9 Πορτοκαλί Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Κακά τα ψέματα…μπορεί τα διαμάντια να είναι περιζήτητα όμως οι χρωματιστοί πολύτιμοι λίθοι κλέβουν την παράσταση με την ένταση και τις αποχρώσεις τους. Μέσα σε αυτούς και οι πορτοκαλί πολύτιμοι λίθοι που το χρώμα τους αποπνέει ζεστασιά, ζωντάνια και ενέργεια!

Το πορτοκαλί χρώμα συνδέεται με τη δημιουργικότητα και τη ζωτικότητα. Οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι σε ηγετικές θέσεις συχνά φορούν πορτοκαλί όταν δημιουργούν και ηγούνται. Το πορτοκαλί είναι ένα ζεστό χρώμα που εκπέμπει χαρά, ενθουσιασμό και ζεστασιά. Ίσως να έχεις διαπιστώσει, ίσως και όχι, ότι όταν φοράς πορτοκαλί ή υπάρχει στο χώρο κάτι πορτοκαλί, αισθάνεσαι πιο ανοιχτή σε ιδέες και αποφασισμένη να τελειώνεις έργα ή υποθέσεις. 

Δεν είναι τυχαίο.

Το πορτοκαλί χρώμα δίνει σύνθημα για δράση και προκαλεί αμέσως συναισθήματα λόγω της σύνδεσής του με τη ζεστασιά και τον ήλιο. Είναι ένας συνδυασμός κόκκινου και κίτρινου, τα οποία είναι ζεστά χρώματα που περιλαμβάνουν ενέργεια, φωτεινότητα και θετικότητα.

Αν θες να προσελκύσεις χαρά, ενέργεια και θετικές εμπειρίες μάλλον οι πορτοκαλί πολύτιμοι λίθοι είναι για σένα.

9 Δημοφιλείς Πορτοκαλί Πολύτιμοι Λίθοι

Κιτρίνης

Ο κιτρίνης, αν και τις περισσότερες φορές τον βρίσκουμε σε κίτρινους τόνους, μπορεί να πάρει μέχρι και πορτοκαλί αποχρώσεις. Είναι ένα ημιδιαφανές είδος χαλαζία και πήρε το όνομά του από τη γαλλική λέξη λεμόνι(σιτρίν-citrine). To φωτεινό του χρώμα συμβολίζει την ικανοποίηση, την ευτυχία και τη θετικότητα. Ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα, ενθαρρύνει την αυτοέκφραση, ενισχύει τη συγκέντρωση και ενδυναμώνει τα εσωτερικά κίνητρα. Πιστεύεται επίσης ότι βοηθά ενάντια σε αρνητικά συναισθήματα, φόβους και φοβίες.

πορτοκαλί πολύτιμοι λίθοι, πορτοκαλί λίθοι, portokali politimoi lithoi

Πορτοκαλί Ζαφείρι

Τα πορτοκαλί ζαφείρια είναι σπάνιοι λίθοι. Όπως είχα αναφέρει όμως σε παλιότερο άρθρο συνήθως τα ζαφείρια περνούν από επιπλέον επεξεργασία για να πάρουν το επιθυμητό χρώμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εντυπωσιακά. Επίσης, λόγω της αντοχής τους, τα ζαφείρια είναι ιδανικά για μια σειρά από διαφορετικούς τύπους κοσμημάτων. Τα πορτοκαλί ζαφείρια αντιπροσωπεύουν τη σοφία. Διεγείρουν τον εγκέφαλο και αυξάνουν τη διαίσθηση. Λέγεται επίσης ότι προσφέρουν σαφήνεια και αυξάνουν τα επίπεδα αυτοκυριαρχίας. Συνδέονται με καλή τύχη, προστασία, διορατικότητα και σταθερότητα. Το ζαφείρι είναι η γενέθλια πέτρα του Σεπτεμβρίου, επομένως είναι το τέλειο δώρο για τους αγαπημένους μας Παρθένους και Ζυγούς. 

Imperial Topaz

Όπως και το ζαφείρι έτσι και το τοπάζι στη διαδεδομένη μορφή του μπορεί να βρεθεί εύκολα και είναι σχετικά προσιτό. Όμως εδώ μιλάμε για το Imprerial Topaz. Από το όνομα του και μόνο(αυτοκρατορικό τοπάζι) μας μαρτυράει πόσο σπάνιο και πολύτιμο είναι. Η λέξη τοπάζι προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη για τη φωτιά. Και όντως το χρώμα του δεν απέχει πολύ. Μοιάζει με τη φωτιά και το ηλιοβασίλεμα. Είναι εξαιρετικά διαυγής και λαμπερός λίθος. Το αυτοκρατορικό τοπάζι πιστεύεται ότι φέρνει αφθονία και ευημερία στον κάτοχο του. Λέγεται επίσης ότι υποστηρίζει τη δημιουργικότητα, τη γενναιοδωρία και την εκδήλωση. Είναι ιδανική πέτρα για καλλιτέχνες και όσους ασχολούνται με τις τέχνες.

πορτοκαλί πολύτιμοι λίθοι, πορτοκαλί λίθοι, portokali politimoi lithoi

Κορνεόλη ή Kαρνέλιος

Η κορνεόλη είναι σταθεροποιητική πέτρα. Αποκαθιστά τη ζωτικότητα, το κίνητρο και διεγείρει τη δημιουργικότητα. Δίνει κουράγιο, προωθεί θετικές επιλογές, διώχνει την απάθεια και δίνει κίνητρα για επιτυχία. Βοηθάει στην αντιμετώπιση κάθε είδους καταχρήσεων και σε  βοηθά να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και τις αντιλήψεις σου. Ξεπερνά τις αρνητικές συνθήκες και ενθαρρύνει τη σταθερότητα. Ακονίζει τη συγκέντρωση, ενισχύει την αντίληψη και διώχνει τον ψυχικό λήθαργο. Προστατεύει από τον φθόνο, την οργή και την αγανάκτηση. Καταπραΰνει τον θυμό, διώχνει τη συναισθηματική αρνητικότητα και την αντικαθιστά με την αγάπη για τη ζωή. Επίσης ενισχύει τη γονιμότητα και τονώνει τη σεξουαλικότητα!

Μεξικάνικος Οπάλιος ή Οπάλιος Της Φωτιάς

Οι πιο σπάνιοι και πολύτιμοι οπάλιοι είναι αυτοί που έχουν ζωηρά κόκκινο-πορτοκαλί χρώματα. Είναι όμως και εξαιρετικά ευαίσθητοι γι΄ αυτό και πολλές φορές δεν είναι εύκολο να μπουν σε κοσμήματα. Αυτοί οι λίθοι φέρνουν αφθονία, δημιουργικότητα, τύχη και πάθος. Ενισχύουν επίσης τη διαίσθηση και διευκολύνουν να πάρεις αποφάσεις, καθώς σε ωθούν να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου. 

Πορτοκαλί Ζιργκόν

Το ζιργκόν συχνά συγχέεται με το κυβικό ζιρκόνιο λόγω της ομοιότητας στα ονόματα τους. Ενώ το κυβικό ζιρκόνιο είναι ένας φθηνός προσομοιωτής διαμαντιών, το ζιρκόν είναι ένας φυσικός πολύτιμος λίθος. Λαμπερός και σπάνιος. Αν και είναι πιο σπάνιο ακόμα και από τα διαμάντια, είναι πολύ λιγότερο ακριβό. Όντας από φυσικού του καφέ ή πορτοκαλί, το ζιργκόν συμβολίζει τη γη. Πιστεύεται ότι έχει θεραπευτική ενέργεια και είναι μια εξαιρετική επιλογή αν χρειάζεσαι γείωση.

Oregon Sunstone

Πήρε το όνομά του από την πολιτεία Όρεγκον της Βόρειας Αμερικής όπου κυρίως βρίσκεται. Λόγω των μικρών ποσοτήτων χαλκού που περιέχει η επιφάνεια του είναι έξτρα αστραφτερή. Το Oregon sunstone, ή ήλιος του Όρεγκον αν προτιμάς, λέγεται ότι χαρίζει ελευθερία, ευτυχία και ανεξαρτησία στον κάτοχο του. Επίσης, πιστεύεται ότι βοηθά στην ανακούφιση του στρες, στη μείωση του φόβου και στην προσέλκυση καλής τύχης.

Πορτοκαλί Σπινέλιος

Ο πορτοκαλί σπινέλιος είναι επίσης σπάνιος. Βοηθά στο να αφήσεις στην άκρη το εγώ σου και να στρέψεις την προσοχή σου και γύρω σου. Λέγεται ότι ενθαρρύνει τη μακροζωία, την πίστη και  το πάθος. Συνδέεται με το τσάκρα της ρίζας, αυτό σημαίνει ότι αυξάνει τη φυσική ενέργεια.

Πορτοκαλί Τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη είναι ο λίθος που μπορεί να πάρει τις περισσότερες αποχρώσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πιστεύεται ότι προέχεται από το σπάσιμο του ουράνιου τόξου. Συνήθως μάλιστα μπορεί να εμφανιστούν πάνω στην τουρμαλίνη περισσότερα από ένα χρώματα. Η πορτοκαλί τουρμαλίνη μεταφέρει την ενέργεια της δράσης και ενισχύει την εσωτερική δύναμη.

Τι Να λάβεις Υπόψη Πριν Αγοράσεις Πορτοκαλί Πολύτιμους Λίθους

Αν σου αρέσουν τα ομολογουμένως χαρούμενα χρώματα των πορτοκαλί πολύτιμων λίθων, έχε υπόψη πως κάποιοι από αυτούς είναι μαλακοί ή ευαίσθητοι οπότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή για περίπλοκα κοσμήματα.

Άλλοι πορτοκαλί πολύτιμοι λίθοι είναι ο πορτοκαλί φθορίτης, ο πορτοκαλί φαληρίτης, ο πορτοκαλί αχάτης αλλά και το πολυαγαπημένο μας φυσικό κοράλλι.

Εσύ ποιον από τους παραπάνω θα διάλεγες;

Ασημένιο δαχτυλίδι με κεχριμπάρι (ήλεκτρον)

Αν σου αρέσει να διαβάζεις για πολύτιμους λίθους, διάβασε επίσης:

9 Κρύσταλλοι που Αυξάνουν Την Δημιουργικότητα

9 Κίτρινοι Πολύτιμοι Λίθοι Και Οι Ιδιότητες Τους

Ακολούθησε με σε Facebook και Instagram για να τα λέμε και από εκεί.