Έφτασε ο μήνας της αγάπης οπότε είναι επίκαιρο να μπούμε σε πιο ρομαντικό και τρυφερό mood και να γράψουμε ποιοι είναι οι λίθοι για αγάπη, πάθος, έρωτα και έλξη. Ποιος άλλωστε δεν τα θέλει όλα αυτά;!

Οι λίθοι ως φυσικό υλικό παράγουν δονήσεις και ενέργεια. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ανοιχτή σε αυτή την ενέργεια ώστε η αγάπη και το πάθος να μπουν στη ζωή σου. Ακόμη κι αν δεν πιστεύεις στη δύναμη των λίθων σκέψου πως ακόμα και τα βιβλία αυτοβοήθειας συμβουλεύουν να είσαι ανοιχτή σε θετικές δονήσεις. Οπότε why not;

Είτε θες να δώσεις ώθηση στην ερωτική σου ζωή, είτε να επανέλθεις από κάποια ερωτική απογοήτευση οι παρακάτω λίθοι είναι για σένα. 

7 Λίθοι για Αγάπη

1. Ροζ Χαλαζίας

Η λίστα ξεκινάει με τον πιο χαρακτηριστικό και δυνατό λίθο αγάπης. Τον ροζ χαλαζία. Είναι ο πιο γνωστός λίθος αγάπης και θεωρείται θεραπευτικός για πληγωμένα συναισθήματα.

Ο ροζ χαλαζίας προωθεί επίσης την αγάπη και το αγκάλιασμα του εαυτού μας. Ανοίγει την καρδιά, βοηθά στην καλλιέργεια της αγάπης, της συγχώρεσης και της συμπόνιας για τους άλλους καθώς και για εμάς τους ίδιους. Μην ξεχνάς πως κάθε μορφή αγάπης προς τους άλλους ξεκινάει πρώτα από την αγάπη για τον εαυτό μας.

Οπότε, αν θέλεις να μαλακώσεις την καρδιά σου και να τονώσεις τη συναισθηματική σου αυτοπεποίθηση ο ροζ χαλαζίας είναι η πέτρα σου.  

2. Φεγγαρόπετρα

Οι φεγγαρόπετρες είναι εξαιρετικοί πολύτιμοι λίθοι για οτιδήποτε σχετίζεται με την αγάπη, καθώς συνδέονται έντονα με την καταπραϋντική σεληνιακή ενέργεια. Η ενέργεια της φέρνει τα ζευγάρια κοντά σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του σωματικού, του συναισθηματικού και του πνευματικού. Είναι προστατευτική πέτρα που ελκύει την αγάπη και φέρνει την ηρεμία σε μια αγχωτική σχέση.

3. Λάπις Λαζούλι

Πόσο συχνά βρίσκεσαι σε μια κατάσταση όπου δεν είσαι σίγουρη αν αυτός που θέλεις είναι το κατάλληλο άτομο ή όχι; Εάν η απάντηση είναι συχνά, τότε ο λάπις λαζούλι μπορεί να βοηθήσει. Η υπέροχη αυτή μπλε πέτρα έχει καθοδηγητική δύναμη. Φέρνει διαύγεια και υποστήριξη στο κυνήγι της αγάπης. 

Σετ σκουλαρίκια και βραχιόλι με λάπι λάζουλι

Ο λάπις λαζούλι ξυπνά το μυαλό και βελτιώνει τη διανοητική ικανότητα διεγείροντας το τσάκρα του τρίτου ματιού. Προάγει την ειλικρίνεια, τη συμπόνια, την αρμονία και την ευθύτητα στις σχέσεις.

4. Ρουμπίνι

Το ρουμπίνι είναι από τους πιο δημοφιλείς λίθους της αγάπης. Το πλούσιο, βαθύ κόκκινο του φέρνει στο νου εικόνες αγάπης, δύναμης και πάθους. Προάγει την ευγνωμοσύνη και προσελκύει την αγάπη, την πίστη και τις βαθιές δεσμεύσεις. Τονώνει την αυτοπεποίθηση και σε βοηθάει να αισθάνεσαι αισθησιακή και ελκυστική. Είναι ο τέλειος λίθος αν θέλεις να διεγείρεις την ερωτική επιθυμία και το ρομαντισμό του συντρόφου σου.

Βραχιόλι με αχάτη ruby και μαργαριτάρια

5. Νεφρίτης

Τι είναι η αγάπη, αν όχι ένα μέρος όπου δύο άνθρωποι αναπτύσσονται και μεγαλώνουν μαζί; Ο νεφρίτης είναι ένας πολύτιμος λίθος που ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την ιδέα της αγάπης. Από τη δημιουργία εμπιστοσύνης και την υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης των δύο σε μια σχέση, ο νεφρίτης τα κάνει όλα και τα κάνει καλά!

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο νεφρίτης είναι ο κρύσταλλος της αγάπης. Αυτό συμβαίνει γιατί το πράσινο χρώμα του εναρμονίζεται με το πράσινο του τσάκρα της καρδιάς και βοηθά στη δημιουργία σχέσεων, ενθαρρύνει την αγάπη και εμπνέει ρομαντισμό. 

Ο νεφρίτης καταπραΰνει συναισθήματα ανησυχίας που αφορούν την πιστή και την αφοσίωση του συντρόφου σου, καθώς βελτιώνει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ζευγαριών. 

6. Πράσινη Αβεντουρίνη

Θα ήταν άδικο να μην συμπεριληφθεί η πράσινη αβεντουρίνη στη λίστα με τους λίθους της αγάπης. Αυτή η πέτρα είναι ιδανική για τις μεταγενέστερες φάσεις μιας σχέσης.

Μια πράσινη αβεντουρίνη προσφέρει θετική ενέργεια και γερά, γήινα θεμέλια στη ρομαντική σου ζωή. Είναι συχνά γνωστή ως η «απόλυτη πέτρα καλής τύχης». Ενισχύει τις μακροχρόνιες σχέσεις ενώ βοηθάει και στο να είσαι ανοιχτή σε νέες προτάσεις μετά από μια ερωτική απογοήτευση.

7. Ροδονίτης

Ο ροδονίτης μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος εάν έχεις βιώσει ερωτική απογοήτευση.  Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές πέτρες για την επούλωση συναισθηματικών τραυμάτων. Kαταπραύνει τον συναισθηματικό πόνο και το άγχος. Σε βοηθά να ξεπεράσεις συναισθήματα ζήλιας, αγωνίας και άλλα αρνητικά συναισθήματα μετά από μια απογοήτευση. Επίσης, ο ροδονίτης είναι μια πέτρα που ξυπνάει από το λήθαργο μια υπάρχουσα σχέση που έχει «κολλήσει».

λίθοι για αγάπη, lithoi gia agapi

Πώς να χρησιμοποιήσεις τους λίθους αγάπης για μια καλύτερη ερωτική ζωή;

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να διαλογιστείς με τους παραπάνω λίθους ώστε να νιώσεις και να προσελκύσεις τις θετικές τους δονήσεις.

Μια άλλη επιλογή είναι να φορέσεις αυτούς τους λίθους ως κόσμημα. Ακόμα καλύτερα ως κόσμημα πάνω στο τσάκρα της καρδιάς ώστε να σε προστατεύσει από κάθε μορφή αρνητισμού, ενώ παράλληλα θα φωτίσει την αισθηματική σου ζωή.

Τελικές σκέψεις

Οι κρύσταλλοι βοηθούν να έχεις μια καλύτερη σχέση με το (εν δυνάμει) έτερον ήμισυ και τον εαυτό σου προσελκύοντας ευτυχία, ελπίδα και αισιοδοξία. Επιπλέον βοηθούν να προετοιμαστείς για τις επόμενες σχέσεις σου ενσταλάσσοντας εμπιστοσύνη, συμπόνια και ανιδιοτέλεια. 

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο δικός σου λίθος αγάπης;

Διάβασε επίσης:

Ποιοι Είναι Οι 9 Κρύσταλλοι Για Καλύτερο Ύπνο

Τσάκρα και Κρύσταλλοι | Μάθε πώς συνδέονται

Αν σου αρέσει να μαθαίνεις για τους λίθους ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)

Οι κρύσταλλοι από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιήθηκαν για θεραπευτικούς και πνευματικούς σκοπούς. Μάλιστα, πολλές φορές χρησιμοποιούνταν για να κατευνάσουν ψυχικές ορμές και συναισθήματα. Κάπως έτσι και σήμερα υπάρχουν κρύσταλλοι που φέρνουν ισορροπία, ψυχική και συναισθηματική.

Εάν διαβάζεις πρώτη φορά για τους κρυστάλλους ίσως να σου ακούγεται περίεργο ότι υπάρχουν κρύσταλλοι που φέρνουν ισορροπία. Γι’ αυτό είχα γράψει και αυτό το άρθρο:

Έχουν οι κρύσταλλοι θεραπευτικές ιδιότητες;

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τους κρυστάλλους πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο σχηματίστηκαν οι κρύσταλλοι, βαθιά στη Γη, τους συνδέουν με τη φύση τους. Γεμίζουν τις μπαταρίες τους και απορροφούν και εκπέμπουν την ενέργεια της Γης. Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις κάποιον από τους παρακάτω 10 κρυστάλλους. Αντίθετα, μπορεί να κερδίσεις την προσωπική και συναισθηματική σου ηρεμία.

10 Κρύσταλλοι που Φέρνουν Ισορροπία

1. Αχάτης(Agate)

Ο αχάτης βοηθά να ξεπεράσεις τα συναισθηματικά σου τραύματα και την πικρία. Θεραπεύει τον θυμό, σου δίνει κουράγιο να ξαναρχίσεις και προάγει την αγάπη. Αυτό το κάνει σταθεροποιώντας την αύρα σου και καθαρίζοντας τις αρνητικές ενέργειες. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να τοποθετήσεις τον αχάτη πάνω στο τσάκρα της καρδιάς. 

2. Αιματόπετρα (Bloodstone)

Η αιματόπετρα είναι ένα είδος πράσινου χαλαζία που περιέχει κομμάτια  κόκκινου ή κίτρινου ίασπι. Γειώνει την ενέργεια της καρδιάς και απαλύνει την επιθετικότητα και την ανυπομονησία. Αυτή η πέτρα πιστεύονταν ότι είχε μαγικές ιδιότητες αρκετά ισχυρές για να ελέγχει τον καιρό και να διώχνει το κακό. Μπορείς να την φοράς όλη την ώρα ως κόσμημα για καλή υγεία. Ενώ μπορείς να την τοποθετήσεις σε ένα μπολ με νερό το βράδυ δίπλα στο κρεβάτι για έναν ξεκούραστο ύπνο.

κρύσταλλοι που φέρνουν ισορροπία, krystalloi pou fernoun isorropia

3. Ασβεστίτης(Calcite)

Αυτή είναι μια άλλη πέτρα που προάγει τη συναισθηματική ισορροπία. Υπάρχει σε πολλά χρώματα που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από όλα τα τσάκρα για να τα καθαρίσουν, να τα εξισορροπήσουν και να τα ενεργοποιήσουν. Αυτοί οι τύποι ασβεστίτη είναι:

Μαύρος ασβεστίτης: Αυτός ο τύπος ασβεστίτη ανακουφίζει την κατάθλιψη.

Μπλε ασβεστίτης: Ο μπλε ασβεστίτης απελευθερώνει αρνητικά συναισθήματα και καταπραΰνει τα άγχη.

Πορτοκαλί ασβεστίτης: Αυτός ο ασβεστίτης εξισορροπεί επίσης τα συναισθήματα, διώχνει τον φόβο και βοηθάει κάποιον να ξεπεράσει την κατάθλιψη.

Ροζ ασβεστίτης: Προτρέπει τη συγχώρεση και καταπραΰνει τον φόβο και τη θλίψη. Ενθαρρύνει την άνευ όρων αγάπη και είναι μια εξαιρετική πέτρα για όσους έχουν συναισθηματικά τραύματα.

Κόκκινος ασβεστίτης: Ανυψώνει τα συναισθήματα, απαλύνει τον φόβο και φέρνει κατανόηση.

4. Aμέθυστος(Amethyst)

Ο αμέθυστος είναι ένας από τους πιο ισχυρούς κρυστάλλους για συναισθηματική ισορροπία. Αυτή η μωβ πέτρα φέρνει σε ισορροπία τη διάθεση και βοηθά τη συγκέντρωση. Διώχνει την οργή, το φόβο, το άγχος και απαλύνει τη θλίψη. Σε βοηθά να συμβιβαστείς με την απώλεια. 

Ο αμέθυστος καθαρίζει επίσης την αύρα και διεγείρει τα τσάκρα του λαιμού και του στέμματος. Γι’ αυτό, θα πρέπει να φορεθεί στο λαιμό ή στην καρδιά. Ευτυχώς, για εσένα οι επιλογές με αμέθυστο είναι πολλές!

Αναλυτικά για τον αμέθυστο και τις ιδιότητες του είχα γράψει και εδώ:

Αμέθυστος | Ο Λίθος Του Φεβρουαρίου

Κολιέ με αχάτες και αμέθυστο

5. Κορνεόλη(Carnelian)

Η κατακόκκινη κορνεόλη είναι μια ισχυρή πέτρα προστασίας από την οργή και την αγανάκτηση. Δεν ηρεμεί μόνο τη δική σου οργή, αλλά και την οργή των ανθρώπων γύρω σου. Αφαιρεί τη συναισθηματική αρνητικότητα. Φέρνει το κέφι για τη ζωή. Ενεργοποιεί το τσάκρα της ρίζας και το ιερό τσάκρα και πρέπει να φορεθεί ως μενταγιόν ή πάνω σε ζώνη.

6. Φεγγαρόπετρα(Moonstone)

Ημιδιαφανής και στα χρώματα του λευκού, διαφανούς ή κρεμ, αυτή η πέτρα συνδέεται στενά με το φεγγάρι. Καταπραΰνει τη συναισθηματική αστάθεια, μειώνει το άγχος και σταθεροποιεί τα συναισθήματα. Ενισχύει επίσης τη συναισθηματική νοημοσύνη. Η φεγγαρόπετρα παρέχει βαθιά συναισθηματική θεραπεία και μπορεί να θεραπεύει ακόμη και διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος που σχετίζονται με το συναισθηματικό στρες.

Κολιέ με ακατέργαστο φθορίτη και τσιπς φεγγαρόπετρας

7. Larimar

Larimar ή γνωστή και ως Stefilia’s Stone. Είναι μια όμορφη μπλε πέτρα που ανακαλύφθηκε μόλις τη δεκαετία του 1960 αποκλειστικά στη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά είναι ένας ισχυρός θεραπευτικός κρύσταλλος. Φέρνει αγάπη και ειρήνη, ηρεμία και συναισθηματική ισορροπία. Λειτουργεί καλύτερα όταν τοποθετείται πάνω από τα τσάκρα της καρδιάς, του ηλιακού πλέγματος και του τρίτου ματιού.

8. Νεφρίτης(Jade Nefrite)

Ο νεφρίτης απελευθερώνει αρνητικά συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένης της ευερεθιστότητας. Χρησιμοποιείται επίσης ως πέτρα των ονείρων και φέρνει γαλήνια και διορατικά όνειρα γι’ αυτό και μπορείς να τον έχεις στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σου. 

Ο νεφρίτης υπάρχει σε διάφορα χρώματα. Αν και όλα έχουν τις ίδιες βασικές ιδιότητες διαφοροποιούνται σε κάποιες άλλες. Για παράδειγμα ο πορτοκαλί νεφρίτης διεγείρει τη χαρά, ο μωβ φέρνει συναισθηματική γαλήνη ενώ ο πράσινος διώχνει την αρνητικότητα και ενισχύει την υπομονή.

9. Αζουρίτης(Azurite)

O αζουρίτης απομακρύνει το άγχος και την ανησυχία, απαλύνει τη θλίψη και φωτίζει τα συναισθήματα. Σε βοηθάει να κατανοήσεις καλύτερα από πού προέρχονται οι φοβίες σου. Είναι συνδεδεμένος με το τσάκρα του τρίτου ματιού και σου επιτρέπει να είσαι ανοιχτή σε πνευματική καθοδήγηση. 

10. Χρυσοβέρυλος(Chrysoberyl)

Αυτός ο χρυσοκίτρινος κρύσταλλος ευθυγραμμίζει το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και το τσάκρα του στέμματος. Προωθεί τη συγχώρεση ακόμα και αν σε έχουν αδικήσει. Καταπραΰνει και φέρνει χαρά.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους κρυστάλλους που βοηθούν στη συναισθηματική θεραπεία. Να θυμάσαι οι κρύσταλλοι είναι απλά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν. Επειδή όμως όλα ξεκινάνε από μέσα μας μην ξεχνάς να είσαι ανοιχτή και να έχεις διάθεση να φέρεις την ισορροπία στη ζωή σου.

Διάβασε επίσης:

Ποιοι Είναι Οι 9 Κρύσταλλοι Για Καλύτερο Ύπνο

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)

Είναι εντυπωσιακοί και συνδέθηκαν με την πολυτέλεια και τον πλούτο από την εμφάνιση τους. Αρκετοί μπλε πολύτιμοι λίθοι ήταν γνωστοί από την αρχαιότητα και αγαπιούνται μέχρι και σήμερα.

Υπάρχει τρομερά μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, από βαθύ μπλε μέχρι τόνους του γαλαζοπράσινου. Σίγουρα κάποιος μπλε λίθος θα σου κερδίσει την προσοχή! Ζαφείρι, σοδαλίτης, αζουρίτης, μπλε αχάτης, άκουαμαρίνα, λάπις λαζούλι, τυρκουάζ…είναι τόσοι πολλοί!

Μπλε Πολύτιμοι Λίθοι και Ιδιότητες

Οι μπλε πολύτιμοι λίθοι συνδέονται με το τσάκρα του λαιμού. Ο καθένας έχει διαφορετική σημασία, αλλά οι περισσότεροι βοηθούν στην επίλυση των συγκρούσεων και να επιτυγχάνουν νοητική εστίαση και διαύγεια. Επίσης, ενισχύουν την επικοινωνία και την ειλικρίνεια, ίσως επειδή προάγουν τις συζητήσεις από καρδιάς.

Το μπλε χρώμα θεωρείται ότι έχει θετική επίδραση στο μυαλό και το σώμα. Φέρνει ειρήνη, προάγει την ηρεμία και βοηθά στην εξισορρόπηση των αρνητικών συναισθημάτων. 

Επειδή όμως όπως είπαμε δεν είναι όλοι οι μπλε πολύτιμοι λίθοι το ίδιο, παρακάτω θα δούμε ξεχωριστά 9 από τους πιο δημοφιλείς.

μπλε πολύτιμοι λίθοι, mple polytimoi lithoi, μπλε κρύσταλλοι, mple krystalloi, blue gemstones

Μπλε ζαφείρι

Τα ζαφείρια είναι από τους πιο δημοφιλείς μπλε πολύτιμους λίθους και έχουν γίνει μια εξαιρετική επιλογή για προτάσεις γάμου. Μάλιστα η δημοτικότητα τους ανέβηκε με το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που δόθηκε στην Κέιτ από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ όταν της έκανε πρόταση γάμου. Όμως ήδη από τον Μεσαίωνα είχαν συνδεθεί με τον πλούτο. Φοριόντουσαν από βασιλιάδες και πιστεύονταν ότι απέκρουαν το κακό.

Είναι αρκετά εμπορικοί λίθοι και μάλιστα για να βελτιωθεί η διαύγεια και το χρώμα τους υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία σε εργαστήρια.

Πέρα όμως από την εμπορικότητα του το μπλε ζαφείρι είναι μια πέτρα σοφίας, που χαρίζει νοητική εστίαση, συγκέντρωση και ενισχύει τη δημιουργικότητα. Λέγεται ότι διεγείρει το τσάκρα του τρίτου ματιού και του λαιμού, επιτρέποντάς σου να αποκτήσεις μεγαλύτερη διορατικότητα και να μοιραστείς τη σοφία σου με άλλους.

Ακουαμαρίνα

Η ακουαμαρίνα είναι γνωστή για τις όμορφες υδάτινες μπλε και πράσινες αποχρώσεις που θυμίζουν τα βάθη του ωκεανού. Αυτές οι πέτρες δεν φτάνουν ποτέ σε πιο σκούρους τόνους, καθώς τους λείπει ο υψηλός κορεσμός που έχουν οι πέτρες όπως τα ζαφείρια και οι τουρμαλίνες.

Τα παλαιότερα χρόνια, οι γαλαζοπράσινες πέτρες χρησιμοποιούνταν συνήθως ως φυλαχτό από ναυτικούς για να τους κρατούν ασφαλείς στη θάλασσα. Ο θρύλος λέει ότι οι γοργόνες διατηρούσαν την ακουαμαρίνα ως θησαυρό, δίνοντας στους ναυτικούς αυτούς τους μπλε πολύτιμους λίθους για προστασία και για να διώξουν την κακή τύχη. 

Με στενή σύνδεση με το νερό, η ακουαμαρίνα συμβολίζει την ηρεμία, την αρμονία και τη διαύγεια. Λέγεται ότι μπορεί να ανακουφίσει το άγχος και να καθαρίσει το μυαλό, με ηρεμιστικές, καταπραϋντικές ιδιότητες.

Τανζανίτης

Ο Τανζανίτης βρίσκεται μόνο σε μια πολύ μικρή περιοχή της Τανζανίας, καθιστώντας τον έναν πολύ σπάνιο και πολύτιμο λίθο. Τα τελευταία χρόνια, η δημοτικότητα της πέτρας έχει εκτοξευθεί λόγω του γεγονότος ότι γίνεται όλο και πιο δυσεύρετη. Αυτές οι πέτρες έχουν βαθιές αποχρώσεις του μπλε και του βιολετί, οι οποίες μπορούν να ενταθούν με τη χρήση θερμικής επεξεργασίας. Αν και δημοφιλής, ο τανζανίτης είναι μια πολύ μαλακή πέτρα και μπορεί εύκολα να θρυμματιστεί ή να σπάσει εάν χτυπηθεί.

Ο Τανζανίτης είναι μια πέτρα μεταμόρφωσης. Παίρνει αυτόν τον συσχετισμό λόγο του πλεοχρωισμού που παρουσιάζει, πράγμα που σημαίνει ότι παρουσιάζει διαφορετικά χρώματα όταν το βλέπει κανείς από διαφορετικές γωνίες. Πιστεύεται ότι βοηθά στη διάλυση του κακού κάρμα και των ασθενειών αποτοξινώνοντας το σώμα.

Λάπις Λαζούλι

Συνδεδεμένο με τα τσάκρα του τρίτου ματιού και του λαιμού, το λάπις λαζούλι είναι ένας από τους παλαιότερους πνευματικούς λίθους. Η χρήση του από θεραπευτές και ιερείς χρονολογείται από την εποχή της Αιγύπτου. 

Θεωρείται λίθος της αλήθειας και της φιλίας. Πιστεύεται ότι φέρνει αρμονία στις σχέσεις και τις αναθερμαίνει ενώ βοηθά στην τόνωση της σοφίας, της καλής κρίσης και της δημιουργικότητας.

lapis lazuli, λάπις λαζούλι
Λάπις Λαζούλι

Μπλε τοπάζι

Αν και είναι περισσότερο γνωστό για τις κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις του, το τοπάζι είναι μια πιο προσιτή επιλογή όσον αφορά τους μπλε πολύτιμους λίθους. Το τοπάζι απαντάται πολύ σπάνια στη φύση. Το μεγαλύτερο μέρος που χρησιμοποιείται στα κοσμήματα έχει παραχθεί σε εργαστήρια. Αυτό, εν μέρει, είναι που το κάνει πιο προσιτό από άλλους λίθους.

Το τοπάζι έχει συνδεθεί με τη φωτιά. Στη Βίβλο, περιγράφεται ως «πέτρα της φωτιάς» ενώ οι Αιγύπτιοι το αποκαλούσαν «πετράδι του ήλιου». Λόγω αυτών των πεποιθήσεων, το τοπάζι θεωρείται σύμβολο αγάπης και στοργής. Λέγεται επίσης ότι διεγείρει και επαναφορτίζει το σώμα, κατευθύνοντας την ενέργεια εκεί που χρειάζεται περισσότερο.

Σοδαλίτης

Ο εντυπωσιακός σοδαλίτης βοηθά στην ενίσχυση της διαίσθησης, της αντίληψης και της αυτογνωσίας. Είναι ισχυρός λίθος για χρήση σε στρεσογόνες καταστάσεις καθώς βοηθά στην προώθηση μιας λογικής προσέγγισης στο χάος.

Μπλε Αχάτης

Ο μπλε αχάτης είναι ένας σταθεροποιητικός κρύσταλλος που πιστεύεται ότι βοηθά στην αποκατάσταση της συναισθηματικής, σωματικής και πνευματικής ισορροπίας. Συχνά χρησιμοποιείται για να εναρμονίσει την ενέργεια και να κατευνάσει στρεσογόνες καταστάσεις. Σε ορισμένους αρέσει να χρησιμοποιούν κρυστάλλους μπλε αχάτη ενώ διαλογίζονται, καθώς πιστεύεται ότι έχει τη δύναμη να διευκολύνει την αποδοχή του εαυτού και να χτίσει την αυτοπεποίθηση.

Σκουλαρίκια με μπλε αχάτη και κρύσταλλο

Σελεστίτης

Ο «φύλακας άγγελος» των κρυστάλλων, ο σελεστίτης, χρησιμοποιείται συχνά για να ηρεμήσει τα έντονα χαώδη συναισθήματα και να επιλύσει τις συγκρούσεις στις σχέσεις. Εκπέμπει μια ειρηνική ενέργεια και αποκαθιστά μια υγιή προοπτική για τη ζωή.

Αζουρίτης

Θεωρείται ότι είναι μια εξαιρετική πέτρα για τη διανοητική διαύγεια. Βοηθάει στην εστίαση και στη διατήρηση της συγκέντρωσης. Θεωρείται η πέτρα του οράματος και βοηθάει στην αφύπνιση του μυαλού αποβαλόντας παλιές πεποιθήσεις που δεν εξυπηρετούν πλέον. 

Για πες, ποιον από τους παραπάνω πολύτιμους λίθους προτιμάς;

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για κρυστάλλους διάβασε επίσης:

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

7 Πράσινοι Πολύτιμοι Λίθοι Που θα Ήθελες Να Έχεις

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)

Ο αμέθυστος είναι πιθανότατα ο πιο δημοφιλής μωβ πολύτιμος λίθος. Είναι μια μωβ ποικιλία χαλαζία και έρχεται σε αποχρώσεις του βιολετί και του μωβ. Ο αμέθυστος συμβολίζει την πνευματική θεραπεία, την ηρεμία και τη σοφία.

Ιστορία

Ο αμέθυστος είναι από τους παλαιότερα γνωστούς λίθους. Φαίνεται πως η ιστορία του πηγαίνει αρκετά πίσω. Από τους Έλληνες μέχρι τους Ρωμαίους και ακόμη και τους Αιγύπτιους, όλοι έλκονταν από τις βαθιές θεραπευτικές δυνάμεις που εξέπεμπε η πέτρα του αμέθυστου.

Το όνομα του προέρχεται από την ελληνική λέξη «μη μεθυσμένος», καθώς τη χρησιμοποιούσαν για να προστατευτούν από τη μέθη και είχε συνδεθεί με τη λατρεία το Διονύσου.

Η ιστορία λέει ότι ο αμέθυστος ήταν στην πραγματικότητα μια νεαρή παρθένα που προκάλεσε την οργή των Θεών όταν τη μέθυσε ο Διόνυσος. Η νεαρή κοπέλα φώναξε τη Θεά Άρτεμις για βοήθεια και η Θεά τη μετέτρεψε σε μια αστραφτερή χλωμή πέτρα. Όταν ο Διόνυσος κατάλαβε την ανοησία του, έκλαψε στο ποτήρι του κρασιού του. Ανέτρεψε την κούπα του και η λευκή πέτρα μούσκεψε από το κρασί και πήρε μια απαλή μοβ απόχρωση.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η αντιστοιχία: Η μεθυσμένη συμπεριφορά συνδέεται με το θολό μυαλό, τα μπερδεμένα συναισθήματα και τις αδέξιες αποφάσεις. Ως αντίδοτο σε αυτό, ο αμέθυστος συνδέεται με την κρυστάλλινη διαύγεια, τη βαθιά περισυλλογή και την αίσθηση ελέγχου της ζωής.

Από τις απομακρυσμένες γωνιές της Σιβηρίας μέχρι τα πυκνά τροπικά δάση της Βραζιλίας, ο αμέθυστος μπορεί να βρεθεί σε όλο τον κόσμο. 

Ασημένιο μενταγιόν με ακατέργαστο αμέθυστο

Ο Αμέθυστος και οι Ιδιότητες του

Ο αμέθυστος φέρνει μια αίσθηση ηρεμίας και διαύγειας στον χαοτικό κόσμο μας. Καταπραΰνει συναισθήματα θλίψης, διώχνει την αρνητικότητα και προσφέρει γείωση. Επίσης διαλύει τον θυμό, φέρνει γαλήνη και κρατά το μυαλό ήρεμο και συγκεντρωμένο. Έτσι βοηθά στο να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητα μας και να βγάλουμε προς τα έξω κρυμμένες ιδέες και δεξιότητες

Είναι ένας από τους πιο ισχυρούς λίθους πνευματικότητας. Βοηθά στο να διακρίνουμε βαθύτερα μονοπάτια και προωθεί τη βαθιά μεταμόρφωση στη ζωή μας. Μας δίνει θάρρος για να χαράξουμε και να βαδίσουμε στο δικό μας δρόμο.

Αξιοποιεί την εσωτερική δύναμη και βοηθάει στη λήψη ορθών αποφάσεων, καθώς δίνει τη γνώση και τη σοφία ώστε να διακρίνουμε προς τα πού πρέπει να κινηθούμε.

Πνευματικές Ιδιότητες

Συνδέεται με το τσάκρα του στέμματος και λέγεται ότι γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του φυσικού και του πνευματικού πεδίου. Βοηθάει στην πνευματική αφύπνιση μέσω του διαλογισμού. Εκεί βρίσκεται η κοσμική συνείδηση και η σύνδεση με το σύμπαν. Όταν η δύναμη του τσάκρα του στέμματος είναι ανεκμετάλλευτη ή μπλοκαρισμένη οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται αποξενωμένοι ή αποσυνδεδεμένοι από τον κόσμο γύρω τους. Αντίθετα όταν το τσάκρα του στέμματος είναι ανοιχτό, υπάρχει ισορροπία, ευημερία, βαθύτερη σύνδεση και εμπιστοσύνη στη σοφία του ατόμου.

Συνδέεται επίσης με το τσάκρα του τρίτου ματιού που ενισχύει το χάρισμα της διαίσθησης. Το τσάκρα αυτό είναι υπεύθυνο για το πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και πόσο ανοιχτοί είναι να ανοίξουν την πόρτα και να βρουν την πνευματική φώτιση. Το χρώμα που σχετίζεται, άλλωστε, με το τσάκρα του τρίτου ματιού είναι το μωβ που συνδέεται με το χρώμα του αμέθυστου. Ανοίγοντας το τρίτο μάτι, μπορεί κανείς να ξυπνήσει τη διαίσθηση, να αφήσει την εσωτερική του σοφία να ρέει και να ανέβει πνευματικό επίπεδο.

amethystos, amethyst, αμέθυστος

Θεραπευτικές Ιδιότητες

Σε θεραπευτικό επίπεδο αμέθυστος ενθαρρύνει τον ύπνο και την ξεκούραση, καθαρίζει το μυαλό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Μέσω του ύπνου και της ξεκούρασης προάγει την υγιή αναγέννηση των κυττάρων και την ορμονική ισορροπία. Βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού και εξυπηρετεί θετικά το ενδοκρινικό σύστημα. Έτσι μειώνει το άγχος και φέρνει γρήγορα ηρεμία. Επίσης, η μωβ απόχρωση του αμέθυστου διασφαλίζει ότι το σώμα, το μυαλό και η ψυχή παραμένουν καθαρά και αποτοξινωμένα. 

Αμέθυστος: Ο Λίθος του Φεβρουαρίου

Ο αμέθυστος ως γενέθλια πέτρα του Φεβρουαρίου συνδέεται με το ζώδιο του Υδροχόου και των Ιχθύων.

Είναι ο λίθος των Ιχθύων. Η βιολετί απαλή ενέργεια ταιριάζει με τη φύση των Ιχθύων. Ενισχύει την υπάρχουσα δημιουργικότητα τους, την πνευματικότητα και τη βαθιά τους ενσυναίσθηση.

Λόγω όμως αυτής της ενσυναίσθησης τείνουν να μπερδεύονται και οι ίδιοι με τα προβλήματα των άλλων. Έχοντας αυτόν τον πολύτιμο λίθο στο πλευρό τους διασφαλίζουν ότι, είναι συμπονετικοί, χωρίς να οικειοποιούνται τα προβλήματα των άλλων, παραμένοντας προσγειωμένοι.  

Ο αμέθυστος συνδέεται και με τους  Υδροχόους, ένα ιδιαίτερα οραματικό ζώδιο. Οι Υδροχόοι είναι γνωστοί για το ότι βλέπουν βαθιά, έχουν υψηλά επίπεδα διάνοιας και ότι δεν φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τη διεκδικητική τους φύση. Αν και έχουν τη φήμη ότι είναι λίγο υπερβολικά αναλυτικοί και ίσως ελαφρώς ψυχροί, ο αμέθυστος είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος όταν πρόκειται να τους εξισορροπήσει, φέρνοντας τις ήρεμες επικοινωνιακές του δεξιότητες τους στο τραπέζι.

Πώς να χρησιμοποιήσεις τον Αμέθυστο

Για να ευεργετηθείς από τις ηρεμιστικές του δυνάμεις τοποθέτησε μια πέτρα αμέθυστου στο χώρο σου.

Επίσης, φόρεσε έναν αμέθυστο σε κόσμημα ώστε να διασφαλίσεις ότι η ενέργεια σου θα ρέει και θα ενισχύσεις το τσάκρα του στέμματος και το τσάκρα του τρίτου ματιού. Το να είναι ο αμέθυστος σε άμεση επαφή με το δέρμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ωφεληθείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Μήπως ο αμέθυστος εκτός από γενέθλιος λίθος του Φεβρουαρίου είναι και ο λίθος που σου ταιριάζει;

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους πολύτιμους λίθους, διάβασε επίσης:

Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια: Μάθε ποιος είναι ο δικός σου

15 κρύσταλλοι που ευνοούν την επικοινωνία

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

Ασημένια σκουλαρίκια με αμέθυστο
(Commenting: OFF)

Πέρασαν οι εποχές όπου μόνο οι χίπις και οι μάγοι ασχολούνταν με τις ιδιότητες των πολύτιμων λίθων. Σήμερα, τα οφέλη τους είναι αποδεκτά από πολλούς. Άρα γιατί να μην φορέσεις πολύτιμους λίθους; Όταν μάλιστα συνδυάζονται με τα προσωπικά χαρακτηριστικά του καθενός τα ενισχύουν. Επίσης ενισχύουν τις επιθυμίες, τα ταλέντα και τις δεξιότητες ενός ατόμου.

Υπάρχουν λίθοι που φέρνουν ευημερία, επιτυχία και χρήματα, άλλοι που ευνοούν την επικοινωνία και τις σχέσεις, άλλοι που ενισχύουν την πνευματικότητα και τη σοφία και πολλοί άλλοι για διαφορετικούς σκοπούς. Πολλές φορές γίνεται και συνδυασμός των πολύτιμων λίθων ώστε να υπάρχουν πολλαπλά οφέλη. 

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις αυτά τα οφέλη είναι να φορέσεις τους πολύτιμους λίθους ως κόσμημα ή να τους έχεις με κάποιον τρόπο κοντά σου.

Αν αναρωτιέσαι γιατί, ορίστε 7 λόγοι για να φορέσεις πολύτιμους λίθους:

να φορέσεις πολύτιμους λίθους

1. Σύνδεση

Οι πολύτιμοι λίθοι όπως έχω γράψει και σε άλλα άρθρα επιτελούν διάφορους σκοπούς και συνδέσεις. Ενισχύουν πρώτα απ’ όλα τη σύνδεση με τον εαυτό μας, με τα βαθύτερα συναισθήματα και τις σκέψεις μας ενώ βοηθούν να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Βοηθάνε στη σύνδεση και την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους και ενισχύουν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να συνάψουμε νέες σχέσεις ή να διατηρήσουμε τις ήδη υπάρχουσες.

Διάβασε επίσης: 15 κρύσταλλοι που ευνοούν την επικοινωνία

2. Έχουν θεραπευτικές ιδιότητες

Από αρχαιοτάτων χρόνων οι πολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνταν για σωματική και πνευματική ενδυνάμωση αλλά και για να θεραπευτούν διάφορες παθήσεις.

Κάθε πολύτιμος λίθος έχει μοναδικές θεραπευτικές δυνάμεις. Για παράδειγμα, το κόκκινο ή ροζ ρουμπίνι αντιπροσωπεύει τον ήλιο. Ακριβώς όπως ο ήλιος δίνει ζωή στον φυσικό κόσμο, το ρουμπίνι αναζωογονεί και δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του να αναλάβει την ευθύνη και την ηγεσία στη ζωή του. 

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως, η ενέργεια των πολύτιμων λίθων μπορεί να εξουδετερώσει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα που προκαλούν κακή υγεία και σύγχυση και τρέφει θετικά τις πτυχές της ζωής σου.

3. Φέρνουν ισορροπία και ηρεμία

Στον χαώδη και με έντονους ρυθμούς σύγχρονο τρόπο ζωής, οι πολύτιμοι λίθοι μπορούν να μας βοηθήσουν να «ηρεμήσουμε». Καλοί λίθοι για κάτι τέτοιο είναι ο αιματίτης ή ο μπλε αχάτης που ανακουφίζουν από το άγχος και το στρες και έχουν αποτέλεσμα «γείωσης». Αν συνδυάσεις τους πολυτίμους λίθους με διαλογισμό τότε μπορείς να φτάσεις σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα ισορροπίας. 

4. Ενισχύουν τον σκοπό μας

Όταν φοράμε κάποιον πολύτιμο λίθο κουβαλάμε μαζί μας και μια υπενθύμιση των στόχων μας, του σκοπού μας και των φιλοδοξιών μας. Είναι ένα μικρό κίνητρο που μας βοηθάει να κυνηγάμε τα όνειρα και τις επιθυμίες μας και να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι προς την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε.

5. Είναι πρακτικό εργαλείο διαλογισμού

Φορώντας έναν πολύτιμο λίθο είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, φοράς πάνω σου ένα εργαλείο διαλογισμού. Σαν κολιέ ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και αποκομίζεις τα θεραπευτικά οφέλη τους. Επίσης οι πολύτιμοι λίθοι είναι χρήσιμοι να τους μετράς όταν εξασκείς τα μάντρα. Εναλλακτικά, τις πέτρες αυτές μπορείς να τις έχεις στην παλάμη του χεριού σου ή να τις τοποθετήσεις στην περιοχή του σώματος προς την οποία θέλεις να κατευθύνεις την ενέργεια και τη θεραπεία.

6. Απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας

Οι πολύτιμοι λίθοι μπορούν να απομακρύνουν την αρνητική ενέργεια και τα αρνητικά συναισθήματα, από το φόβο μέχρι την αυτοαμφιβολία και την απερισκεψία. Είναι σημαντικό όμως να καθαρίζεις τακτικά τους πολύτιμους λίθους σου(δες εδώ πώς) για να καθαρίζεις τη συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια που συγκεντρώνουν.

7. Δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Αν ψάχνεις για ένα κομμάτι που να «μιλάει» στο στυλ σου και να διαρκεί μια ζωή, είσαι στο σωστό μέρος! Τα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους δεν έχουν ημερομηνία λήξης! Οι λίθοι υπήρχαν πολλά χρόνια προτού έρθουμε εμείς και θα υπάρχουν για πολλά χρόνια και αφού φύγουμε. Ένα τέτοιο κόσμημα παραμένει στο διηνεκές και δεν χάνει την αξία του. Πέρα όμως από αυτό οι πολύτιμοι λίθοι είναι μια μακροχρόνια επένδυση στην προσωπική και πνευματική ανάπτυξη με τα οφέλη που προσφέρουν, ενώ συμβάλλουν στην ευημερία μας τώρα αλλά και στο μέλλον.

Ίσως να πιστεύεις στις ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη των πολύτιμων λίθων ίσως και όχι. Ακόμη όμως και αν δεν πιστεύεις στις ιδιότητες τους σίγουρα δεν χάνεις κάτι να φορέσεις κάποιον πολύτιμο λίθο καθώς αν μη τι άλλο είναι πανέμορφοι, κομψοί και εντυπωσιακοί.

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους πολύτιμους λίθους τότε διάβασε και αυτά:

Τσάκρα και Κρύσταλλοι | Μάθε πώς συνδέονται

Τι Σημαίνουν τα Χρώματα των Ημιπολύτιμων Λίθων και οι Ιδιότητες τους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

Κολιέ με όνυχα και ροζ χαλαζία

(Commenting: OFF)

Ποιος δεν θέλει περισσότερα χρήματα στη ζωή του; Μπορεί τα χρήματα να μην φέρνουν την ευτυχία όμως οι παρακάτω κρύσταλλοι φέρνουν χρήματα για όσους επιθυμούν έστω και λίιιιιγα παραπάνω!

Βέβαια να ξεκαθαρίσω ότι οι κρύσταλλοι από μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν δεν υπάρχουν στόχοι και προσωπική δουλειά. Οι κρύσταλλοι βοηθούν περισσότερο στο να μας δώσουν τη σωστή εστίαση στους στόχους μας και ενισχύουν την αποφασιστικότητα μας να τους πετύχουμε.

Άλλωστε όλα έχουν να κάνουν με το πού θέλουμε να φτάσουμε και εμείς και τα οικονομικά μας! 

Υπάρχουν αρκετοί κρύσταλλοι που έλκουν χρήματα και ευημερία. Εδώ θα βρεις μια λίστα με τους πιο σημαντικούς:

 10 Κρύσταλλοι που φέρνουν χρήματα

krystalloi pou fernoun xrimata, κρύσταλλοι που φέρνουν χρήματα

Σιδηροπυρίτης

Γνωστός και ως Fool’s Gold.  Το όνομα του το πήρε λόγο της ομοιότητας του με το πολύτιμο μέταλλο του χρυσού. Μπορεί να μην αξίζει όσο ο πραγματικός χρυσός, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να φέρεις αφθονία και ευημερία στη ζωή σου. Ο σιδηροπυρίτης είναι ένας πολύ τυχερός κρύσταλλος σε πολλές περιπτώσεις. Αν έχεις επιχείρηση μπορείς να τοποθετήσεις ένα σιδηροπυρίτη δίπλα στην ταμειακή μηχανή ώστε να εισρέουν χρήματα. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις ένα κομματάκι σιδηροπυρίτη στο πορτοφόλι ή την τσάντα σου για τον ίδιο λόγο.

Κιτρίνης

Ένας άλλος υπέροχος κρύσταλλος που φέρνει πλούτο. Το λαμπερό κίτρινο χρώμα του κιτρίνη αποπνέει ευημερία και αφθονία, ζεστασιά και φως. Αυτός ο κρύσταλλος θα σου δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις στα επιχειρηματικά σου σχέδια. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιείς  κιτρίνη είναι όταν κάνεις διαλογισμό. Είναι στενά συνδεδεμένος με το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, οπότε φρόντισε να κρατάς την πέτρα αυτή κοντά στο τσάκρα καθώς εκδηλώνεις αυτό που θέλεις οικονομικά.

Πράσινος νεφρίτης

Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν τον πράσινο νεφρίτη για να προσελκύσουν τον πλούτο εδώ και αιώνες. Αυτό το μέλος της οικογένειας των πράσινων πολύτιμων λίθων προσελκύει την αρμονία, δίνοντάς την ικανότητα να σκέφτεσαι καθαρά και να διατηρείς την ηρεμία και την ισορροπία σου. Αυτά είναι ζωτικά χαρακτηριστικά για κάποιον που θέλει να προσελκύσει πλούτο στη ζωή του. Είναι καλύτερο να κρατάς τον πράσινο νεφρίτη δίπλα στο κρεβάτι σου. Καθώς κοιμάσαι, θα σε βοηθήσει να στρέψεις τα όνειρά σου προς αυτό που θέλεις.

Μαλαχίτης

Μια ακόμα πράσινη πέτρα, ο μαλαχίτης, δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Σου δείχνει ότι είναι εντάξει αν θες να αλλάξεις. Αυτό είναι σημαντικό όταν ακολουθείς τα όνειρα σου γιατί θα ξέρεις ότι μπορείς να συνεχίσεις να προχωράς ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια στο δρόμο σου. Ο μαλαχίτης συνδέεται με την καρδιά και είναι απίστευτα αποτελεσματικός όταν φοριέται σε κολιέ πάνω από το στήθος. Αυτό θα σου υπενθυμίζει να παραμένεις παθιασμένη με τους οικονομικούς σου στόχους και να ακολουθείς την καρδιά σου όταν παίρνεις αποφάσεις.

green gemstones, πράσινοι πολύτιμοι λίθοι, prasinoi polytimoi lithoi, malachite, μαλαχίτης
Μαλαχιτης

Το Μάτι της Τίγρη

Το μάτι της τίγρης χρησιμοποιείται συχνά για καλή τύχη, αλλά είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με το μυαλό. Σου δίνει υπομονή, δύναμη, αποφασιστικότητα και σε βοηθάει να ακολουθείς πάντα τον σωστό δρόμο. Όταν κουβαλάς μαζί σου το μάτι της τίγρης, θα διαπιστώσεις ότι σε κρατάει προσγειωμένη. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον κρύσταλλο είναι να τον κρατάς στο χέρι ή μέσα στην τσέπη σου ως σταθερή υπενθύμιση του μονοπατιού που θέλεις να ακολουθήσεις.

Περίδοτο

Συνήθως αυτό που στέκεται εμπόδιο και μας κρατάει πίσω στην οικονομική ευημερία είναι οι δικές μας ανασφάλειες και τα συναισθήματα μας. Για να προσελκύσεις πλούτο στη ζωή σου, είναι σημαντικό να απαλλαγείς από αυτά τα συναισθηματικά και ψυχικά μπλοκαρίσματα. Το περίδοτο είναι ο κατάλληλος κρύσταλλος ευημερίας για να το κάνεις αυτό. Χρησιμοποίησε το περίδοτο ενώ διαλογίζεσαι πάνω από τα τσάκρα της καρδιάς και του ηλιακού πλέγματος . Αυτό θα σε βοηθήσει να αισθανθείς άξια να προσελκύσεις χρήματα και να πετύχεις τους οικονομικούς σου στόχους. 

Αμαζονίτης

Είναι ο λίθος της επιτυχίας και της αφθονίας. Η χρήση του μπορεί να σε βοηθήσει στη δημιουργία μιας ισχυρής εργασιακής βάσης ώστε να πετύχεις τους στόχους σου. Ο Αμαζονίτης συνδέεται τόσο με το τσάκρα της καρδιάς όσο και με το τσάκρα του λαιμού. Χρησιμοποιώντας το με το πρώτο, μπορείς να ανοίξεις το πνεύμα σου σε καλή τύχη και θετικά συναισθήματα. Χρησιμοποιώντας το με το δεύτερο, μπορείς να φέρεις ηρεμία και συγκέντρωση. Τα δύο συνδυάζονται για να φέρουν οικονομική επιτυχία.

Διαυγής Χαλαζίας

Ο διαυγής χαλαζίας(clear quartz) ενισχύει την ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείς τον κρύσταλλο όταν ορίζεις τους οικονομικούς σου στόχους και το πώς θα τους πετύχεις αυτούς τους στόχους, ο κρύσταλλος θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις τον διαυγή χαλαζία είναι σε συνδυασμό με άλλους κρυστάλλους ευημερίας ώστε να σταθεροποιήσει αυτό που πραγματικά θέλεις να πετύχεις.

Πράσινη Αβεντουρίνη

Αυτή η πέτρα έχει να κάνει με τις ευκαιρίες και την προσέλκυση καλής τύχης. Υποβοηθάει στην απόκτηση χρημάτων όταν εκδηλώνεις τις οικονομικές σου επιθυμίες. Η πράσινη αβεντουρίνη λειτουργεί καλύτερα όταν φυλάσσεται σε μέρη όπου θα έπρεπε να υπάρχουν χρήματα. Αν έχεις επιχείρηση μπορείς να την τοποθετήσεις δίπλα στο ταμείο ή μέσα στην ταμειακή σου. Ενώ μπορείς επίσης να την έχεις στην τσάντα ή στο πορτοφόλι σου. Αν συμμετέχεις σε κάποιον διαγωνισμό μπορείς να έχεις συνέχεια πάνω σου.

green gemstones, πράσινοι πολύτιμοι λίθοι, prasinoi polytimoi lithoi, aventourine, αβεντουρίνη
Πρ΄ασινη Αβεντουρ΄ινη

Ανδαλουσίτης

Ο Ανδαλουσίτης βοηθάει στη στόχευση και ισχυροποιεί την πρόθεση. Ίσως αυτό οφείλεται στις μαύρες διαγώνιες γραμμές που συχνά διασχίζουν την πέτρα για να σχηματίσουν ένα μάτι του ταύρου. Ο καλύτερος τρόπος για να τον χρησιμοποιήσεις είναι να εστιάσεις σε αυτά που θέλεις να πετύχεις όταν κάνεις διαλογισμό κρατώντας τον.

Ίσως να πιστεύεις, ίσως και όχι πως υπάρχουν κρύσταλλοι που φέρνουν χρήματα. Όπως και να έχει, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις κάποιον. Πού ξέρεις; Κι αν σου κάτσει; 

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους κρυστάλλους, διάβασε επίσης:

Ποιοι Είναι Οι 9 Κρύσταλλοι Για Καλύτερο Ύπνο

Τι Σημαίνουν τα Χρώματα των Ημιπολύτιμων Λίθων και οι Ιδιότητες τους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

Σκουλαρίκια με όνυχα
(Commenting: OFF)

Η γενέθλια πέτρα του Ιανουαρίου είναι ο γρανάτης ο οποίος είναι σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές πέτρες. Το βαθύ κόκκινο χρώμα του δεν περνάει αδιάφορο.

Η ιστορία του ονόματος του είναι επίσης από τις πιο ενδιαφέρουσες στον κόσμο των πολύτιμων λίθων. Το όνομα του προήλθε από τη λατινική λέξη granatus, που σημαίνει ρόδι. Κατά την ελληνική μυθολογία όταν ο Άδης έφερε την Περσεφόνη στον Κάτω Κόσμο η Δήμητρα θύμωσε και απαίτησε να επιστρέψει πίσω. Τότε ο Άδης έδωσε στην Περσεφόνη να φάει σπυριά από ρόδι τα οποία θα την κρατούσαν για πάντα εκεί. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η Δήμητρα έφερε το χειμώνα στη Γη και οι Θεοί για να την κατευνάσουν έδωσαν εντολή η Περσεφόνη να περνά το μισό χρόνο στον Άδη και τον άλλο μισό επάνω στη Γη δίπλα στη μητέρα της. 

Ιδιότητες

Κάπως έτσι ο Γρανάτης θεωρείται πέτρα θάρρους και θετικής σκέψης. Είναι επίσης ένα φυλαχτό για “ταξιδιώτες” που ψάχνουν να βρουν το δρόμο τους.

Είναι μια τρομερά αναζωογονητική και ανανεωτική πέτρα. Έχει απίστευτη καθαριστική και δυναμωτική δράση σε όλα τα τσάκρα του σώματος.

Ενισχύει την πίστη, έχει θεραπευτικά αποτελέσματα για μυαλό, σώμα και πνεύμα και φέρνει συναισθηματική ευεξία. Συνδέεται επίσης με το πάθος, τη λίμπιντο και το σεξ.

O γρανίτης συνδέεται με το τσάκρα της ρίζας μας, στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Αυτό βοηθάει στο να νιώθουμε συναισθηματικά ασφαλείς, ισορροπημένοι, να πατάμε γερά στα πόδια μας και να κάνουμε επιλογές που οδηγούν στην ευημερία μας.

Ο γρανάτης είναι επίσης η πέτρα της αποφασιστικότητας και του σθένους. Αντιπροσωπεύει ένα θετικό μυαλό, γεμάτο πάθος, θέρμη, φως και σύνδεση. Μετατρέπει αρνητικές σκέψεις σε θετικές. Έχει ονομαστεί και πέτρα της αφοσίωσης καθώς είναι εξαιρετικά ευεργετική για την ενίσχυση των συναισθημάτων.

Ενισχύει την αυτοεκτίμησή μας και βοηθάει στο να κάνουμε υγιείς επιλογές(σωματικά και ψυχικά), να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με θετική ματιά και αποτρέπει υπαρξιακές και συναισθηματικές κρίσεις.

Το κόκκινο αντιπροσωπεύει το αίμα. Συμβολίζει τη φωτιά και το φως ενώ συνδέεται και με τη σεξουαλικότητα. Γι’ αυτό και σε θεραπευτικό επίπεδο θεωρείται ότι βοηθάει να αυξηθεί η λίμπιντο όπως επίσης ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Φορώντας Γρανάτη

Οι άνθρωποι φορούσαν γρανάτη από τα πρώτα χρόνια. Το 3000 π.Χ.τον χρησιμοποιούσαν σε κοσμήματα όπως φαίνεται από εικονογραφήσεις και αφηγήσεις αρχαίων πολιτισμών. Δεν είναι τυχαίο που ο γρανάτης είναι από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες πέτρες σε κοσμήματα.

Στο φενγκ σούι, το να φοράς ένα κόσμημα από πολύτιμους λίθους γρανάτη θεωρείται τυχερό και θεραπευτικό. Ακόμη και σήμερα σε πολλές διαφορετικές χώρες(ειδικά στην Ινδία) ο γρανάτης χρησιμοποιείται στη θεραπεία.

Επίσης, πιστεύεται ότι φορώντας έναν γρανάτη ως φυλαχτό προστατεύεται το σώμα από κάθε είδους δηλητήριο(κυριολεκτικά και μεταφορικά). 

Οι αρχαίοι πολεμιστές κολλούσαν κομμάτια γρανάτη στις ασπίδες και τις πανοπλίες τους επειδή πίστευαν ότι η πέτρα θα τους προστάτευε από σοβαρούς σωματικούς τραυματισμούς και ότι τους έδινε απίστευτη δύναμη στη μάχη. 

Γρανάτης και Φενγκ Σούι

Ο γρανάτης έχει ιδιαίτερη θέση στο φενγκ σούι λόγω της σχέσης του με το στοιχείο της φωτιάς. Το στοιχείο της φωτιάς αντιπροσωπεύει τον ενθουσιασμό και το κίνητρο, τα οποία είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάθε άτομο.

Είναι καλό ο γρανάτης να τοποθετείται οπουδήποτε στο σπίτι καθώς δημιουργεί μια θετική ατμόσφαιρα για όλους και αποτρέπει την αρνητική ενέργεια να μπει μέσα. Από την άλλη η τοποθέτηση ενός γρανάτη στη δουλειά ή στο γραφείο δημιουργεί μια χαρούμενη και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. 

Γρανάτης και Τσάκρα

 Ο γρανάτης όπως είπαμε συνδέεται με το τσάκρα της ρίζας.

Το τσάκρα της ρίζας είναι υπεύθυνο για την προστασία του σώματος από τους κινδύνους. Δεν προσφέρει όμως μόνο προστασία στον κάτοχο του αλλά και τον καλύπτει με ένα «στρώμα» θετικής ενέργειας.

Επίσης, το Ιερό Τσάκρα βγάζει όλη τη δημιουργικότητα από ένα άτομο σε όλους τους τομείς. Είναι το ζωτικό σημείο που είναι υπεύθυνο για τη σεξουαλική ορμή ενός ατόμου. Όταν ο γρανάτης ενεργοποιεί το Ιερό Τσάκρα, πηγαίνει τη σεξουαλική ζωή σε άλλο επίπεδο και παρέχει ενέργεια και αντοχή.

Εκτός από γενέθλιος λίθος του Ιανουαρίου ταιριάζει σε Υδροχόους, Κριούς και Λέοντες.

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους λίθους τότε διάβασε και αυτά:

Τσάκρα και Κρύσταλλοι | Μάθε πώς συνδέονται

Τι Σημαίνουν τα Χρώματα των Ημιπολύτιμων Λίθων και οι Ιδιότητες τους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

Ασημένια επιχρυσωμένα σκουλαρίκια με γρανάτη
(Commenting: OFF)

Πράσινοι και λαμπεροί, υπάρχει κάτι σε αυτή την απαλή ή βελούδινη απόχρωση που σε ηρεμεί αμέσως. Αυτό ακριβώς είναι το είδος της ενέργειας που φέρνουν οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι. 

Το πράσινο είναι ένα από τα πιο βασικά χρώματα που υπάρχουν στη φύση, αν όχι το κυρίαρχο. Εξαιτίας αυτής της σύνδεσης, το πράσινο είναι γνωστό για την ηρεμιστική του δύναμη και για τη σύνδεση που προκαλεί με τη γη. Είναι επίσης ένα χρώμα που σχετίζεται με το τσάκρα της καρδιάς – ένα από τα πιο σημαντικά τσάκρα για την οικοδόμηση της αίσθησης της ελπίδας, της αγάπης, της εμπιστοσύνης και την καλλιέργεια σχέσεων που θεραπεύουν. 

Ιδιότητες

Οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι επίσης υποδηλώνουν τύχη, αισιοδοξία και χαρά. Προωθούν την ισορροπία, την ελευθερία και τη θετική ενέργεια. Οι πράσινοι λίθοι σχετίζονται με την εξερεύνηση, την πνευματική ανάπτυξη και το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης. Είναι η γήινη ενέργεια μας και είναι καθοριστικής σημασίας για την ενθάρρυνση της υγιούς αλλαγής.

Σε επίπεδο σχέσεων οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι ενισχύουν την ποιότητα των σχέσεων και σε ανεβάζουν. Φροντίζουν να υπάρχουν καλές συνεργασίες και δεσμοί εμπιστοσύνης. Ενθαρρύνουν να είσαι πιο ανοιχτή στην αγάπη, τη φιλία, την επικοινωνία, τη σύνδεση και όλα αυτά που ενισχύουν την εσωτερική σου δύναμη.

Σε Θεραπευτικό Επίπεδο

Οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι σχετίζονται με το καρδιαγγειακό σύστημα. Άλλωστε είναι συνδεδεμένοι με το τσάκρα της καρδιάς. Ενισχύουν γενικότερα την καρδιά, τους πνεύμονες και ολόκληρο το αναπνευστικό σύστημα, ώστε να μπορείς να αναπνέεις πιο βαθιά και να εμποτίζεις κάθε κύτταρο του σώματός σου με την ομορφιά της ζωής. Μάλλον σε αυτό έχει να κάνει και η σύνδεση τους με τη φύση!

Οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι φέρνουν επίσης μια έκρηξη ζωτικότητας. Για όσους αισθάνονται εξαντλημένοι από ενέργεια, οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι ενισχύουν την υγεία (μαζί με το μυαλό), δίνοντας αναζωογόνηση και δύναμη.  Ενθαρρύνουν επίσης τον βαθύ ευεργετικό ύπνο, την ηρεμία και την ευεξία αντί του άγχους.

Τύχη και Πλούτος

Επίσης το πράσινο χρώμα συνδέεται συχνά με χρήματα και πλούτο, κάνοντας τους πράσινους πολύτιμους λίθους ένα σύμβολο αφθονίας. Θεωρείται ότι φέρνουν τύχη και επιτυχία στην πόρτα σου. Ίσως γιατί σε βοηθούν να παραμείνεις συγκεντρωμένη και γεμάτη ενέργεια όταν πρόκειται για ιδέες, έργα και εργασίες ζωής. Αυτό ισχύει και για τα δημιουργικά έργα. 

Με ανοιχτή καρδιά, σύνδεση με τη φύση και αίσθημα ενέργειας είναι βέβαιο ότι θα νιώσεις μέσα σου τυχερή με πολλούς τρόπους.

Αν θεωρείς ότι οι πράσινοι πολύτιμοι λίθοι σου πάνε τότε παρακάτω θα βρεις μερικούς που ίσως θελήσεις να αποκτήσεις:

7 Πράσινοι Πολύτιμοι Λίθοι

1) Νεφρίτης(Jade)

green gemstones, πράσινοι πολύτιμοι λίθοι, prasinoi polytimoi lithoi
Νεφρίτης

Ο νεφρίτης είναι φορτωμένος με αιώνες ιστορίας και με καλή τύχη. Έχει άλλωστε και τη φήμη ως εξαιρετικό φυλαχτό.

Έχει να κάνει με την προσέλκυση πλούτου, ευημερίας και προσωπικής τύχης. Με όλη αυτή την καλή τύχη έρχεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προστασία από την ατυχία και τη δυστυχία. Από την αρχαιότητα είχε χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία ασθενειών που σχετίζονταν με τα νεφρά(εξού και το όνομα) και γι’ αυτό συνδέεται με την καλή υγεία.

2) Πράσινη Αβεντουρίνη(Green Aventurine)

Η πράσινη αβεντουρίνη ήταν γνωστή και ως η “πέτρα του τζογαδόρου“. Πιθανότατα είναι η τυχερή πέτρα που ήθελες να έχεις στην τσέπη σου. Φέρνει αφθονία στη ζωή σου και σε βοηθά να διεκδικήσεις πράγματα που θέλεις στο οικονομικό ή στο αισθηματικό κομμάτι.

green gemstones, πράσινοι πολύτιμοι λίθοι, prasinoi polytimoi lithoi, aventourine, αβεντουρίνη
Πράσινη Αβεντουρίνη

3) Αιματόπετρα(Bloodstone)

Μην σε παραπλανεί το όνομα της. Το χρώμα της είναι εντυπωσιακό σκούρο πράσινο με κόκκινες κηλίδες. Δίνει θάρρος και ενισχύει την εσωτερική δύναμη, διασφαλίζοντας ότι η ενέργεια σου δεν εξαντλείται ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις. Η αιματόπετρα κρατιόταν από πολεμιστές στη μάχη, καθώς ήταν δυνατός λίθος, παρείχε προστασία και τους κρατούσε σωματικά και ψυχικά ακμαίους. Γι’ αυτό είναι γνωστή και ως “πέτρα του πολεμιστή”. Οπότε αν κάτι τη χαρακτηρίζει είναι δύναμη, δύναμη, δύναμη!

4) Περίδοτο(Peridot)

Το περίδοτο λάμπει από θετική ενέργεια. Για όσους θέλουν να ξαναβρούν τη χαρά της ζωής, φέρνει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σε ευθυγράμμιση.

Καταπραΰνει τη ζήλια, την αγανάκτηση, την κακία, την πικρία, τον εκνευρισμό, το μίσος και την απληστία. Μειώνει το άγχος, τον θυμό και τις ενοχές. Aνοίγει την καρδιά στη χαρά και τις νέες σχέσεις. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τη διεκδίκηση, παρακινώντας την ανάπτυξη και την αλλαγή. Διώχνει τον λήθαργο, την απάθεια και την εξάντληση ενώ δίνει την ευκαιρία να αναλάβεις τις ευθύνες στη ζωή σου.

5) Μαλαχίτης(Malachite)

Ο μαλαχίτης είναι λίθος δύναμης. Με το παρατσούκλι η “πέτρα της μεταμόρφωσης”, ο μαλαχίτης έχει ισχυρή ενέργεια που ταράζει τη στασιμότητα, απομακρύνει την απόγνωση και σε επαναφέρει στη θέση του οδηγού της ζωής σου. Σε βοηθά να είσαι ανοιχτή σε νέες ευκαιρίες και να προχωρήσεις σε συναρπαστικές νέες φάσεις της ζωής σου. Λειτουργεί σαν μαγνήτης και προσελκύει θετική ενέργεια ενώ ενισχύει και την αφθονία.

green gemstones, πράσινοι πολύτιμοι λίθοι, prasinoi polytimoi lithoi, malachite, μαλαχίτης
Μαλαχίτης

6) Αμαζονίτης(Amazonite)

Ήταν πέτρα των πολεμιστών του Αμαζονίου. Ο αμαζονίτης φέρνει στο φως την προσωπική δύναμη, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βγάζει προς τα έξω την αλήθεια. Βγάζει την αυθεντικότητα σου και σε βοηθάει να συνδεθείς με τις επιθυμίες της καρδιάς σου. Κάνει διαχειρίσιμες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μεγάλα συναισθήματα και χαοτικές σκέψεις. Επίσης επαναφέρει τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας.

7) Πράσινη Τουρμαλίνη(Green Tourmaline)

Η συγκεκριμένη τουρμαλίνη βοηθά στην εξισορρόπηση της πνευματικής φύσης και της φυσικής δύναμης. Συμβολίζει το θάρρος και την ηρεμία. Ενισχύει τη  δημιουργικότητα, την καλή τύχη και τη μαγεία όλων των ονείρων και των φιλοδοξιών. 

To σίγουρο είναι ότι με έναν πράσινο λίθο επάνω σου θα προσελκύσεις τύχη, χαρά και αισιοδοξία. Όχι άσχημα!

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους πολύτιμους λίθους τότε μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

7 Μωβ Πολύτιμοι λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Ποιοι Είναι Οι 9 Κρύσταλλοι Για Καλύτερο Ύπνο

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)

Η χαρά του να δίνεις δώρα είναι να βλέπεις το χαμόγελο του άλλου την ώρα που το ανοίγει και βλέπει κάτι που πραγματικά του αρέσει. Σε έναν κόσμο όπου το να δίνεις δώρα μπορεί να φαίνεται τετριμμένο και μεγάλο μπέρδεμα, το να βρεις μικρά πράγματα που έχουν σημασία για κάποιον μπορεί να είναι δύσκολο. Αν λοιπόν έχεις φίλους που τους αρέσει να ασχολούνται με τους πολύτιμους λίθους είσαι στο κατάλληλο μέρος! Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με 7 δώρα με πολύτιμους λίθους για τους φίλους, τους συγγενείς, το ταίρι σου ή για σένα!

Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε δώρα που έχουν σχέση με λίθους το μυαλό μας πηγαίνει στα κοσμήματα. Ενώ είναι εξαιρετικά δώρα και περιλαμβάνονται στη λίστα, υπάρχουν κι άλλα δώρα με πολύτιμους λίθους για να διαλέξεις.

Δώρα Με Πολύτιμους Λίθους

1. Βραχιόλια

Το βραχιόλι είναι από τα πιο safe δώρα για όσους αγαπούν τους κρυστάλλους. Όχι μόνο γιατί οι χρωματιστές τους πέτρες το κάνουν όμορφο αλλά γιατί είναι εξαιρετικό δώρο από ενεργειακή άποψη. Ένα βραχιόλι έρχεται σε επαφή με το δέρμα και βρίσκεται σε σημείο παλμού οπότε συντονίζεται με την ενέργεια του κατόχου του.

Επελέξε ένα βραχιόλι clear quartz για ευθυγράμμιση των τσάκρα και διαύγεια, ένα Jade(νεφρίτη) για πλούτο και καλή τύχη ή μαύρο οψιδιανό για γείωση και προστασία. Μπορείς επίσης να επιλέξεις κάποιο βραχιόλι με τη γενέθλια πέτρα ή ανάλογα με το ζώδιο κάποιου.

Βραχιόλι με φθορίτη και ασημένια επιχρυσωμένα εξαρτήματα

2. Δαχτυλίδια

Άλλο ένα υπέροχο κόσμημα! Πόσο μάλλον όταν στολιστεί με κάποιον κρύσταλλο. Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε, να εκφράσουμε, να κρατήσουμε, να αγκαλιάσουμε και σε όλες αυτές τις μικροσκοπικές πράξεις φροντίδας του εαυτού μας. Προσθέτοντας έναν πολύτιμο λίθο σε όλες αυτές τις στιγμές τις γεμίζουμε με ενέργεια.

 Τα δαχτυλίδια είναι επίσης άκρως ρομαντικά δώρα και υπέροχα για τον εορτασμό της αγάπης ή ακόμα και της φιλίας. Δεν είναι τυχαίο που συνήθως ένα δαχτυλίδι με πολύτιμο λίθο(πχ διαμάντι, μαργαριτάρι) επισφραγίζει σημαντικές στιγμές.

3. Κολιέ

Άλλο ένα δώρο που συνοδεύει ξεχωριστές στιγμές. Είναι εξαιρετικό δώρο καθώς βρίσκεται επάνω στο δέρμα και σε σημείο όπου παρέχει προστασία. Είναι κομβικό σημείο καθώς από εκεί διέρχεται η ενέργεια που ευθυγραμμίζει τα τσάκρα. Και επειδή το τσάκρα του λαιμού είναι μπλε προτίμησε ένα κολιέ με μπλε πέτρα για περισσότερη ισορροπία όπως η ακουαμαρίνα, το ζαφείρι, το τοπάζι κ.α.

4. Σκουλαρίκια

Κλείνουμε τον κύκλο των κοσμημάτων με τα σκουλαρίκια. Οι περισσότερες γυναίκες όχι μόνο λατρεύουν τα σκουλαρίκια αλλά έχουν αμέτρητα στη μπιζουτιέρα τους για να τα εναλλάσσουν. Αν λοιπόν η φίλη σου αγαπάει τα σκουλαρίκια τότε  μάλλον θέλεις να της κάνεις ένα τέτοιο δώρο. Διάλεξε την πέτρα με βάση το ζώδιο της ή βρες μια πέτρα σε χρωματισμούς που πιστεύεις ότι την αντιπροσωπεύουν.

Χειροποίητα ασημένια σκουλαρίκια με μαργαριτάρι

5. Worry Stones

Ενδεχομένως να μην έχεις ξανακούσει ένα τέτοιο δώρο. Στην ουσία αυτό που κάνουν οι «πέτρες ανησυχίας» είναι να καθαρίζουν την υπερβολική ενέργεια(κυρίως αρνητική) και να δημιουργούν προϋποθέσεις για ηρεμία και ισορροπημένη σκέψη. Είναι πέτρες που ο κάτοχος τους μπορεί να τις έχει παντού μαζί του όπως στην τσέπη του ή στο γραφείο του και χωράει στην παλάμη του χεριού του. 

Αυτές οι πέτρες είναι ένα υπέροχο εργαλείο για όσους κάνουν πνευματική εργασία και χρειάζονται καθαρή σκέψη και διαύγεια. Επίσης, όπως λέει και το όνομα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ανακουφίσουν από το ψυχικό στρες. Σε αυτή την κατηγορία μπορείς να βρεις πολλά είδη κρυστάλλων ώστε να επιλέξεις με βάση το τι μπορεί να ταιριάζει στον καθένα. Τέτοιες πέτρες είναι το clear quartz, ο αμέθυστος, το carnelian,  το λάπις λαζούλι κ.α. 

gemstone tree, δέντρο πολύτιμων λίθων, δώρα με πολύτιμους λίθους, dwra me polytimous lithous

6. Jade Rollers

Τα jade rolles ίσως τα έχεις δει σε site και σελίδες ομορφιάς. Τι σχέση έχουν με τους κρυστάλλους; Η κυλινδρική πέτρα του roller προέρχεται από ημιπολύτιμους λίθους(αν και για λόγους οικονομίας κυκλοφορούν και πλαστικά). Παρόμοια εργαλεία ομορφιάς χρησιμοποιούνταν από τον 7ο αιώνα. Εκτός από το αναζωογονητικό μασάζ λέγεται ότι φέρνουν μια φυσική τόνωση κολλαγόνου στο πρόσωπο, μειώνουν το πρήξιμο και τις ρυτίδες, εξαλείφουν τις τοξίνες και βελτιώνουν την κυκλοφορία. Το αποτέλεσμα είναι μια υπέροχη λαμπερή εμφάνιση.

Οι πιο συνηθισμένοι κύλινδροι κρυστάλλου είναι ο νεφρίτης και ο ροζ χαλαζίας, αν και μπορεί να βρεις και άλλες πέτρες όπως ο αμέθυστος, η αβεντουρίνη, ο σοδαλίτης κ.α. 

δώρα με πολύτιμους λίθους, dwra me polytimous lithous

7. Crystal Tree

Μπορεί να το έχεις δει πολλές φορές ως διακοσμητικό. Και είναι όντως ένα υπέροχο διακοσμητικό για το σπίτι ή το γραφείο. Ένα crystal tree(δέντρο πολύτιμων λίθων) μπορεί να φέρει θετική ενέργεια στο χώρο και εκπέμπει θεραπευτικές δονήσεις. Τα δέντρα είναι πλούσια σε εκπληκτικούς συμβολισμούς βαθιές ρίζες, αντοχή, κλαδιά που απλώνονται για να εξερευνήσουν διαφορετικούς χώρους, σταθερότητα, ανάπτυξη, αγκαλιάζουν τις αλλαγές και δείχνουν μακρά και όμορφη ζωή. Μπορείς να επιλέξεις ένα δέντρο σε γαλήνιες αποχρώσεις του μωβ αμέθυστου ή ένα δέντρο με πολλούς πολύτιμους λίθους σε όλες τις αποχρώσεις των τσάκρα για ισορροπία και ευθυγράμμιση της ζωής.

gemstone tree, δέντρο πολύτιμων λίθων, δώρα με πολύτιμους λίθους, dwra me polytimous lithous

Τα δώρα με ημιπολύτιμους λίθους πέρα από ομορφιά έχουν κάτι βαθύτερο. Για όσους αγαπούν τους λίθους αυτά τα δώρα είναι πιο προσωπικά. Μπορούν να προσφέρουν προστασία, καλή ενέργεια, τύχη και ισορροπία.

Οπότε την επόμενη φορά που θα ψάξεις δώρο για κάποια φίλη σου (ή φίλο σου) που λατρεύει τους λίθους μην ξεχάσεις τις παραπάνω επιλογές.

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους πολύτιμους λίθους, διάβασε επίσης:

Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια: Μάθε ποιος είναι ο δικός σου

15 κρύσταλλοι που ευνοούν την επικοινωνία

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)

Γενέθλιοι λίθοι του Δεκεμβρίου είναι το τιρκουάζ και ο τανζανίτης και αν κρίνεις από τα χρώματα τους τότε μάλλον ο Δεκέμβριος έχει αποχρώσεις του μπλε.

Το τιρκουάζ έχει μακρά ιστορία καθώς είναι από τους πρώτους λίθους που ανακαλύφθηκαν. Θεωρείται μια πέτρα καλής τύχης και της θετικής ενέργειας. Ο τανζανίτης από την άλλη ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα και θεωρείται πέτρα μεταμόρφωσης και θεραπείας.

Γενέθλιοι λίθοι Δεκεμβίου: Χαρακτηριστικά και Ιδιότητες

Τιρκουάζ

 Το τιρκουάζ έκανε την εμφανιση του πολλά χρόνια πριν. Μάλιστα έχει βρεθεί μέσα σε τάφους Αρχαίων Αιγυπτίων, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν για να στολίσουν τα κοσμήματα. Όμως ακόμα και σήμερα συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο σε τελετουργίες των Αμερικάνων ιθαγενών και υπάρχουν πολλές πεποιθήσεις γύρω από αυτό. Οι ινδουιστές μυστικιστές πίστευαν ότι το να δεις ένα τιρκουάζ μετά την παρατήρηση μιας νέας Σελήνης θα έφερνε πλούτο. Θεωρήθηκε, επίσης, ότι προστατεύει όσους το φορούσαν από την πτώση, γι’ αυτό και χρησιμοποιούνταν συχνά σε χαλινάρια αλόγων. Επίσης υπήρχε η πεποίθηση ότι αν σπάσει σε πολλά κομμάτια θα έπονταν καταστροφή.

Η λέξη τιρκουάζ πιστεύεται ότι προήλθε από τη γαλλική έκφραση «pierre tourques», που αναφέρεται στην «τουρκική πέτρα» που ήρθε στην Ευρώπη από την Τουρκία. Είναι ένα από τα λίγα ορυκτά που το όνομά του περιγράφει και το χρώμα του.

Το τιρκουάζ εμφανίζεται σε μια γκάμα χρωμάτων: από διάφορες αποχρώσεις του πράσινου έως το πρασινοκίτρινο. Όμως το πιο αναγνωρίσιμο είναι το γαλάζιο του ουρανού ενώ επάνω του έχει γραμμές καφέ ή μαύρες.

γενέθλιοι λίθοι Δεκεμβρίου, genethlioi lithoi dekemvriou

Ιδιότητες τιρκουάζ

Το τιρκουάζ πιστεύεται ότι εξασφαλίζει καλή υγεία και τύχη. Επίσης ότι προάγει την ευτυχία, την ειρήνη, τη θετική ενέργεια και την πνευματικότητα. Βοηθάει στην αυτοπραγμάτωση, την αυταγάπη και την κατανόηση.

Το τιρκουάζ είναι μια πέτρα καθαρισμού. Διώχνει την αρνητική ενέργεια και μπορεί να φορεθεί για προστασία από εξωτερικές επιρροές. 

Iσορροπεί και ευθυγραμμίζει όλα τα τσάκρα, σταθεροποιώντας τις εναλλαγές της διάθεσης και ενσταλλάσσοντας την εσωτερική ηρεμία. Πιστεύεται ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση της εξάντλησης. Έχει επίσης τη δύναμη να προλαμβάνει τις κρίσεις πανικού

Τέλος, έχει μεγάλη επιρροή και στις σχέσεις. Βοηθάει στη δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Είναι σύμβολο φιλίας και επίσης ενισχύει τη βαθιά κατανόηση μεταξύ συντρόφων.

Σε θεραπευτικό επίπεδο βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ συμβάλει στην ανακούφιση από κράμπες και πόνο. 

Τανζανίτης

Ο Τανζανίτης εμφανίζεται σε μια ποικιλία από μπλε και μωβ χρώματα, καθώς και σε συνδυασμό και των δύο. Βέβαια ανάλογα με τη γωνία θέασης, ο τανζανίτης μπορεί να αλλάζει χρώματα. Ο ψυχρός φωτισμός κάνει το μπλε χρώμα πιο εμφανές, ενώ ο ζεστός φωτισμός τονίζει το βιολετί έως το μωβ.

Είναι ένας από τους νεότερους λίθους. Το 1967, οι ερευνητές βρήκαν τη μοναδική πηγή στον κόσμο στους λόφους Merelani της βόρειας Τανζανίας, νότια του όρους Κιλιμάντζαρο. Οπότε ο τανζανίτης πήρε το όνομά του από τη χώρα που βρίσκεται. Παλιότερα ονομάζονταν ζωσίτης ώσπου το κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co το μετονόμασε σε τανζανίτη.

Ιδιότητες

γενέθλιοι λίθοι Δεκεμβρίου, genethlioi lithoi dekemvriou

Ο τανζανίτης χαρακτηρίζεται από μυστήριο και μεγαλοπρέπεια. Θεωρείται πέτρα πνευματικότητας. Μας βοηθά να βρούμε την εσωτερική μας ηρεμία και ξεκαθαρίζει παλιές καταστάσεις και μοτίβα. Επίσης μας ωθεί να ανοίξουμε το μυαλό και την καρδιά μας σε όποιες ψυχικές ικανότητες έχουμε. Διεγείρει τη χαρά και φέρνει ισορροπία. 

Ο τανζανίτης είναι και πέτρα μεταμόρφωσης. Μας δίνει τη δυνατότητα να προχωράμε με αισιοδοξία και έμπνευση, δίνοντάς μας μια αίσθηση κατεύθυνσης. Είναι μια ήρεμη δύναμη. Ενσταλάζει την αίσθηση της εμπιστοσύνης στον εαυτό μας που είναι απευθείας συνδεδεμένη με την καρδιά. Επίσης βοηθά να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να διώξουμε ανησυχίες που κρατάμε μέσα μας.

Ο τανζανίτης είναι ένα φοβερό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού και της επούλωσης σε όλα τα επίπεδα. Αν αναρρώνεις από κάποια ασθένεια ή ιατρική διαδικασία ο τανζανίτης είναι εξαιρετικός σύμμαχος.  Χάρη στην ενέργεια του ο τανζανίτης μπορεί να βοηθήσει σε θέματα άγχους, νεύρων, ημικρανιών και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με την ένταση

Διεγείρει το τσάκρα του λαιμού, το τσάκρα του τρίτου ματιού και το τσάκρα του στέμματος. Ενεργοποιεί τις ψυχικές μας ικανότητες και τη σύνδεση με έναν ανώτερο σκοπό.

Αν είσαι γεννημένη το Δεκέμβριο είσαι τυχερή γιατί έχεις δυο γενέθλιους λίθους για να επιλέξεις. Η τελική απόφαση δική σου!

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους λίθους και τις ιδιότητες τους τότε διάβασε και αυτά:

Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια: Μάθε ποιος είναι ο δικός σου

Τσάκρα και Κρύσταλλοι | Μάθε πώς συνδέονται

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε από εκεί.

Σκουλαρίκια με τυρκουάζ

(Commenting: OFF)