Η τουρμαλίνη είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς λίθους. Είναι ο λίθος με τη μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων. Από αστραφτερές αποχρώσεις του ροζ και του πράσινου μέχρι βαθύ μπλε και σκοτεινό μαύρο είναι πανέμορφη σε όλες τις εκδοχές της. Αν έχεις λοιπόν την περιέργεια να μάθεις πόσα είδη τουρμαλίνης υπάρχουν, ποιες είναι οι ιδιότητες τους αλλά και σε ποιους ταιριάζουν τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα. 

Λίγη Ιστορία

Η ιστορία της τουρμαλίνης είναι τόσο «πολύχρωμη» και έχει τόσες πολλές εκδοχές όσο η ίδια η πέτρα. 

Οι αρχαίοι θρύλοι στην Ινδία ήθελαν την τουρμαλίνη να ταξιδεύει από το κέντρο της Γης, περνώντας πάνω από ένα ουράνιο τόξο, στο οποίο χάριζε τη μυριάδα των χρωμάτων του. Στην αρχαία Αίγυπτο, όπως και σε άλλους πολιτισμούς, πίστευαν ότι προέκυψε από το σπάσιμο του ουράνιου τόξου. 

Οι Ολλανδοί άρχισαν να εισάγουν τουρμαλίνη στην Ευρώπη από τη Σρι Λάνκα στα τέλη του 1600. Μάλιστα χρησιμοποίησαν την πυροηλεκτρική ιδιότητα της τουρμαλίνης για να καθαρίζουν τους σωλήνες από τα τζάκια(όταν η τουρμαλίνη ζεσταθεί δημιουργεί ηλεκτρικό φορτίο που μπορεί να προσελκύσει σκόνη ή μικρά σωματίδια χαρτιού).

Η δημοτικότητα του πολύτιμου αυτού λίθου αυξήθηκε στη σύγχρονη εποχή, ειδικά κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, όταν ο γεμολόγος της Tiffany & Co. George F. Kunz κυκλοφόρησε στην αγορά την πέτρα, αναδεικνύοντας έτσι τη μεγάλη της αξία.

Κάπως έτσι, εμείς τη χαιρόμαστε πλέον ως κόσμημα αλλά και ενισχύουμε τα χαρακτηριστικά μας.

Κολιέ με τσιπς τουρμαλίνης

Η Τουρμαλίνη Και Οι Ιδιότητες Της

Η τουρμαλίνη γενικότερα βοηθά στην κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων. Προάγει την αυτοπεποίθηση και μειώνει τον φόβο. Φέρνει έμπνευση, προσελκύει συμπόνια, ανεκτικότητα και ευημερία. Γενικότερα εξισορροπεί καταστάσεις και απομακρύνει τα μπλοκαρίσματα.

Όμως η τουρμαλίνη δεν είναι ένας πολύτιμος λίθος. Είναι μια ομάδα ορυκτών που μοιράζονται παρόμοια κρυσταλλική δομή. Αυτό που διαφοροποιεί κάθε τουρμαλίνη είναι η μοναδική χημική σύσταση και το χρώμα της. Αν και οι τουρμαλίνες έχουν κοινά χαρακτηριστικά κάθε μια έχει και τις δικές της μοναδικές ιδιότητες.

Έτσι έχουμε και λέμε:

Ροζ Τουρμαλίνη

Πολλές φορές αναφέρεται και ως ο λίθος της βαθιάς αγάπης. Όντως αντιπροσωπεύει την αγάπη και τη συμπόνια. Πιστεύεται ότι ενισχύει την ευελιξία και προάγει τη συναισθηματική θεραπεία. Βοηθάει να ξεπεράσουμε παλιά μοτίβα και να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να δεθεί με τους άλλους, είτε πρόκειται για ερωτική σχέση είτε γενικότερα για διαπροσωπικές σχέσεις. 

Πράσινη Τουρμαλίνη (Verdelite)

Το πράσινο είναι χρώμα καλοτυχίας. Συμβολίζει τη ζωτική ενέργεια και την ανάπτυξη. Μπορεί να μετατρέψει την αρνητική ενέργεια σε θετική, καλλιεργώντας την όρεξη για ζωή αλλά και τον ενθουσιασμό. Ενθαρρύνει το δέσιμο με τη φύση και την συμπόρευση μαζί της.

Μπλε Τουρμαλίνη (Ιντικολίτης)

Συνδέεται με την ανοιχτή επικοινωνία και τη διαύγεια της σκέψης. Πιστεύεται ότι εμπνέει ανεκτικότητα και κατανόηση. Είναι γνωστή για την ηρεμιστική της δράση, ειδικά σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Μαύρη Τουρμαλίνη (Schorl)

Είναι η πιο κοινή ποικιλία τουρμαλίνης και υπάρχει σε διάφορα μέρη ανά τη γη. Συμβολίζει τη σταθερότητα και είναι συνδεδεμένη με την ενέργεια της Γης. Φημίζεται για τις προστατευτικές της ιδιότητες, που διώχνει τις αρνητικές ενέργειες. Συχνά χρησιμοποιείται στον διαλογισμό για την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της διαύγειας.

Τουρμαλίνη Καρπούζι

Από τους πιο πρωτότυπους λίθους και ενδεχομένως αυτός που εκφράζει την ποικιλότητα της τουρμαλίνης. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός πράσινου και ροζ σε έναν κρύσταλλο. Αντιπροσωπεύει την ισορροπία καρδιάς και νου. Ενισχύει τη δημιουργικότητα, βοηθά να ξεπεραστούν τα εμπόδια και προάγει την εσωτερική γαλήνη.

tourmaline, tourmalini, τουρμαλίνη

Κόκκινη Τουρμαλίνη (Rubellite)

Συμβολίζει το πάθος, τη δέσμευση και τις επιθυμίες. Ενθαρρύνει την αποφασιστικότητα και την αντοχή. Παρέχει συναισθηματική ισορροπία και ηρεμεί την καρδιά. Γενικότερα προάγει την αυτοπεποίθηση και την πίστη στον εαυτό μας.

Κίτρινη Τουρμαλίνη

Αντιπροσωπεύει την προσωπική δύναμη. Ενθαρρύνει την αυτοπεποίθηση, την προσωπική θέληση και τη δημιουργικότητα. Συνδέεται με την πνευματικότητα και είναι από τους λίθους που διεγείρουν το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος.

Καφέ Τουρμαλίνη (Dravite)

Είναι πέτρα που συνδέεται με τη γη. Ενισχύει την αντοχή και την επιμονή. Γειώνει και ενθαρρύνει την αποδοχή του εαυτού  μας ενώ βοηθά στην απελευθέρωση των περιορισμών που επιβάλλουμε εμείς οι ίδιοι. 

Αυτά τα χρώματα και οι ιδιότητές τους βέβαια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για τον απέραντο κόσμο της τουρμαλίνης. Κάθε απόχρωση φέρνει μαζί της μοναδική ενέργεια που μπορεί να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προθέσεις. Είτε αναζητάς προστασία, είτε αγάπη, είτε προσωπική ανάπτυξη, υπάρχει μια τουρμαλίνη για σένα.

Τουρμαλίνη Και Ζώδια

tourmaline, tourmalini, τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη είναι ένας από τους γενέθλιους λίθους του Οκτωβρίου. Κατά συνέπεια ταιριάζει πολύ σε Ζυγούς και Σκορπιούς. Πιο συγκεκριμένα η ροζ τουρμαλίνη, με την ηρεμιστική και εξισορροπητική ενέργειά της, ευθυγραμμίζεται τέλεια με τη διπλωματική και αρμονική φύση των Ζυγών. Από την άλλη η μυστηριώδης φύση του Σκορπιού εναρμονίζεται τέλεια με τη μπλε και τη μαύρη τουρμαλίνη.

Λόγω όμως της ποικιλίας της η αλήθεια είναι ότι κάθε τουρμαλίνη μπορεί να ταιριάζει και σε διαφορετικά ζώδια. Έτσι, η πράσινη τουρμαλίνη, που σχετίζεται με τη θεραπεία και τη δύναμη, συμπληρώνει τον περιποιητικό και γήινο Παρθένο, ενώ επίσης ταιριάζει και με τους μεθοδικούς Αιγόκερους και τους επίμονους Λέοντες. Στους Αιγόκερους επίσης ταιριάζει και η μαύρη τουρμαλίνη.

Ένα Ουράνιο Τόξο Σε Λίθους

Η πλούσια ποικιλία χρωμάτων και οι ενδιαφέρουσες ιδιότητες της τουρμαλίνης την καθιστούν έναν από τους πιο περιζήτητους πολύτιμους λίθους στον κόσμο. Οι διάφορες παραλλαγές την καθιστούν εξαιρετικό λίθο για τους περισσότερους. Οπότε σίγουρα εκεί έξω μια τουρμαλίνη είναι και για σένα.

Διάβασε επίσης:

Αιματόπετρα | Η Πέτρα Του Πολεμιστή

Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

Ασημένιο δαχτυλίδι με ακατέργαστους πολύτιμους λίθους
(Commenting: OFF)

Το φθινόπωρο είναι η περίοδος των Ζυγών. Οι Ζυγοί, γεννημένοι από 23 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου έχουν μια αλάνθαστη αίσθηση ισορροπίας και δικαιοσύνης(εξού και η ζυγαριά ως σύμβολο). Κυβερνούνται από την Αφροδίτη, το ουράνιο σώμα που αντιπροσωπεύει την αγάπη, την ομορφιά και τη δημιουργικότητα. Υπάρχουν κρύσταλλοι για Ζυγούς(όπως και σε κάθε ζώδιο άλλωστε) που μπορούν να τους βοηθήσουν να ενισχύσουν τα χαρακτηριστικά τους, να αναπτύξουν τις ικανότητες τους αλλά και τους δίνουν μια ώθηση να ξεδιπλώσουν τον χαρακτήρα τους.

Λίγα πράγματα για τους Ζυγούς

Οι Ζυγοί αποζητούν αρμονία και ισορροπία στη ζωή τους. Έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης γι’ αυτό και πολλές φορές αντιδρούν απέναντι στην αδικία. Τόσο στην αδικία απέναντι στο πρόσωπο τους όσο και στην αδικία απέναντι σε άλλους. Έλκονται ακαταμάχητα από την αρμονία σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, από τις προσωπικές τους σχέσεις έως τις αισθητικές προτιμήσεις τους.

Έχουν ένα μοναδικό μείγμα καλλιτεχνίας και οξυδέρκειας. Αγαπούν το καλαίσθητο καθώς η δημιουργική τους φύση δεν τους επιτρέπει να κάνουν αλλιώς. Γι’ αυτό και έχουν μια φυσική κλίση προς την τέχνη, τη μόδα αλλά και οτιδήποτε έχει να κάνει με τις σχέσεις. 

Σε αυτό το άρθρο θα σου μιλήσω για 10 κρυστάλλους που ταιριάζουν στους Ζυγούς και την αέρινη φύση τους.

10 Κρύσταλλοι Για Ζυγούς

1. Οπάλιος

Η γενέθλια πέτρα του Ζυγού, το οπάλιο περικλείει την ουσία της πολύπλευρης προσωπικότητας του Ζυγού. Γνωστό για το παιχνίδισμα των χρωμάτων του, το οπάλιο εμπνέει, ενισχύει τη δημιουργικότητα και την αυτοεκτίμηση, ενώ παράλληλα προσφέρει προστασία.

2. Λάπις Λαζούλι

Το βαθύ μπλε λάπις λαζούλι είναι γνωστός λίθος για την αρμονία που φέρνει στις σχέσεις – κάτι για το οποίο οι Ζυγοί προσπαθούν πάντα. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των φυσικών διαισθητικών ικανοτήτων του Ζυγού και στην ενίσχυση των επικοινωνιακών του δεξιοτήτων.

3. Τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση ενός Ζυγού και να εξισορροπήσει τις ενέργειές του. Ειδικά η ροζ ποικιλία τουρμαλίνης μπορεί να προωθήσει την αγάπη και τη φιλία, ενισχύοντας τη βαθιά επιθυμία του Ζυγού για ενότητα και συντροφικότητα.

4. Ροζ χαλαζίας

Η πέτρα της άνευ όρων αγάπης, ο ροζ χαλαζίας μπορεί να ενισχύσει τη συμπόνια, την κατανόηση και την αγάπη του Ζυγού για τους άλλους, χαρακτηριστικά άλλωστε που ήδη έχει. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επούλωση συναισθηματικών πληγών και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

Κολιέ με αμέθυστο και ροζ χαλαζία

5. Νεφρίτης

Ο πράσινος νεφρίτης είναι γνωστός για τις ηρεμιστικές και εξισορροπητικές του ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει τους Ζυγούς να βρουν την ισορροπία που αναζητούν τόσο ένθερμα στη ζωή τους και επίσης να προσελκύσει καλή τύχη και αφθονία.

6. Ακουαμαρίνα

Η ακουαμαρίνα καθρεφτίζει το στοιχείο αέρα του Ζυγού. Μπορεί να καθαρίσει το μυαλό, να τονώσει το θάρρος και να βοηθήσει στην επικοινωνία – διασφαλίζοντας ότι οι Ζυγοί διατυπώνουν τις σκέψεις τους καθαρά.

7. Ζαφείρι

Ενώ το ζαφείρι έρχεται σε διάφορα χρώματα, το μπλε ζαφείρι μπορεί να βοηθήσει τους Ζυγούς να αξιοποιήσουν τη σοφία και τη διαίσθησή τους. Επιπλέον, είναι μια πέτρα πίστης και εμπιστοσύνης, εγγενείς αξίες του Ζυγού.

8. Αμέθυστος

Αυτή η ηρεμιστική μωβ πέτρα μπορεί να βοηθήσει τους Ζυγούς να διατηρήσουν την εσωτερική τους ισορροπία και να έχουν διαύγεια σε στιγμές λήψης αποφάσεων. Προωθεί επίσης την πνευματική ανάπτυξη και προστασία.

Ασημένιο δαχτυλίδι με αμέθυστο

9. Κιτρίνης

Γνωστή ως «η πέτρα του εμπόρου», ο κιτρίνης μπορεί να φέρει αφθονία και ευημερία – όχι μόνο από άποψη υλικών αγαθών αλλά και από άποψη ευτυχίας και χαράς. Μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και το πνεύμα των Ζυγών και να τους βοηθήσει να παραμείνουν θετικοί.

10. Περίδοτο

Το περίδοτο πιστεύεται ότι διώχνει την αρνητικότητα και φέρνει διαύγεια. Για τους Ζυγούς, μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση από παλιές καταστάσεις και σκέψεις και να τους ανανεώσει. 

krystalloi gia zygous, κρύσταλλοι που ταιριάζουν σε ζυγούς, krystalloi pou tairiazoun se zygous

Αρμονία & Ισορροπία

Όπως ίσως κατάλαβες όσον αφορά τους Ζυγούς όλα είναι θέμα αρμονίας και ισορροπίας. 

Οι Ζυγοί έχουν έμφυτα τα αισθήματα της δικαιοσύνης και της συμπόνιας. Αυτά όπως και η εγγενής γοητεία τους αλλά και η ζωηρή ενέργεια τους έλκουν τους άλλους κοντά τους και τους καθιστούν υπέροχους φίλους και ιδανικούς συνεργάτες.

Είναι φυσικά προικισμένοι σε πολλούς τομείς, ειδικά στην επικοινωνία και τη δημιουργία σχέσεων με τους ανθρώπους. 

Εάν είσαι Ζυγάκι τότε μάλλον ισορροπία και δημιουργικότητα είναι το δεύτερο όνομα σου. Είτε πρόκειται λοιπόν για την ενίσχυση της εσωτερικής σου ισορροπίας, είτε για τη ενίσχυση των έμφυτων ικανοτήτων και δεξιοτήτων σου, οι παραπάνω κρύσταλλοι μπορούν να γίνουν καλοί σου σύμμαχοι.

Εσύ ποιον κρύσταλλο θα διάλεγες;

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για κρυστάλλους και ζώδια, μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

Κρύσταλλοι και Καρκίνοι | Ποιοι ταιριάζουν;

10 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Σε Λέοντες

9 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Απόλυτα Στους Παρθένους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)

Ο μαλαχίτης αποτελεί απόδειξη της τέχνης της φύσης η οποία μάλλον συγκέντρωσε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου πάνω σε έναν λίθο. Η εντυπωσιακή όψη του τον τύλιξε με θρύλους και μυστήριο και τον έκανε να θεωρείται  από την αρχαιότητα πέτρα μεταμόρφωσης και θαυμάτων. 

Λίγη Ιστορία…

Πιστεύεται ότι το όνομα του προέρχεται από την ελληνική λέξη μαλακός, καθώς και η σύσταση του είναι πιο μαλακή από άλλους λίθους. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα  ότι σπάει εύκολα αλλά είναι πιο ευαίσθητος σε γρατζουνιές.

Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής λίθος στην αρχαία Ελλάδα και Αίγυπτο ενώ ορυχεία μαλαχίτη υπήρχαν στο Σινά από το 4000 π.Χ. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τον μαλαχίτη ως διακοσμητική πέτρα ενώ τον άλεθαν και τον χρησιμοποιούσαν ακόμα και ως σκιά ματιών. Μάλιστα πίστευαν ότι θεράπευε παθήσεις σχετικές με τα μάτια, ότι μπορούσε να διώξει τα κακά πνεύματα και βοηθούσε σε πνευματικούς μετασχηματισμούς.

Υπήρχε σε μεγάλες ποσότητες και στα Ουράλια Όρη της Ρωσίας. Εδώ, χρησιμοποιήθηκε εκτενώς για διακοσμητικούς σκοπούς, όπως στις στήλες του καθεδρικού ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη αλλά και σε ολόκληρα δωμάτια στα χειμερινά ανάκτορα. 

Σε διάφορους πολιτισμούς, ο μαλαχίτης χρησιμοποιούνταν ως φυλαχτό. Κάποιοι πίστευαν ότι όποιος έπινε μαλαχίτη μπορούσε να κατανοήσει τη γλώσσα των ζώων, ενώ άλλοι τον κρεμούσαν πάνω από την κούνια των μωρών καθώς πίστευαν ότι προστάτευε από αρρώστιες και ατυχήματα.

Ο Μαλαχίτης Και Οι Ιδιότητες Του

malachite, malachitis, malaxitis, μαλαχίτης

Ο μαλαχίτης είναι ορυκτό υδροξειδίου του ανθρακικού χαλκού και σχηματίζεται συχνά μέσω της διάβρωσης των μεταλλευμάτων χαλκού. Οι βαθυπράσινες αποχρώσεις του μπορεί να ποικίλλουν από ανοιχτό έως σκούρο, ακόμα και πάνω στον ίδιο λίθο. Αυτό δημιουργεί μοναδικά μοτίβα που κάνει κάθε μαλαχίτη διαφορετικό από τους άλλους.

Σε όλη την ιστορία, ο μαλαχίτης έχει θεωρηθεί ως πέτρα μεταμόρφωσης και προστασίας. Πιστεύεται ότι απορροφά αρνητικές ενέργειες και διεγείρει τη διαίσθηση. Απορροφά και την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, την ακτινοβολία και τους ρύπους, συλλέγοντάς τους από την ατμόσφαιρα και από το σώμα. Καθαρίζει και ενεργοποιεί τα τσάκρα και συντονίζει την πνευματική καθοδήγηση. 

Ανοίγει την καρδιά στην αγάπη χωρίς όρους. Ενθαρρύνει την ανάληψη κινδύνων και την αλλαγή. Απελευθερώνει από αρνητικά συναισθήματα, παλιά τραύματα και ξεπερασμένα μοτίβα και μας δείχνει πώς να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Επίσης, απελευθερώνει από αναστολές και αναπτύσσει την ενσυναίσθηση για τους άλλους, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες πιο εύκολα. Ηρεμεί και πιστεύεται ότι βοηθά στην ανακούφιση από το στρες.

Τέλος, εξισορροπεί τις εναλλαγές της διάθεσης ενώ όσον αφορά το θεραπευτικό κομμάτι πιστεύεται ότι διευκολύνει τον τοκετό και ανακουφίζει από κράμπες και διαταραχές της εμμήνου ρύσεως. 

Κολιέ με μαλαχίτη και λαβραδορίτη

Μαλαχίτης και Ζώδια

Κάθε ζώδιο μπορεί να ενισχύσει τα φυσικά του χαρακτηριστικά και να αναδείξει τη μοναδική του γοητεία έχοντας στην κατοχή του συγκεκριμένους λίθους. Έτσι πιστεύεται ότι ο μαλαχίτης είναι εξαιρετικός λίθος για: 

Ταύρους (20 Απριλίου – 20 Μαΐου): Με τον Ταύρο να είναι ζώδιο της γης, η γείωση και ενέργεια του μαλαχίτη μπορεί να φέρει ισορροπία και να τονώσει την ήδη εγγενή σύνδεσή των Ταύρων με τη Γη.

Σκορπιούς (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου): Ο Σκορπιός, ως ζώδιο του νερού, εμβαθύνει σε συναισθηματικές σφαίρες. Οι προστατευτικές και διαισθητικές ιδιότητες του μαλαχίτη μπορούν να βοηθήσουν τους Σκορπιούς στα έντονα συναισθηματικά ταξίδια τους, βοηθώντας τους να επεμπλακούν από περίπλοκες καταστάσεις.

Αιγόκερους (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου): Οι Αιγόκεροι είναι γνωστοί για την πειθαρχημένη και στρατηγική φύση τους. Ο μαλαχίτης μπορεί να τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν το υποσυνείδητό τους και να ευθυγραμμίσουν τους στόχους τους με τον πραγματικό τους σκοπό.

Εδώ και χρόνια ο μαλαχίτης εμπνέει, γοητεύει και προστατεύει. Οι άπειρες αποχρώσεις του πράσινου τον κάνουν απλά πανέμορφο. Επίσης οι προστατευτικές και μετασχηματιστικές του ιδιότητες τον κάνουν εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν να απεγκλωβιστούν από παλιές καταστάσεις και να φέρουν την αλλαγή στη ζωή τους.

Πώς σου φαίνεται λοιπόν να αποκτήσεις έναν μαλαχίτη;

Διάβασε επίσης:

Αιματόπετρα | Η Πέτρα Του Πολεμιστή

Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)

Το μαύρο μπορεί σαν χρώμα να δημιουργεί αρνητική αίσθηση. Τείνουμε να το συσχετίζουμε με ιδέες φόβου, θανάτου, σκοτεινής μαγείας και κακών σκέψεων. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι επίσης το χρώμα της δύναμης, της σοφίας, της εύφορης γης και της προστασίας. Αποπνέει μυστήριο…όπως και όλοι οι μαύροι πολύτιμοι λίθοι. 

Θέλουμε και λίγο μαύρο. Άλλωστε χρειαζόμαστε και τη σκιώδη πλευρά μας για να ισορροπήσουμε!

Τι Αντιπροσωπεύουν Οι Μαύροι Πολύτιμοι Λίθοι

Το μαύρο ως κυρίαρχο χρώμα, αντιπροσωπεύει τη δύναμη. Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν ότι οι μαύροι πολύτιμοι λίθοι είχαν τη δύναμη να προστατεύουν και να ενισχύουν τον κάτοχο τους. Χρησιμοποιήθηκαν ως ισχυρά φυλαχτά για να κρατήσουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή δυνατά.

Είναι όμως και λίθοι προστασίας. Πιστεύεται ότι λειτουργούν ως ασπίδα που απωθούν την αρνητική ενέργεια.

Για την ακρίβεια είναι λίθοι προστασίας από κάθε άποψη. Ακόμα και όσον αφορά την αγάπη και τις σχέσεις που συχνά νιώθουμε ευάλωτοι. Μας βοηθούν στο να είμαστε ανοιχτοί και ελεύθεροι ώστε να εμπιστευτούμε τον άλλον. Επίσης, βοηθούν στην ενίσχυση της αλήθειας  και να βλέπουμε ξεκάθαρα τα πράγματα. Από το ψέμα στο φως. Ενδυναμώνουν το αίσθημα του αυτοελέγχου, της ανθεκτικότητας και της δύναμης του πνεύματος – όλα αυτά βοηθούν σε υγιείς και αρμονικές σχέσεις.

Σε θέματα χρημάτων, οι μαύροι λίθοι προστατεύουν από κακόβουλες ενέργειες. Φέρουν προστατευτική ενέργεια, δύναμη και αυτοπεποίθηση, οι οποίες είναι βασικές δεξιότητες για τη λήψη έξυπνων αποφάσεων όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. 

Σε θεραπευτικό επίπεδο αποτοξινώνουν, βοηθούν στην επούλωση των κατεστραμμένων κυττάρων και ενθαρρύνουν την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Ασημένιο μενταγιόν με φεγγαρόπετρα , μπλε τοπάζι και όνυχα

Μαύροι Λίθοι Και Τσάκρα Της Ρίζας

Οι μαύροι πολύτιμοι λίθοι ενισχύουν το τσάκρα της ρίζας. Αυτό σημαίνει ότι απορροφούν αρνητικά συναισθήματα και φοβίες και να μας βοηθούν να κινούμαστε στις σκιές χωρίς φόβο. Το πρώτο μας τσάκρα, το τσάκρα της ρίζας, θέτει τα θεμέλια. Είναι η πρώτη βαθμίδα στην ιεραρχία των αναγκών μας που μας βοηθάει νιώθουμε ασφαλείς. Όταν το τσάκρα της ρίζας μας είναι ανοιχτό, μας δίνει μια ισχυρή και σταθερή βάση για να ευδοκιμήσουμε. Νιώθουμε ασφάλεια και ενέργεια και μπορούμε να εργαστούμε για τα όνειρα και τους στόχους μας με αγάπη και ενθουσιασμό. Ταυτόχρονα, διοχετεύει ενέργεια και στα υπόλοιπα τσάκρα μας.

7 Δημοφιλείς Μαύροι Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

1. Μαύρος Όνυχας

Ο μαύρος όνυχας είναι σταθεροποιητικός λίθος. Μειώνει το άγχος και το στρες ενώ μας βοηθάει να φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος και να το αντιμετωπίσουμε. Πιστεύεται ότι βοηθά στη συγκέντρωση, ενισχύει τη σοφή λήψη αποφάσεων και βοηθά τον χρήστη να απωθεί την αρνητική ενέργεια.

2. Μαύρη Τουρμαλίνη

Η μαύρη τουρμαλίνη είναι από τους πιο ισχυρούς προστατευτικούς λίθους. Απορροφά την αρνητική και τοξική ενέργεια και δημιουργεί χώρο για νέα ξεκινήματα και παραγωγικότητα. Συνδέεται επίσης με το τσάκρα της ρίζας και δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας και πίστης στις ικανότητές μας.

mayroi polytimoi lithoi, μαύροι πολύτιμοι λίθοι, μαύρη τουρμαλίνη, mayri tourmaline

3. Μαύρος Οψιανός

Ο μαύρος οψιανός(ή οψιδιανός) προέρχεται από την ηφαιστειακή λάβα που ψύχεται γρήγορα. Πλέκει όλα τα στοιχεία μαζί – γη, αέρα, φωτιά και νερό. Αυτό φέρνει ισορροπία. Ξεκαθαρίζει το χάος που έχουμε στο μυαλό μας και περιορίζει τις κακές συνήθειες, τα μπλοκαρίσματα και τα καταστροφικά μοτίβα σκέψης. Για όσους είναι βαθιά ενσυναισθητικοί ο μαύρος οψιανός είναι μια εξαιρετική πέτρα, καθώς προστατεύει από αυτούς που μπορεί να εξαντλούν την ενέργειά τους ή θέλουν να τους βλάψουν. 

4. Μαύρος Αχάτης

Ο μαύρος αχάτης συμβολίζει την ευημερία και το εσωτερικό θάρρος. Προστατεύει και μας δίνει την ώθηση να προχωρήσουμε με σταθερότητα στα σχέδια μας. Βοηθάει να σταθούμε γερά στα πόδια μας ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις, ενώ διασφαλίζει ότι παραμένουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι. 

Σκουλαρίκια με αχάτες και ασημένιους κρίκους

5. Αιματίτης

Ο αιματίτης χρησιμοποιούνταν από πολλούς πολιτισμούς ως ισχυρό φυλαχτό προστασίας. Συμβολίζει το θάρρος και τη δύναμη. Ξυπνά το ένστικτο της επιβίωσης και μας εμποδίζει από το να κάνουμε πράγματα που θα μπορούσαν να μας βλάψουν. Φέρνει ισορροπία και μας ευθυγραμμίζει.

6. Σουνγκίτης

Ο σουνγκίτης είναι ένας λίθος υψηλών δονήσεων. Αποτελείται κυρίως από άνθρακα και είναι ένας από τους αρχαιότερους λίθους στον πλανήτη. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στο να εξισορροπεί τα τσάκρα και να απομακρύνει την αρνητική ενέργεια που μπορεί να τα μπλοκάρει. 

7. Μαύρο Διαμάντι

Τα μαύρα διαμάντια παίρνουν την απόχρωση τους από εγκλείσματα γραφίτη. Είναι σκληροί λίθοι και είναι συμβολίζουν την αιωνιότητα, τη δύναμη, το θάρρος και το αήττητο. Αντιπροσωπεύουν την αιώνια αγάπη. Λέγεται ότι χαρίζουν διαύγεια και αφθονία ενώ βοηθούν να απαλλαγούμε από τη σύγχυση και κρατούν το πνεύμα καθαρό. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι μαύροι πολύτιμοι λίθοι, με την απόκοσμη ομορφιά και τη βαθιά τους σημασία, κατείχαν πάντα μια ξεχωριστή θέση στον κόσμο της γεμολογίας αλλά και τις καρδιές μας. Η δυναμική τους αλλά  και οι προστατευτικές τους ιδιότητες τους καθιστούν πραγματικά πολύτιμους συμμάχους. 

Διάβασε επίσης:

Ποιοι Πολύτιμοι Λίθοι Επηρρεάζουν Το Τσάκρα της Καρδιάς

Λαβραδορίτης | Η Πέτρα Της Μεταμόρφωσης

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

(Commenting: OFF)

Το τσάκρα του λαιμού, ή Βισούντα, είναι το ενεργειακό κέντρο που επηρεάζει την ικανότητά μας να επικοινωνούμε, να εκφραζόμαστε και να λέμε την αλήθεια μας. Όταν το τσάκρα του λαιμού είναι ανοιχτό ενισχύει την ανοιχτή, ειλικρινή επικοινωνία και βοηθά στην έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων χωρίς φόβο. Υπάρχουν κρύσταλλοι που συνδέονται με το τσάκρα του λαιμού και με τις μοναδικές συχνότητες δόνησης τους, μπορούν να βοηθούν στην ισορροπία του αλλά και στην ευθυγράμμιση με τα υπόλοιπα τσάκρα. 

Σε αυτό το ποστ θα δούμε τι συμβαίνει με το τσάκρα του λαιμού, ποιοι κρύσταλλοι το επηρεάζουν και πώς μπορούν να ενισχύσουν τις δυνατότητές του.

Τσάκρα Του Λαιμού

Το τσάκρα του λαιμού, που βρίσκεται στη βάση του λαιμού, είναι το πέμπτο κύριο τσάκρα και το πρώτο από τα ανώτερα ή πνευματικά τσάκρα. Αυτό το τσάκρα διέπει την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα, την αυτοέκφραση και την κρίση. Συμβολίζεται με μπλε χρώμα. Όταν το τσάκρα του λαιμού βρίσκεται σε ισορροπία, επικοινωνούμε ελεύθερα, εκφραζόμαστε αυθεντικά και βγάζουμε την αλήθεια μας. Ωστόσο, όταν είναι μπλοκαρισμένο, οδηγεί σε προβλήματα όπως κακή επικοινωνία, φόβος έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων και ανεντιμότητα. 

Οι κρύσταλλοι μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην εξισορρόπηση του τσάκρα και στην ελεύθερη ροή της ενέργειας.

Ποιοι Κρύσταλλοι Συνδέονται Με Το Τσάκρα Του Λαιμού

throat chakra, τσάκρατου λαιμού, κρύσταλλοι που επηρρεάζουν το τσάκρα του λαιμού

1. Λάπις Λαζούλι

Το Lapis Lazuli είναι ένας λίθος επικοινωνίας που συχνά συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού. Ενθαρρύνει τη σαφή έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων, βοηθά στην επίλυση διαφωνιών και στην εξομάλυνση των συγκρούσεων. Βοηθά επίσης βαθιές αλήθειες να βγουν στο φως. Διεγείρει την επιθυμία για γνώση και κατανόηση, ενισχύοντας τη διανοητική ικανότητα.

2. Ακουαμαρίνα

Γνωστή ως η «πέτρα της θάλασσας», η άκουαμαρινα είναι από τους τους πιο στενά συνδεδεμένους λίθους με το τσάκρα του λαιμού. Εμπεριέχει την ενέργεια του νερού, η οποιά βοηθά να ρέει ο λόγος και η έκφραση. Είναι μια καταπραϋντική πέτρα που ηρεμεί φόβους και φοβίες, ενθαρρύνει τη διαύγεια της σκέψης και ισορροπεί τα συναισθήματα. Η άκουμαρινα μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να μιλήσει καθαρά και χωρίς θυμό σε δύσκολες καταστάσεις.

3. Αμαζονίτης

Ο αμαζονίτης είναι ένας ισχυρός λίθος για την καρδιά και το τσάκρα του λαιμού που προάγει την καθαρή και αρμονική επικοινωνία. Καταπραΰνει το πνεύμα και ηρεμεί την ψυχή, διευκολύνοντας την ειλικρινή αυτοέκφραση χωρίς υπερβολικό συναισθηματισμό. Πιστεύεται επίσης ότι απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, παρέχοντας προστασία από τις εκπομπές κινητών τηλεφώνων.

Κολιέ με ακατέργαστο αμαζονίτη

4. Σοδαλίτης

Ο σοδαλίτης, γνωστός ως η πέτρα της ειρήνης, προάγει την ηρεμία και την αρμονία. Ενισχύει την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την αυτοαποδοχή, επιτρέποντας την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία. Ο σοδαλίτης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στη διάλυση παράλογων φόβων και ενοχών, οδηγώντας σε ισορροπημένα συναισθήματα και μια πιο ξεκάθαρη διαδικασία σκέψης.

5. Μπλε Απατίτης

Ο μπλε απατίτης είναι ένας λίθος διπλής δράσης που προσφέρει ενδυνάμωση. Ενισχύει την επικοινωνία και την αυτοέκφραση σε όλα τα επίπεδα. Είναι εξαιρετική πέτρα για δασκάλους και δημόσιους ομιλητές. Πιστεύεται επίσης ότι βοηθά στην εμβάθυνση του διαλογισμού και στην προώθηση της ανεξαρτησίας και της φιλοδοξίας.

6. Αγγελίτης

Ο αγγελίτης είναι ένας ισχυρός λίθος για τους θεραπευτές καθώς βοηθά τον συντονισμό και ενισχύει την αντίληψη. Προωθεί την επικοινωνία και την αυτοέκφραση ενώ διώχνει τον φόβο, τον θυμό και το άγχος. Εξισσοροπεί το τσάκρα αυτό, ενθαρρύνοντας την ειλικρινή επικοινωνία και την εμπάθεια. 

7. Μπλε Αχάτης(Blue Lace Agate)

Ο μπλε αχάτης, με την απαλή, ηρεμιστική του ενέργεια, διεγείρει το τσάκρα του λαιμού και βοηθά στην έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων. Εξουδετερώνει τον θυμό και μειώνει τα επίπεδα του στρες. Βοηθά επίσης στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης όταν κάποιος κάνει δημόσια ομιλία, καθιστώντας τον ιδανική επιλογή για ομιλητές.

Τσάκρα Του Λαιμού Σημαίνει Επικοινωνία Και Έκφραση

Οι παραπάνω πολύτιμοι λίθοι επηρρεάζουν το τσάκρα του λαιμού με το δικό τους μοναδικό τρόπο, προάγοντας την ανοιχτή επικοινωνία, την αυτοέκφραση και την έκφραση της αλήθειας. 

Μπορείς να διαλογιστείς με αυτούς τους λίθους για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Επίσης,  μπορείς να τους έχεις επάνω σου ιδανικά ως κολιέ ή κόσμημα κοντά στον λαιμό.Μην ξεχνάς όμως πώς όλα ξεκινάνε από προσωπική δουλειά και ανάπτυξη. Οι πολύτιμοι λίθοι είναι απλά βοηθήματα που θα σε οδηγήσουν ένα βήμα παρακάτω.

Διάβασε επίσης:

Ποιοι Πολύτιμοι Λίθοι Επηρρεάζουν Το Τσάκρα της Καρδιάς

9 Κρύσταλλοι που Αυξάνουν Την Δημιουργικότητα

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

Ασημένιο δαχτυλίδι με ακατέργαστους πολύτιμους λίθους
(Commenting: OFF)

Οι Παρθένοι είναι γνωστοί για την αναλυτική και σχολαστική φύση τους. Έχουν μια βαθιά αίσθηση ανθρωπιάς και ζεστασιάς. Και, όπως κάθε ζώδιο έχουν τους δικούς τους κρυστάλλους! Κρυστάλλους που τους ταιριάζουν απόλυτα, ενισχύουν τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα τους και φέρνουν αρμονία στη ζωή τους. Αν είσαι λοιπόν Παρθενάκι  μείνε στο άρθρο. Θα δούμε ποιοι κρύσταλλοι ταιριάζουν στους Παρθένους και μπορεί να σου κάνουν ένα «κλικ» παραπάνω.

Λίγα Λόγια Για Τους Παρθένους

Οι Παρθένοι είναι γεννημένοι μεταξύ 23 Αυγούστου και 22 Σεπτεμβρίου. ‘Εχουν μια έμφυτη τάση για ακρίβεια σε ό,τι  αναλαμβάνουν. Είναι τελειομανείς και συχνά αυτό τους οδηγεί να θέτουν υψηλά στάνταρ για τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Είναι προσγειωμένοι και διαθέτουν ισχυρή σύνδεση με τη φύση. Χαρακτηρίζονται επίσης από ευγένεια, καλοσύνη, ενδιαφέρον για τους άλλους και ενσυναίσθηση.  Αυτά τα στοιχεία τους καθιστούν αξιόπιστους φίλους και έμπιστους συνεργάτες

Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν στους Παρθένους

1. Μπλέ Ζαφείρι

Το ζαφείρι είναι γενέθλιος λίθος του Σεπτεμβρίου και πολύ περισσότερο των Παρθένων του Σεπτεμβρίου. Συνδέεται με τη σοφία και την πίστη και πιστεύεται ότι ενισχύει τη φυσική διορατικότητα των Παρθένων. Βοηθάει τα Παρθενάκια να εστιάσουν στους στόχους τους, ξεκαθαρίζει τα πράγματα και διασφαλίζει ότι παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.

2. Καρνέλιος λίθος ή Κορνεόλη

Η κορνεόλη είναι ένας σταθεροποιητικός λίθος με πλούσια ενέργεια. Λέγεται ότι ενισχύει το κίνητρο, το θάρρος και τη δημιουργικότητα. Οι Παρθένοι, γνωστοί για τη σχολαστικότητα τους στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους, μπορούν να επωφεληθούν από τις ιδιότητες της κορνεόλης καθώς τους δίνει επιπλέον αποφασιστικότητα και ορμή.

3. Αμαζονίτης

αμαζονίτης είναι η πέτρα του θάρρους. Εκπροσωπεί επίσης την αλήθεια, την τιμή και την ειλικρινή επικοινωνία. Δεδομένης της αναλυτικής φύσης του Παρθένου, αυτή η πέτρα τους βοηθάει να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Πιστεύεται επίσης ότι προστατεύει από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, καθιστώντας τον ιδανικό λίθο για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία και τους υπολογιστές. 

4. Νεφρίτης

Σύμβολο γαλήνης και αγνότητας, ο νεφρίτης εναρμονίζεται εξαιρετικά με την ανάγκη της Παρθένου για τάξη και αρμονία. Μπορεί να ενισχύσει τη στοργική φύση των Παρθένων, φέρνοντας ισορροπία και ηρεμία. Επιπλέον, πιστεύεται ότι προσελκύει την καλή τύχη και την φιλία – υπέροχο έξτρα μπόνους για τους Παρθένους.

jade, νεφρίτης, nefritis, krystalloi kai Parthenoi, κρύσταλλοι που ταιριάζουν σε παρθένους, krystalloi pou tairiazoun se parthenous

5. Αχάτης Moss(Ή Αχάτης Βρύου):

Ο Αχάτης βρύου, γνωστός ως «λίθος των νέων ξεκινημάτων», ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτηριστικό της Παρθένου να επιδιώκει πάντα να βελτιώνεται και να αναπτύσσεται. Πιστεύεται ότι αναζωογονεί την ψυχή και επιτρέπει σε κάποιον να δει την ομορφιά σε όλα. Οι ιδιότητές του μπορούν να σταθεροποιήσουν τις συναισθηματική ενέργεια της Παρθένου και να προωθήσουν την αυτοέκφραση.

6. Περίδοτο

Το περίδοτο με την ανοιχτοπράσινη απόχρωση του, είναι στενά συνδεδεμένο με τη φύση, όπως και η Παρθένος, που είναι ζώδιο της γης. Είναι κρύσταλλος ευεξίας και προσελκύει τη θετική ενέργεια. Για τους Παρθένους, καλλιεργεί την επικοινωνία, μετριάζει τη ζήλια, τον θυμό και αποτρέπει την κακομεταχείριση, ενώ ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τους βοηθάει να διεκδικούν αυτά που θέλουν.

Ασημένιο μενταγιόν περίδοτο, γρανάτη και ρουμπίνι σε ζοισίτη

7. Ίασπις

Ο ίασπις μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη γείωση που χρειάζονται οι Παρθένοι όταν γίνονται υπερβολικά αναλυτικοί ή αγχώδεις. Είναι επίσης μια πέτρα δικαιοσύνης και ισορροπίας, που ταιριάζει πολύ με την έμφυτη αίσθηση ευθύνης της Παρθένου.

8. Μπλε Τοπάζι

Το μπλε τοπάζι συνδέεται με την έκφραση της αλήθειας. Μπορεί να βοηθήσει τους Παρθένους να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις τους, διευκολύνοντάς τους να εκφραστούν. Επιπλέον, πιστεύεται ότι ενισχύει τη συγκέντρωση, καθιστώντας τον ιδανικό πολύτιμο λίθο για Παρθένους που προσανατολίζονται στη λεπτομέρεια.

9. Φθορίτης

Ο φθορίτης έχει εξισορροπιστική ενέργεια και μπορεί να βοηθήσει τους Παρθένους να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ του μυαλού, του σώματος και του πνεύματός τους. Βοηθά στην απομάκρυνση αρνητικών σκέψεων, εξασφαλίζοντας εστίαση και αρμονική ροή ενέργειας. Αυτό βοηθά τους Παρθένους να παίρνουν καλά μελετημένες αποφάσεις και να παραμένουν ήρεμοι υπό πίεση.

Ποιους Κρύσταλλους Πρέπει Να Αποφεύγουν Οι Παρθένοι 

Αν και μπορούμε να πούμε ότι αρκετοί κρύσταλλοι ταιριάζουν στους Παρθένους, υπάρχουν κάποιοι που καλό είναι να κρατιούνται μακριά. Πρώτος και καλύτερος ο αιματίτης. Ο αιματίτης είναι γνωστός ως «Η πέτρα του πολεμιστή» και ως πέτρα γείωσης. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για όσους είναι επιρρεπείς στην αφηρημάδα ή δυσκολεύονται να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους. Ωστόσο, οι Παρθένοι, από τη φύση τους, είναι ήδη απίστευτα προσγειωμένοι και ρεαλιστές. Ένας αιματίτης που θα προσφέρει επιπλέον γείωση μπορεί να τους μπλοκάρει και να οδηγήσει σε στασιμότητα.  

Βέβαια οι αντιδράσεις απέναντι σε κρυστάλλους μπορεί να ποικίλλουν όπως και οι άνθρωποι είναι μοναδικοί. Οπότε μην αποκλείεις ότι κάποιος αιματίτης ίσως γίνει ο καλύτερος σύντροφος ενός Παρθένου! 

Οι Παρθένοι έχουν χαρακτηριστικά που τους κάνουν μοναδικούς και ξεχωριστούς. Η πρακτικότητα, η ευφυΐα και η αξιοπιστία τους μπορούν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο αν έχουν στην κατοχή τους σωστούς κρυστάλλους. Αξιοποιώντας την ενέργεια των κρυστάλλων, μπορούν να ελιχθούν στις προκλήσεις της ζωής με χάρη, εστίαση και δυναμισμό.

Είτε ανήκεις λοιπόν στο ζώδιο της Παρθένου, είτε θέλεις να κανείς ένα ξεχωριστό δώρο σε κάποια φίλη σου Παρθένο, τότε ένας από τους παραπάνω 9 κρυστάλλους ίσως ταιριάζει γάντι! 

Αν σου αρέσει να διαβάσεις για κρυστάλλους και ζώδια, μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

Κρύσταλλοι και Καρκίνοι | Ποιοι ταιριάζουν;

10 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Σε Λέοντες

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

Ασημένιο δαχτυλίδι με τανζανίτη και μπλε τοπάζι
(Commenting: OFF)

Βουτηγμένος στην ίντριγκα και τον μυστικισμό, ο λαβραδορίτης, με το παιχνίδι των χρωμάτων του αιχμαλωτίζει με τη γοητεία του εδώ και αιώνες. Δεν είναι όμως μόνο γνωστός για τη μυστηριώδη ομορφιά του αλλά και για τις μυστικιστικές, βαθιές μεταφυσικές του ιδιότητες. Ας βουτήξουμε στον συναρπαστικό κόσμο του λαβραδορίτη! 

Λίγη Ιστορία…

Ο λαβραδορίτης πήρε το όνομά του από τη χερσόνησο του Λαμπραντόρ στον Καναδά, όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από Μοραβούς ιεραπόστολους το 1770. Ωστόσο, οι ιθαγενείς Ινουίτ(αυτοί που ονομάζουμε σήμερα Εσκιμώους) πίστευαν στην ύπαρξή του πολύ πριν, καθώς ο πολύτιμος λίθος ήταν μέρος των θρύλων τους. Σύμφωνα με την παράδοση των Ινουίτ, ο λαβραδορίτης έπεσε από το παγωμένο Βόρειο Σέλας, εγκλωβίζοντας μέσα του και όλα τα χρώματα του.

Η απήχησή του δεν περιορίζεται μόνο στη Βόρεια Αμερική. Από τους αρχαίους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής έως τους μυστικιστές της Άπω Ανατολής, ο λαβραδορίτης αναφέρεται σε πολλούς πολιτισμούς για τις μαγικές του ιδιότητες και τη μαγευτική ομορφιά του.

Ασημένια αντικέ σκουλαρίκια με λαβραδορίτη

Ο Λαβραδορίτης Και Οι Ιδιότητες του

Ο λαβραδορίτης είναι γνωστός για τον χαρακτηριστικό ιριδισμό του, όπου η πέτρα εμφανίζει μια σειρά χρωμάτων όταν το φως χτυπά σε συγκεκριμένες γωνίες. Αυτό το φάσμα χρωμάτων, από το πιο βαθύ μπλε έως το ζωντανό πορτοκαλί και το φλογερό κόκκινο, συμβάλλει στη μυστικιστική γοητεία του.

Είναι γνωστός ως Πέτρα της Μεταμόρφωσης και πιστεύεται ότι έχει βαθύ αντίκτυπο στη συνείδηση και τη διαίσθηση του κατόχου του. Ο λαβραδορίτης θεωρείται επίσης ότι προστατεύει από την αρνητική-κακή ενέργεια, καθιστώντας τον έναν ανεκτίμητο σύντροφο σε περιόδους αλλαγής και ανάπτυξης.

Πιο αναλυτικά:

Προσφέρει πνευματική αφύπνιση. Πιστεύεται ότι αφυπνίζει την επίγνωση του ατόμου για τις έμφυτες πνευματικές του δυνάμεις, τις ψυχικές του ικανότητες και το πεπρωμένο του. Αυτή η αφύπνιση μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθιά μεταμόρφωση, καθώς καταλαβαίνει τον σκοπό της ζωής του πιο ξεκάθαρα και ευθυγραμμίζει τις πράξεις του με αυτόν τον σκοπό.

Ο λαβραδορίτης είναι πέτρα προστασίας. Παρέχει μια ενεργειακή ασπίδα που προστατεύει την αύρα—το αόρατο ενεργειακό πεδίο που περιβάλλει τον καθένα μας. Αυτή η ασπίδα βοηθά να διατηρείται ανέπαφο το προσωπικό ενεργειακό πεδίο, προστατεύοντας από την εξωτερική αρνητικότητα και αποτρέποντας τις διαρροές ενέργειας, οι οποίες μπορεί να εξαντλήσουν.

Προτρέπει την ψυχική και συναισθηματική θεραπεία. Μπορεί να ηρεμήσει ένα υπερδραστήριο μυαλό, μειώνοντας το άγχος και το στρες και προάγοντας την πνευματική διαύγεια και εστίαση. Συναισθηματικά, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των καταθλιπτικών και των αρνητικών συναισθημάτων, αντικαθιστώντας τα με χαρά, αυθορμητισμό και δημιουργικότητα.

Φέρνει ισορροπία και γείωση. Ο λαβραδορίτης μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση και στη γείωση των πνευματικών ενεργειών. Ενθαρρύνει την εξερεύνηση των πνευματικών σφαίρων και βοηθά επίσης να γειωθεί αυτή η ενέργεια μέσα στο σώμα.

Ίσως τις λες και μεταφυσικές αυτές τις ιδιότητες όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσες και μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη υποστήριξη. Σαφώς βέβαια δεν αντικαθιστούν καμία ψυχική ή σωματική θεραπεία όμως μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά.

λαβραδορίτης, Λαμπραδορίτης

Λαβραδορίτης και Ζώδια

Ορισμένα ζώδια έλκονται περισσότερο από τη γοητεία και τη δύναμη του λαβραδορίτη καθώς τονίζει τα χαρακτηριστικά τους και τους προσφέρει πρόσθετη δύναμη και καθοδήγηση. 

Ποια ζώδια είναι αυτά;

Λέων: Οι Λέοντες είναι γνωστοί για τη φλογερή, παθιασμένη φύση τους. Ο λαβραδορίτης μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση αυτής της ενέργειας με τις ηρεμιστικές και προστατευτικές του ιδιότητες.

Σκορπιός: Οι Σκορπιοί, που αναγνωρίζονται για την ένταση και το πάθος τους, μπορούν να αξιοποιήσουν τη μεταμορφωτική ενέργεια του λαβραδορίτη για να τονώσουν την προσωπική ανάπτυξη και τη συναισθηματική θεραπεία.

Τοξότης: Ο λαβραδορίτης συνδέεται με την περιπετειώδη και αισιόδοξη φύση των Τοξότων, ενισχύοντας τη διαίσθησή τους και παρέχοντας πνευματική γείωση.

Εκτός όμως από αυτά τα ζωδια, ο λαβραδορίτης μπορεί να είναι ευεργετικός σε όλους όσους αναζητούν μεταμόρφωση, φώτιση και προστασία από την αρνητικότητα. Είναι ένας πολύτιμος λίθος για όσους τολμούν να ονειρεύονται, να εξερευνούν και να φιλοδοξούν.

Είναι επίσης ένας πολύτιμος λίθος τεράστιας ομορφιάς και συμβολισμού. Υπήρξε πηγή γοητείας και σεβασμού ανά τους αιώνες. Το μαγικό παιχνίδι των χρωμάτων που αντικατοπτρίζει τις μεταμορφωτικές μεταφυσικές του ιδιότητες, τον καθιστά κάτι πολύ περισσότερο από ένα εκπληκτικό κόσμημα. 

Από την ενθάρρυνση της πνευματικής αφύπνισης μέχρι το σχηματισμό μιας προστατευτικής ασπίδας, ο λαβραδορίτης είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος στο ταξίδι της αυτο-ανακάλυψης και της μεταμόρφωσης

Διάβασε επίσης:

Αιματόπετρα | Η Πέτρα Του Πολεμιστή

Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

Ασημένιο δαχτυλίδι με λαβραδορίτη
(Commenting: OFF)

Είναι γνωστό ότι λίθοι και τσάκρα είναι στενά συνδεδεμένα. Χρησιμοποιώντας πολύτιμους λίθους μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε την ενέργεια μας και να φέρουμε ισορροπία στη ζωη μας. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιοι πολύτιμοι λίθοι επηρρεάζουν το τσάκρα της καρδιάς και πώς μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε.

Το τσάκρα της καρδιάς, ή Anahata, είναι ένα κρίσιμο ενεργειακό κέντρο που παίζει καθοριστικό ρόλο στη συναισθηματική, πνευματική και σωματική μας υγεία. Όταν ευθυγραμμίζεται, ενθαρρύνει την αγάπη, τη συμπόνια και την εσωτερική γαλήνη. Συμβολίζεται με το πράσινο χρώμα.

Ένας ευεργετικός τρόπος για να επιτευχθεί ισορροπία στο τσάκρα της καρδιάς είναι μέσω της θεραπευτικής χρήσης πολύτιμων λίθων. Όχι όμως οποιονδήποτε πολύτιμων λίθων.Κάθε πολύτιμος λίθος, με τη μοναδική του συχνότητα δόνησης, φέρνει αρμονία και θεραπεία σε συγκεκριμένα τσάκρα. 

Πριν να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι λίθοι που σχετίζονται με το τσάκρα της καρδιάς ας μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό το τσάκρα.

Το Τσάκρα της Καρδιάς

Το τσάκρα της καρδιάς, που βρίσκεται στο κέντρο του στήθους, χρησιμεύει ως «γέφυρα» μεταξύ του κατώτερου (φυσικού) και του ανώτερου (πνευματικού) τσάκρα. Είναι το ενεργειακό κέντρο που συνδέεται με την αγάπη (για τον εαυτό μας και τους άλλους), την ενσυναίσθηση, τη συγχώρεση και τη συναισθηματική ισορροπία. Όταν το τσάκρα της καρδιάς βρίσκεται σε ευθυγράμμιση, νιώθουμε συνδεδεμένοι, συμπονετικοί και ικανοί να δίνουμε και να λαμβάνουμε εύκολα αγάπη. Ωστόσο, όταν είναι μπλοκαρισμένο, μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις όπως πικρία, αγανάκτηση ή συναισθηματική αστάθεια. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η δύναμη των πολύτιμων λίθων.

Πολύτιμοι Λίθοι και Τσάκρα Της Καρδιάς

1. Ροζ Χαλαζίας

Ο Ροζ Χαλαζίας αναφέρεται συχνά ως η «πέτρα της αγάπης» για την ισχυρή του ικανότητα να προσελκύει αγάπη και συμπόνια. Η απαλή του ενέργεια δονείται με τη συχνότητα της άνευ όρων αγάπης, βοηθώντας στη διάλυση συναισθηματικών πληγών, φόβου και θυμού. Ενθαρρύνει την αγάπη προς τον εαυτό μας η οποία είναι απαραίτητη για ένα καλά ισορροπημένο τσάκρα της καρδιάς. Είναι από τους λίγους λίθους που ενώ δεν είναι πράσινος συνδέεται με αυτό το τσάκρα.

2. Σμαράγδι

Το σμαράγδι, με τη ζωντανή πράσινη ενέργεια του, προωθεί την πίστη, την ενότητα και της άνευ όρων αγάπη. Θεωρείται ότι ηρεμεί τα συναισθήματα, φέρνει διαύγεια στην καρδιά και ενισχύει την αμοιβαία κατανόηση στις σχέσεις. Ενθαρρύνει τις ιδιότητες της ισορροπίας και της ηρεμίας που είναι απαραίτητες για ένα υγιές τσάκρα της καρδιάς.

Ασημένια σκουλαρίκια με σμαράγδι

3. Πράσινη Αβεντουρίνη

Συχνά χρησιμοποιείται για να ανακουφίζει, να εναρμονίζει και να προστατεύει την καρδιά. Είναι γνωστή για την καταπραϋντική της ενέργεια που επιφέρει συναισθηματική ηρεμία. Βοηθά στην απελευθέρωση παλαιών μοτίβων και συνηθειών, ανοίγοντας το δρόμο για προσωπική ανάπτυξη και νέες ευκαιρίες. Όλα αυτά ευθυγραμμίζονται τέλεια με τα χαρακτηριστικά του τσάκρα.

4. Ροδονίτης

Ο ροδονίτης είναι ένας ισχυρός λίθος που βοηθά στη συναισθηματική θεραπεία, τη συγχώρεση και την αγάπη. Βοηθά στην απελευθέρωση συναισθημάτων που βασίζονται στον φόβο, στο θυμό και το άγχος. Διεγείρει την αποδοχή και την άνευ όρων αγάπη προς τον εαυτό μας και τους άλλους, καθιστώντας τον σημαντικό βοήθημα στη θεραπεία του τσάκρα της καρδιάς.

5. Αμαζονίτης

Ο Αμαζονίτης, με την ηρεμιστική μπλε-πράσινη απόχρωση του, ενθαρρύνει την αλήθεια, τη σαφήνεια και την επικοινωνία. Καταπραϋνει συναισθηματικά τραύματα και ανακουφίζει από ανησυχίες και φόβους, που μπορεί να αναστείλουν την ενέργεια του τσάκρα της καρδιάς. 

Κολιέ με ακατέργαστο αμαζονίτη

6. Μαλαχίτης

Ο μαλαχίτης είναι ένας μεταμορφωτικός λίθος που φέρνει στην επιφάνεια βαθιές, συναισθηματικές εμπειρίες, οι οποίες μπορεί να προκαλούν μπλοκαρίσματα. Αυτός ο ισχυρός πολύτιμος λίθος ενθαρρύνει την ανάληψη κινδύνων και την αλλαγή, σπάζοντας τους ανεπιθύμητους δεσμούς και τα ξεπερασμένα μοτίβα για να επιτρέψει τη συναισθηματική ανάπτυξη.

7. Πρενίτης

O πρενίτης ενισχύει τη διαίσθηση, την εσωτερική γαλήνη και την ηρεμία. Προωθεί την άνευ όρων αγάπη. Γνωστός ως η πέτρα της προφητείας, ο πρενίτης μπορεί να βοηθήσει στην πνευματική ανάπτυξη, τον βαθύ διαλογισμό και το ψυχικό άνοιγμα, ενώ διατηρεί μια σύνδεση με το τσάκρα της καρδιάς.

tsakra tis kardias, τσάκρα της καρδιάς

Πώς Χρησιμοποιούμε Αυτούς Τους Λίθους

Για να εναρμονιστούν οι δονήσεις του λίθου με το τσάκρα θα πρέπει ο λίθος να τοποθετείται πάνω από την περιοχή του τσάκρα της καρδιάς, που βρίσκεται στη μέση του στήθους. Κράτησε το λίθο με το αριστερό σου χέρι, το οποίο συνδέεται με τη λήψη ενέργειας. Κλείσε τα μάτια και πάρε βαθιές, ρυθμικές ανάσες για να συγκεντρωθείς. Οραματισου τη θεραπευτική ενέργεια του πολύτιμου λίθου να εισέρχεται στο σώμα σου και εστίασε το μυαλό σου στο τσάκρα της καρδιάς. Φανταστου το τσάκρα να ανοίγει, να εκπέμπει πράσινη ενέργεια και να απελευθερώνεται από κάθε αρνητικότητα ή μπλοκαρίσμα. Νιώσε τη ροή της αγάπης, της ενσυναίσθησης και της συμπόνιας καθώς το τσάκρα της καρδιάς ευθυγραμμίζεται με την ενέργεια του πολύτιμου λίθου. Να θυμάσαι, η συνέπεια και η υπομονή είναι το κλειδί για αυτήν την θεραπευτική πρακτική.

Όπως ίσως είδες ενώ όλοι οι πολύτιμοι λίθοι έχουν ευεργετικές ιδιότητες, χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους λίθους για το κάθε τσάκρα μπορεί να υπάρχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Όλοι οι παραπάνω λίθοι θεραπεύουν το τσάκρα της καρδιάς, προωθώντας την αγάπη, την ειρήνη και τη συναισθηματική σταθερότητα

Μην Ξεχνάς!

Να θυμάσαι, ενώ αυτοί οι λίθοι μπορούν να βοηθήσουν στη συναισθηματική και πνευματική θεραπεία, δεν αποτελούν υποκατάστατα επαγγελματικής ιατρικής ή ψυχολογικής θεραπείας. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματικά εργαλεία στο ταξίδι προς την ευημερία και την αυτοανακάλυψη.

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν επίσης:

Τσάκρα και Κρύσταλλοι | Μάθε πώς συνδέονται

Αιματόπετρα | Η Πέτρα Του Πολεμιστή

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)

Οι λευκοί πολύτιμοι λίθοι αντιπροσωπεύουν την κομψότητα. Έχουν συνδεθεί επίσης με την καθαρότητα και την αγνότητα λόγω του χρώματος τους. Είναι δημοφιλής επιλογή για κοσμήματα(βλέπε διαμάντι) αλλά και για πνευματικούς σκοπούς. Σε αυτό το άρθρο θα μπούμε λίγο πιο βαθιά και θα σου πω τι αντιπροσωπεύουν οι λευκοί πολύτιμοι λίθοι και ποιες είναι οι ιδιότητες τους. 

Τι Αντιπροσωπεύουν Οι Λευκοί Πολύτιμοι Λίθοι;

Οι λευκοί πολύτιμοι λίθοι συνδέονται συχνά με την αγνότητα, τη διαύγεια και την πνευματική ενέργεια. Η παρθένα εμφάνισή τους συμβολίζει την αθωότητα και τα νέα ξεκινήματα, καθιστώντας τους ιδανική επιλογή για γάμους και γιορτές(διαμάντι, ζιργκόν, μαργαριτάρι κ.α). Οι λευκοί πολύτιμοι λίθοι πιστεύεται ότι φέρνουν ισορροπία και αρμονία στη ζωή κάποιου, ενισχύοντας τη διανοητική διαύγεια και την πνευματικότητα. Πολλοί πολιτισμοί θεωρούν επίσης τους λευκούς πολύτιμους λίθους ως σύμβολα προστασίας και φώτισης.

Έχουν συνδεθεί με τις ανθρώπινες σχέσεις και την αγάπη και πιστεύεται ότι φέρνουν καλή ενέργεια και δονήσεις που ενθαρρύνουν την καθαρή σκέψη, τη συναισθηματική ισορροπία και την αποδοχή από καρδιάς.

Συνδέονται με το τσάκρα του στέμματος, το οποίο θεωρείται η πύλη προς την ανώτερη συνείδηση που μας βοηθά να συνδέσουμε τη γήινη ενέργειά μας με το σύμπαν.

9 Λευκοί Πολύτιμοι Λίθοι Και οι Ιδιότητες Τους 

1. Διαμάντι

Εννοείται πώς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Μπορεί να είναι περισσότερο διάφανο παρά λευκό αλλά το διαμάντι εκφράζει από πολλές απόψεις τις ιδιότητες των λευκών πολύτιμων λίθων. Τα διαμάντια είναι γνωστά για την εξαιρετική σκληρότητά τους. Μάλιστα είναι η πιο σκληρή φυσική ουσία στη Γη. Συμβολίζουν την αιώνια αγάπη και δύναμη. Το κλασικό λευκό διαμάντι αντιπροσωπεύει την αγνότητα και τη δέσμευση. Γι΄ αυτό και δεν είναι τυχαία η Νο1 επιλογή ως δώρο σε προτάσεις γάμου.

2. Ασβεστίτης(Calcite)

Ο ασβεστίτης είναι ορυκτό ανθρακικό ασβέστιο. Διατίθεται σε διάφορα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του λευκού. Ο λευκός ασβεστίτης συνδέεται με την ενέργεια του καθαρισμού και του εξαγνισμού. Πιστεύεται ότι διώχνει την αρνητική ενέργεια και προάγει τη συναισθηματική θεραπεία και τη διαύγεια της σκέψης.

3. Φεγγαρόπετρα(Moonstone)

Η φεγγαρόπετρα είναι σαγηνευτική και μυστηριώδης. Συνδέεται με το φεγγάρι και τη θηλυκή ενέργεια. Πιστεύεται ότι ενισχύει τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα και τη συναισθηματική ισορροπία, καθιστώντας την δημοφιλή πέτρα για όσους αναζητούν διορατικότητα και συναισθηματική θεραπεία.

white gemstones, leykoi polytimoi lithoi, λευκοί πολύτιμοι λίθοι

4. Μαργαριτάρι

Τα μαργαριτάρια είναι οργανικοί πολύτιμοι λίθοι που σχηματίζονται μέσα σε μαλάκια, όπως τα στρείδια. Είναι δημοφιλή για τη λαμπερή τους εμφάνιση και τη σύνδεση τους με την αγνότητα και τη σοφία. Τα λευκά μαργαριτάρια, συγκεκριμένα, συμβολίζουν την αθωότητα και τα νέα ξεκινήματα. Πιστεύεται ότι φέρνουν ηρεμία και ενισχύουν την ενέργεια του κατόχου τους. 

5. Λευκός Αχάτης(White Agate)

Ο λευκός αχάτης είναι είδος χαλκηδόνιου με γαλακτώδη και ημιδιαφανή όψη. Θεωρείται πέτρα ισορροπίας και αρμονίας. Προάγει την ειρήνη και την ηρεμία. Ο λευκός αχάτης πιστεύεται ότι βελτιώνει τη διανοητική διαύγεια και ενισχύει την αποδοχή του εαυτού μας, καθιστώντας τον ευεργετικό για την προσωπική και την πνευματική ανάπτυξη.

6. Σεληνίτης(Selenite)

Ο σεληνίτης μοιάζει στην όψη με το μαργαριτάρι. Έχει ισχυρή σύνδεση με το φεγγάρι και με την πνευματική κάθαρση και φώτιση. Φροντίζει η καρδιά και το μυαλό μας να είναι συγχρονισμένα, ώστε το τσάκρα του στέμματος να λάμπει. Απαλλάσσει από αρνητικές ενέργειες και ανήσυχες σκέψεις. Εξισορροπεί τα συναισθήματα και μας δίνει το δώρο της διορατικότητας και της αυθεντικότητας.

7. Οπάλιο(Opal)

Τα οπάλια(λευκά και μαύρα) είναι γνωστά για το εκπληκτικό παιχνίδι των χρωμάτων τους, το οποίο εμφανίζει είναι μια σειρά από ιριδίζουσες αποχρώσεις. Τα λευκά οπάλια, γνωστά και ως ανοιχτόχρωμα οπάλια, συνδέονται με την έμπνευση, τη δημιουργικότητα και τη συναισθηματική ελευθερία. Διεγείρουν τη φαντασία και την καλλιτεχνική έκφραση.

8. Χαουλίτης(Howlite)

Ο χαουλίτης είναι ένα λευκό ορυκτό με γκρίζες γραμμές. Ο λευκός χαουλίτης είναι μια ηρεμιστική πέτρα που πιστεύεται ότι μειώνει το στρες, το άγχος και το θυμό. Ενθαρρύνει την υπομονή και τη συναισθηματική θεραπεία, καθιστώντας τον μια δημοφιλή επιλογή για πρακτικές διαλογισμού και επίγνωσης.

white gemstones, leykoi polytimoi lithoi, λευκοί πολύτιμοι λίθοι, χαουλίτης, howlite

9. Λευκό Τοπάζι

Το λευκό τοπάζι μοιάζει πολύ με το διαμάντι και έχει εξαιρετική διαύγεια και λάμψη. Συνδέεται με την αγνότητα και την πνευματική αναζωογόνηση. Προάγει τη διαύγεια της σκέψης και την αυτογνωσία. Είναι μια πέτρα δύναμης και αποφασιστικότητας, που μας εμπνέει να επιδιώκουμε τους στόχους μας.

Από τη διαχρονική ομορφιά των διαμαντιών μέχρι τη μυστικιστική γοητεία των φεγγαρόπετρων και των οπάλιων, κάθε λευκός λίθος τη δική του σημασία. Είτε αναζητάς πνευματική θεραπεία και συναισθηματική ισορροπία, είτε απλά θέλεις να φορέσεις κάτι με διαχρονική κομψότητα, οι λευκοί πολύτιμοι λίθοι είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Ποιoν από τους παραπάνω λίθους θα διάλεγες;

Ασημένιο μενταγιόν με ακατέργαστη φεγγαρόπετρα

Διάβασε επίσης:

12 Ροζ Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Αμαζονίτης | Η Πέτρα Του Θάρρους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

(Commenting: OFF)

Ποιος είπε ότι οι γεμάτοι ενέργεια και δύναμη Λέοντες δεν χρειάζονται μια ενίσχυση. Υπάρχουν κρύσταλλοι που ταιριάζουν σε Λέοντες, που τους ενδυναμώνουν και επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά τους.

Έχοντας τον ήλιο σαν πλανήτη τους δεν είναι περίεργο που τα λιοντάρια χαρακτηρίζονται από λάμψη και ενέργεια. Είναι αυτοί οι τύποι που κάνουν τη θεαματική είσοδο στο δωμάτιο και όλοι γυρνάνε προς το μέρος τους για να τους κοιτάξουν…και αυτό θέλουν κιόλας!

Οι Λέοντες είναι γεμάτοι δύναμη, αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμό. Είναι επίσης γενναιόδωροι, ατρόμητοι και αφοσιωμένοι. Διακρίνονται για τις ηγετικές τους ικανότητες και την εγκάρδια φύση τους. Έχουν μια έμφυτη ικανότητα να καθοδηγούν και να εμπνέουν τους γύρω τους. Η φύση τους τούς καθιστά γεννημένους ηγέτες, ικανούς να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και να παίρνουν ακόμα και δύσκολες αποφάσεις με ευκολία.

Όσον αφορά τα αρνητικά τους, οι Λέοντες είναι μάλλον εγωκεντρικοί. Θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής. Και ενώ αυτό μπορεί να προσθέσει κάτι στη γοητεία τους, μπορεί επίσης να τους κάνει επιρρεπείς στο να βάζουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους πάνω από τους γύρω τους.

Γεννημένοι μεταξύ 23 Ιουλίου και 22 Αυγούστου, οι Λέοντες είναι άκρως καλοκαιρινοί και η ψυχή του πάρτυ. Ένας τρόπος λοιπόν για να κάνουν ακόμα πιο έντονη την παρουσία τους είναι να συνδεθούν με την εσωτερική τους δύναμη αξιοποιώντας τους παρακάτω 10 πολύτιμους λίθους που ταιριάζουν απόλυτα με το ζώδιο του Λέοντα και εμβαθύνουν στα μοναδικά του χαρακτηριστικά.

10 Κρύσταλλοι Που Ταιριάζουν Σε Λέοντες

1. Όνυχας

Ο μυστηριώδης μαύρος όνυχας, φέρει μια ισχυρή ενέργεια που ταιριάζει εκπληκτικά με το ζώδιο του Λέοντα. Αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την προστασία και τον αυτοέλεγχο. Βοηθά τους Λέοντες να γειώσουν την ενέργειά τους και να διατηρήσουν την ισορροπία τους μέσα στη ζωντανή και ενθουσιώδη φύση τους. Πιστεύεται ότι ενισχύει την εστίαση και την αποφασιστικότητα του Λέοντα, καθιστώντας τον εξαιρετικό λίθο για την επίτευξη στόχων και την υπέρβαση των προκλήσεων. Προάγει επίσης την εσωτερική δύναμη και διώχνει τις αρνητικές ενέργειες, επιτρέποντας στους Λέοντες να εκπέμπουν τη φυσική τους αυτοπεποίθηση.

krystalloi pou tairiazoun se lentes, κρύσταλλοι που ταιριάζουν σε λέοντες, λέοντες και κρύσταλλοι, λέοντες και πολύτιμοι λίθοι, όνυχας, onyx

2. Ρουμπίνι

Το ρουμπίνι, που συχνά αναφέρεται ως ο «Βασιλιάς των πολύτιμων λίθων», είναι ο γενέθλιος λίθος του Ιουλίου, οπότε λογικό να επηρεάζει τα λιοντάρια. Αντιπροσωπεύει το πάθος, το θάρρος και τη δύναμη. Ενισχύει τα κύρια χαρακτηριστικά του ζωδίου: την αυτοπεποίθηση, τη ζωτικότητα αλλά και τη δημιουργικότητα. Επίσης προάγει την αγάπη και την αρμονία στις σχέσεις τους.

3. Κιτρίνης

Ο κιτρίνης είναι ένας ζωντανός κίτρινος πολύτιμος λίθος που ευθυγραμμίζεται τέλεια με τη ζεστή και ηλιόλουστη φύση του Λέοντα. Είναι γνωστή ως η πέτρα της αφθονίας και της εκδήλωσης, που συμβολίζει την ευημερία και την επιτυχία. Ο κιτρίνης μπορεί να ενισχύσει την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό και την αυτοπεποίθηση ενός Λέοντα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να προσελκύσει ευκαιρίες και να εκπληρώσει τους στόχους του.

4. Κορνεόλη

Το Carnelian ή κορνεόλη ή σάρδιος λίθος, με τη ζεστή κοκκινωπό-πορτοκαλί απόχρωση του, είναι ένας πολύτιμος λίθος που ταιριάζει με τη φλογερή ενέργεια του Λέοντα. Είναι ένας από τους λίθους που επηρεάζουν βαθιά τους Λέοντες. Διεγείρει το θάρρος, το κίνητρο και τη φιλοδοξία, βοηθώντας τους Λέοντες να κυνηγήσουν τα πάθη τους και να ρισκάρουν. Προάγει επίσης την αυτοέκφραση και τη δημιουργικότητα, ιδιότητες που οι Λέοντες έχουν φυσικά.

5. Τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων. Δύο όμως είναι τα χρώματα που κάνουν κλικ για έναν Λέοντα. Η κόκκινη και η πράσινη τουρμαλίνη.

Η κόκκινη τουρμαλίνη (Rubellite) ταιριάζει τέλεια με την παθιασμένη και θαρραλέα φύση του Λέοντα. Διεγείρει τη δημιουργικότητα, τη ζωτικότητα και τη συναισθηματική ισορροπία. Προωθεί την αγάπη προς τον εαυτό, ενθαρρύνοντας τους Λέοντες να αγκαλιάσουν τον αυθεντικό τους εαυτό και να εκφράσουν τις αληθινές τους επιθυμίες. Ενισχύει επίσης την αυτοπεποίθηση, κάνοντας τους Λέοντες ακόμα πιο επιδραστικούς. 

Η πράσινη τουρμαλίνη(Verdelite) από την άλλη, ενσωματώνει την ενέργεια της ανάπτυξης, της αφθονίας και της θεραπείας. Συνδέεται με την καρδιά, κεντρική φύση του Λέοντα, καλλιεργώντας τη συμπόνια, την αρμονία και τη γενναιοδωρία. Ενθαρρύνει τη συναισθηματική σταθερότητα και ενδυναμώνει τους Λέοντες να καλλιεργήσουν τις σχέσεις τους και να εκπέμπουν αγάπη. Φέρνει επίσης διαύγεια και εστίαση, βοηθώντας τους Λέοντες να εκφράσουν τα όνειρά τους και να προσελκύσουν την ευημερία.

6. Sunstone

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Sunstone ενσαρκώνει την ενέργεια του ήλιου, συμβολίζοντας τη ζωτικότητα, την ηγεσία και τη χαρά. Οι λαμπερές χρυσές αποχρώσεις αυτού του πολύτιμου λίθου ταιριάζουν απόλυτα με την πληθωρικότητα του Λέοντα. Το Sunstone προάγει τη δύναμη, την αισιοδοξία και την ικανότητα να λάμπει ο Λέοντας έντονα σε όλες τις πτυχές της ζωής.

7. Περίδοτο

Το περίδοτο, με το ζωηρό πράσινο χρώμα του, είναι ένας πολύτιμος λίθος που ενσωματώνει την ουσία της ανάπτυξης και της αφθονίας. Διεγείρει την αίσθηση του σκοπού του Λέοντα, ενθαρρύνοντας την προσωπική ανάπτυξη. Συνδέεται επίσης με τη θεραπεία, τη συμπόνια και την αρμονία, ενισχύοντας τη φυσική γενναιοδωρία και την αγάπη του Λέοντα για τους άλλους.

krystalloi pou tairiazoun se lentes, κρύσταλλοι που ταιριάζουν σε λέοντες, λέοντες και κρύσταλλοι, λέοντες και πολύτιμοι λίθοι, peridoto, peridot, περίδοτο

8. Μάτι της Τίγρης

Το Μάτι της Τίγρης, με τις πλούσιες χρυσοκαφέ αποχρώσεις του, αντιπροσωπεύει τη δύναμη και το θάρρος ενώ είναι και ισχυρή πέτρα προστασίας. Ενθαρρύνει τους Λέοντες να αξιοποιήσουν την εσωτερική τους δύναμη και να ξεπεράσουν τα εμπόδια με αυτοπεποίθηση και χάρη. Το Μάτι της Τίγρης προάγει επίσης τη σαφήνεια των προθέσεων και βοηθά τους Λέοντες να εκδηλώσουν τις επιθυμίες τους.

9. Γρανάτης

Ο γρανάτης, διαθέσιμος σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου, είναι ένας πολύτιμος λίθος που ενισχύει το πάθος και τη δημιουργικότητα του Λέοντα. Πιστεύεται ότι εμπνέει αγάπη, αφοσίωση και δέσμευση. Ενισχύει επίσης το θάρρος και την αποφασιστικότητα, επιτρέποντας στους Λέοντες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους άφοβα.

10. Λαβραδορίτης

Ο ιριδίζον λαβραδορίτης συμβολίζει την ικανότητα του Λέοντα να αγκαλιάζει την αλλαγή και να προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις. Αυτός ο πολύτιμος λίθος ενισχύει τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα και την πνευματική σύνδεση του Λέοντα. Ο λαβραδορίτης προσφέρει επίσης προστασία και εξισορροπεί την ενέργεια του Λέοντα, προάγοντας την αίσθηση της αρμονίας και της εσωτερικής γαλήνης.

Ασημένιο μενταγιόν με ρουμπίνι

Όλοι οι παραπάνω κρύσταλλοι είναι ιδανικοί είτε ως κοσμήματα είτε για να τους κουβαλάει κάποιος μαζί του στην τσέπη ή την τσάντα του. Λειτουργούν ως σύμμαχοι, υπενθυμίζοντας στους Λέοντες την έμφυτη δύναμή τους, προστατεύοντας την ενέργειά τους και βοηθώντας τους να αγκαλιάσουν τις μοναδικές τους ιδιότητες.

Όμως να θυμάσαι:

Οι πολύτιμοι λίθοι μπορεί να είναι ωφέλιμοι όμως οι ενέργειές τους πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την προσωπική ανάπτυξη και την αυτογνωσία. Το ταξίδι του Λέοντα έχει να κάνει με το να αγκαλιάσει τον αυθεντικό του εαυτό και να χρησιμοποιήσει τις φυσικές δυνάμεις του για να δημιουργήσει μια ζωή που ευθυγραμμίζεται με τις αληθινές του επιθυμίες.

Για πες; Ποιος λίθος πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα στους Λέοντες;

Διάβασε επίσης:

Κρύσταλλοι και Καρκίνοι | Ποιοι ταιριάζουν;

9 Κρύσταλλοι που Αυξάνουν Την Δημιουργικότητα

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)