10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Ισορροπία, Συναισθηματική Και Ψυχική

Οι κρύσταλλοι από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιήθηκαν για θεραπευτικούς και πνευματικούς σκοπούς. Μάλιστα, πολλές φορές χρησιμοποιούνταν για να κατευνάσουν ψυχικές ορμές και συναισθήματα. Κάπως έτσι και σήμερα υπάρχουν κρύσταλλοι που φέρνουν ισορροπία, ψυχική και συναισθηματική.

Εάν διαβάζεις πρώτη φορά για τους κρυστάλλους ίσως να σου ακούγεται περίεργο ότι υπάρχουν κρύσταλλοι που φέρνουν ισορροπία. Γι’ αυτό είχα γράψει και αυτό το άρθρο:

Έχουν οι κρύσταλλοι θεραπευτικές ιδιότητες;

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τους κρυστάλλους πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο σχηματίστηκαν οι κρύσταλλοι, βαθιά στη Γη, τους συνδέουν με τη φύση τους. Γεμίζουν τις μπαταρίες τους και απορροφούν και εκπέμπουν την ενέργεια της Γης. Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις κάποιον από τους παρακάτω 10 κρυστάλλους. Αντίθετα, μπορεί να κερδίσεις την προσωπική και συναισθηματική σου ηρεμία.

10 Κρύσταλλοι που Φέρνουν Ισορροπία

1. Αχάτης(Agate)

Ο αχάτης βοηθά να ξεπεράσεις τα συναισθηματικά σου τραύματα και την πικρία. Θεραπεύει τον θυμό, σου δίνει κουράγιο να ξαναρχίσεις και προάγει την αγάπη. Αυτό το κάνει σταθεροποιώντας την αύρα σου και καθαρίζοντας τις αρνητικές ενέργειες. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να τοποθετήσεις τον αχάτη πάνω στο τσάκρα της καρδιάς. 

2. Αιματόπετρα (Bloodstone)

Η αιματόπετρα είναι ένα είδος πράσινου χαλαζία που περιέχει κομμάτια κόκκινου ή κίτρινου ίασπι. Γειώνει την ενέργεια της καρδιάς και απαλύνει την επιθετικότητα και την ανυπομονησία. Αυτή η πέτρα πιστεύονταν ότι είχε μαγικές ιδιότητες αρκετά ισχυρές για να ελέγχει τον καιρό και να διώχνει το κακό. Μπορείς να την φοράς όλη την ώρα ως κόσμημα για καλή υγεία ενώ μπορείς να την τοποθετήσεις σε ένα μπολ με νερό το βράδυ δίπλα στο κρεβάτι για έναν ξεκούραστο ύπνο.

κρύσταλλοι που φέρνουν ισορροπία, krystalloi pou fernoun isorropia

3. Ασβεστίτης(Calcite)

Αυτή είναι μια άλλη πέτρα που προάγει τη συναισθηματική ισορροπία. Υπάρχει σε πολλά χρώματα που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από όλα τα τσάκρα για να τα καθαρίσουν, να τα εξισορροπήσουν και να τα ενεργοποιήσουν. Αυτοί οι τύποι ασβεστίτη είναι:

  • Μαύρος ασβεστίτης: Αυτός ο τύπος ασβεστίτη ανακουφίζει την κατάθλιψη.
  • Μπλε ασβεστίτης: Ο μπλε ασβεστίτης απελευθερώνει αρνητικά συναισθήματα και καταπραΰνει τα άγχη.
  • Πορτοκαλί ασβεστίτης: Εξισορροπεί επίσης τα συναισθήματα, διώχνει τον φόβο και βοηθάει κάποιον να ξεπεράσει την κατάθλιψη.
  • Ροζ ασβεστίτης: Προτρέπει τη συγχώρεση και καταπραΰνει τον φόβο και τη θλίψη. Ενθαρρύνει την άνευ όρων αγάπη και είναι μια εξαιρετική πέτρα για όσους έχουν συναισθηματικά τραύματα.
  • Κόκκινος ασβεστίτης: Ανυψώνει τα συναισθήματα, απαλύνει τον φόβο και φέρνει κατανόηση.

4. Aμέθυστος(Amethyst)

Ο αμέθυστος είναι ένας από τους πιο ισχυρούς κρυστάλλους για συναισθηματική ισορροπία. Αυτή η μωβ πέτρα φέρνει σε ισορροπία τη διάθεση και βοηθά τη συγκέντρωση. Διώχνει την οργή, το φόβο, το άγχος και απαλύνει τη θλίψη. Σε βοηθά επίσης να συμβιβαστείς με την απώλεια. 

Ο αμέθυστος καθαρίζει την αύρα και διεγείρει τα τσάκρα του λαιμού και του στέμματος. Γι’ αυτό, θα πρέπει να φορεθεί στο λαιμό ή στην καρδιά. Ευτυχώς, για εσένα οι επιλογές με αμέθυστο είναι πολλές!

Αναλυτικά για τον αμέθυστο και τις ιδιότητες του είχα γράψει και εδώ: Αμέθυστος | Ο Λίθος Του Φεβρουαρίου

Κολιέ με αχάτες και αμέθυστο

5. Κορνεόλη(Carnelian)

Η κατακόκκινη κορνεόλη είναι μια ισχυρή πέτρα προστασίας από την οργή και την αγανάκτηση. Δεν ηρεμεί μόνο τη δική σου οργή, αλλά και την οργή των ανθρώπων γύρω σου. Αφαιρεί τη συναισθηματική αρνητικότητα και φέρνει το κέφι για τη ζωή. Ενεργοποιεί το τσάκρα της ρίζας και το ιερό τσάκρα και πρέπει να φορεθεί ως μενταγιόν ή πάνω σε ζώνη.

6. Φεγγαρόπετρα(Moonstone)

Ημιδιαφανής και στα χρώματα του λευκού, διαφανούς ή κρεμ, αυτή η πέτρα συνδέεται στενά με το φεγγάρι. Καταπραΰνει τη συναισθηματική αστάθεια, μειώνει το άγχος και σταθεροποιεί τα συναισθήματα. Ενισχύει επίσης τη συναισθηματική νοημοσύνη. Παρέχει βαθιά συναισθηματική θεραπεία και μπορεί να θεραπεύει ακόμη και διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος που σχετίζονται με το συναισθηματικό στρες.

Κολιέ με ακατέργαστο φθορίτη και τσιπς φεγγαρόπετρας

7. Larimar

Το Larimar είναι γνωστή και ως Stefilia’s Stone. Είναι μια όμορφη μπλε πέτρα που ανακαλύφθηκε μόλις τη δεκαετία του 1960 αποκλειστικά στη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά είναι ένας ισχυρός θεραπευτικός κρύσταλλος. Φέρνει αγάπη και ειρήνη, ηρεμία και συναισθηματική ισορροπία. Λειτουργεί καλύτερα όταν τοποθετείται πάνω από τα τσάκρα της καρδιάς, του ηλιακού πλέγματος και του τρίτου ματιού.

8. Νεφρίτης(Jade Nefrite)

Ο νεφρίτης απελευθερώνει αρνητικά συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένης της ευερεθιστότητας. Χρησιμοποιείται επίσης ως πέτρα των ονείρων και φέρνει γαλήνια και διορατικά όνειρα γι’ αυτό και μπορείς να τον έχεις στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σου. 

Ο νεφρίτης υπάρχει σε διάφορα χρώματα. Αν και όλα έχουν τις ίδιες βασικές ιδιότητες διαφοροποιούνται σε κάποιες άλλες. Για παράδειγμα ο πορτοκαλί νεφρίτης διεγείρει τη χαρά, ο μωβ φέρνει συναισθηματική γαλήνη ενώ ο πράσινος διώχνει την αρνητικότητα και ενισχύει την υπομονή.

Διάβασε τα εδώ: Νεφρίτης Για Θεραπεία Και Ηρεμία

9. Αζουρίτης(Azurite)

O αζουρίτης απομακρύνει το άγχος και την ανησυχία. Απαλύνει τη θλίψη και φωτίζει τα συναισθήματα. Σε βοηθάει να κατανοήσεις καλύτερα από πού προέρχονται οι φοβίες σου. Είναι συνδεδεμένος με το τσάκρα του τρίτου ματιού και σου επιτρέπει να είσαι ανοιχτή στη πνευματική καθοδήγηση. 

10. Χρυσοβέρυλος(Chrysoberyl)

Αυτός ο χρυσοκίτρινος κρύσταλλος ευθυγραμμίζει το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και το τσάκρα του στέμματος. Προωθεί τη συγχώρεση ακόμα και αν σε έχουν αδικήσει. Καταπραΰνει και φέρνει χαρά.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους κρυστάλλους που βοηθούν στη συναισθηματική θεραπεία. Να θυμάσαι ότι οι κρύσταλλοι είναι απλά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν. Επειδή όμως όλα ξεκινάνε από μέσα μας μην ξεχνάς να είσαι ανοιχτή και να έχεις διάθεση να φέρεις την ισορροπία στη ζωή σου.

Διάβασε επίσης:

Ποιοι Είναι Οι 9 Κρύσταλλοι Για Καλύτερο Ύπνο

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!