13 Κρύσταλλοι Για Να Φέρουμε Καλή Ενέργεια Στο Σπίτι

Οι κρύσταλλοι σού φέρνουν συχνά στο μυαλό τη φράση «καλή ενέργεια»; Όχι άδικα! Ανά τους αιώνες οι κρύσταλλοι έχουν χρησιμοποιηθεί για να καταπολεμήσουν την αρνητική ενέργεια και να φέρουν ισορροπία και ευημερία. Όχι όμως μόνο στον κάτοχο τους αλλά και στον χώρο που βρίσκονται. Έτσι, αναπόφευκτα σήμερα τους χρησιμοποιούμε για να φέρουμε θετικές δονήσεις και καλή ενέργεια στο σπίτι μας. 

Οι κρύσταλλοι κάνουν το σπίτι αισθητικά πιο ευχάριστο, αλλά προσφέρουν επίσης πλεονεκτήματα όπως η βελτίωση του ύπνου, η διατήρηση της ηρεμίας και η ενίσχυση της καλής υγείας. Γενικότερα διαφορετικοί κρύσταλλοι συνεπάγονται με διαφορετικά οφέλη, και τοποθετώντας τους στο σπίτι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτά τα πολλά οφέλη. 

Άλλωστε το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας, ο χώρος μας, η βάση μας. Συνεπώς είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φροντίδας, αγάπης και ασφάλειας. Γιατί λοιπόν να μην βάλουμε το χεράκι μας ή καλύτερα γιατί να μην βάλουν οι κρύσταλλοι την ενέργεια τους για να βοηθήσουν να πετύχουμε αυτό το περιβάλλον!

13 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Καλή Ενέργεια στο Σπίτι

1. Μαύρη τουρμαλίνη

Η μαύρη τουρμαλίνη είναι ένας κρύσταλλος προστασίας. Βοηθά στην καταπολέμηση της αρνητικής ενέργειας και στη δημιουργία ενός προστατευτικού «φράγματος» στο χώρο μας. Αυτό το «φράγμα» εμποδίζει την είσοδο ανεπιθύμητων ή σκοτεινών ενεργειών. 

2. Κιτρίνης

Ο κιτρίνης είναι γνωστό ότι προσελκύει πλούτο. Οπότε είναι εξαιρετικός κρύσταλλος για να «πλουτίσει» το σπίτι. Μπορεί επίσης να φέρει περισσότερη τύχη και ευτυχία στη ζωή μας. 

κρύσταλλοι για καλή ενέργεια σπίτι, καλή ενέργεια στο σπίτι, krystaloi gia kali energeia, kali energeia sto spiti

3. Αμέθυστος

Ο αμέθυστος παίζει παρόμοιο ρόλο με τον κιτρίνη φέρνοντας καλή τύχη και ευημερία στο σπίτι. Επίσης, φέρνει ηρεμία και ανακουφίζει από το άγχος. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες βοηθούν στη δημιουργία ενός γαλήνιου περιβάλλοντος που αποτοξινώνουν και καθαρίζουν το σπίτι.

4. Ροζ Χαλαζίας

Ο ροζ χαλαζίας ταυτίζεται με τη στοργή και την αγάπη. Προάγει τη χαλάρωση και φέρνει καταπραϋντική και ήρεμη ενέργεια σε ένα χώρο. Βοηθάει στην έκφραση κρυμμένων συναισθημάτων που μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία στο σπίτι. Εμποτίζει ολόκληρο το σπίτι με συμπόνια, φροντίδα και ευεξία, διασφαλίζοντας ότι θα κυριαρχήσουν συναισθήματα αγάπης και κατανόηση.

5. Αχάτης

Ο αχάτης είναι ένας εξαιρετικός κρύσταλλος προστασίας για το σπίτι. Μπορεί να μετατρέψει την αρνητική ενέργεια σε θετική, χρήσιμη ενέργεια. Είναι θεραπευτικός κρύσταλλος και μπορεί να κατευνάσει την οργή και το άγχος. Λέγεται επίσης ότι ενισχύει και βελτιώνει τις σχέσεις, καθιστώντας τον ιδανικό κρύσταλλο για να προσθέσουμε καλή ενέργεια στο χώρο.

6. Αιματίτης

Ο αιματίτης είναι από τους κορυφαίους κρυστάλλους για καλή ενέργεια στο σπίτι, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση και την εξισορρόπηση της υγείας. Διώχνει την εχθρική ενέργεια από το σπίτι.  Είναι συνδεδεμένος με το τσάκρα της ρίζας και είναι κρύσταλλος για γείωση και ηρεμία.

7. Λάπις Λαζούλι

Το λάπις λαζούλι χρησιμοποιείται για την αύξηση της επίγνωσης και της διαίσθησης. Είναι εξαιρετικός κρύσταλλος για διαλογισμό αλλά και για την προστασία του χώρου. Βοηθά να εντοπίσουμε επαναλαμβανόμενες, ανήσυχες σκέψεις και να τις κατευνάσουμε ώστε να φέρουμε ηρεμία.

8. Αβεντουρίνη

Η αβεντουρίνη διατηρεί τη σύνδεση με τη φύση. Μέσω αυτού βελτιώνει την  εγκεφαλική ευεξία και την ενέργειά μας. Είναι ηρεμιστικός κρύσταλλος και κατευνάζει ανησυχίες και φόβους, ενώ μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα στο χώρο μας.

9. Πυρίτης

Ο πυρίτης, είναι γνωστός και ως fool’s gold και θεωρείται τυχερή πέτρα. Θεωρείται ο υπέρτατος κρύσταλλος τύχης, πλούτου και ευημερίας. Πιστεύεται ότι έλκει την αφθονία στη ζωή κάποιου. Αυτή η πέτρα ενισχύει την ιδέα ότι η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και ότι πρέπει να τις αρπάξουμε. Βοηθά επίσης στην επίλυση διαφόρων σε εργασιακά θέματα. Σίγουρα είναι από τους καλύτερους κρύσταλλους όχι μόνο για καλή ενέργεια στο σπίτι αλλά και στον εργασιακό μας χώρο.

10. Διαυγής Χαλαζίας(Clear Quartz)

Ο διαυγής χαλαζίας βοηθά στην προσθήκη ευημερίας στο σπίτι και ενισχύει τη θετική διάθεση. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε έναν διαυγή χαλαζία είναι να τον συνδυάσουμε με έναν ή περισσότερους από τους άλλους κρυστάλλους χρημάτων(π.χ. πυρίτη, αβεντουρίνη).

gemstone tree, δέντρο πολύτιμων λίθων, δώρα με πολύτιμους λίθους, dwra me polytimous lithous

11. Ρουμπίνι

Το ρουμπίνι είναι ταυτόσημο με την αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Ενθαρρύνει επίσης τη θετική σκέψη και φέρνει ηρεμία και ευημερία. Είναι πέτρα ενέργειας και προστασίας και πιστεύεται ότι προστατεύει τα περιουσιακά μας στοιχεία.

12. Σμαράγδι

Το σμαράγδι είναι γνωστό για την ικανότητά του να φέρνει χρήματα και μετρητά στη ζωή μας. Βοηθά στο ξεκαθάρισμα της σκέψης επιτρέποντας καλύτερη κρίση και λήψη αποφάσεων.

13. Περίδοτο

Το περίδοτο φέρνει τύχη και ευημερία στο σπίτι. Μπορεί να βοηθήσει να φέρουμε υλική και πνευματική αφθονία στη ζωή μας. Βοηθά επίσης στον εντοπισμό μοτίβων που προκαλούν προβλήματα, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε πορεία και να τα ξεπεράσουμε.

Αυτοί ήταν οι πιο δημοφιλείς κρύσταλλοι για καλή ενέργεια στο σπίτι.

Άλλοι κρύσταλλοι για καλή τύχη, ισορροπία, υγεία και φενγκ σούι στο σπίτι είναι ο αμαζονίτης, η άκουαμαρ΄ίνα ο γρανάτης, ο καρνελιάνος, ο ασβεστίτης, η φεγγαρόπετρα, ο νεφρίτης, το μάτι τίγρης και άλλα. Πολλοί λίθοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλαπλούς σκοπούς. Ο κιτρίνης, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται για να φέρει τόσο ευημερία όσο και καλή τύχη στο σπίτι ενώ ο αμαζονίτης βοηθά στη βελτίωση της υγείας του ατόμου, καθώς και στη βελτίωση της ισορροπίας. 

Πού Να Τοποθετήσουμε Τους Κρυστάλλους

Η ενέργεια και η γενική υγεία συνδέονται στο φενγκ σούι με τη μέση ενός χώρου. Οπότε καλό είναι να τοποθετούμε τους κρυστάλλους σε κάποιο κεντρικό σημείο. Αυτό σαν γενική οδηγία. Από εκεί και πέρα κάθε κρύσταλλος μπορεί να λειτουργεί καλύτερα σε διαφορετικό χώρο.

Για παράδειγμα, η μαύρη τουρμαλίνη κοντά στην εξώπορτα, όπου υποδεχόμαστε επισκέπτες, προσελκύει θετική διάθεση ενώ κρατάει την αρνητική ενέργεια απ΄ έξω.  Το ψυγείο ή ένα ντουλάπι είναι εξαιρετική θέση για έναν διαυγή χαλαζία καθώς είναι καθαριστικός κρύσταλλος. Ο ροζ χαλαζίας ως πέτρα αγάπης μπορεί να τοποθετηθεί στη μέση του σπιτιού ή στην κρεβατοκάμαρα ώστε να δέσει τα μέλη της οικογένειας και το ζευγάρι. Τέλος, αν έχουμε δυσκολία στον ύπνο ένας αμέθυστος δίπλα στο κομοδίνο μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Αν πραγματικά θέλεις να αξιοποιήσεις πλήρως την ενέργεια των κρυστάλλων στο χώρο, μπορείς να μελετήσεις περισσότερο και τους κανόνες φενγκ  σούι

Για να ξεκινήσεις διάλεξε τον κρύσταλλο που σου κάνει «κλικ» και σου ταιριάζει, τοποθέτησέ τον στο χώρο(κατά προτίμηση κάπου στο κέντρο) και άφησε την ενέργεια του να ρεύσει!

Αν σου αρέσει να διάβαζεις για τους κρυστάλλους, διάβασε επίσης:

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

Ποιοι Είναι Οι 9 Κρύσταλλοι Για Καλύτερο Ύπνο

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

Views: (513)