Σμύρις λίθος εστίν…   (Διοσκουρίδης)

Από τους αρχαιότατους χρόνους ήταν γνωστές οι ιδιότητες του πετρώματος αυτού και χρησιμοποιείτο ως λειαντικό και στιλβωτικό μέσο. Σμύριδα παράγεται στη Νάξο.

Eίναι πέτρωμα που αποτελείται κυρίως από κορούνδιο (Al2O3) με ανάμιξη μαγνητίτη και προϊόντων χημικής αποσάθρωσης του τελευταίου, δηλαδή αιματίτη και λειμωνίτη. Ως επουσιώδη συστατικά μπορεί να περιέχει χαλαζίασιδηροπυρίτημοσχοβίτητουρμαλίνηβιοτίτη . H σμύριδα είναι ένα φυσικό λειαντικό

Lambra Eleni

Λαμπράκη Ελένη

Σχεδιάστρια Κοσμημάτων

Ασχολήθηκα με τους ημιπολύτιμους λίθους και τους κρυστάλλους επειδή με γοητεύουν τα χρώματα και τα σχήματα τους.

Σε συνδυασμό με τις μοναδικές « μαγικές » τους ιδιότητες, αποφάσισα να δημιουργήσω κοσμήματα, που θα απευθύνονται στη γυναίκα του σήμερα που είναι πολυάσχολη, δραστήρια, δημιουργική και έχει ανάγκη από ηρεμία, γαλήνη, θετική ενέργεια και ευεξία για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις καθημερινές της ανάγκες.

Αυτό ακριβώς που ένιωσα κι εγώ (και νιώθω) φορώντας τα!

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, αφήνοντας πίσω μας κάθε τι αρνητικό και αντλώντας δύναμη και ενέργεια από τη μοναδικότητα των κοσμημάτων από πετρώματα που έχουν δημιουργηθεί στα έγκατα της γης.

Κι αν ακόμα δεν πιστεύεις στις ιδιότητες τους, μπορείς να τα φορέσεις σαν κάτι ιδιαίτερο και σε πολλές περιπτώσεις μοναδικό που θα δώσουν ένα διαφορετικό στυλ στην εμφάνισή σου.