Κρύσταλλοι και μήνας γέννησης

Γενέθλιοι λίθοι

Κρύσταλλοι και μήνας γέννησης: Οι γενέθλιοι λίθοι συνδέονται με το μήνα που έχει γεννηθεί κάποιος και αποτελούν την τυχερή πέτρα ενός ανθρώπου, η οποία του δίνει δύναμη να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο να αποβάλλει αρνητικές ενέργειες και να έλκει στη ζωή του αγάπη, τύχη, πλούτο, αφθονία και πολλά άλλα.

Οι γενέθλιες πέτρες πιστεύεται πως χρονολογούνται από την πανοπλία του Ααρών που περιείχε δώδεκα πολύτιμους λίθους, οι οποίοι αντιπροσώπευαν τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ. Υπάρχουν πολλές θεωρίες και μύθοι για τις θεραπευτικές και επουλωτικές ιδιότητες των γενέθλιων λίθων. Σύμφωνα με αυτές, φορώντας έναν πολύτιμο λίθο κατά τη διάρκεια του αντίστοιχου μήνα του, αυξάνονταν οι θεραπευτικές τους ιδιότητες. Για την πλήρη επίδραση τους θεωρούνταν πως έπρεπε να κατέχουν και τους δώδεκα πολύτιμους λίθους και να τους εναλλάσσουν μηνιαία.

Αργότερα, τον 1ο μ.Χ. και τον 5ο μ.Χ. αιώνα, οι Ρωμαίοι σύνδεσαν τους 12 πολύτιμους λίθους με τα ζώδια και έτσι, άρχισαν να αποκτούν μυστικές δυνάμεις και να χτίζεται ο μύθος τους.

Οι γενέθλιοι λίθοι είναι μια πολύχρωμη εισαγωγή στον κόσμο των ημιπολύτιμων λίθων.    Απευθύνονται σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα ή τη θρησκεία. Οι γενέθλιες πέτρες φέρουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά για κάθε πολύτιμο λίθο. Υπάρχουν αμέτρητες θεωρίες και μύθοι γύρω από τις πολλές διαφορετικές δυνάμεις και χαρακτηριστικά που έχουν οι πέτρες αυτές. Είτε πιστεύετε αυτές τις θεωρίες είτε όχι, είναι δύσκολο να διαφωνήσετε ότι η μελέτη αυτών των λίθων μπορεί να είναι μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία.

Ανακαλύψτε ποιος είναι ο γενέθλιος λίθος σας και τι τον κάνει ξεχωριστό.

Είναι επίσης το τέλειο δώρο για κάποιον ξεχωριστό για εμάς.

Οι γενέθλιοι λίθοι του Ιουνίου είναι το μαργαριτάρι, ο αλεξανδρίτης και η φεγγαρόπετρα

ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ (Natural Pearls ή Genuine Pearls)

Δημιουργούνται τυχαία μέσα σ’ ένα μαργαριτοφόρο όστρακο. Ο άνθρωπος δεν συμμετέχει στη φάση της δημιουργίας του, αλλά όταν το μαργαριτάρι έχει ένα ικανοποιητικό μέγεθος, τότε το συλλέγει. Άρα το φυσικό μαργαριτάρι, έχει τυχαίο σχήμα και χρώμα. Τα πιο περιζήτητα και ακριβά είναι αυτά πού έχουν συμμετρίες κυρίως τα σφαιρικά, όσο το δυνατόν μεγάλο μέγεθος, και ομοιόμορφη ιριδίζουσα λάμψη. Αυτά βέβαια είναι πολύ σπάνια. Από μία ποσότητα 3 τόνων μαργαριτοφόρων οστράκων θα ξεχωρίσουμε 3-4 εξαιρετικής ποιότητας μαργαριτάρια. Τα φυσικά μαργαριτάρια σήμερα είναι δυσεύρετα, και αυτά που  υπάρχουν βρίσκονται  σε μουσεία και σε συλλογές κροίσων, καθότι ένα τέτοιο κολιέ κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η βιομηχανία των κοσμημάτων χρησιμοποιεί σήμερα, αποκλειστικά τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια

Μαργαριτάρια και μήνας γέννησης

Το μαργαριτάρι ανήκει στα μαργαριτοφόρα όστρακα και η σύσταση του είναι στρώσεις μάργαρου. Το μάργαρο είναι μια ουσία, την οποία εκκρίνει το όστρακο από το μανδύα του, για να απομονώσει οποιοδήποτε ξένο σώμα εισέρχεται ανάμεσα στο όστρακο και στο μανδύα του. Αυτή η ουσία είναι το μαργαριτάρι. Η ονομασία του προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη “μαρμαίρω” που σημαίνει λάμπω. Συνήθως είναι λευκό με αποχρώσεις, σπάνια ροζ και μπλε, ασημί, πράσινο, μαύρο ή ιριδίζον. Τα χρώματα συνδέονται με την περιοχή που ζουν τα όστρακα, την θερμοκρασία των νερών και την ποικιλία του όστρακου.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ  (Cultured Pearls)

Όπως καλλιεργούνται στις Ελληνικές θάλασσες μύδια για φαγητό, έτσι καλλιεργούνται σε άλλες χώρες, όστρακα για παραγωγή μαργαριταριών. Οι καλλιεργητές, τοποθετούν μέσα στο όστρακο ένα πετραδάκι. Ώστε αυτό να αρχίσει να εκκρίνει μάργαρο, και με τα χρόνια να δημιουργηθεί το μαργαριτάρι.

Η διαδικασία της καλλιέργειας των μαργαριταριών εφευρέθηκε από μια ομάδα Ιαπώνων επιστημόνων του πανεπιστημίου του Τόκιο, ανάμεσα στα 1907 και 1916. Επικεφαλής της ομάδας αυτής ήταν ο Tokichi Nishikawa και ο Tatsuhei Mise, οι οποίοι το 1916, κατέθεσαν την πατέντα της καλλιέργειας μαργαριταριών. Σήμερα τα περισσότερα μαργαριτάρια είναι γλυκού νερού, και παράγονται στην Κίνα.

Τα στρογγυλά μαργαριτάρια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι καλλιεργημένα, και οφείλουν το σχήμα τους στον πυρήνα που ο καλλιεργητής τοποθέτησε στο όστρακο, και είναι μία γυάλινη σφαίρα. Η ποιότητα του μαργαριταριού ανεβαίνει, όσο πιο παχύ είναι το στρώμα του μάργαρου και πιο μικρός ο πυρήνας.

Τα πιο ευτελή μαργαριτάρια, είναι αυτά που υπάρχει μόνο μία φλούδα μάργαρου γύρω από ένα μεγάλο πυρήνα. Το μέγεθος του πυρήνα σε σχέση με την επικάλυψη μπορούμε να το δούμε αν τοποθετήσουμε το μαργαριτάρι, κάτω από προβολέα με δυνατό φως. Τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια οι γεμολόγοι τα συγκαταλέγουν στα συνθετικά υλικά παρότι παράγονται στη φύση.

Η εμπορική καλλιέργεια του μαργαριταριού ξεκίνησε σε μια μεγάλη λίμνη στην Ιαπωνία. Με την καλλιέργεια μαργαριταριών Akoya η οποία  ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Πάνω από πολλές δεκαετίες, τα μαργαριτάρια καλλιεργημένα με γλυκό νερό ήρθαν σε μεγάλο βαθμό από την Ιαπωνία. Αλλά λόγω της ρύπανσης, η ιαπωνική βιομηχανία καλλιέργειας μαργαριταριών γλυκού νερού χάθηκε.

Η Κίνα παράγει σήμερα τα περισσότερα μαργαριτάρια γλυκού νερού, αλλά η Κίνα δεν είναι νέα στα μαργαριτάρια. Μια βιομηχανία μαργαριταριών υπήρχε για τη συλλογή και τη συγκομιδή φυσικών μαργαριταριών για περισσότερα από 4.000 χρόνια. Που αργότερα θα χρησιμοποιηθούν για την εμπορική καλλιέργεια μαργαριταριών για την καλλιέργεια κελυφών ή μισών μαργαριταριών

Συμβολίζουν την διαύγεια στο “σκοτάδι”, τη σοφία, την ευτυχία, την αγάπη, τον έρωτα. Προστασία, τρυφερότητα, αγνότητα, μετριοφροσύνη. Φέρνουν τύχη σε όσους έχουν γεννηθεί Ιούνιο.

Είναι μια ρομαντική πέτρα, που σχετίζεται με το θέμα της σοφίας και της σεμνότητας. Και η οποία μπορεί επίσης να παρουσιαστεί σε αποχρώσεις εκτός από το λευκό, όπως το ροζ ή το μοβ.

Αποπνέει κομψότητα, ρομαντισμό και θηλυκότητα ως σύμβολο της αγνότητας και της αρετής, αποτελούν το αγαπημένο κόσμημα κάθε γυναίκας. Διαχρονικά και αριστοκρατικά, είναι ένα δώρο της φύσης στην ομορφιά και τον καλλωπισμό της γυναίκας.

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

Κρύσταλλοι και μήνας γέννησης

Η κατεξοχήν “θηλυκή πέτρα”, προσφέρει ηρεμία και συναισθηματική σταθερότητα, εμποδίζει τις βίαιες αντιδράσεις και τονώνει τη θηλυκότητα

Η φεγγαρόπετρα (Moonstone) είναι φημισμένη για την ιδιαίτερη ακτινοβολία της. Το φως φαίνεται να κυματίζει μέσα στον λίθο, δίνοντάς του μια ιδιαίτερη λάμψη. Οι καλύτερες φεγγαρόπετρες έχουν μια μπλε γυαλάδα σε άχρωμο φόντο. Αυτό το birthstone του Ιουνίου έχει συσχετιστεί τόσο με τις ρωμαϊκές όσο και με τις ελληνικές σεληνιακές θεότητες. Η φεγγαρόπετρα συνδέεται συχνά με την αγάπη, το πάθος και τη γονιμότητα και πιστεύεται ότι φέρνει μεγάλη τύχη. Η πέτρα της νέας αρχής  ο λίθος που φωτίζει το μονοπάτι μας και καθοδηγεί το ταξίδι μας

 Έλκει την ευτυχία και την καλή τύχη. Η φεγγαρόπετρα είναι προστατευτική για τις γυναίκες και τη φύση  πολλοί πιστεύουν πως ενώνει εραστές που απομακρύνθηκαν κυρίως όταν είναι στην κατοχή του θηλυκού. Ευνοεί τις γυναίκες και συναισθηματικά αλλά και θεραπευτικά.

 Όπως το φεγγάρι έτσι και η πέτρα είναι στοχαστική και μας θυμίζει ότι, όπως το φεγγάρι γεμίζει και αδειάζει, έτσι και όλα είναι μέρος ενός κύκλου αλλαγής. Το πιο δυνατό της αποτέλεσμα είναι ότι ηρεμεί τα συναισθήματα. Η φεγγαρόπετρα καθιστά συνειδητά τα ασυνείδητα και προωθεί τη διαίσθηση και την κατανόηση της θέσης των άλλων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗΣ – Ο ΛΙΘΟΣ ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ

Συχνά περιγράφεται από τους λάτρεις των πολύτιμων λίθων ως  «σμαραγδένιο τη μέρα, ρουμπίνι τη νύχτα». Ο αλεξανδρίτης είναι σπάνια και ακριβή πέτρα όπου το χρώμα του μπορεί να είναι ένα υπέροχο πράσινο στο φως της ημέρας και να αλλάζει σε μωβ ή βαθύ κόκκινο τη νύχτα, στο φως της λάμπας ή των κεριών. Αυτό είναι αποτέλεσμα του πολύπλοκου τρόπου με τον οποίο το ορυκτό απορροφά το φως. Αυτό το φαινόμενο αργότερα ονομάστηκε «φαινόμενο του αλεξανδρίτη».Θεωρείται ότι συμβόλιζε τη ζωή και τις μεταμορφώσεις της.

Ο λίθος αυτός ανακαλύφτηκε πρόσφατα για να έχει πίσω του μια παράδοση ιδιοτήτων και δυνάμεων. Λέγεται όμως ότι φέρνει καλή τύχη σε όλους τους τομείς .

Ο αλεξανδρίτης με τις ιδιότητες που μοιάζουν με χαμαιλέοντα είναι ένα οξείδιο του αργιλίου με ίχνη βηρυλλίου και χρωμίου. Αποτελεί την πολυτιμότερη ποικιλία χρυσοβηρύλλου. Δεν περιέχει σχεδόν ποτέ προσμίξεις. Αρκετοί όμορφοι αλεξανδρίτες έρχονταν από τη Βραζιλία, αλλά οι εσωτερικές συγκρούσεις στη χώρα έγιναν αιτία να σταματήσει η παραγωγή. Έτσι τα σημαντικότερα κοιτάσματα έρχονται από τη Σρι Λάνκα. Οι καλύτερες ποικιλίες βρίσκονται στη Βραζιλία, την Ινδονησία και τον Καύκασο. Τα καλά δείγματα βραζιλιάνικου αλεξανδρίτη ξεπερνούν σε τιμή τα 15.000 δολάρια το καράτι.

Ο αλεξανδρίτης είναι μια πέτρα ευημερίας, τύχης και μακροζωίας. Ισορροπεί  τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας, ηρεμεί την ψυχή  και  βοηθά στην πνευματική  ανάπτυξη. Ενθαρρύνει την αγάπη και το ρομαντισμό. Εμπνέει την εύρεση χαράς και ικανοποίησης στην καθημερινή ζωή.

Πιστεύεται ότι όποιος κατέχει αυτή την πέτρα, θα προσκαλέσει περισσότερη ευτυχία και χαρά στην ζωή του, ειδικά αυτοί που είναι πολύ απασχολημένοι, φοβισμένοι ή πληγωμένοι από την αγάπη.

Η εξάλειψη της πέτρας αυτής και η μοναδική της ικανότητα να αλλάζει χρώμα ,ανάλογα με το φως ,την συγκαταλέγουν στις πολυτιμότερες πέτρες του κόσμου η οποία ξεπερνά πολλές φορές σε αξία ακόμα και τα διαμάντια. Η τιμή της ενδεικτικά κυμαίνετε από 1000 έως 5οοο δολάρια το καράτι, ενώ στα δυο καράτια η τιμή της σχεδόν δεκαπλασιάζεται.