος για γυναίκες που ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους. Θεωρείται πολύτιμος λίθος που βοηθά στη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη, καθιστώντας τον ιδανικό για γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν ή είναι έγκυες.

Τέλος, βοηθάει στη μείωση του στρες και στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων. Σχετίζεται με το τσάκρα του στέμματος και είναι πέτρα προστασίας για μητέρες και παιδιά.

Ροζ Τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη, γνωστή και ως ο λίθος του ουράνιου τόξου, μπορεί να βρεθεί και σε πολλές αποχρώσεις του ροζ. Ο ροζ χαλαζίας είναι γνωστός για το απαλό ροζ χρώμα του και συχνά συνδέεται με την αγάπη και τα συναισθήματα. Αυτός ο  λίθος δίνεται συχνά ως σύμβολο αγάπης και εκτίμησης. Έχει μια ηρεμιστική δράση και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους. Αυτό τον καθιστά ένα υπέροχο δώρο για τις μητέρες που σίγουρα χρειάζονται λίγη ξεκούραση και χαλάρωση. Είναι επίσης εξαιρετικό δώρο για μάμαδες καθώς προάγει την άνευ όρων αγάπη.

Ο ροζ χαλαζίας είναι ένας πολύτιμος λίθος γνωστός για τις θεραπευτικές του ιδιότητες που σχετίζονται με το τσάκρα της καρδιάς. Λέγεται ότι η πέτρα προάγει πέρα από την αγάπη, τη συμπόνια και τη συναισθηματική θεραπεία, καθιστώντας την ιδανική για γυναίκες που έχουν βιώσει συναισθηματικά τραύματα. Επίσης πιστεύεται ότι ενισχύει την αγάπη για τον εαυτό, τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση, καθιστώντας τον ιδανικό για γυναίκες που χρειάζονται ενδυνάμωση και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους. Ο ροζ χαλαζίας προάγει επίσης τη γονιμότητα και βοηθάει την εγκυμοσύνη και είναι ένας καλός φίλος για γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες.

Ασημένιο μενταγιόν με ακατέργαστη ροζ τουρμαλίνη και γρανάτη

Ροζ Οπάλιο

Το ροζ οπάλιο είναι ένας απαλός, ντελικάτος πολύτιμος λίθος που συνδέεται με τη χαρά, την αγάπη και την ελπίδα. Μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αυτοεκτίμησης και να τονώσει την αυτοπεποίθηση. Αυτό τον κάνει ένα εξαιρετικό δώρο για μητέρες που χρειάζονται περισσότερη αυτοπεποίθηση και ενδυνάμωση.

Είναι γνωστός για τις ηρεμιστικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Λέγεται ότι βοηθά στη μείωση του στρες, του άγχους και της έντασης, κάτι που τον κάνει εξαιρετικό για γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με αυτά τα προβλήματα. Πιστεύεται ότι ενισχύει την αγάπη για τον εαυτό, τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση. Το ροζ οπάλιο είναι επίσης λίθος που βοηθά στη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη.

Ruby Zoisite

Αυτή η πέτρα ονομάζεται επίσης “ανυόλιθος” και είναι ένα φυσικό κόσμημα που σχηματίζεται όταν ένα ρουμπίνι συνδυάζεται με ένα ορυκτό που ονομάζεται ζωϊσίτης. Είναι ένας εντυπωσιακός πρασινο-κόκκινος λίθος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε κοσμήματα. Θεωρείται ότι προάγει την ανάπτυξη και τη γονιμότητα και είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις μαμάδες. Ο συνδυασμός του ρουμπινιού(που είναι μια πέτρα θάρρους και πάθους) και του ζωϊσίτη (που είναι μια θεραπευτική πέτρα και πέτρα αυτοπεποίθησης), συμβολίζει την ικανότητα των δυνάμεων της ζωής να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν κάτι ισχυρό, όπως η μαγεία που συμβαίνει όταν μια μητέρα γεννάει ένα παιδί.

Μαλαχίτης

Ο μαλαχίτης είναι αρκετά δημοφιλής εδώ και αιώνες. Ονομαζόταν η πέτρα της μαίας, καθώς πιστεύονταν ότι εκπέμπει θεραπευτική ενέργεια που μειώνει τον πόνο του τοκετού κατά τη διάρκεια της γέννας. Λέγεται ότι θεραπεύει παλιές πληγές βοηθώντας τους ανθρώπους να προχωρήσουν έξω από τις ζώνες άνεσής τους. Μπορεί να πυροδοτήσει τη δημιουργικότητα, να βοηθήσει στη μείωση των φόβων και να μας δώσει κουράγιο για να ζήσουμε τη ζωή μας αυθεντικά. Θεωρούνταν φυλαχτό για ταξιδιώτες. Η Κλεοπάτρα αγαπούσε τόσο πολύ αυτήν την πέτρα, που τη θρυμμάτιζε και την χρησιμοποιούσε ως σκιά ματιών. Ευθυγραμμίζεται τόσο με το τσάκρα της καρδιάς όσο και με το τσάκρα του λαιμού.

Πότε γιορτάζεται η γιορτή της μητέρας;

Ως Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας έχει καθιερωθεί η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, αν και ενδέχεται σε διαφορετικές χώρες να γιορτάζεται σε διαφορετική ημέρα. Η ιδέα της γιορτής αυτής, δεν είναι κάτι καινούργιο, χρονολογείται από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι γιόρταζαν ήδη γιορτές προς τιμήν των μητέρων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ημέρα της Μητέρας καθιερώθηκε ως «Κυριακή της Μητέρας» τον 17ο αιώνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίστηκε επίσημα ως εθνική εορτή το 1908.

Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την γιορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου όταν η Παναγία πήγε στην εκκλησία για το σαράντισμα του Χριστού. Πολλοί εξακολουθούν να τη γιορτάζουν εκείνη την ημέρα. Ταυτόχρονα το 1929 ξεκίνησε και ο εορτασμός της τη 2η Κυριακή του Μαΐου, η οποία τελικά και επικράτησε.

Οποιαδήποτε ημέρα κι αν επιλέξεις να κάνεις ένα δώρο στη μανούλα σου(άλλωστε γιατί να μας περιορίζει μια ημέρα) ξέρεις ότι έχεις 5 εξαιρετικές επιλογές λίθων! Κι αν πάλι θέλεις περισσότερες επιλογές μπορείς να της κάνεις δώρο ένα κόσμημα με τον γενέθλιο λίθο της(ή των παιδιών της) ή με έναν λίθο με βάση το ζώδιο της.

Κολιέ με μαλαχίτη, λαβραδορίτη και ασημένια επιχρυσωμένα στοιχεία

Διάβασε επίσης:

13 Κρύσταλλοι Για Να Φέρουμε Καλή Ενέργεια Στο Σπίτι

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.