7 Λόγοι Για Να Φορέσεις Πολύτιμους Λίθους

Πέρασαν οι εποχές όπου μόνο οι χίπις και οι μάγοι ασχολούνταν με τις ιδιότητες των πολύτιμων λίθων. Σήμερα, τα οφέλη τους είναι αποδεκτά από πολλούς. Άρα γιατί να μην φορέσεις πολύτιμους λίθους; Όταν μάλιστα συνδυάζονται με τα προσωπικά χαρακτηριστικά του καθενός τα ενισχύουν. Επίσης ενισχύουν τις επιθυμίες, τα ταλέντα και τις δεξιότητες ενός ατόμου.

Όχι και άσχημα!

Υπάρχουν λίθοι που φέρνουν ευημερία, επιτυχία και χρήματα, άλλοι που ευνοούν την επικοινωνία και τις σχέσεις, άλλοι που ενισχύουν την πνευματικότητα και τη σοφία και πολλοί άλλοι για διαφορετικούς σκοπούς. Πολλές φορές γίνεται και συνδυασμός των πολύτιμων λίθων ώστε να υπάρχουν πολλαπλά οφέλη. 

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις αυτά τα οφέλη είναι να φορέσεις τους πολύτιμους λίθους ως κόσμημα ή να τους έχεις με κάποιον τρόπο κοντά σου.

Αν αναρωτιέσαι γιατί, ορίστε 7 λόγοι για να φορέσεις πολύτιμους λίθους:

να φορέσεις πολύτιμους λίθους

1. Σύνδεση

Οι πολύτιμοι λίθοι όπως έχω γράψει και σε άλλα άρθρα επιτελούν διάφορους σκοπούς και συνδέσεις. Ενισχύουν πρώτα απ’ όλα τη σύνδεση με τον εαυτό μας, με τα βαθύτερα συναισθήματα και τις σκέψεις μας ενώ βοηθούν να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Βοηθάνε στη σύνδεση και την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους και ενισχύουν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να συνάψουμε νέες σχέσεις ή να διατηρήσουμε τις ήδη υπάρχουσες.

Διάβασε επίσης: 15 κρύσταλλοι που ευνοούν την επικοινωνία

2. Έχουν θεραπευτικές ιδιότητες

Από αρχαιοτάτων χρόνων οι πολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνταν για σωματική και πνευματική ενδυνάμωση αλλά και για να θεραπεύουν διάφορες παθήσεις.

Κάθε πολύτιμος λίθος έχει μοναδικές θεραπευτικές δυνάμεις. Για παράδειγμα, το κόκκινο ή ροζ ρουμπίνι αντιπροσωπεύει τον ήλιο. Ακριβώς όπως ο ήλιος δίνει ζωή στον φυσικό κόσμο, το ρουμπίνι αναζωογονεί και δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του να αναλάβει την ευθύνη και την ηγεσία στη ζωή του. 

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως, η ενέργεια των πολύτιμων λίθων μπορεί να εξουδετερώσει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα που προκαλούν κακή υγεία και σύγχυση και τρέφει θετικά τις πτυχές της ζωής σου.

3. Φέρνουν ισορροπία και ηρεμία

Στον χαώδη και με έντονους ρυθμούς σύγχρονο τρόπο ζωής, οι πολύτιμοι λίθοι μπορούν να μας βοηθήσουν να «ηρεμήσουμε». Καλοί λίθοι για κάτι τέτοιο είναι ο αιματίτης ή ο μπλε αχάτης που ανακουφίζουν από το άγχος και το στρες και έχουν αποτέλεσμα «γείωσης». Αν συνδυάσεις τους πολυτίμους λίθους με διαλογισμό τότε μπορείς να φτάσεις σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα ισορροπίας. 

4. Ενισχύουν τον σκοπό μας

Όταν φοράμε κάποιον πολύτιμο λίθο κουβαλάμε μαζί μας και μια υπενθύμιση των στόχων μας, του σκοπού μας και των φιλοδοξιών μας. Είναι ένα μικρό κίνητρο που μας βοηθάει να κυνηγάμε τα όνειρα και τις επιθυμίες μας και να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι προς την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε.

5. Είναι πρακτικό εργαλείο διαλογισμού

Φορώντας έναν πολύτιμο λίθο είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, φοράς πάνω σου ένα εργαλείο διαλογισμού. Σαν κολιέ ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και αποκομίζεις τα θεραπευτικά οφέλη τους. Επίσης είναι χρήσιμοι να τους μετράς όταν εξασκείς τα μάντρα. Εναλλακτικά, τις πέτρες αυτές μπορείς να τις έχεις στην παλάμη του χεριού σου ή να τις τοποθετήσεις στην περιοχή του σώματος προς την οποία θέλεις να κατευθύνεις την ενέργεια και τη θεραπεία.

6. Απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας

Οι πολύτιμοι λίθοι μπορούν να απομακρύνουν την αρνητική ενέργεια και τα αρνητικά συναισθήματα, από το φόβο μέχρι την αυτοαμφιβολία και την απερισκεψία. Είναι σημαντικό όμως να καθαρίζεις τακτικά τους πολύτιμους λίθους σου(δες εδώ πώς) για να καθαρίζεις τη συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια που συγκεντρώνουν.

7. Δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Αν ψάχνεις για ένα κομμάτι που να «μιλάει» στο στυλ σου και να διαρκεί μια ζωή, είσαι στο σωστό μέρος! Τα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους δεν έχουν ημερομηνία λήξης! Οι λίθοι υπήρχαν πολλά χρόνια προτού έρθουμε εμείς και θα υπάρχουν για πολλά χρόνια και αφού φύγουμε. Ένα τέτοιο κόσμημα παραμένει στο διηνεκές και δεν χάνει την αξία του. Πέρα όμως από αυτό οι πολύτιμοι λίθοι είναι μια μακροχρόνια επένδυση στην προσωπική και πνευματική ανάπτυξη με τα οφέλη που προσφέρουν ενώ συμβάλλουν στην ευημερία μας τώρα αλλά και στο μέλλον.

Ίσως να πιστεύεις στις ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη των πολύτιμων λίθων ίσως και όχι. Ακόμη όμως και αν δεν πιστεύεις στις ιδιότητες τους σίγουρα δεν χάνεις κάτι να φορέσεις κάποιον πολύτιμο λίθο καθώς αν μη τι άλλο είναι πανέμορφοι, κομψοί και εντυπωσιακοί.

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους πολύτιμους λίθους τότε διάβασε και αυτά:

Τσάκρα και Κρύσταλλοι | Μάθε πώς συνδέονται

Τι Σημαίνουν τα Χρώματα των Ημιπολύτιμων Λίθων και οι Ιδιότητες τους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

Κολιέ με όνυχα και ροζ χαλαζία