7 Μωβ Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Οι μωβ πολύτιμοι λίθοι λατρεύονται αιώνες τώρα, και για πολύ καλό λόγο. Υπάρχει κάτι στο μωβ που ιντριγκάρει τους ανθρώπους και το χρώμα συνδέεται συχνά με φιλοδοξία, πλούτο, πάθος, δύναμη, πολυτέλεια και μαγεία!

Ιστορικά, οι μωβ πολύτιμοι λίθοι ήταν γνωστοί για το ότι έχουν βαθιά πνευματικές δυνάμεις που βοηθούσαν τους ιδιοκτήτες τους να θεραπευτούν από διάφορες ασθένειες. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως φυλαχτά μαγείας και μυστικισμού

Οι μωβ πολύτιμοι λίθοι πιστεύεται ότι έχουν επίδραση στη νοοτροπία και ότι εμπνέουν διαύγεια σκέψης ενώ επανασυνδέουν με την έμφυτη σοφία.

Οι αποχρώσεις του μωβ ποικίλλουν από πέτρα σε πέτρα και δεν υπάρχουν δύο όμοιοι λίθοι. Ενώ οι πανέμορφες παραλλαγές του μωβ όπως η λεβάντα, το λιλά και το ανοιχτό μωβ βρίσκονται πιο συχνά, τα πιο βαθιά μωβ χρώματα είναι πιο σπάνια και οι λίθοι πιο ακριβοί.

μωβ πολύτιμοι λίθοι, μωβ κρύσταλλοι, mov politico lithoi, mov krystalloi

Μωβ και τσάκρα

Οι μωβ πέτρες συνδέονται με το τρίτο μάτι και το τσάκρα του στέμματος. Όταν το τρίτο μας μάτι είναι ανοιχτό ξεμπλοκάρουμε από τις αμφιβολίες και τη στασιμότητα. Μπορούμε να πάρουμε πιο εύκολα αποφάσεις καθώς ερχόμαστε σε επαφή με τις απαντήσεις που βρίσκονται βαθιά μέσα μας. Από την άλλη, το τσάκρα του στέμματος είναι το υψηλότερο ενεργειακό μας σημείο και είναι συνδεδεμένο με τη δυνατότητα ανώτερης ζωής. Έχει να κάνει με την εκδήλωση, τη σύνδεση και την εύρεση του αληθινού μας σκοπού στη ζωή.

Σε θεραπευτικό επίπεδο

Οι μωβ πέτρες συνδέονται με την καταπραϋντική ενέργεια, τα βαθιά όνειρα και την υπέρβαση. Βοηθούν σε πονοκεφάλους και ημικρανίες αλλά και στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Καθαρίζουν από την αρνητική ενέργεια και τις τοξικές σκέψεις ενώ επίσης αναζωογονούν και βοηθούν στην εξάλειψη του άγχους και του στρες. 

7 δημοφιλείς μωβ πολύτιμοι λίθοι

Αν αγαπάς τους μωβ λίθους τότε ίσως σε ενδιαφέρει να επιλέξεις κάποιον από τους παρακάτω:

Μωβ Αχάτης

Ο εκπληκτικός αχάτης εξισορροπεί τις ενέργειες γιν και γιανγκ και είναι εξαιρετική πέτρα διαλογισμού. Κατευνάζει το θυμό και τα τοξικά συναισθήματα. Διώχνει την αρνητική ενέργεια και διασφαλίζει διαυγείς σκέψεις.

Αμέθυστος

Πιθανότατα ο πιο διάσημος μωβ λίθος. Ο αμέθυστος είναι μια ισχυρότατη πέτρα πνευματικότητας και πνευματικής θεραπείας. Εμποδίζει τις συναισθηματικές εντάσεις και φέρνει ηρεμία, ισορροπία και διαύγεια σκέψης.

Χαροΐτης

Ο χαροΐτης είναι μια πέτρα μεταμόρφωσης. Καθαρίζει την αύρα και τα τσάκρα μετατρέποντας την αρνητική ενέργεια σε θεραπεία. Ανοίγει την καρδιά και ενισχύει την αγάπη άνευ όρων. Αναζωογονεί, μειώνοντας το άγχος και την ανησυχία.

Ιόλιθος

Ο ιόλιθος είναι μια πέτρα ενόρασης. Καθαρίζει τις σκέψεις και ενισχύει τη διαίσθηση. Βοηθά στην κατανόηση και την απελευθέρωση από αιτίες εθισμού. Σε βοηθά να εκφράσεις τον πραγματικό σου εαυτό, απαλλαγμένο από τις προσδοκίες των άλλων. Ο ιόλιθος κατευνάζει τη διχόνοια μέσα στις σχέσεις, ενθαρρύνει την ανάληψη ευθύνης και ενισχύει τις συνεργασίες.

Λεπιδολίτης

Ο λεπιδολίτης έχει συνδεθεί με την ευδαιμονία χάρη στην καταπραϋντική του ενέργεια που ανοίγει νέους δρόμους. Αν φοβάσαι τις αλλαγές και το άγνωστο ο λεπιδολίτης είναι άριστος καθοδηγητής, καθώς βοηθάει να παραμείνεις ήρεμη, συγκεντρωμένη και να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις. Καθαρίζει τον πνευματικό σου χώρο και οποιαδήποτε τοξική ενέργεια. 

Τανζανίτης

Ο τανζανίτης είναι εκπληκτική πέτρα για την ανακούφιση από την νευρική και συναισθηματική ένταση. Εναρμονίζει το τσάκρα της καρδιάς και του τρίτου ματιού, καθαρίζοντας τυχόν μπλοκ από αυτά τα ανώτερα τσάκρα. Έτσι διασφαλίζει ότι χρησιμοποιείς αποτελεσματικά τις γνώσεις σου και ενισχύει την ακεραιότητα σου. 

Μωβ Κουνζίτης

Ο κουνζίτης  έχει να κάνει με τη χαρά και την ευτυχία. Φέρνει ευλογία, τύχη και διαλύει τους φόβους και τις ανησυχίες. Προσφέρει επίσης εσωτερική γαλήνη σε όσους τον φορούν ή τον κρατούν κοντά. Ενισχύει το αίσθημα της εμπιστοσύνης, θεραπεύει τις πληγές της καρδιάς, καθαρίζει το μυαλό και ενθαρρύνει θετικές σκέψεις και ενέργειες. 

Μπορείς επίσης να βρεις τις μωβ εκδοχές κι άλλων λίθων όπως μωβ ζαφείρι, μωβ τουρμαλίνη, μωβ ίασπης και μωβ διαμάντι(εξαιρετικά σπάνιο).

Πώς χρησιμοποιούνται οι μωβ κρύσταλλοι

μωβ πολύτιμοι λίθοι, μωβ κρύσταλλοι, mov politico lithoi, mov krystalloi

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσεις τις ευεργετικές ιδιότητες τους είναι να τους φορέσεις ως κοσμήματα ώστε να είναι κοντά στο δέρμα σου. 

Άλλοι τρόποι χρήσης των μωβ κρυστάλλων είναι κάθε είδους πνευματική ή ψυχική εξερεύνηση. Μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις στο διαλογισμό σου ή κάνοντας γιόγκα ή ρέικι.

Αν παλεύεις με την αϋπνία βάλε μια μωβ πέτρα κάτω από το μαξιλάρι σου. Διώχνει το άγχος, απομακρύνει τοξικές σκέψεις, ηρεμεί και γενικότερα συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Μήπως οι μωβ πολύτιμοι λίθοι τελικά σου ταιριάζουν;

Διάβασε επίσης:

Ποιοι Είναι Οι 9 Κρύσταλλοι Για Καλύτερο Ύπνο

Τι Σημαίνουν τα Χρώματα των Ημιπολύτιμων Λίθων και οι Ιδιότητες τους

Αν σου αρέσει να διαβάζει για τους πολύτιμους λίθους και τις ιδιότητες τους τότε ακολούθησε με σε Facebook και Instagram.

Ασημένιο μενταγιόν με ακατέργαστο αμέθυστο