Κοσμήματα Με Πολύτιμους Λίθους Για Δώρο; | Τι Να Διαλέξω;

Τα κοσμήματα δεν είναι απλά ένα δώρο. Είναι ένα δώρο που δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο άλλος άνθρωπος για εμάς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που συνήθως σκεφτόμαστε κοσμήματα με πολύτιμους λίθους για δώρο σε σημαντικές στιγμές της ζωής μας.

Πώς όμως μπορούμε να διαλέξουμε το ιδανικό κόσμημα για δώρο; Είσαι στο σωστό μέρος! Παρακάτω θα σου δώσουμε μερικές ιδέες ανάλογα με το στυλ, την προσωπικότητα αλλά και με το για ποιον προορίζεται το κόσμημα.

Κοσμήματα Με Πολύτιμους Λίθους Για Δώρο | Πώς Να Διαλέξεις Το Ιδανικό:

Ανάλογα με το στυλ

Ίσως το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρατηρήσουμε για να βρούμε το ιδανικό κόσμημα είναι το στυλ της παραλήπτριας. Ντύνεται πάντα στην τρίχα και παρακολουθεί τις τάσεις της μόδας; Είναι σπορ τύπος ή μήπως πιο boho; Γενικότερα τι κοσμήματα φοράει;

Για παράδειγμα, αν είναι πάντα καλοντυμένη και προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια, ένα κόσμημα από διαμάντια ή μαργαριτάρια είναι μια εντυπωσιακή επιλογή. Αν είναι πιο εναλλακτικός τύπος θα της ταίριαζε πολύ ένας αμέθυστος ή μια άκουαμαρίνα. Αν το στυλ της είναι πιο μίνιμαλ θα της ταίριαζαν πιο γήινοι λίθοι όπως ο κιτρίνης και ο σιδηροπυρίτης.

Ανάλογα με την περίσταση

  • Για τα γενέθλια: Ίσως το πιο ταιριαστό κόσμημα ως δώρο γενεθλίων είναι ένα κόσμημα με τον γενέθλιο λίθο του παραλήπτη ή με το ζώδιο του. Αν σε ενδιαφέρει, έχουμε γράψει πολλά άρθρα για γενέθλιους λίθους αλλά και το ποιοι λίθοι ταιριάζουν σε κάθε ζώδιο.

Μπορείς να βρεις τους λίθους εδώ:

Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια: Μάθε ποιος είναι ο δικός σου

  • Για την επέτειο: Όμορφα δώρα επετείου είναι κάποιο δαχτυλίδι ή κάποιο κολιέ. Συνήθως οι λίθοι που επικρατούν στις επετείους είναι τα διαμάντια που συμβολίζουν τη βαθιά αγάπη και τη δέσμευση. Μια ακόμα καλή επιλογή είναι κάποιο κόσμημα με ρουμπίνι, το οποίο συνδέεται με το πάθος και τη ζεστασιά.
  • Για την αποφοίτηση: Ιδανική επιλογή για μια τέτοια περίσταση είναι οι λίθοι που συνδέονται με την επιτυχία, όπως για παράδειγμα το τοπάζι. Το τοπάζι συμβολίζει την επιτυχία, την ευτυχία, την τύχη καθώς και τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά στην αποφοιτήσασα. Ένας ακόμα εξαιρετικός λίθος για την αποφοίτηση είναι ο αχάτης που συμβολίζει την αισιοδοξία, τη σοφία αλλά και την υποστήριξη και την καθοδήγηση που χρειάζεται η αποφοιτήσασα για να ξεκινήσει την πορεία της στη ζωή.
  • Για τη γιορτή ή τα Χριστούγεννα: Για μια γιορτή το κόσμημα μπορεί να είναι κάτι πιο απλό και καθημερινό όπως ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ή ένα βραχιόλι. Εδώ μπορείς να παίξεις με διάφορους λίθους και σχέδια.

Ανάλογα με τον παραλήπτη

Κολιέ με ακατέργαστο αμαζονίτη

Το ιδανικό κόσμημα διαφέρει ανάλογα με τον άνθρωπο για τον οποίο προορίζεται. Έτσι, ενώ ένα σετ μαργαριτάρια είναι το τέλειο δώρο για τη μητέρα σου ίσως δεν είναι το ίδιο τέλειο για την καλύτερη σου φίλη. Για να διευκολύνουμε τα πράγματα σου έχουμε μια λίστα με το τι κόσμημα μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με τον παραλήπτη.

  • Για τη σύντροφο: Εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές. Παρόλα αυτά οι πιο δημοφιλείς περιλαμβάνουν πολύτιμους λίθους όπως το διαμάντι, το ρουμπίνι ή το ζαφείρι. Καλό είναι να βασιστείς πολύ στο στυλ της. Αν είναι κλασικό το στυλ της σίγουρα τα μαργαριτάρια είναι μια διαχρονική επιλογή. Αν είναι πιο μοντέρνος τύπος κινήσου περισσότερο προς χρωματιστούς λίθους.
  • Για τη μητέρα σου: Το ιδανικό κόσμημα για μια μητέρα είναι ίσως κάποιο με τον γενέθλιο λίθο του παιδιού της. Επίσης, θα μπορούσες να της δωρίσεις κάποιο κόσμημα με λίθους που συμβολίζουν τη γυναικεία φύση, την ζεστασιά και την αγάπη. Τέτοιοι λίθοι είναι το μαργαριτάρι το οποίο συμβολίζει την αγνότητα, την κομψότητα και την ομορφιά. Άλλη μια επιλογή είναι το ζαφείρι το οποίο συμβολίζει την αγάπη, την αφοσίωση και την ευτυχία.
  • Για την κόρη σου: Εδώ μπορείς να παίξεις με κοσμήματα σε  πιο απλές γραμμές και πάντα ανάλογα με την ηλικία. Μια διαχρονική επιλογή είναι ο αμέθυστος, ο οποίος συμβολίζει τη σοφία, την καθαρότητα και την αγάπη.

Ανάλογα με τον μήνα γέννησης

Το ήξερες ότι υπάρχουν διαφορετικοί γενέθλιοι λίθοι για κάθε μήνα; Είναι λίθοι που έχουν ταυτιστεί με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ενισχύουν τα στοιχεία της προσωπικότητας μας ανάλογα με τον μήνα που γεννηθήκαμε. Είναι ένα δώρο που ταιριάζει σε όλους και σε βγάζει από τη σπαζοκεφαλιά τι να πάρεις στον καθένα.

Ανάλογα με το ζώδιο

Όπως και με τους γενέθλιους λίθους, έτσι υπάρχουν και λίθοι που ενισχύουν τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου. Άλλοι λίθοι ταιριάζουν πιο πολύ σε Λέοντες, άλλοι σε Ζυγούς κ.ο.κ. Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά και μπορείς να τα αναζητήσεις. Κάποια θα βρεις εδώ:

10 Πολύτιμοι Λίθοι Για Τοξότες

9 Πολύτιμοι Λίθοι Που Ταιριάζουν Στους Σκορπιούς Και Οι Ιδιότητες Τους

9 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Απόλυτα Στους Παρθένους

Ανάλογα με το ποιος λίθος σου κάνει “κλικ”

Κακά τα ψέματα, ότι και αν πούμε, η επιλογή ενός κοσμήματος είναι θέμα γούστου και προτιμήσεων. Μπορεί ο γενέθλιος λίθος να είναι ο αμέθυστος αλλά μπορεί να μην σε εντυπωσιάζει ως δώρο. Μπορεί πάλι να δεις κάποιον λίθο που πιστεύεις ότι θα αρέσει πιο πολύ στην αγαπημένη σου. Διάλεξε αυτόν που σου λέει η διαίσθηση σου.

Το κοσμήματα είναι ένα προσωπικό δώρο. Δείχνουν πόσο ξεχωριστός είναι ο άλλος για εμάς. Τα χειροποίητα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους δε, δείχνουν ακόμα περισσότερο την προσοχή στην λεπτομέρεια και τη φροντίδα στο να επιλέξουμε το δώρο. Είναι μια κλασική και διαχρονική επιλογή που θα συντροφεύουν τον παραλήπτη για πολλά χρόνια. 

Έχε στο νου σου το στυλ και την προσωπικότητα της αγαπημένης σου, όρισε το budget σου και σίγουρα θα βρεις ένα κόσμημα που θα είναι μοναδικό. Το πιο σπουδαίο όμως είναι ότι θα δοθεί με αγάπη και αυτό είναι που μετράει στο τέλος.

Διάβασε επίσης:

13 Κρύσταλλοι Για Να Φέρουμε Καλή Ενέργεια Στο Σπίτι

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

7 Δώρα Με Πολύτιμους Λίθους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!