Κακά τα ψέματα…μπορεί τα διαμάντια να είναι περιζήτητα όμως οι χρωματιστοί πολύτιμοι λίθοι κλέβουν την παράσταση με την ένταση και τις αποχρώσεις τους. Μέσα σε αυτούς και οι πορτοκαλί πολύτιμοι λίθοι που το χρώμα τους αποπνέει ζεστασιά, ζωντάνια και ενέργεια!

Το πορτοκαλί χρώμα συνδέεται με τη δημιουργικότητα και τη ζωτικότητα. Οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι σε ηγετικές θέσεις συχνά φορούν πορτοκαλί όταν δημιουργούν και ηγούνται. Το πορτοκαλί είναι ένα ζεστό χρώμα που εκπέμπει χαρά, ενθουσιασμό και ζεστασιά. Ίσως να έχεις διαπιστώσει, ίσως και όχι, ότι όταν φοράς πορτοκαλί ή υπάρχει στο χώρο κάτι πορτοκαλί, αισθάνεσαι πιο ανοιχτή σε ιδέες και αποφασισμένη να τελειώνεις έργα ή υποθέσεις. 

Δεν είναι τυχαίο.

Το πορτοκαλί χρώμα δίνει σύνθημα για δράση και προκαλεί αμέσως συναισθήματα λόγω της σύνδεσής του με τη ζεστασιά και τον ήλιο. Είναι ένας συνδυασμός κόκκινου και κίτρινου, τα οποία είναι ζεστά χρώματα που περιλαμβάνουν ενέργεια, φωτεινότητα και θετικότητα.

Αν θες να προσελκύσεις χαρά, ενέργεια και θετικές εμπειρίες μάλλον οι πορτοκαλί πολύτιμοι λίθοι είναι για σένα.

9 Δημοφιλείς Πορτοκαλί Πολύτιμοι Λίθοι

Κιτρίνης

Ο κιτρίνης, αν και τις περισσότερες φορές τον βρίσκουμε σε κίτρινους τόνους, μπορεί να πάρει μέχρι και πορτοκαλί αποχρώσεις. Είναι ένα ημιδιαφανές είδος χαλαζία και πήρε το όνομά του από τη γαλλική λέξη λεμόνι(σιτρίν-citrine). To φωτεινό του χρώμα συμβολίζει την ικανοποίηση, την ευτυχία και τη θετικότητα. Ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα, ενθαρρύνει την αυτοέκφραση, ενισχύει τη συγκέντρωση και ενδυναμώνει τα εσωτερικά κίνητρα. Πιστεύεται επίσης ότι βοηθά ενάντια σε αρνητικά συναισθήματα, φόβους και φοβίες.

πορτοκαλί πολύτιμοι λίθοι, πορτοκαλί λίθοι, portokali politimoi lithoi

Πορτοκαλί Ζαφείρι

Τα πορτοκαλί ζαφείρια είναι σπάνιοι λίθοι. Όπως είχα αναφέρει όμως σε παλιότερο άρθρο συνήθως τα ζαφείρια περνούν από επιπλέον επεξεργασία για να πάρουν το επιθυμητό χρώμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εντυπωσιακά. Επίσης, λόγω της αντοχής τους, τα ζαφείρια είναι ιδανικά για μια σειρά από διαφορετικούς τύπους κοσμημάτων. Τα πορτοκαλί ζαφείρια αντιπροσωπεύουν τη σοφία. Διεγείρουν τον εγκέφαλο και αυξάνουν τη διαίσθηση. Λέγεται επίσης ότι προσφέρουν σαφήνεια και αυξάνουν τα επίπεδα αυτοκυριαρχίας. Συνδέονται με καλή τύχη, προστασία, διορατικότητα και σταθερότητα. Το ζαφείρι είναι η γενέθλια πέτρα του Σεπτεμβρίου, επομένως είναι το τέλειο δώρο για τους αγαπημένους μας Παρθένους και Ζυγούς. 

Imperial Topaz

Όπως και το ζαφείρι έτσι και το τοπάζι στη διαδεδομένη μορφή του μπορεί να βρεθεί εύκολα και είναι σχετικά προσιτό. Όμως εδώ μιλάμε για το Imprerial Topaz. Από το όνομα του και μόνο(αυτοκρατορικό τοπάζι) μας μαρτυράει πόσο σπάνιο και πολύτιμο είναι. Η λέξη τοπάζι προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη για τη φωτιά. Και όντως το χρώμα του δεν απέχει πολύ. Μοιάζει με τη φωτιά και το ηλιοβασίλεμα. Είναι εξαιρετικά διαυγής και λαμπερός λίθος. Το αυτοκρατορικό τοπάζι πιστεύεται ότι φέρνει αφθονία και ευημερία στον κάτοχο του. Λέγεται επίσης ότι υποστηρίζει τη δημιουργικότητα, τη γενναιοδωρία και την εκδήλωση. Είναι ιδανική πέτρα για καλλιτέχνες και όσους ασχολούνται με τις τέχνες.

πορτοκαλί πολύτιμοι λίθοι, πορτοκαλί λίθοι, portokali politimoi lithoi

Πορτοκαλί Διαμάντι

Τα πορτοκαλί διαμάντια, γνωστά και ως διαμάντια φωτιάς, είναι εκπληκτικά και εξαιρετικά δημοφιλή. Λέγονται και κολοκύθες λόγω του χρώματός τους. Το μεγαλύτερο πορτοκαλί διαμάντι στον κόσμο, το Fancy Vivid Orange, βάρους 5,54 καρατίων, πουλήθηκε για το ρεκόρ των 31,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Λόγω του ότι τα φυσικά πορτοκαλί διαμάντια είναι σπάνια και ακριβά, αυτά που κυκλοφορούν συνήθως στην αγορά είναι συνθετικά. Το πορτοκαλί διαμάντι συμβολίζει το θάρρος, την ενέργεια και τον ενθουσιασμό. 

Μεξικάνικος Οπάλιος ή Οπάλιος Της Φωτιάς

Οι πιο σπάνιοι και πολύτιμοι οπάλιοι είναι αυτοί που έχουν ζωηρά κόκκινο-πορτοκαλί χρώματα. Είναι όμως και εξαιρετικά ευαίσθητοι γι΄ αυτό και πολλές φορές δεν είναι εύκολο να μπουν σε κοσμήματα. Αυτοί οι λίθοι φέρνουν αφθονία, δημιουργικότητα, τύχη και πάθος. Ενισχύουν επίσης τη διαίσθηση και διευκολύνουν να πάρεις αποφάσεις, καθώς σε ωθούν να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου. 

Πορτοκαλί Ζιργκόν

Το ζιργκόν συχνά συγχέεται με το κυβικό ζιρκόνιο λόγω της ομοιότητας στα ονόματα τους. Ενώ το κυβικό ζιρκόνιο είναι ένας φθηνός προσομοιωτής διαμαντιών, το ζιρκόν είναι ένας φυσικός πολύτιμος λίθος. Λαμπερός και σπάνιος. Αν και είναι πιο σπάνιο ακόμα και από τα διαμάντια, είναι πολύ λιγότερο ακριβό. Όντας από φυσικού του καφέ ή πορτοκαλί, το ζιργκόν συμβολίζει τη γη. Πιστεύεται ότι έχει θεραπευτική ενέργεια και είναι μια εξαιρετική επιλογή αν χρειάζεσαι γείωση.

Oregon Sunstone

Πήρε το όνομά του από την πολιτεία Όρεγκον της Βόρειας Αμερικής όπου κυρίως βρίσκεται. Λόγω των μικρών ποσοτήτων χαλκού που περιέχει η επιφάνεια του είναι έξτρα αστραφτερή. Το Oregon sunstone, ή ήλιος του Όρεγκον αν προτιμάς, λέγεται ότι χαρίζει ελευθερία, ευτυχία και ανεξαρτησία στον κάτοχο του. Επίσης, πιστεύεται ότι βοηθά στην ανακούφιση του στρες, στη μείωση του φόβου και στην προσέλκυση καλής τύχης.

Πορτοκαλί Σπινέλιος

Ο πορτοκαλί σπινέλιος είναι επίσης σπάνιος. Βοηθά στο να αφήσεις στην άκρη το εγώ σου και να στρέψεις την προσοχή σου και γύρω σου. Λέγεται ότι ενθαρρύνει τη μακροζωία, την πίστη και  το πάθος. Συνδέεται με το τσάκρα της ρίζας, αυτό σημαίνει ότι αυξάνει τη φυσική ενέργεια.

Πορτοκαλί Τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη είναι ο λίθος που μπορεί να πάρει τις περισσότερες αποχρώσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πιστεύεται ότι προέχεται από το σπάσιμο του ουράνιου τόξου. Συνήθως μάλιστα μπορεί να εμφανιστούν πάνω στην τουρμαλίνη περισσότερα από ένα χρώματα. Η πορτοκαλί τουρμαλίνη μεταφέρει την ενέργεια της δράσης και ενισχύει την εσωτερική δύναμη.

Τι Να λάβεις Υπόψη Πριν Αγοράσεις Πορτοκαλί Πολύτιμους Λίθους

Αν σου αρέσουν τα ομολογουμένως χαρούμενα χρώματα των πορτοκαλί πολύτιμων λίθων, έχε υπόψη πως κάποιοι από αυτούς είναι μαλακοί ή ευαίσθητοι οπότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή για περίπλοκα κοσμήματα.

Άλλοι πορτοκαλί πολύτιμοι λίθοι είναι ο πορτοκαλί φθορίτης, ο πορτοκαλί φαληρίτης, ο πορτοκαλί αχάτης αλλά και το πολυαγαπημένο μας φυσικό κοράλλι.

Εσύ ποιον από τους παραπάνω θα διάλεγες;

Ασημένιο δαχτυλίδι με κεχριμπάρι (ήλεκτρον)

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για πολύτιμους λίθους, διάβασε επίσης:

9 Κρύσταλλοι που Αυξάνουν Την Δημιουργικότητα

9 Κίτρινοι Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

(Commenting: OFF)

Μπορεί το όνομα της να παραπέμπει στο «αίμα» και το κόκκινο χρώμα, όμως η αιματόπετρα είναι….πράσινη. Για την ακρίβεια είναι σκούρα πράσινη με μικρές κόκκινες πιτσιλιές. 

Έχει χαρακτηριστεί ως η πέτρα του πολεμιστή και αν κάτι τη χαρακτηρίζει είναι δύναμη, δύναμη, δύναμη.

Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την αιματόπετρα ως λίθο με μυθικές δυνάμεις. Την ανέφεραν ως Ηλιοτρόπιο, αν και εκ πρώτης όψεως δεν έχει καμία σχέση. Πίστευαν ότι είχε θεραπευτικές δυνάμεις δοσμένες από τους θεούς και μπορούσε να θεραπεύσει ότι σχετίζονταν με το αίμα. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, μια άλλη μυστικιστική ιστορία συνόδευε την αιματόπετρα καθώς πίστευαν ότι είχε σχηματιστεί από το αίμα του Χριστού. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της Σταύρωσης, μερικές κόκκινες κηλίδες από το αίμα Του έσταξαν στη γη και έγιναν σκληρές σαν πέτρα. Εκ τότε θεωρήθηκε ένας ευγενής λίθος, που εστάλη για να υπενθυμίζει τη θυσία και να μας γεμίσει με τις θεραπευτικές του δονήσεις. 

Όμως και η “πέτρα του πολεμιστή” δεν ήταν τυχαία ονομασία. Πέρα από τη δύναμη που πίστευαν ότι τους έδινε, τη θεωρούσαν και ισχυρή θεραπευτική πέτρα. Τη χρησιμοποιούσαν για την επούλωση των πληγών από τη μάχη και να κάνει τη καρδιά δυνατή.

Ανήκει στην οικογένεια των χαλκηδόνων και έχει αρκετές προσμίξεις σιδήρου που ενισχύει ακόμα περισσότερο τις ιδιότητες της δύναμης.

Είναι ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος λίθος και μπορεί να βρεθεί σε όλη τη γη. Έχει  βρεθεί στα ορυχεία της Ινδίας, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Μαδαγασκάρης αλλά και σε μέρη των ΗΠΑ.

Εάν είσαι έτοιμη να επανασυνδεθείς με το εσωτερικό σου δίχτυ ασφαλείας, να ενισχύσεις τη διαίσθηση σου και να αφήσεις το θάρρος σου να ρέει τότε η αιματόπετρα θα γίνει σύντροφός σου. Είναι απίστευτα προστατευτικός και θεραπευτικός λίθος.

bloodstone, αιματόπετρα, aimatopetra

Θεραπευτικές Ιδιότητες

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι εκεί που η αιματόπετρα αφήνει το στίγμα της, όσον αφορά την υγεία και την ευεξία, ειναι σε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το αίμα και την κυκλοφορία του. Περιέχει σίδηρο και έτσι θεωρείται ότι βελτιώνει και ενδυναμώνει την κυκλοφορία του αίματος αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, συνδέεται με τον τοκετό και λέγεται ότι φέρνει δύναμη, κουράγιο και ζωντάνια και στην μητέρα αλλά και στο βρέφος. Επίσης, βελτιώνει προλήματα που έχουν σχέση με τον κύκλο της γυναίκας.

Ψυχικές & Συναισθηματικές Ιδιότητες

Η αιματόπετρα είναι βουτηγμένη στη ζωτικότητα και την ενέργεια.  Όπως είπαμε, η αιματόπετρα σχετίζεται με το θάρρος, την ενίσχυση της δύναμης και της ανθεκτικότητας. Δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας που προκύπτει από την πίστη στον εαυτό μας. 

Η αιματόπετρα θα ήταν εξαιρετικό φυλαχτό για όσους έχουν αντιμετωπίσει θέματα εγκατάλειψης, μοναξιάς και τραύματος από εκφοβισμό ώστε να σταθούν ξανά στα πόδια τους. 

Σταθεροποιεί τη διάθεση, ενισχύει την ενέργεια μας και επαναφέρει τη φωτεινότητα στην ψυχή μας. Μας βοηθάει να διοχετεύσουμε ζωογόνο ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ευθυγραμμίζει τα κάτω τσάκρα. Αυτό σημαίνει ότι βοηθάει να μείνουμε γειωμένοι. Βοηθάει να παραμείνουμε σταθεροί σε ένα αβέβαιο περιβάλλον. Επίσης κάνει θαύματα όταν πρόκειται για το τσάκρα της καρδιάς. Το τσάκρα της καρδιάς είναι όπου μπορεί να βρεθεί η αγάπη, η εμπιστοσύνη, η συμπόνια και η ικανότητα να ανοίγουμε τον εαυτό μας. 

Αιματόπετρα & Ζώδια

Παραδοσιακά η αιματόπετρα είναι συνδεδεμένη με το ζώδιο του Κριού. Ως ζώδιο της φωτιάς, οι Κριοί είναι από τη φύση τους προικισμένοι με ηγετικές ικανότητες(εφόσον καλλιεργηθούν) και πάθος. Ενισχύει αυτά τους τα χαρακτηριστικά και τους κρατάει συνδεδεμένους με τη ρίζα και την καρδιά τους. Η πέτρα του θάρρους είναι επίσης ένα υπέροχο εργαλείο για όσους έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ζυγού και των Ιχθύων. 

Πώς Να Χρησιμοποιήσεις Την Αιματόπετρα

Η αιματόπετρα κάνει εκπληκτικά τη «δουλειά» της και ως κόσμημα αλλά και ως διακοσμητικό στο χώρο εφαρμόζοντας την πρακτική Φενγκ Σούι.

Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες της αιματόπετρας είναι η ικανότητά της να προστατεύει πλήρως έναν χώρο. Όπως και η μαύρη τουρμαλίνη και ο αιματίτης, η αιματόπετρα προστατεύει το σπίτι από την αρνητική ενέργεια. Φέρνει επίσης και  μια έντονη αίσθηση ενέργειας στο χώρο. Αν θέλεις να φέρεις ζωντάνια στο εργαστήρι σου ή ακόμα και στο γραφείο σου, η αιματόπετρα είναι ιδανική. Σε κάνει να νιώσεις πιο παραγωγική και γεμάτη κίνητρο για να ολοκληρώσεις τα πράγματα. 

Μήπως η αιματόπετρα είναι για εσένα;

Διάβασε επίσης:

9 Ημιπολύτιμοι λίθοι για καλή τύχη. Έχε τους πάντα μαζί σου!

8 κρύσταλλοι που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

(Commenting: OFF)

Ok, ίσως να μην είναι τα πιο διάσημα κοσμήματα στην ιστορία, αλλά σίγουρα είναι ΠΟΛΥ διάσημα! Άλλωστε υπάρχουν πολλές έννοιες πώς ορίζεται κάτι “διάσημο”. Υπάρχουν κοσμήματα που έγιναν διάσημα γιατί θεωρήθηκαν καταραμένα και άλλα που έγιναν διάσημα λόγω του διάσημου χεριού που τα φόρεσε.

Σίγουρα όμως,όσα και όποια και αν είναι αυτά, έχουν ενδιαφέρον. Πάμε να δούμε λοιπόν 7 από τα πιο διάσημα κοσμήματα της ιστορίας.

7 Διάσημα Κοσμήματα

1. Το Διαμάντι Taylor-Burton

Το 1966, ο Βασιλιάς των Διαμαντιών Χάρι Ουίνστον αγόρασε ένα ακατέργαστο διαμάντι 241 καρατίων, το οποίο είχε κόψει σε άψογο σχήμα αχλαδιού, σχεδόν 70 καρατίων. Τελικά, αυτή η εμβληματική πέτρα αγοράστηκε από τον Richard Burton και μετατράπηκε σε κολιέ ως δώρο για τη σύζυγό του Elizabeth Taylor, κερδίζοντας το όνομα: το διαμάντι Taylor-Burton. 

Μάλιστα ήταν γνωστή η αγάπη του ζεύγους Taylor-Burton για τα κοσμήματα και πιο συγκεκριμένα για τα διαμάντια. Ουκ ολίγα κόσμησαν το λαιμό και τα χέρια της διάσημης ηθοποιού.

Taylor-Burtton diamond, διαμάντι τέιλορ-μπάρτον, διάσημα κοσμήματα
Το Διαμάντι Taylor-Burton, Πηγή:Pinterest

2. La Peregrina

Και αυτό κατέληξε στο λαιμό της Elizabeth Taylor! Ο Richard Burton το αγόρασε για την αγαπημένη του το 1969. H Taylor ζήτησε από τον οίκο Cartier να το τροποποιήσει ώστε να έχει μαργαριτάρια, διαμάντια και ρουμπίνια! Δεν έπαιρνε όμως τυχαίο πράγμα!

Το La Peregrina είναι μάλλον το πιο διάσημο μαργαριτάρι που υπάρχει. Το μαργαριτάρι σε σχήμα αχλαδιού 50 καρατίων πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο συμμετρικά φυσικά μαργαριτάρια που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στον κόλπο του Παναμά τον 16ο αιώνα. Το La Peregrina, που σημαίνει προσκυνητής, δωρίστηκε στον βασιλιά Φίλιππο Β’ της Ισπανίας, ο οποίος το δώρισε στη βασίλισσα Μαρία της Αγγλίας (Mary Tudor) ως γαμήλιο δώρο. Πέρασε επίσης από τους Βοναπάρτη της Γαλλίας και στον Βρετανό μαρκήσιο του Abercorn. Τελικά πουλήθηκε στον οίκο Christie’s το 2011 όταν δημοπρατήθηκαν τα κοσμήματα της Elizabeth Taylor. Πουλήθηκε 11.842.500 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ την υψηλή εκτίμηση των 3.00.000 εκατομμυρίων δολαρίων.

la pelegrina, margaritaria, μαργαριτάρια, διάσημα κοσμήματα
La Peregrina, Πηγή: Pinterest

3. The Hope Diamond(Το Διαμάντι της Ελπίδας)

Το διαμάντι ελπίδας είναι ίσως το πιο διάσημο από όλα τα διαμάντια, όχι όμως μόνο για την ομορφιά του. Είναι πιθανότατα το πιο διάσημο καταραμένο κόσμημα και ταυτόχρονα πιθανότατα το πιο ακριβό! Η μπλε πέτρα με βάρος 45,52 καρατίων, εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια!

Λέγεται ότι το διαμάντι έκλεψε από ένα ινδουιστικό άγαλμα στην Ινδία ένας έμπορος πολύτιμων λίθων. Το διαμάντι κατέληξε στον  Λουδοβίκο ΙΣΤ’ και την Μαρία Αντουανέτα. Όταν αποκεφαλίστηκαν τα ίχνη του χάθηκαν. Φαίνεται ότι άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν είχαν ούτε αυτοί την καλύτερη μοίρα. 

Τελικά θα πουληθεί στην εκατομμυριούχο  Evelyn Walsh McLean το 1911, η οποία υπέφερε αρκετές τραγωδίες από την αγορά του και μετά. Μετά τον θάνατό της, το διαμάντι Hope βρήκε ένα άλλο σπίτι, αυτό του Harry Winston ενός εμπόρου πολύτιμων λίθων  το 1949. Το 1958, ο Winston, δώρισε το διαμάντι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian, θέλοντας να απαλλαγεί από αυτό θεωρώντας το καταραμένο!

Διάβασε και εδώ για άλλα καταραμένα κοσμήματα: Καταραμένα Κοσμήματα | Αλήθεια Υπάρχουν;

καταραμένα κοσμήματα, kataramena kosmimata, cursed jewelry
Το διαμάντι της Ελπίδας. Πηγή: Wikipedia

4. The Dresden Green

Το Dresden Green είναι από τα πιο σπάνια διαμάντια στον κόσμο. Είναι το μεγαλύτερο φυσικό πράσινο διαμάντι, με βάρος 41 καράτια. Διάσημο όχι μόνο για το μέγεθός του, αλλά και για την εκπληκτική του διαύγεια. Το διαμάντι αποτέλεσε σύμβολο για τους ηγεμόνες της Σαξονίας από το 1741, όταν αγοράστηκε από τον Φρειδερίκο τον Μέγα για περίπου 4 τόνους χρυσού. Τελευταία αποτέλεσε μέρος στολιδιού για καπέλο. Περιβάλλεται από πολλά λευκά διαμάντια σε ένα εκθαμβωτικό σχέδιο που μπορεί κανείς να δει σήμερα στο Κάστρο της Δρέσδης, στη Γερμανία.

Green Dresden, πράσινο διαμάντι, διάσημα κοσμήματα
The Green Dresden σαν στολίδι κοσμήματος για καπέλα.
Πηγή: Wikipedia

5. Το Δαχτυλίδι Αρραβώνων της Grace Kelly

Το δαχτυλίδι αρραβώνων της Γκρέις Κέλι από τον πρίγκιπα Ρενιέ σηματοδότησε την αρχή της μεταμόρφωσής της από στάρλετ του Χόλιγουντ σε πριγκίπισσα. Η πριγκίπισσα Γκρέις φορούσε παντού το δαχτυλίδι των αρραβώνων της 10,47 καρατίων, ακόμα και στην ταινία High Society, όπου εμφανίστηκε στο πλευρό του Μπινγκ Κρόσμπι και του Φρανκ Σινάτρα. Η κινηματογραφική του εμφάνιση το έκανε ένα από τα πιο διάσημα δαχτυλίδια στον κόσμο και σήμερα, το δαχτυλίδι αξίζει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια.

Το Δαχτυλίδι Αρραβώνων της Grace Kelly.
Πηγή: The jewelry editor

6. Κολιέ Hutton Mdivani Cartier

Το κολιέ Hutton Mdivani Cartier πουλήθηκε 27,4 εκατομμύρια δολάρια. Αποτελείται από νεφρίτη, ρουμπίνι και διαμάντια. Ανήκε στην κληρονόμο της Woolworth, Barbara Hutton (1912 – 1979). Θεωρείται το καλύτερο και πιο σημαντικό κόσμημα νεφρίτη στον κόσμο. Το κόσμημα έδωσε στη Hutton από τον πατέρα της ως δώρο γάμου με τον πρίγκιπα Mdivani της Γεωργίας. Αποτελούμενο από 27 χάντρες Qing jadeite, το κολιέ επανασχεδιαστηκε για τους Huttons από τον οίκο Cartier το 1933, ο οποίος πρόσθεσε το γεωμετρικά σχεδιασμένο κούμπωμα από ρουμπίνια και διαμάντια.

Hutton Mdivani Cartier, διάσημα κοσμήματα
The Hutton Mdivani Cartier. Πηγή: Reddit

7. L’Incomparable Diamond

Το 407,48 καρατίων Incomparable Diamond κατέχει αυτήν τη στιγμή το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το πιο ακριβό κολιέ στον κόσμο – αξίας περίπου 55 εκατομμυρίων δολαρίων! Αυτό που κάνει το κολιέ τόσο μοναδικό είναι το υπέροχο κίτρινο χρώμα του σε συνδυασμό με την τέλεια κοπή και το αψεγάδιαστο εσωτερικό του. Για την ακρίβεια θεωρήθηκε το μεγαλύτερο εσωτερικά άψογο διαμάντι που έχει αξιολογηθεί ποτέ από το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Αμερικής. Το διαμάντι εκτέθηκε σε πολλά μουσεία, πριν τοποθετηθεί σε ένα κολιέ από ροζ χρυσό 18 καρατίων που συμπληρώνει το διαμάντι με 91 λευκά διαμάντια διαφόρων σχημάτων και μεγεθών.

L'Incomparable Diamond, incomparable diamond, κίτρινο διαμάντι, kitrino diamanti
L’Incomparable Diamond.
Πηγή: The Jewellery Editor

Ακριβά και εντυπωσιακά, είναι όλα ένα κι ένα! Εσύ αν είχες ένα από τα παραπάνω να επιλέξεις, ποιο θα ήταν αυτό;

Διάβασε και αυτά:

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

Διαμάντια | Γενέθλιοι Λίθοι Του Απριλίου

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)

Οι γενέθλιοι λίθοι του Ιουνίου κρύβουν φυσική ομορφιά και αγνότητα. Τόσο το μαργαριτάρι όσο και η φεγγαρόπετρα λατρεύονταν από την αρχαιότητα. Τα μαργαριτάρια είναι περιζήτητα εδώ και αιώνες λόγω της ομορφιάς τους. Από την άλλη η φεγγαρόπετρα ήταν σεβαστός λίθος για την απόκοσμη, αιθέρια λάμψη της, ιδιαίτερα στην Ινδία και τη Ρώμη.

Οι γενέθλιοι λίθοι λατρεύονταν για τις μαγικές τους ιδιότητες και την ομορφιά τους. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα μαργαριτάρια ήταν τα δάκρυα των θεών ή των γοργόνων. Στην ινδουιστική μυθολογία, τα μαργαριτάρια συνδέονταν με τον θεό της σελήνης και θεωρούνταν ότι έφερναν τύχη και προστασία. 

Για τη φεγγαρόπετρα, με τη μυστηριώδη λάμψη, οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι σχηματίστηκε από το φως της σελήνης, ενώ οι αρχαίοι Ινδοί τη συνέδεαν με θεϊκή αγάπη και πάθος.

Αν είσαι γεννημένη τον Ιούνιο, διάλεξε την πέτρα σου!

Μαργαριτάρι

margaritari, genethlioi lithoi iouniou, γενέθλιοι λίθοι ιουνίου

Τα μαργαριτάρια συνδέονται συχνά με κομψότητα και την αρχοντιά. Άλλωστε πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για μαργαριταρένια κολιέ και σκουλαρίκια;

Αν και τα πιο γνωστά είναι τα λευκά, είναι διαθέσιμα σε ποικιλία χρωμάτων, όπως λευκό, μαύρο, ροζ και χρυσό. Ο μοναδικός σχηματισμός τους μέσα στα όστρακα τους τα τυλίγει με ακόμα περισσότερο μυστήριο, καθιστώντας τα μια ενσάρκωση ενός θαύματος της φύσης.

Συνδέονται συχνά με την οικονομική επιτυχία και τον υλικό πλούτο. Πιστεύεται ότι προσελκύουν καλή τύχη και βοηθούν στην εκδήλωση των επιθυμιών. 

Όμως δεν μένουν μόνο σε αυτά.

Συμβολίζουν την αγνότητα και τη σοφία. Η ηρεμιστική ενέργεια των μαργαριταριών βοηθά να πλοηγηθείς στις προκλήσεις της ζωής με χάρη και σοφία, καθιστώντας τα έναν ανεκτίμητο σύμμαχο στο πνευματικό σου ταξίδι. 

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση των αρνητικών ενεργειών και στην αποβολή των συναισθηματικών τοξινών, επιτρέποντάς σου να διατηρήσεις μια καθαρή και ισορροπημένη αύρα.

Πιστεύεται επίσης ότι βοηθούν στον καθαρισμό και τον εξαγνισμό του συναισθηματικού φορτίου, προάγοντας την αγάπη για τον εαυτό μας και τη συμπόνια που τόσο πολύ χρειαζόμαστε.

Με την απαλή τους ενέργεια βοηθούν στην καλλιέργεια ενός στοργικού και περιποιητικού περιβάλλοντος, ενισχύοντας την υγιή επικοινωνία και την κατανόηση μεταξύ των συντρόφων.

Σε θεραπευτικό επίπεδο τα μαργαριτάρια βοηθούν σε παθήσεις που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα, το δέρμα και τη γονιμότητα. Η ηρεμιστική και εξισορροπητική ενέργειά τους μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες, προάγοντας τη συνολική ευεξία.

Τελικά τα μαργαριτάρια είναι ένας συνδυασμός χάρης, πολυπλοκότητας και εσωτερικής δύναμης. Συμβάλλουν στην ενίσχυση της αύρας και ενισχύουν την αίσθηση της ηρεμίας. Ενσωματώνοντας τα μαργαριτάρια στη ζωή σoυ, μπορείς να αξιοποιήσεις τις καταπραϋντικές δονήσεις τους και να ενισχύσεις την συναισθηματική σου ισορροπία. 

Φεγγαρόπετρα

moonstone, genethlioi lithoi iouniou, γενέθλιοι λίθοι ιουνίου

Η φεγγαρόπετρα είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός και δημοφιλής λίθος. Όπως μαρτυράει και το όνομα της συνδέεται με το φεγγάρι. Με χρώματα που κυμαίνονται από γαλακτώδες λευκό έως μπλε, ροδακινί, ακόμη και αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, η φεγγαρόπετρα ενσαρκώνει τη θηλυκή ενέργεια. Ενσαρκώνει επίσης τη διαίσθηση,  την ενσυναίσθηση και τη συναισθηματική θεραπεία. 

 Είναι εξαιρετική πέτρα για όσους αναζητούν ισορροπία και εσωτερική αρμονία στη ζωή τους.

Η φεγγαρόπετρα καλλιεργεί τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση προς τον εαυτό μας και τους άλλους. Βοηθά να αξιοποιήσουμε και να καλλιεργήσουμε τη διαίσθησή μας και να δούμε τις καταστάσεις πιο καθαρά. Λόγω της δημιουργικής και διαισθητικής γυναικείας ενέργειας, βοηθά να συντονιστούμε με τα αληθινά μας συναισθήματα.

Η φεγγαρόπετρα συχνά αποκαλείται η «πέτρα των νέων ξεκινημάτων». Μπορεί να βοηθήσει στην αναζωπύρωση του πάθους και του ρομαντισμού, φέρνοντας μια αίσθηση περιπέτειας και ενθουσιασμού στις σχέσεις.

Καθώς συνδέεται με τη θηλυκή ενέργεια, θεωρείται ότι παρέχει υποστήριξη στην υγεία των γυναικών, ιδιαίτερα στους τομείς της ορμονικής ισορροπίας, της εμμήνου ρύσεως και της εγκυμοσύνης. 

Συνδέεται τόσο με το τρίτο μάτι όσο και με τα τσάκρα του στέμματος. Αυτό σημαίνει ότι προάγει την πνευματική ανάπτυξη, τις ψυχικές ικανότητες και τη βαθύτερη κατανόηση των συναισθημάτων κάποιου. Συνδέεται επίσης με το τσάκρα του λαιμού, ενθαρρύνοντας την ειλικρινή και  εγκάρδια επικοινωνία.

Πολλές φορές θεωρήθηκε ως πέτρα μυστικισμού. Η σύνδεσή της με το φεγγάρι και τους σεληνιακούς κύκλους την καθιστούν ιδανικό πολύτιμο λίθο για όσους θέλουν να εμβαθύνουν τη σύνδεσή τους με τη διαίσθησή τους και τον εαυτό τους. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια φεγγαρόπετρα με πολλούς τρόπους. Μπορείς να τη φορέσεις ως κόσμημα και να επωφεληθείς από τις δονήσεις της ή να την έχεις πάντα στην τσέπη σου. Αν τοποθετηθεί κάτω ή δίπλα από το κρεββάτι πιστεύεται ότι μπορεί να προκαλέσει όμορφα όνειρα ενώ αν τοποθετηθεί στο γραφείο ή στο χώρο εργασίας θεωρείται ότι ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα.

Τόσο το μαργαριτάρι όσο και η φεγγαροπετρα ταιριάζουν και σε Διδύμους αλλά και Καρκίνους ως γενέθλιοι λίθοι του Ιουνίου. Αν είσαι γεννημένη τον Ιούνιο απλά διάλεξε ποια από τις δυο σε αντιπροσωπεύει καλύτερα και τι ενέργεια θέλεις να προσελκύσεις!

Ασημένιο δαχτυλίδι με φεγγαρόπετρα

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους λίθους, διάβασε επίσης:

Αβεντουρίνη Για Τύχη Και Αφθονία

Γνωρίζεις Τα Χαρακτηριστικά Των Πολύτιμων Λίθων;

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

(Commenting: OFF)

Διαμάντια και ρουμπίνια και ζαφείρια! Υπέροχοι πολύτιμοι λίθοι που όλοι θα ήθελαν! Ή μήπως όχι; Πίσω από τη λάμψη και την ομορφιά κάποιων κοσμημάτων κρύβεται μυστήριο. Καταραμένα κοσμήματα;

Παρακάτω σου αφήνω 5 ιστορίες κοσμημάτων που έχουν χαρακτηριστεί ως καταραμένα κοσμήματα. Κάποιες ιστορίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες!

Το Μαύρο Διαμάντι Ορλόφ (Black Orlov)

Η ιστορία του Μαύρου Διαμαντιού Ορλόφ είναι σίγουρα μια μυστηριώδης ιστορία. Ο θρύλος λέει ότι το Μαύρο Διαμάντι Ορλόφ προήλθε από την Ινδία τον 19ο αιώνα όταν ένας Ινδουιστής μοναχός έκλεψε το τεράστιο μαύρο διαμάντι από το κεφάλι ενός αγάλματος Μπράχμα. Προφανώς, αυτό δεν άρεσε στον Ινδουιστή θεό της δημιουργίας και ο μοναχός βρέθηκε δολοφονημένος μετά από λίγο καιρό.

Έναν αιώνα περίπου μετά, το διαμάντι καταλήγει στη Ρωσία και στην πριγκίπισσα Νάντια Βγιεγκίν Ορλόφ, αλλάζοντας το όνομα του σε Μαύρο Διαμάντι Ορλόφ (Black Orlov). Η πριγκίπισσα Νάντια αυτοκτόνησε πηδώντας από έναν ουρανοξύστη στη Ρώμη. Το περίεργο είναι όμως ότι την ίδια τύχη είχε και η επόμενη ιδιοκτήτρια Λεονίλα Γκαλίτσινε Μπαριατίνσκι.

Όμως δεν ήταν οι μόνες αυτοκτονίες όσων είχαν το διαμάντι. Το 1932, ο Τζ. Πάρι, ένας έμπορος διαμαντιών που κατείχε επίσης το διαμάντι, αυτοκτόνησε πηδώντας από ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη.

Άραγε το διαμάντι 67.50 καρατίων είχε κάποια σχέση τελικά; 

καταραμένα κοσμήματα, kataramena kosmimata, cursed jewelry
Το Μαύρο Διαμάντι Ορλόφ. Πηγή: Wikipedia

Το Μωβ Ζαφείρι του Δελχί(The Delhi Sapphire)

Σύμφωνα με το μύθο, το Μωβ Ζαφείρι του Δελχί (ή ο Καταραμένος Αμέθυστος) κλάπηκε από τον ναό της Ίντρα κατά την Ινδική εξέγερση του 1857. Ο συνταγματάρχης Φέρρις, το έφερε στην Αγγλία.

Κάπου εδώ άρχισαν και τα προβλήματα για αυτόν και την οικογένεια του. Η υγεία του Φέρρις κλονίστηκε ενώ χρεοκόπησε κιόλας. Ο γιος του που κληρονόμησε το πετράδι είχε την ίδια μοίρα, οπότε το έδωσε σε έναν φίλο του. Μάλλον δεν ήταν και ό,τι καλύτερο καθώς ο φίλος του αυτοκτόνησε λίγο καιρό μετά.

Και η καταστροφική πορεία του ζαφειριού συνεχίστηκε. Το 1890, ο συγγραφέας Έντουαρντ Χέρον Άλεν απέκτησε το πετράδι το οποίο ισχυρίστηκε ότι του έφερε τρομερή κακοτυχία και αποφάσισε να το χαρίσει σε ένα φίλο του τραγουδιστή. Κατά διαβολική σύμπτωση λίγο καιρό μετά ο τραγουδιστής αυτός έχασε τη φωνή του. Έτσι ο Χέρον Άλεν αποφάσισε να πετάξει το ζαφείρι στο ποτάμι. Όμως όχι, δεν έφυγε από τη ζωή του, καθώς το βρήκε κάποιος και του το επέστρεψε. Τελικά αποφάσισε να το κλειδώσει σε μια τραπεζική θυρίδα. Έθεσε σαν όρο να μπορεί να πουληθεί τρία χρόνια μετά το θάνατό του και να μην περιέλθει ποτέ στην κόρη του.  

Μετά τον θάνατό του το 1943, η κόρη του πήρε το Μωβ Ζαφείρι και το έδωσε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, μαζί με ένα σημείωμα που προειδοποιεί για την κατάρα του. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η κατάρα είναι ακόμη σε εξέλιξη. Αλήθεια ή ψέμα, ποιος ξέρει;

καταραμένα κοσμήματα, kataramena kosmimata, cursed jewelry
Ο Καταραμένος Αμέθυστος. Πηγή: Natural History Museum UK

Διαμάντι Κο-Ι-Νουρ(Koh-I-Noor)

Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι το διαμάντι Koh-I-Noor είναι αξιοσέβαστο, παρά την κατάρα που φέρει. Πολλοί άντρες ιδιοκτήτες του διαμαντιού εκθρονίστηκαν βίαια, αποδεικνύοντας ότι η κακή τύχη θα ταλαιπωρούσε κάθε άνδρα που το κατείχε. Όταν το διαμάντι 109 καρατίων κατέλεξε ανάμεσα στα κοσμήματα του βρετανικού στέμματος, φοριόταν μόνο από βασίλισσες για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πιάνει! 

To Διαμάντι Regent

Φημολογείται ότι η κατάρα του διαμαντιού Regent ξεκίνησε όταν ένας σκλάβος βρήκε το διαμάντι σε ένα ορυχείο στην Ινδία το 1608. Ο σκλάβος αποφάσισε να κρύψει το διαμάντι 140.64 καρατίων όμως τελικά τον λήστεψαν και τον σκότωσαν.

Το διαμάντι Regent πέρασε από τα χέρια του βασιλιά Λουδοβίκου XVIII και του Κάρολου X οι οποίοι και οι δυο αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από τον θρόνο. Επίσης φορέθηκε από την Μαρία Αντουανέτα η οποία τελικά αποκεφαλίστηκε. Κόσμησε και το σπαθί του Ναπολέοντα ο οποίος εξορίστηκε και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του μόνος και ζώντας σε φρικτές συνθήκες.

Σήμερα το διαμάντι βρίσκεται στο Λούβρο.

Το Διαμάντι της Ελπίδας(The Hope Diamond)

Πιθανότατα το πιο διάσημο από τα καταραμένα κοσμήματα. Η κατάρα του διαμαντιού ξεκίνησε τον 17ο αιώνα όταν ένας έμπορος πολύτιμων λίθων, ο Ζαν-Μπατίστ, έκλεψε το μπλε διαμάντι από ένα ινδουιστικό άγαλμα. Ο  Ζαν-Μπατίστ πέθανε από πυρετό αμέσως μετά. Το Διαμάντι της Ελπίδας περιήλθε στην κατοχή του Βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ’ και της Μαρίας Αντουανέτας, οι οποίοι και οι δύο κατέληξαν στη λαιμητόμο.

Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το διαμάντι κλάπηκε και κόπηκε ξανά από τον Γ.Φόλς, έναν Ολλανδό κοσμηματοπώλη.  Η μοίρα του επιφύλασε να δολοφονηθεί από τον γιο του, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε και το διαμάντι εξαφανίστηκε.

Το διαμάντι επανεμφανίστηκε μυστηριωδώς το 1900. Δυστυχώς ούτε η μοίρα των μετέπειτα ιδιοκτητών ήταν καλύτερη. Η Έβαλυν Γουόλς Μακλίν, τελευταία κληρονόμος του διαμαντιού, αγόρασε το διαμάντι το 1912 και το έβαλε στο κολάρο του σκύλου της! Μπορεί ο σκύλος της να μην έπαθε κάτι όμως η Μακλίν έχασε την κόρη της από υπερβολική δόση και τον γιο της σε αυτοκινητιστικό. Ο άντρας της την εγκατέλειψε για μια άλλη ενώ έχασε και την περιουσία της. Τα επιζώντα παιδιά της πούλησαν το διαμάντι σε έναν κοσμηματοπώλη, ο οποίος στη συνέχεια το δώρισε στο Ίδρυμα Σμιθσόνιαν το 1958, αφού το σπίτι του κάηκε και εκείνος είχε ένα σοβαρό τροχαίο. Χμ….

καταραμένα κοσμήματα, kataramena kosmimata, cursed jewelry
Το διαμάντι της Ελπίδας. Πηγή: Wikipedia

Καταραμένα κοσμήματα ή όχι; Πάντως υπάρχουν πολλές τραγικές συμπτώσεις στις ιστορίες τους!

Εγώ πάλι για να κλείσω το άρθρο με θετικό vibe θα σου αφήσω να διαβάσεις και αυτά:

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

9 Ημιπολύτιμοι Λίθοι για Καλή Τύχη. Έχε Τους Πάντα Μαζί Σου!

Αν σου αρέσουν οι ιστορίες με λίθους και κοσμήματα ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

Σκουλαρίκια με αχάτη
Σκουλαρίκια από αχάτη
(Commenting: OFF)

Η μυστηριώδης ομορφιά του ίασπι έχει αιχμαλωτίσει πολλούς πολιτισμούς ανά τους αιώνες, από τους αρχαίους Αιγύπτιους αλλά και σήμερα κάθε σύγχρονο fashionista που σέβεται τον εαυτό του. Ο ίασπις έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες στη δημιουργία κοσμημάτων, γλυπτών και άλλων διακοσμητικών κομματιών. 

Αν θες να μάθεις περισσότερα για αυτόν τον διάσημο λίθο και τις ιδιότητες του συνέχισε να διαβάζεις. Σε αυτό το άρθρο θα πούμε πολλά!

Τι είναι ο Ίασπις;

Ο ίασπις είναι ένας τύπος χαλαζία που βρίσκεται σε ποικιλία χρωμάτων, από βαθύ κόκκινο και πορτοκαλί έως ανοιχτό καφέ και πράσινο. Συχνά υπάρχουν πάνω του ραβδώσεις λόγω της παρουσίας οξειδίου του σιδήρου μέσα στη δομή του. Κάθε πέτρα ίασπι είναι μοναδική και δεν υπάρχει δεύτερη ίδια. 

Στην αρχαιότητα, ο ίασπις χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή σφραγίδων, φυλαχτών και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων. Η ανθεκτικότητά του και η πολύχρωμη εμφάνισή του τον έκαναν δημοφιλή επιλογή για τη δημιουργία περίπλοκων σχεδίων. Σήμερα, ο ίασπις εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την κατασκευή κοσμημάτων και τα μοναδικά του χρώματα και μοτίβα τον κάνουν έναν περιζήτητο λίθο.

Ιστορικά πίστευαν ότι ο ίασπις είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Σε πολλούς πολιτισμούς, πιστεύονταν ότι βοηθούσε στην καταπολέμηση του πυρετού, την υγεία του ήπατος αλλά και την  αποκατάσταση της ενεργειακής ισορροπίας. Σήμερα, προτιμάται καθώς πιστεύεται ότι προκαλεί συναισθηματική ηρεμία και βοηθάει στη διαχείριση του άγχους.

Ιδιότητες

Ο ίασπις είναι ένας λίθος που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος, να προάγει την πνευματική διαύγεια και την εστίαση στο στόχο, ακόμη και να βοηθήσει στη σωματική θεραπεία. 

Τονώνει την αυτοπεποίθηση και αυξάνει την έμπνευση και τη δημιουργικότητα ενώ ενισχύει και την πνευματικά ανάπτυξη. Ενθαρρύνει την ειλικρίνεια με τον εαυτό μας. Παρέχει κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε δυναμικά τα προβλήματα. Βοηθά τη γρήγορη σκέψη και προάγει τις οργανωτικές μας ικανότητες. Επίσης διεγείρει τη φαντασία και μετατρέπει τις ιδέες σε δράση. Πιστεύεται ότι παρατείνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση και αναζωογονεί τον οργανισμό.

Αν μια λέξη όμως θα χρησιμοποιούνταν για να περιγράψει τις ιδιότητες του ίασπι, αυτή θα ήταν ισορροπία. Είναι ιδιαίτερα εξισορροπιστική πέτρα και χρησιμοποιείται αρκετά συχνά και στον διαλογισμό. Εξισορροπεί το γιν και το γιανγκ. 

Βοηθά στην απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας, κατευνάζει το άγχος και φέρνει γαλήνη, ηρεμία και πληρότητα. 

Επίσης, καθαρίζει από την ηλεκτρομαγνητική και περιβαλλοντική ρύπανση, συμπεριλαμβανομένης της ακτινοβολίας. 

Αυτές είναι οι βασικές ιδιότητες του ίασπι. Υπάρχουν  όμως και άλλες οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με το χρώμα.

Έτσι:

Μαύρος Ίασπις

Είναι επίσης γνωστός ως “Blackstone”. Ο μαύρος ίασπις είναι ένας εξαιρετικά προστατευτικός λίθος που βοηθά στη συγκέντρωση και τη γείωση της ενέργειας.

Ίασπις Brecciated 

Αυτός ο ίασπις  έχει ιδιαίτερο χρώμα λόγω του αιματίτη που περιέχει, συχνά αποκαλείται και “Poppy Jasper”. Είναι μια ιδιαίτερα καλή πέτρα γείωσης που βοηθάει όταν αισθανόμαστε καταβεβλημένοι. Ενισχύει τις οργανωτικές ικανότητες ενώ βοηθά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας. Ενθαρρύνει την ενσυναίσθηση και την επικοινωνία, απορροφά την αρνητική ενέργεια και προάγει την υγεία.

Dalmatian

Πήρε το όνομα του από την άσπρη με μαύρες πιτσιλιές εμφάνιση του. Βοηθά στο μετρίασμα της απογοήτευσης και στο να δούμε τα δυνατά και αδύνατα μας στοιχεία πιο καθαρά.

jasper, Dalmatian jasper, ίασπις, ιασπις
Dalmacian Jasper

Πράσινος Ίασπις

Ενδεχομένως από τις πιο δημοφιλείς παραλλαγές του. Είναι ιδιαίτερα θεραπευτική πέτρα. Βοηθά στο να απαλλαγούμε από εμμονές. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτοξινώνει όλα τα συστήματα του σώματος. 

Κόκκινος Ίασπις

Ακόμα μια διάσημη εκδοχή του. Ο κόκκινος ίασπις είναι διεγερτικός και εξαιρετικά προστατευτικός λίθος. Μπορεί να εξουδετερώσει την ακτινοβολία και άλλες μορφές περιβαλλοντικής και ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης. Φέρνει στο φως προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, διορθώνει αδικίες και παρέχει πληροφορίες για δύσκολες καταστάσεις. Ηρεμεί τα συναισθήματα, καθαρίζει και σταθεροποιεί την αύρα. Είναι επίσης ένας θεραπευτικός λίθος, καθώς ενισχύει και αποτοξινώνει το κυκλοφορικό σύστημα.

Κίτρινος Ίασπις

Είναι επίσης εξαιρετικά προστατευτικός λίθος. Έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει την ακτινοβολία και άλλες μορφές περιβαλλοντικής και ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης. Ηρεμεί τα νεύρα και κατευνάζει τα συναισθήματα. 

Αυτοί είναι από τους πιο γνωστούς, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές ακόμα παραλλαγές ίασπι.

jasper, ίασπις, ιασπις, πράσινος ίασπις, прασινος ιασπις

Φροντίδα

Για να διασφαλίσεις ότι ο ίασπις σου θα παραμείνει σε καλή κατάσταση, η κατάλληλη φροντίδα είναι απαραίτητη. Όπως είπαμε είναι σχετικά ανθεκτικός λίθος, οπότε μπορείς να τον καθαρίζεις τακτικά με χλιαρό σαπουνόνερο και ένα μαλακό πανί ή μια μαλακή βούρτσα. Άπλα φρόντισε να τον ξεπλύνεις καλά από τη σαπουνάδα και να τον στεγνώσεις με ένα πανί ώστε να μην μείνουν κηλίδες νερού. 

Παρά το γεγονός ότι είναι μια σκληρή πέτρα, ο ίασπις εξακολουθεί να είναι ευάλωτος σε γρατσουνιές και χημικές ουσίες. Οπότε φρόντισε να τον αποθηκεύεις(όπως και όλους τους πολύτιμους λίθους άλλωστε) στο δικό του κουτί ή σακουλάκι. 

Περισσότερα για την φροντίδα των πολύτιμων λίθων διάβασε και εδώ: Φροντίδα πολύτιμων λίθων: Γιατί και πώς

Πού βρίσκεται ο Ίασπις;

Γενικά δεν θεωρείται ως σπάνιος πολύτιμος λίθος. Βρίσκεται σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Βραζιλία και Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι είναι και πιο προσιτός σε σχέση με άλλους πολύτιμους λίθους. 

Ωστόσο, η αξία του μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητά του και την σπανιότητα χρώματος και σχεδίου. 

Ίασπις και Ζώδια

Ο ίασπις δεν συνδέεται παραδοσιακά με κανένα ζώδιο. Λόγω της ήρεμης φύσης του όμως ταιριάζει πολύ σε Αιγόκερους και Παρθένους.

Η γείωση και η ηρεμιστική του ενέργεια πιστεύεται ότι φέρνει ισορροπία και σταθερότητα, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να πετύχουν τους στόχους τους. 

Γράψε μου αν θες στα σχόλια, θα φορούσες έναν ίασπι;

Αντρικό βραχιόλι με χάντρες από πράσινο ίασπι

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για λίθους διάβασε επίσης:

9 Κίτρινοι Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

9 Λίθοι που μειώνουν το στρες

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)

Η δημιουργικότητα μπορεί να είναι ένα βασικό συστατικό της ζωής. Από το να καταπιάνεσαι με πινέλα και καμβάδες μέχρι το να γράψεις ένα ποίημα, να γράψεις σε ένα ημερολόγιο, να συνθέσεις ή να παίξεις μουσική και πολλά ακόμα.  Όμως, η αλήθεια είναι ότι ο άδειος καμβάς για έναν ζωγράφο ή ο κέρσορας που αναβοσβήνει στην οθόνη του υπολογιστή ενός συγγραφέα μπορεί να του γίνει εφιάλτης. Ευτυχώς, υπάρχουν κρύσταλλοι που αυξάνουν τη δημιουργικότητα και πυροδοτούν την έμπνευση. Βοηθούν να διοχετεύσουμε στοχευμένα την ενέργεια μας και να ξεμπλοκάρουμε όταν έχουμε βαλτώσει.

Να έχεις απλά υπόψη ότι η δημιουργικότητα και το πώς εκδηλώνεται είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό, αυτοπεποίθηση και πίστη στο εαυτό μας. Έτσι βοηθούμε να ανοίξουν τα τσάκρα μας και κυρίως το ιερό τσάκρα που συνδέεται με τη δημιουργικότητα.

9 κρύσταλλοι που αυξάνουν τη δημιουργικότητα

Καρνέλιος

Η δημιουργικότητα είναι ένα είδος πάθους, είναι επιθυμία για έκφραση και φωτιά σκέψης. Ο καρνέλιος αντιπροσωπεύει άριστα και τα τρία. Επίσης είναι στενά συνδεδεμένος με το ιερό τσάκρα, το πηγάδι της δημιουργικότητας. Όταν το ιερό τσάκρα είναι ανοιχτό, κάνουμε χώρο για να λάμψει το εσωτερικό μας φως και εξοπλιζόμαστε με θάρρος και αντοχή. Αυτό είναι το κύριο στοιχείο του καρνέλιου: Μας δίνει την αντοχή για να ολοκληρώνουμε τα έργα μας. Αν έχεις για σύντροφο ένα καρνέλιο ξέχνα τις μισές δουλειές. 

Κιτρίνης

Ο κιτρίνης με το ζωηρό κίτρινο χρώμα του θεωρείται πέτρα χαράς και αφθονίας. Αφθονία σε πολλά επίπεδα, ένα εκ των οποίων κα η δημιουργικότητα. Ο κιτρίνης βοηθά να ξεπεράσουμε τους εσωτερικούς μας δαίμονες βρίσκοντας αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Μας ανανεώνει και μας δείχνει το δρόμο στο πώς να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε. Είναι μια λαμπερή έκρηξη έμπνευσης, μας επηρρεάζει θετικά και μας επαναφέρει σε δημιουγικό δρόμο. 

Κόκκινος Ίασπις

Ο κόκκινος ίασπις αντιπροσωπεύει τη ζωντάνια, το πάθος και την ενέργεια. Φέρνει επιμονή, πάθος και δύναμη για να κάνουμε μεγάλα όνειρα. Εάν θέλουμε να είμαστε τολμηροί και γεμάτοι ενέργεια στην καλλιτεχνική μας ζωή, ο ίασπις είναι μια πέτρα που σίγουρα θα μας βοηθήσει. 

Λαβραδορίτης

Ο λαβραδορίτης είναι συνώνυμος με τον μυστικισμό εδώ και αιώνες. Έχει επάνω του τα απόκοσμα χρώματα του Aurora Borealis(Βόρειο Σέλας) κάτι το οποίο έξαπτε πάντα τη φαντασία. Τα χρώματα του θυμίζουν τις άπειρες δυνατότητες και τα μυστήρια του σύμπαντος. Όπως το Βόρειο Σέλας που αναβοσβήνει στον ουρανό, ο Λαβραδορίτης μάς προσκαλεί να εξερευνήσουμε άλλες διαστάσεις του νου. Ονομάζεται η πέτρα της μεταμόρφωσης και πέτρα του θάρρους. Όταν μιλάμε  για δημιουργικότητα, αυτά είναι δύο πράγματα τα οποία σίγουρα χρειαζόμαστε.

Μάτι της Τίγρης

Γεμάτο σε χρυσό, μαύρο και αποχρώσεις του πορτοκαλί, το Tigers Eye είναι μια πέτρα ευημερίας και δύναμης. Μερικές φορές η δημιουργικότητα μάς καλεί να δυναμώσουμε για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Το Tigers Eye είναι μια φοβερή πέτρα που μας ενθαρρύνει να χρησιμοποιούμε τη δύναμή μας και να εστιάζουμε την ενέργεια μας στο έργο μας και τα θέλω μας.

Φεγγαρόπετρα

Άλλη μια μυστικιστική πέτρα γεμάτη θηλυκή ενέργεια και αρμονία. Βοηθάει να αποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε την άνοδο και την πτώση, τους κύκλους δηλαδή  που μπορεί να προκύψουν στη  δημιουργική μας ζωή. Μας καλεί να μην πιέζουμε τα πράγματα αλλά να αφήσουμε τη δημιουργική μας ενέργεια να έρθει φυσικά.

κρύσταλλοι που αυξάνουν την δημιουργικότητα, krystalloi pou auksanoun ti dimiourgikotita, κρύσταλλοι και δημιουργικότητα

Λάπις Λαζούλι

Το λάπις λαζούλι είναι επίσης γνωστό ως η πέτρα της σοφίας. Έχει μακρά καλλιτεχνική ιστορία. Αλέθονταν και χρησιμοποιούνταν σε πίνακες αλλά και ως σκιά ματιών για βασίλισσες και φαραώ. Αγαπιέται για την ικανότητά του να καλλιεργεί την αυτοέκφραση και την ανώτερη σκέψη. Συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού και του τρίτου μάτιου. Αυτά τα τσάκρα  βοηθούν να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας ώστε να μπορούμε να μοιραστούμε το όραμά μας με τον κόσμο. 

Απατίτης

Ο απατίτης είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους παλεύουν να ξεπεράσουν το «μπλοκάρισμα του συγγραφέα» και γενικότερα το καλλιτεχνικό μπλοκάρισμα. Επίσης είναι καλή επιλογή για όσους δεν μπορούν να εμβαθύνουν αρκετά στα όνειρα τους. Επιπλέον, βοηθάει στην καλύτερη διαχείριση του χρόνου, τονώνει τη διάνοια και ενισχύει σημαντικά την ικανότητά να δημιουργούμε με ανοιχτή καρδιά και μυαλό. 

Αιματόπετρα

Η αιματόπετρα είναι πέτρα πολεμιστών που δίνει θάρρος και αίσθηση του σκοπού. Οδηγεί στο να χαράξουμε τη πορεία μας, να ξεπεράσουμε τις όποιες αμφιβολίες για τον εαυτό μας ενώ ενισχύει τα όνειρα μας. Τα όνειρά μας μπορεί να είναι ένα θησαυροφυλάκιο κρυμμένης έμπνευσης που περιμένουν να μεταμορφωθούν σε τέχνη. 

Πώς χρησιμοποιούνται οι κρύσταλλοι που αυξάνουν τη δημιουργικότητα;

  • Τοποθέτησε τους στο γραφείο σου ή οπουδήποτε δημιουργείς και άφησε τους να γεμίσουν το χώρο με ενεργειακές δονήσεις.
  • Φόρεσε τους κρυστάλλους ως κόσμημα για συνδεθούν με τη δική σου ενέργεια.
  • Εάν μπορείς διαλογίσου με ένα κρύσταλλο στο χέρι και άφησε το χαλαρωτικό άγγιγμα του να ανοίξει χώρο για δημιουργική έκφραση.

Για πες ποιον κρύσταλλο θα εμπιστευόσουν για να αυξήσεις τη δημιουργικότητα σου;

Κολιέ με αιματόπετρα (Bloodstone) και ασημένια επιχρυσωμένα στοιχεία και εξαρτήματα
Ασημένιο δαχτυλίδι με φεγγαρόπετρα

Διάβασε επίσης:

13 Κρύσταλλοι Για Να Φέρουμε Καλή Ενέργεια Στο Σπίτι

Οι 7 Καλύτεροι Λίθοι για Αγάπη και Πάθος

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

(Commenting: OFF)

«Σμαράγδια και ρουμπίνια θα σου φέρω, απ’ της Ινδίας τις μακρινές ακτές» τραγουδούσε ο Στέλιος Ρόκκος, όμως είχε άδικο. Τα καλύτερα σμαράγδια δεν εξορύσσονται στην Ινδία. Είναι όμως υπέροχο δώρο και ειδικά για όσους έχουν γεννηθεί τον Μάιο καθώς το σμαράγδι είναι ο γενέθλιος λίθος του Μαΐου.

Συμβολίζει τη ζωτικότητα, την υγεία και τον πλούτο. Το πράσινο χρώμα του είναι ταυτισμένο με την άνοιξη και τη φύση που ανθίζει αυτήν την εποχή. Είναι ταυτισμένο επίσης με σημαδιακές ημερομηνίες. Δεν είναι τυχαίο που αναφερόμαστε σε «σμαραγδένια επέτειο» όταν μιλάμε για τη 55η επέτειο ενός γάμου(ή σχέσης).

Λίγη Ιστορία

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι πολιτισμοί τιμούσαν τη ζωηρή πράσινη λάμψη των σμαραγδιών. Οι Ίνκας και οι Αζτέκοι πίστευαν ότι ήταν ιερά και έφερναν αφθονία. Μάλιστα πολλές από τις περιοχές όπου πρωτοανακαλύφθηκαν σμαράγδια εξακολουθούν να είναι από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες εξόρυξης. Τα σμαράγδια είχαν σημαντική θέση στην κοινωνία και δεν είναι τυχαίο πως πολλά από τα πολύτιμα ευρήματα από τις περιοχές των Ίνκας φέρουν σμαράγδια.

Και στην Αίγυπτο όμως τα σμαράγδια ήταν εξέχουσας σημασίας. Η Βασίλισσα Κλεοπάτρα ντύνονταν από την κορυφή μέχρι τα νύχια με αυτά, ενώ άφθονα σμαράγδια έχουν βρεθεί σε αρχαίους αιγυπτιακούς τάφους.

Όμως και στην πιο πρόσφατη σχετικά εποχή φαίνεται να υπάρχει μια προτίμηση στα σμαράγδια. Η Jackie Kennedy, η Grace Kelly, η Elizabeth Taylor και η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γνωστές για την αγάπη τους στα σμαραγδένια κοσμήματα. Ενώ πριν μερικά χρόνια και η Angelina Jolie προκάλεσε αίσθηση στα Όσκαρ φορώντας σμαραγδένια σκουλαρίκια που κόστισαν 2 εκατομμύρια δολάρια.

Γενέθλιος Λίθος του Μαΐου και Ιδιότητες

emerald, smaragdi, σμαράγδι, γενέθλιος λίθος Μαΐου, genethlios lithos maiou

Το σμαράγδι είναι γενέθλιος λίθος του Μαΐου για κάποιο λόγο. Το πράσινο χρώμα θυμίζει  τη φρεσκάδα της άνοιξης. Συμβολίζει τη ζωτικότητα, την υγεία και την ευημερία.

Το πράσινο είναι επίσης το συμβολικό χρώμα της γονιμότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι Ρωμαίοι έδιναν σμαράγδια ως δώρα σε νεαρές συζύγους. Ακόμη όμως και σήμερα, το σμαράγδι είναι ένα δημοφιλές δώρο για νέες μητέρες.

Το σμαράγδι ανοίγει το τσάκρα της καρδιάς και ηρεμεί τα συναισθήματα. Παρέχει έμπνευση, ισορροπία, σοφία και υπομονή. Λέγεται ότι προάγει τη φιλία, την ειρήνη, την αρμονία και την ισορροπία στο σπίτι. Δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του να δώσει και να λάβει άνευ όρων αγάπη

Επειδή προάγει την ειλικρίνεια και την πίστη, είναι ωφέλιμο για επιτυχημένες επιχειρηματικές συναλλαγές και κάθε είδους συνεργασίες.

Επίσης ενισχύει το πνεύμα. Φέρνει μια αίσθηση χαράς, ανάκαμψης και ανακουφίζει από το άγχος και την πίεση. Φέρνει την υποσυνείδητη σκέψη στο προσκήνιο και προάγει την αυτογνωσία.

Ενισχύει τις δημιουργικές και νοητικές ικανότητες ενώ βελτιώνει και τη συγκέντρωση. Επειδή διώχνει τις αρνητικές σκέψεις, προωθεί την αυτοέκφραση και αποκαθιστά την ψυχική ισορροπία ενώ μπορεί να οδηγήσει σε θετική δράση και αλλαγή.

Τέλος, θεωρείται ότι το σμαράγδι είναι εξαιρετική πέτρα για να…διώξει την ατυχία!

Σε Πνευματικό Επίπεδο

Αν το πάμε σε βαθύτερο πνευματικό επίπεδο το σμαράγδι πιστεύεται ότι αυξάνει την ψυχική ευαισθησία και τη διόραση όταν κρατιέται πάνω από το τσάκρα του τρίτου ματιού. Οι μυστικιστές χρησιμοποιούν την πέτρα για να συγκεντρώσουν σοφία από πνευματικά επίπεδα.

Σε θεραπευτικό επίπεδο θεωρείται ότι ενισχύει και θεραπεύει την καρδιά και τα νεφρά και προάγει την κυκλοφορική και νευρολογική λειτουργία.

Επίσης, πιστεύεται ότι χαλαρώνει και ξεκουράζει την όραση. Αυτό το τελευταίο έχει μάλιστα και επιστημονική βάση καθώς το πράσινο χρώμα ανακουφίζει την καταπόνηση των ματιών και ξεκουράζει! Δοκίμασε την επόμενη φορά που θα εργάζεσαι πολύ ώρα στον υπολογιστή να κάνεις ένα διάλειμμα κοιτάζοντας κάτι πράσινο για λίγο ώστε να ξεκουράσεις το βλέμμα σου.

Μερικές πιο Περίεργες Πεποιθήσεις

Στους μεσαιωνικούς χρόνους στην Ευρώπη, μερικοί πίστευαν ότι τα σμαράγδια που τοποθετούνταν κάτω από τη γλώσσα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να προβλέψεις το μέλλον. Άλλοι πίστευαν ότι αν άλλαζε το χρώμα του σμαραγδιού σήμαινε ότι ο αγαπημένος σου λέει ψέματα.

Πού Βρίσκονται τα Σμαράγδια;

Αν όχι στην Ινδία όπως λέει και το άσμα, τότε που; 

Η Κολομβία είναι η κύρια πηγή εξόρυξης των καλύτερων σμαραγδιών. Επίσης η Βραζιλία είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές σμαραγδιών η οποία είναι γνωστή και για το γαλαζοπράσινο, στενό ξάδελφο του σμαραγδιού, του βηρυλίου. Άλλες χώρες που εξορύσσονται σμαράγδια είναι η Ζάμπια, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν και λιγότερο η Ινδία.

Ευτυχώς για εμάς πλέον τα σμαράγδια μπορούν να βρεθούν σε μεγάλη ποικιλία και μεγέθη. Αυτό τα κάνει πιο προσιτά και έτσι δεν είναι απαραίτητο να τα στερηθούμε.

Είναι όχι μόνο υπέροχα λόγω του χρώματος τους αλλά βαθιά συμβολικά πετράδια. Πολύ περισσότερο για όσους ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου ή έχουν γεννηθεί τον Μάιο.

Για πες, πώς σου φάνηκαν οι ιδιότητες και η ιστορία των σμαραγδιών;

Μενταγιόν με ακατέργαστο σμαράγδι

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους λίθους, διάβασε επίσης:

Αβεντουρίνη Για Τύχη Και Αφθονία

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

(Commenting: OFF)

Το όνομα της αβεντουρίνης προέρχεται από το ιταλικό όνομα για την τύχη(Aventura). Οπότε καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια ισχυρή πέτρα τύχης. Και όντως, αν δυο λέξεις χαρακτηρίζουν την αβεντουρίνη είναι τύχη και αφθονία!

Για αιώνες η αβεντουρίνη ονομαζόταν «The Stone of the Amazons» και λέγεται ότι προστάτευε τις ασπίδες των Αμαζόνων, αντιπροσωπεύντας τη θεϊκή θηλυκότητα, την άγρια δύναμη και την προστασία.

Η αβεντουρίνη είναι μια ποικιλία χαλαζία. Είναι συνήθως πράσινη, αλλά έρχεται επίσης σε και αποχρώσεις του μπλε, του κόκκινου, του πορτοκαλί, του γκρι και του καφέ. Προέρχεται από μέρη που έχουν υψηλή φυσική ενέργεια. Εξορύσσεται στα εδάφη της Ινδίας, στις γωνιές της Ρωσίας, στα βουνά της Βραζιλίας και της Χιλής και στα υγρά βάθη της άγριας ζούγκλας του Αμαζονίου.

Ιδιότητες

Πάνω από όλα, η αβεντουρίνη είναι μια πέτρα καλής τύχης. Προσελκύει την αφθονία σε πολλά επίπεδα. Είτε πρόκειται για την καριέρα, τη φιλία, την αγάπη, τη δημιουργικότητα. Πολλαπλασιάζει τη θετική μας ενέργεια και μας δίνει δύναμη να κυνηγήσουμε μικρούς και μεγάλους στόχους. 

Πέρα από αφθονία, φέρνει και θετικότητα. Θετικότητα στο να αντιμετωπίσουμε με θετική ματιά και αποφασιστικότητα τις καταστάσεις. Ενθαρρύνει επίσης τη δράση, ενισχύει τις ηγετικές μας ικανότητες και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε ανεξάρτητα από τα εμπόδια που μπορεί να εμφανιστούν στον δρόμο μας.

Ακόμα κι αν καλλιεργεί τη δράση και την ηγεσία, αυτό δεν συνεπάγεται ότι αφήνουμε πίσω τη συμπόνια μας – το αντίθετο. Η αβεντουρίνη  δίνει χώρο για να θεραπεύσουμε παλιές πληγές και να αφήσουμε την υπερανάλυση και το «αυτομαστίγωμα» για τις επιλογές μας. Αυτός ο νέος χώρος που δημιουργείται είναι γεμάτος αγάπη και ενσυναίσθηση ενώ δίνει περιθώριο για την ενίσχυση των σχέσεων με τον εαυτό μας αλλά και τους τρίτους.  

Η αβεντουρίνη καθαρίζει το τσάκρα της καρδιάς και βοηθάει να ξεπεράσουμε παλιά μοτίβα που μας μπλοκάρουν από το να προχωρήσουμε. Μας εμποδίζει από το να κολλάμε σε παλιά ζητήματα και  μας δίνει δύναμη και κουράγιο να φύγουμε από παλιές καταστάσεις. Μας εξοπλίζει ώστε να δεχτούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας φυσικά και μας δείχνει πώς να τις αγκαλιάζουμε ως μέρος του ταξιδιού μας.

Σε θεραπευτικό επίπεδο η αβεντουρίνη πιστεύεται ότι εξισορροπεί το νευρικό σύστημα. Είναι εξαιρετική για όσους αισθάνονται θυμό ή εξάντληση. Επίσης, καθώς συνδέεται με την καρδιά, βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την ευεξία. Τέλος, θεωρείται ότι βοηθάει σε προβλήματα γονιμότητας.

aventurine, αβεντουρίνη

Οι πιο δημοφιλείς παραλλαγές της αβεντουρίνης

Πράσινη Αβεντουρίνη

Η πράσινη αβεντουρίνη είναι η πιο δημοφιλής εκδοχή αυτής της πέτρας. Αν θέλουμε να προσελκύσουμε λίγη περισσότερη ενέργεια για καλή τύχη η πράσινη αβεντουρίνη είναι ιδανική. Πέρα όμως από αυτό ηρεμεί την ψυχή, ρυθμίζει την ενέργεια και κρατάει την καρδιά ανοιχτή.

Μπλε Αβεντουρίνη

Η μπλε αβνεντουρίνη χρησιμοποιείται για πνευματική καθοδήγηση και συνδέει μυαλό και καρδιά ώστε να μπορέσουμε να βρούμε την αλήθεια μας. Συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού και το τσάκρα του τρίτου ματιού, οπότε είναι ένας εξαιρετικός ψυχικός θεραπευτής.

Κόκκινη Αβεντουρίνη

Η κόκκινη αβεντουρίνη ενισχύει τη δύναμη και προωθεί τη δράση. Μας βοηθά να βελτιώσουμε την ενέργειά μας για να ολοκληρώνουμε εργασίες που ξεκινάμε. 

Αβεντουρίνη και ζώδια

Η αβεντουρίνη συνδέεται με το ζώδιο του Καρκίνου ταιριάζει όμως και σε Κριούς και Λέοντες

Οι Καρκίνοι είναι αρκετά επιρρεπείς στο φόβο και το άγχος και η αβεντουρίνη είναι εκεί για να κατευνάσει τα αισθήματα ανησυχίας και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο Κριός έχει μια περίπλοκη σύνδεση με την ηρεμιστική φύση της αβεντουρίνης, ειδικά όταν πρόκειται για την ενίσχυση των ηγετικών δεξιοτήτων του. Καθώς ο Κριός είναι ένα παθιασμένο και φλογερό ζώδιο, η αβεντουρίνη βοηθάει να μετατραπεί όλο αυτό το πάθος σε μια τέλεια θετική ενέργεια και να διοχετευτεί κατάλληλα.

Όσον αφορά τους Λέοντες η αβεντουρίνη τους ξεμπλοκάρει από το μοτίβο που έχουν στο μυαλό τους για το τι μπορεί σκέφτονται οι άλλοι. Οδηγεί τους Λέοντες από την παγίδα της υπερανάλυσης στο να διοχετεύσουν την ενέργεια τους σε πιο ουσιώδεις και δημιουργικές καταστάσεις. 

Χρήση

Η αβεντουρίνη μπορεί να φορεθεί ως κόσμημα αλλά και να μπει ως διακοσμητικό στο χώρο.

Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τις ηγετικές μας ικανότητες, να προσελκύσουμε αφθονία αλλά και καλή τύχη τότε σίγουρα σαν κόσμημα είναι ιδανική επιλογή.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αβεντουρίνη  μέσω της πρακτικής του Φενγκ Σούι ώστε να απελευθερώσει τις θεραπευτικές της ιδιότητες στο χώρο αλλά και για να φέρει τύχη. Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε την αβεντουρίνη στον εργασιακό μας χώρο για αύξηση τής αυτοπεποίθησης και την προσέλκυση εσόδων. Στο σπίτι επαναφέρει την αρμονία και την ηρεμία, κατευνάζει ανησυχίες και φόβους και βοηθά στη βελτίωση της επικοινωνίας. Όχι και άσχημα!

Οπότε αν ψάχνεις μια πέτρα για να προσελκύσεις τύχη, αφθονία σε όλα τα επίπεδα αλλά και θετική ενέργεια τότε η αβεντουρίνη είναι μια ιδανική επιλογή!

Βραχιόλι με αβεντουρίνη και ασημένια στοιχεία και εξαρτήματα

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για τους λίθους, διάβασε επίσης:

Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια: Μάθε ποιος είναι ο δικός σου

9 Ημιπολύτιμοι λίθοι για καλή τύχη. Έχε τους πάντα μαζί σου!

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.

(Commenting: OFF)

Οι κρύσταλλοι σού φέρνουν συχνά στο μυαλό τη φράση «καλή ενέργεια»; Όχι άδικα! Ανά τους αιώνες οι κρύσταλλοι έχουν χρησιμοποιηθεί για να καταπολεμήσουν την αρνητική ενέργεια και να φέρουν ισορροπία και ευημερία. Όχι όμως μόνο στον κάτοχο τους αλλά και στον χώρο που βρίσκονται. Έτσι, αναπόφευκτα σήμερα τους χρησιμοποιούμε για να φέρουμε θετικές δονήσεις και καλή ενέργεια στο σπίτι μας. 

Οι κρύσταλλοι κάνουν το σπίτι αισθητικά πιο ευχάριστο, αλλά προσφέρουν επίσης πλεονεκτήματα όπως η βελτίωση του ύπνου, η διατήρηση της ηρεμίας και η ενίσχυση της καλής υγείας. Γενικότερα διαφορετικοί κρύσταλλοι συνεπάγονται με διαφορετικά οφέλη, και τοποθετώντας τους στο σπίτι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτά τα πολλά οφέλη. 

Άλλωστε το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας, ο χώρος μας, η βάση μας. Συνεπώς είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φροντίδας, αγάπης και ασφάλειας. Γιατί λοιπόν να μην βάλουμε το χεράκι μας ή καλύτερα γιατί να μην βάλουν οι κρύσταλλοι την ενέργεια τους για να βοηθήσουν να πετύχουμε αυτό το περιβάλλον!

13 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Καλή Ενέργεια στο Σπίτι

1. Μαύρη τουρμαλίνη

Η μαύρη τουρμαλίνη είναι ένας κρύσταλλος προστασίας. Βοηθά στην καταπολέμηση της αρνητικής ενέργειας και στη δημιουργία ενός προστατευτικού «φράγματος» στο χώρο μας. Αυτό το «φράγμα» εμποδίζει την είσοδο ανεπιθύμητων ή σκοτεινών ενεργειών. 

2. Κιτρίνης

Ο κιτρίνης είναι γνωστό ότι προσελκύει πλούτο. Οπότε είναι εξαιρετικός κρύσταλλος για να «πλουτίσει» το σπίτι. Μπορεί επίσης να φέρει περισσότερη τύχη και ευτυχία στη ζωή μας. 

κρύσταλλοι για καλή ενέργεια σπίτι, καλή ενέργεια στο σπίτι, krystaloi gia kali energeia, kali energeia sto spiti

3. Αμέθυστος

Ο αμέθυστος παίζει παρόμοιο ρόλο με τον κιτρίνη φέρνοντας καλή τύχη και ευημερία στο σπίτι. Επίσης, φέρνει ηρεμία και ανακουφίζει από το άγχος. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες βοηθούν στη δημιουργία ενός γαλήνιου περιβάλλοντος που αποτοξινώνουν και καθαρίζουν το σπίτι.

4. Ροζ Χαλαζίας

Ο ροζ χαλαζίας ταυτίζεται με τη στοργή και την αγάπη. Προάγει τη χαλάρωση και φέρνει καταπραϋντική και ήρεμη ενέργεια σε ένα χώρο. Βοηθάει στην έκφραση κρυμμένων συναισθημάτων που μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία στο σπίτι. Εμποτίζει ολόκληρο το σπίτι με συμπόνια, φροντίδα και ευεξία, διασφαλίζοντας ότι θα κυριαρχήσουν συναισθήματα αγάπης και κατανόηση.

5. Αχάτης

Ο αχάτης είναι ένας εξαιρετικός κρύσταλλος προστασίας για το σπίτι. Μπορεί να μετατρέψει την αρνητική ενέργεια σε θετική, χρήσιμη ενέργεια. Είναι θεραπευτικός κρύσταλλος και μπορεί να κατευνάσει την οργή και το άγχος. Λέγεται επίσης ότι ενισχύει και βελτιώνει τις σχέσεις, καθιστώντας τον ιδανικό κρύσταλλο για να προσθέσουμε καλή ενέργεια στο χώρο.

6. Αιματίτης

Ο αιματίτης είναι από τους κορυφαίους κρυστάλλους για καλή ενέργεια στο σπίτι, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση και την εξισορρόπηση της υγείας. Διώχνει την εχθρική ενέργεια από το σπίτι.  Είναι συνδεδεμένος με το τσάκρα της ρίζας και είναι κρύσταλλος για γείωση και ηρεμία.

7. Λάπις Λαζούλι

Το λάπις λαζούλι χρησιμοποιείται για την αύξηση της επίγνωσης και της διαίσθησης. Είναι εξαιρετικός κρύσταλλος για διαλογισμό αλλά και για την προστασία του χώρου. Βοηθά να εντοπίσουμε επαναλαμβανόμενες, ανήσυχες σκέψεις και να τις κατευνάσουμε ώστε να φέρουμε ηρεμία.

8. Αβεντουρίνη

Η αβεντουρίνη διατηρεί τη σύνδεση με τη φύση. Μέσω αυτού βελτιώνει την  εγκεφαλική ευεξία και την ενέργειά μας. Είναι ηρεμιστικός κρύσταλλος και κατευνάζει ανησυχίες και φόβους, ενώ μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα στο χώρο μας.

9. Πυρίτης

Ο πυρίτης, είναι γνωστός και ως fool’s gold και θεωρείται τυχερή πέτρα. Θεωρείται ο υπέρτατος κρύσταλλος τύχης, πλούτου και ευημερίας. Πιστεύεται ότι έλκει την αφθονία στη ζωή κάποιου. Αυτή η πέτρα ενισχύει την ιδέα ότι η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και ότι πρέπει να τις αρπάξουμε. Βοηθά επίσης στην επίλυση διαφόρων σε εργασιακά θέματα. Σίγουρα είναι από τους καλύτερους κρύσταλλους όχι μόνο για καλή ενέργεια στο σπίτι αλλά και στον εργασιακό μας χώρο.

10. Διαυγής Χαλαζίας(Clear Quartz)

Ο διαυγής χαλαζίας βοηθά στην προσθήκη ευημερίας στο σπίτι και ενισχύει τη θετική διάθεση. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε έναν διαυγή χαλαζία είναι να τον συνδυάσουμε με έναν ή περισσότερους από τους άλλους κρυστάλλους χρημάτων(π.χ. πυρίτη, αβεντουρίνη).

gemstone tree, δέντρο πολύτιμων λίθων, δώρα με πολύτιμους λίθους, dwra me polytimous lithous

11. Ρουμπίνι

Το ρουμπίνι είναι ταυτόσημο με την αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Ενθαρρύνει επίσης τη θετική σκέψη και φέρνει ηρεμία και ευημερία. Είναι πέτρα ενέργειας και προστασίας και πιστεύεται ότι προστατεύει τα περιουσιακά μας στοιχεία.

12. Σμαράγδι

Το σμαράγδι είναι γνωστό για την ικανότητά του να φέρνει χρήματα και μετρητά στη ζωή μας. Βοηθά στο ξεκαθάρισμα της σκέψης επιτρέποντας καλύτερη κρίση και λήψη αποφάσεων.

13. Περίδοτο

Το περίδοτο φέρνει τύχη και ευημερία στο σπίτι. Μπορεί να βοηθήσει να φέρουμε υλική και πνευματική αφθονία στη ζωή μας. Βοηθά επίσης στον εντοπισμό μοτίβων που προκαλούν προβλήματα, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε πορεία και να τα ξεπεράσουμε.

Αυτοί ήταν οι πιο δημοφιλείς κρύσταλλοι για καλή ενέργεια στο σπίτι.

Άλλοι κρύσταλλοι για καλή τύχη, ισορροπία, υγεία και φενγκ σούι στο σπίτι είναι ο αμαζονίτης, η άκουαμαρ΄ίνα ο γρανάτης, ο καρνελιάνος, ο ασβεστίτης, η φεγγαρόπετρα, ο νεφρίτης, το μάτι τίγρης και άλλα. Πολλοί λίθοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλαπλούς σκοπούς. Ο κιτρίνης, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται για να φέρει τόσο ευημερία όσο και καλή τύχη στο σπίτι ενώ ο αμαζονίτης βοηθά στη βελτίωση της υγείας του ατόμου, καθώς και στη βελτίωση της ισορροπίας. 

Πού Να Τοποθετήσουμε Τους Κρυστάλλους

Η ενέργεια και η γενική υγεία συνδέονται στο φενγκ σούι με τη μέση ενός χώρου. Οπότε καλό είναι να τοποθετούμε τους κρυστάλλους σε κάποιο κεντρικό σημείο. Αυτό σαν γενική οδηγία. Από εκεί και πέρα κάθε κρύσταλλος μπορεί να λειτουργεί καλύτερα σε διαφορετικό χώρο.

Για παράδειγμα, η μαύρη τουρμαλίνη κοντά στην εξώπορτα, όπου υποδεχόμαστε επισκέπτες, προσελκύει θετική διάθεση ενώ κρατάει την αρνητική ενέργεια απ΄ έξω.  Το ψυγείο ή ένα ντουλάπι είναι εξαιρετική θέση για έναν διαυγή χαλαζία καθώς είναι καθαριστικός κρύσταλλος. Ο ροζ χαλαζίας ως πέτρα αγάπης μπορεί να τοποθετηθεί στη μέση του σπιτιού ή στην κρεβατοκάμαρα ώστε να δέσει τα μέλη της οικογένειας και το ζευγάρι. Τέλος, αν έχουμε δυσκολία στον ύπνο ένας αμέθυστος δίπλα στο κομοδίνο μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Αν πραγματικά θέλεις να αξιοποιήσεις πλήρως την ενέργεια των κρυστάλλων στο χώρο, μπορείς να μελετήσεις περισσότερο και τους κανόνες φενγκ  σούι

Για να ξεκινήσεις διάλεξε τον κρύσταλλο που σου κάνει «κλικ» και σου ταιριάζει, τοποθέτησέ τον στο χώρο(κατά προτίμηση κάπου στο κέντρο) και άφησε την ενέργεια του να ρεύσει!

Αν σου αρέσει να διάβαζεις για τους κρυστάλλους, διάβασε επίσης:

10 Κρύσταλλοι Που Φέρνουν Χρήματα Και Ευημερία

Ποιοι Είναι Οι 9 Κρύσταλλοι Για Καλύτερο Ύπνο

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί!

(Commenting: OFF)