Κρύσταλλοι & Τσάκρα Του Λαιμού

Το τσάκρα του λαιμού, ή Βισούντα, είναι το ενεργειακό κέντρο που επηρεάζει την ικανότητά μας να επικοινωνούμε, να εκφραζόμαστε και να λέμε την αλήθεια μας. Όταν το τσάκρα του λαιμού είναι ανοιχτό ενισχύει την ανοιχτή, ειλικρινή επικοινωνία και βοηθά στην έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων χωρίς φόβο. Υπάρχουν κρύσταλλοι που συνδέονται με το τσάκρα του λαιμού και με τις μοναδικές συχνότητες δόνησης τους, μπορούν να βοηθούν στην ισορροπία του αλλά και στην ευθυγράμμιση με τα υπόλοιπα τσάκρα. 

Σε αυτό το ποστ θα δούμε τι συμβαίνει με το τσάκρα του λαιμού, ποιοι κρύσταλλοι το επηρεάζουν και πώς μπορούν να ενισχύσουν τις δυνατότητές του.

Τσάκρα Του Λαιμού

Το τσάκρα του λαιμού, που βρίσκεται στη βάση του λαιμού, είναι το πέμπτο κύριο τσάκρα και το πρώτο από τα ανώτερα ή πνευματικά τσάκρα. Αυτό το τσάκρα διέπει την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα, την αυτοέκφραση και την κρίση. Συμβολίζεται με μπλε χρώμα. Όταν το τσάκρα του λαιμού βρίσκεται σε ισορροπία, επικοινωνούμε ελεύθερα, εκφραζόμαστε αυθεντικά και βγάζουμε την αλήθεια μας. Ωστόσο, όταν είναι μπλοκαρισμένο, οδηγεί σε προβλήματα όπως κακή επικοινωνία, φόβος έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων και ανεντιμότητα. 

Οι κρύσταλλοι μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην εξισορρόπηση του τσάκρα και στην ελεύθερη ροή της ενέργειας.

Ποιοι Κρύσταλλοι Συνδέονται Με Το Τσάκρα Του Λαιμού

throat chakra, τσάκρατου λαιμού, κρύσταλλοι που επηρρεάζουν το τσάκρα του λαιμού

1. Λάπις Λαζούλι

Το Lapis Lazuli είναι ένας λίθος επικοινωνίας που συχνά συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού. Ενθαρρύνει τη σαφή έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων, βοηθά στην επίλυση διαφωνιών και στην εξομάλυνση των συγκρούσεων. Βοηθά επίσης βαθιές αλήθειες να βγουν στο φως. Διεγείρει την επιθυμία για γνώση και κατανόηση, ενισχύοντας τη διανοητική ικανότητα.

2. Ακουαμαρίνα

Γνωστή ως η «πέτρα της θάλασσας», η άκουαμαρινα είναι από τους τους πιο στενά συνδεδεμένους λίθους με το τσάκρα του λαιμού. Εμπεριέχει την ενέργεια του νερού, η οποιά βοηθά να ρέει ο λόγος και η έκφραση. Είναι μια καταπραϋντική πέτρα που ηρεμεί φόβους και φοβίες, ενθαρρύνει τη διαύγεια της σκέψης και ισορροπεί τα συναισθήματα. Η άκουμαρινα μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να μιλήσει καθαρά και χωρίς θυμό σε δύσκολες καταστάσεις.

3. Αμαζονίτης

Ο αμαζονίτης είναι ένας ισχυρός λίθος για την καρδιά και το τσάκρα του λαιμού που προάγει την καθαρή και αρμονική επικοινωνία. Καταπραΰνει το πνεύμα και ηρεμεί την ψυχή, διευκολύνοντας την ειλικρινή αυτοέκφραση χωρίς υπερβολικό συναισθηματισμό. Πιστεύεται επίσης ότι απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, παρέχοντας προστασία από τις εκπομπές κινητών τηλεφώνων.

Κολιέ με ακατέργαστο αμαζονίτη

4. Σοδαλίτης

Ο σοδαλίτης, γνωστός ως η πέτρα της ειρήνης, προάγει την ηρεμία και την αρμονία. Ενισχύει την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την αυτοαποδοχή, επιτρέποντας την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία. Ο σοδαλίτης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στη διάλυση παράλογων φόβων και ενοχών, οδηγώντας σε ισορροπημένα συναισθήματα και μια πιο ξεκάθαρη διαδικασία σκέψης.

5. Μπλε Απατίτης

Ο μπλε απατίτης είναι ένας λίθος διπλής δράσης που προσφέρει ενδυνάμωση. Ενισχύει την επικοινωνία και την αυτοέκφραση σε όλα τα επίπεδα. Είναι εξαιρετική πέτρα για δασκάλους και δημόσιους ομιλητές. Πιστεύεται επίσης ότι βοηθά στην εμβάθυνση του διαλογισμού και στην προώθηση της ανεξαρτησίας και της φιλοδοξίας.

6. Αγγελίτης

Ο αγγελίτης είναι ένας ισχυρός λίθος για τους θεραπευτές καθώς βοηθά τον συντονισμό και ενισχύει την αντίληψη. Προωθεί την επικοινωνία και την αυτοέκφραση ενώ διώχνει τον φόβο, τον θυμό και το άγχος. Εξισσοροπεί το τσάκρα αυτό, ενθαρρύνοντας την ειλικρινή επικοινωνία και την εμπάθεια. 

7. Μπλε Αχάτης(Blue Lace Agate)

Ο μπλε αχάτης, με την απαλή, ηρεμιστική του ενέργεια, διεγείρει το τσάκρα του λαιμού και βοηθά στην έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων. Εξουδετερώνει τον θυμό και μειώνει τα επίπεδα του στρες. Βοηθά επίσης στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης όταν κάποιος κάνει δημόσια ομιλία, καθιστώντας τον ιδανική επιλογή για ομιλητές.

Τσάκρα Του Λαιμού Σημαίνει Επικοινωνία Και Έκφραση

Οι παραπάνω πολύτιμοι λίθοι επηρρεάζουν το τσάκρα του λαιμού με το δικό τους μοναδικό τρόπο, προάγοντας την ανοιχτή επικοινωνία, την αυτοέκφραση και την έκφραση της αλήθειας. 

Μπορείς να διαλογιστείς με αυτούς τους λίθους για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Επίσης,  μπορείς να τους έχεις επάνω σου ιδανικά ως κολιέ ή κόσμημα κοντά στον λαιμό.Μην ξεχνάς όμως πώς όλα ξεκινάνε από προσωπική δουλειά και ανάπτυξη. Οι πολύτιμοι λίθοι είναι απλά βοηθήματα που θα σε οδηγήσουν ένα βήμα παρακάτω.

Διάβασε επίσης:

Ποιοι Πολύτιμοι Λίθοι Επηρρεάζουν Το Τσάκρα της Καρδιάς

9 Κρύσταλλοι που Αυξάνουν Την Δημιουργικότητα

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

Ασημένιο δαχτυλίδι με ακατέργαστους πολύτιμους λίθους
Views: (103)