9 Κρύσταλλοι που Αυξάνουν Την Δημιουργικότητα

Η δημιουργικότητα μπορεί να είναι ένα βασικό συστατικό της ζωής. Από το να καταπιάνεσαι με πινέλα και καμβάδες μέχρι το να γράψεις ένα ποίημα, να γράψεις σε ένα ημερολόγιο, να συνθέσεις ή να παίξεις μουσική και πολλά ακόμα.  Όμως, η αλήθεια είναι ότι ο άδειος καμβάς για έναν ζωγράφο ή ο κέρσορας που αναβοσβήνει στην οθόνη του υπολογιστή ενός συγγραφέα μπορεί να του γίνει εφιάλτης. Ευτυχώς, υπάρχουν κρύσταλλοι που αυξάνουν τη δημιουργικότητα και πυροδοτούν την έμπνευση. Βοηθούν να διοχετεύσουμε στοχευμένα την ενέργεια μας και να ξεμπλοκάρουμε όταν έχουμε βαλτώσει.

Να έχεις απλά υπόψη ότι η δημιουργικότητα και το πώς εκδηλώνεται είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό, αυτοπεποίθηση και πίστη στο εαυτό μας. Έτσι βοηθούμε να ανοίξουν τα τσάκρα μας και κυρίως το ιερό τσάκρα που συνδέεται με τη δημιουργικότητα.

9 κρύσταλλοι που αυξάνουν τη δημιουργικότητα

Καρνέλιος

Η δημιουργικότητα είναι ένα είδος πάθους, είναι επιθυμία για έκφραση και φωτιά σκέψης. Ο καρνέλιος αντιπροσωπεύει άριστα και τα τρία. Επίσης είναι στενά συνδεδεμένος με το ιερό τσάκρα, το πηγάδι της δημιουργικότητας. Όταν το ιερό τσάκρα είναι ανοιχτό, κάνουμε χώρο για να λάμψει το εσωτερικό μας φως και εξοπλιζόμαστε με θάρρος και αντοχή. Αυτό είναι το κύριο στοιχείο του καρνέλιου: Μας δίνει την αντοχή για να ολοκληρώνουμε τα έργα μας. Αν έχεις για σύντροφο ένα καρνέλιο ξέχνα τις μισές δουλειές. 

Κιτρίνης

Ο κιτρίνης με το ζωηρό κίτρινο χρώμα του θεωρείται πέτρα χαράς και αφθονίας. Αφθονία σε πολλά επίπεδα, ένα εκ των οποίων κα η δημιουργικότητα. Ο κιτρίνης βοηθά να ξεπεράσουμε τους εσωτερικούς μας δαίμονες βρίσκοντας αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Μας ανανεώνει και μας δείχνει το δρόμο στο πώς να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε. Είναι μια λαμπερή έκρηξη έμπνευσης, μας επηρρεάζει θετικά και μας επαναφέρει σε δημιουγικό δρόμο. 

Κόκκινος Ίασπις

Ο κόκκινος ίασπις αντιπροσωπεύει τη ζωντάνια, το πάθος και την ενέργεια. Φέρνει επιμονή, πάθος και δύναμη για να κάνουμε μεγάλα όνειρα. Εάν θέλουμε να είμαστε τολμηροί και γεμάτοι ενέργεια στην καλλιτεχνική μας ζωή, ο ίασπις είναι μια πέτρα που σίγουρα θα μας βοηθήσει. 

Λαβραδορίτης

Ο λαβραδορίτης είναι συνώνυμος με τον μυστικισμό εδώ και αιώνες. Έχει επάνω του τα απόκοσμα χρώματα του Aurora Borealis(Βόρειο Σέλας) κάτι το οποίο έξαπτε πάντα τη φαντασία. Τα χρώματα του θυμίζουν τις άπειρες δυνατότητες και τα μυστήρια του σύμπαντος. Όπως το Βόρειο Σέλας που αναβοσβήνει στον ουρανό, ο Λαβραδορίτης μάς προσκαλεί να εξερευνήσουμε άλλες διαστάσεις του νου. Ονομάζεται η πέτρα της μεταμόρφωσης και πέτρα του θάρρους. Όταν μιλάμε  για δημιουργικότητα, αυτά είναι δύο πράγματα τα οποία σίγουρα χρειαζόμαστε.

Μάτι της Τίγρης

Γεμάτο σε χρυσό, μαύρο και αποχρώσεις του πορτοκαλί, το Tigers Eye είναι μια πέτρα ευημερίας και δύναμης. Μερικές φορές η δημιουργικότητα μάς καλεί να δυναμώσουμε για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Το Tigers Eye είναι μια φοβερή πέτρα που μας ενθαρρύνει να χρησιμοποιούμε τη δύναμή μας και να εστιάζουμε την ενέργεια μας στο έργο μας και τα θέλω μας.

Φεγγαρόπετρα

Άλλη μια μυστικιστική πέτρα γεμάτη θηλυκή ενέργεια και αρμονία. Βοηθάει να αποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε την άνοδο και την πτώση, τους κύκλους δηλαδή  που μπορεί να προκύψουν στη  δημιουργική μας ζωή. Μας καλεί να μην πιέζουμε τα πράγματα αλλά να αφήσουμε τη δημιουργική μας ενέργεια να έρθει φυσικά.

κρύσταλλοι που αυξάνουν την δημιουργικότητα, krystalloi pou auksanoun ti dimiourgikotita, κρύσταλλοι και δημιουργικότητα

Λάπις Λαζούλι

Το λάπις λαζούλι είναι επίσης γνωστό ως η πέτρα της σοφίας. Έχει μακρά καλλιτεχνική ιστορία. Αλέθονταν και χρησιμοποιούνταν σε πίνακες αλλά και ως σκιά ματιών για βασίλισσες και φαραώ. Αγαπιέται για την ικανότητά του να καλλιεργεί την αυτοέκφραση και την ανώτερη σκέψη. Συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού και του τρίτου μάτιου. Αυτά τα τσάκρα  βοηθούν να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας ώστε να μπορούμε να μοιραστούμε το όραμά μας με τον κόσμο. 

Απατίτης

Ο απατίτης είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους παλεύουν να ξεπεράσουν το «μπλοκάρισμα του συγγραφέα» και γενικότερα το καλλιτεχνικό μπλοκάρισμα. Επίσης είναι καλή επιλογή για όσους δεν μπορούν να εμβαθύνουν αρκετά στα όνειρα τους. Επιπλέον, βοηθάει στην καλύτερη διαχείριση του χρόνου, τονώνει τη διάνοια και ενισχύει σημαντικά την ικανότητά να δημιουργούμε με ανοιχτή καρδιά και μυαλό. 

Αιματόπετρα

Η αιματόπετρα είναι πέτρα πολεμιστών που δίνει θάρρος και αίσθηση του σκοπού. Οδηγεί στο να χαράξουμε τη πορεία μας, να ξεπεράσουμε τις όποιες αμφιβολίες για τον εαυτό μας ενώ ενισχύει τα όνειρα μας. Τα όνειρά μας μπορεί να είναι ένα θησαυροφυλάκιο κρυμμένης έμπνευσης που περιμένουν να μεταμορφωθούν σε τέχνη. 

Πώς χρησιμοποιούνται οι κρύσταλλοι που αυξάνουν τη δημιουργικότητα;

  • Τοποθέτησε τους στο γραφείο σου ή οπουδήποτε δημιουργείς και άφησε τους να γεμίσουν το χώρο με ενεργειακές δονήσεις.
  • Φόρεσε τους κρυστάλλους ως κόσμημα για συνδεθούν με τη δική σου ενέργεια.
  • Εάν μπορείς διαλογίσου με ένα κρύσταλλο στο χέρι και άφησε το χαλαρωτικό άγγιγμα του να ανοίξει χώρο για δημιουργική έκφραση.

Για πες ποιον κρύσταλλο θα εμπιστευόσουν για να αυξήσεις τη δημιουργικότητα σου;

Κολιέ με αιματόπετρα (Bloodstone) και ασημένια επιχρυσωμένα στοιχεία και εξαρτήματα
Ασημένιο δαχτυλίδι με φεγγαρόπετρα

Διάβασε επίσης:

13 Κρύσταλλοι Για Να Φέρουμε Καλή Ενέργεια Στο Σπίτι

Οι 7 Καλύτεροι Λίθοι για Αγάπη και Πάθος

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.